Μεξικό Μεξικό 2006

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ταξίδι μεξικό 2006.

Αυτό το ταξίδι έγινε ,με γκρούπ φίλων, μια παρέα που είχαμε γνωριστεί σε άλλο ταξίδι σύνολο 15 άτομα .
Προτιμήσαμε να πάμε οργανωμένο μιας και γνωρίζαμε ότι οι αποστάσεις είναι τεράστιες …ο αριθμός των ατόμων μείωσε αισθητά και την τιμή .Η παρουσία έμπειρου έλληνα ξεναγού ,χρησίμευσε πολύ στην κατανόηση του πολιτισμού και της ιστορίας μίας τόσο μεγάλης και ενδιαφέρουσας χώρας .
Κάναμε τον αρχαιολογικό ιστορικό γύρο του μεξικού ,γνωρίσαμε την κουλτούρα και την καθημερινότητα τους, μιλήσαμε και επισκεφτήκαμε τους σταθμούς των μάγιας , ατζέκων, και ολμέκων .πραγματικά ένα ταξίδι σταθμός ,αλλά με πολύ κούραση ,γιατι ολη η μετακίνηση στις περιοχές που θα διαβάσετε παρακάτω, έγιναν με λεωφορείο για καλύτερη κατανόηση της ενδοχώρας .
Πάμε λοιπόν .φτάνομε στο mexico city μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

aimg229.imageshack.us_img229_205_mexicocity.jpg


aimg682.imageshack.us_img682_2220_p9100568medium.th.jpg

Μείναμε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην καλύτερη περιοχή της πόλης την zonarosa..εδώ γύρω είναι όλα και τα επισκεφτήκαμε με τα πόδια .η αποικιακή καρδιά της πόλης είναι η πλατεία zocalo. ήταν το κέντρο της πρωτεύουσας των ατζέκων .
Επισκεφτήκαμε τον καθεδρικό ναό και το Παλάσιο Νασιονάλ.
Μέσα στο παλάτι υπάρχουν καταπληκτικές τοιχογραφίες με σκηνές της μεξικάνικης ιστορίας ,του μεγάλου Ντιέγκο Ριβέρα .
επόμενος σταθμός το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο πάρκο Τσαπούλτεπεκ και είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο, αφού στεγάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή ευρημάτων από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Μεξικού.

Παναγία της γουαδελούπης και τεοτιχουακάν .

aimg229.imageshack.us_img229_8581_guadelupe.th.jpg aimg229.imageshack.us_img229_470_gouadelupe.th.jpg


Ο ναός είναι ο πιο σημαντικός τόπος προσκυνήματος για όλη την λατινική αμερική . το Τεοτιχουακάν, το μέρος όπου γεννήθηκαν οι θεοί, μια περιοχή από τις πιο σπουδαίες από αρχαιολογική άποψη του Μεξικού.
Για το βράδυ,η πλατεία Γκαριμπάλντι όπου βρίσκουν καταφύγιο οι διάσημοι τροβαδούροι Μαριάτσι, οι οποίοι με μια μικρή αμοιβή μπορούν να τραγουδήσουν για μας τραγούδια που βγαίνουν από τη ψυχή.

Τάξκο και Γκουαρναβάκα..

Μια διαδρομή διαφορετική και πολύ εντυπωσιακή. Πρώτη στάση μας η Γκουαρναβάκα ή «πόλη της αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί, κι αυτό γιατί λόγω του ιδανικού κλίματός της, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού διάλεγαν τη Γκουαρναβάκα για κατοικία τους
Επισκεφτήκαμε το παλάτι του κατακτητή Ερνάν Κορτέζ, μεσαιωνικού ρυθμού κτισμένο το 1522 στη θέση μιας μεγάλης πυραμίδας. Ήταν άλλωστε συνήθεια των Ισπανών κατακτητών να γκρεμίζουν τον τοπικό πολιτισμό και με τις πέτρες να κτίζουν στα ίδια σημεία παλάτια και εκκλησίες. Η εκκλησία της περιοχής αυτής είναι εντυπωσιακά στολισμένη με διάφορες παραστάσεις. Στη συνέχεια φτάσαμε στην όμορφη και γραφική πόλη του Τάξκο, γνωστή ακόμη και στις μέρες μας για τα χειροτεχνήματα από ασήμι. Από το Τάξκο θα μας κάνει εντύπωση η τρομερή εκκλησία του, από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε παραστάσεις και λαξεύματα του κόσμου.

Πουέμπλα και οαχάκα.

aimg229.imageshack.us_img229_8154_mexicop.th.jpg aimg213.imageshack.us_img213_8397_p9080431medium.th.jpg



Πουέμπλα .η πιο αποικιακή πολη του μεξικού . η οαχάκα κλασική και φινετσάτη . . Η πόλη έχει ανακυρηχθεί εθνικό μνημείο και δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί νέο κτίριο σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το κέντρο της.

Μ ίτλα-Τούλε –Μόντε Αλμπάν .

aimg697.imageshack.us_img697_9486_78904967.th.jpg aimg229.imageshack.us_img229_4364_montealban.th.jpg


. Το Μόντε Αλμπάν είναι ένας από τους πιο εκπληκτικούς χώρους του προκολομβιανού Μεξικού. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την Τούλε, όπου είδαμε το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου με περίμετρο κορμού 42 m και ηλικίας 2000 ετών. Καταλήξαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίτλα, της εποχής των Ζαποτέκων.
Τούξλα Γουτιέρες –Σουμιδέρο –Σαν Κριστομπάλ Δε Λά Κάσας .

aimg697.imageshack.us_img697_8356_sanchristombal.th.jpg

Οδική αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας Τσιάπας, την Τούξλα Γκουτιέρες. Η Τσιάπας είναι για τα Μεξικό, ότι η Γουιάνα για τη Γαλλία: ίδια σημαία, άλλος πλανήτης. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το σύμβολο αντίστασης, που προσωποποιείται από τους Ζαπατίστας και το μασκοφόρο ηγέτη τους, τον υποδιοικητή Μάρκος.
Η διαδρομή μας είναι μεγάλη, αλλά αξίζει τον κόπο αφού θα μας φέρει σε επαφή με το επαρχιακό Μεξικό. Συνεχίζουμε για μια κρουαζιέρα στο φαράγγι του Σουμιδέρο, μια εμπειρία μοναδική στο θαυμάσιο υδροβιότοπο που αποτελεί την καρδιά ενός πανέμορφου Εθνικού πάρκου, στις απότομες πλαγιές του οποίου έπεσαν το 16ο αιώνα εκατοντάδες Ινδιάνοι, αφού αντιστάθηκαν για τελευταία φορά στους Ισπανούς. Φαίνεται ότι η αντίσταση αποτελεί παράδοση στη πολιτεία Τσιάπας. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας στο φαράγγι θα δούμε ασυνήθιστα φυτά και ζώα μέσα σε ένα τοπίο μοναδικό.
Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι η πόλη Σαν Κριστομπάλ δε λας Κασας.

Σαν Κριστομπάλ ,ινδιάνικά χωριά ζινακαντάν –και σαν χουάν τσαμούλα

aimg697.imageshack.us_img697_5840_zinakantanvillage.jpg



aimg697.imageshack.us_img697_9062_sanhuantsamoula.th.jpg aimg697.imageshack.us_img697_3020_villagemexico.th.jpg

Η ημέρα σήμερα θα είναι αφιερωμένη στην περιοχή των Ζαπατίστας και στους ανθρώπους της, τους Ινδιάνους που δεν συμβιβάζονται με πολιτικές και νόμους, έχουν το δικό τους τρόπο ζωής και τις δικές τους αξίες. Θα δούμε εκεί τους πραγματικούς απογόνους των Μάγιας που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την περηφάνια.
Όταν οι άνθρωποι του πολιτισμού εισέβαλαν στα μέρη τους και έφτιαξαν δωρεάν ιατρικές μονάδες, με πολύ δισταγμό οι Ινδιάνοι πήγαιναν προς αυτές, και ποτέ χωρίς να προσφέρουν κάτι, παρόλο που οι υπηρεσίες ήταν δωρεάν. Οι Ινδιάνοι της περιοχής λένε ότι είναι πολύ πλούσιοι, γιατί ξέρουν να καλλιεργούν τη γη και να παίρνουν ότι μπορεί αυτή να τους δώσει. Με τον τρόπο αυτό μας εξηγούν ότι δεν έχουν ανάγκη από κανέναν και από τίποτα. Τα πάντα γι΄ αυτούς προέρχονται μέσα από τη γη, καθώς όλα αρχίζουν και τελειώνουν σ’ αυτήν. Στα χωριά της περιοχής ο Χριστιανισμός αναμιγνύεται αξεδιάλυτα με τις θρησκευτικές δοξασίες των ντόπιων και οι τελετές που είδαμε να γίνονται μέσα στις εκκλησίες μας αφήσαν έκπληκτους .

Καταρράκτες αζούλ –παλένκε .
Παλένκε –καμπέτσε ουξμάλ –καμπάχ –μέριντα.

aimg229.imageshack.us_img229_236_meridasquare.th.jpg

Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού το 1517 και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε «Γιουκατάν» δηλαδή «δεν καταλαβαίνω τι μου λες».



Η χερσόνησος του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στη Καραϊβική, είναι διάσπαρτη από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις.
θα γνωρίσομε έναν άλλο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας, αυτόν του Ουξμάλ, καθώς και της γειτονικής, δορυφορικής του πόλης, της Καμπάχ. Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς τη Μέριντα, η οποία θα μας καταπλήξει με τα αποικιακά της κτίρια. Είναι μια ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη.
Το βράδυ την απολαύσαμε μόνοι μας πάνω σε μια άμαξα. Δεν παραλείψαμε να αγοράσουμε αιώρες, για τις οποίες είναι φημισμένη η Μέριντα, αλλά και πήλινα και ξυλόγλυπτα αντικείμενα στις πλούσιες αγορές της.

Τσίτσεν ίτζα –Κανκούν .

aimg697.imageshack.us_img697_1737_77301612.jpg



aimg697.imageshack.us_img697_1374_83453203.th.jpg

Το Τσιτσέν Ιτζά, είναι ένας από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο.εδώ βρίσκονται πολλές πυραμίδες και παλάτια .είδαμε την Πυραμίδα του Κετσακοάτλ, το μεγαλύτερο Γήπεδο της Μεσοαμερικής, το χώρο των θυσιών, το κυκλικό Αστεροσκοπείο κ.ά. Ολοκληρώνοντας την προκολομβιανή ιστορία του Μεξικού.
Τις τρείς επόμενες μέρες .παραμείναμε στην περιοχή κανκούν για ξεκούραση .θεωρείται από τα διασημότερα θέρετρα της καραιβικής .
Ομολογώ δεν με ξετρέλανε …ειχε βέβαια απίθανη παραλία ,αλλα γεμάτο τουρίστες με δολάρια ,που εγω απεχθάνομαι . τέλος παντων εκεί έκανα το αεροστατό μου και αυτό με κάλυψε εντελώς στην παραμονή μου στο Κανκούν .

aimg205.imageshack.us_img205_7448_cancoon.th.jpg aimg205.imageshack.us_img205_7017_cancoonbeach.th.jpg


Ωραίο πραγματικά το ταξίδι.
πολύ κουραστικό ειπαμε λόγω των μεγάλων αποστάσεων
Απο όλες τις πόλεις που ειδα, ερωτεύτηκα το Σαν Κριστομπάλ Δε Λα Κάσας!

Ολόκληρη η πόλη ξεχωριστή με απίστευτο χρώμα,και τις ωραιότερες τεκίλες! ..

Λίγες πληροφορίες απο προσωπική μου άποψη.

-Απο τα ιστορικά μνημεία δεν ξεχώρησα κάποιο περισσότερο γιατί όλα ήταν ασύλληπτης ομορφιάς .
-Για τους ανθρώπους ειπαμε. περίεργη ράτσα ,δεν θυμάμαι κανέναν .δεν μου έκαναν καθόλου κλίκ σαν φάτσες και φυσιογνωμίες .
-Τα φαγητά τους είναι τα γνωστά των μεξικάνικων εστιατορίων . εγώ έτρωγα μόνο τάκος –ήταν εκπληκτικά .
-Εγκληματικότητα. δεν ακούστηκε κάτι όσο είμαστε εκεί,αλλα σίγουρα θα υπάρχει,ειδικά στην πόλη του μεξικού.
-Ψώνια τιποτα το ουσιαστικό ,αν εξαιρέσεις τις ξύλινες μάσκες και τις αιώρες στην μέριντα.
Η περιγραφή του ταξιδιού μου είναι σύντομη,γιατί διαφορετικά θα πάρει πολλές σελίδες.
Ελπίζω να κρατήσατε τα καλύτερα σημεία του,τα οποία και άξιζαν για μένα περισσότερο.
Το ταξίδι αυτό κόστισε το 2006 για 15 μέρες ,2500 ευρώ.
Φωτογραφίες στην gallery.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Τελεια Ρενατα , πολυ χαρηκα με το αρθρο σου.Επισκεφτηκες τελειως διαφορετικα μερη απο μενα , το μονο κοινο μας ηταν το Κανκουν και σ'αυτο εμεινα μια μερα μονο. Ειναι οπως λες πολυ τουριστικο , αλλα νοτιοτερα το Γιουκαταν ειναι απιθανο! Δεν ηξερα οτι πηρε το ονομα του με τετοιο τροπο.
Κι εγω το 2006 ειχα παει τον Ιουνιο για 17 μερες χωρις γκρουπ :) και θα ξαναπηγαινα πολυ ευχαριστως!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Λοιπον σημερα ειναι για μενα η ημερα του Μεξικο !
Πριν λιγο διαβασα το απιθανο οδοιπορικο της Ζωης και μετα επεσα πανω στο φρεσκογραμμενο της Renata .:)
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι πρεπει να παω Μεξικο το συντομοτερο και οτι στο φορουμ εχουμε ταλενταρες στο γραψιμο. :clap:
η μεν Ζωη με καθηλωσε με τις λεπτομερειες και τη γλαφυροτητα της αφηγησης της
η δε Ρενατα με το πως καταφερνει με ενα κεφαλαιο να σου δινει την ουσια.

Μπραβο κοριτσια .... Μου φτειαξατε το απογευμα μου:)
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Renata εισαι απίθανη.
Ξεμπερδεψες πολύ ομορφα με το Μέξικο.
Λακωνική και συμπυκνωμένη η περιγραφή μας "εφτιαξε"
Μου αρεσε και το οργανωτικό κομμάτι.
Παρέα φίλων έ; Κατι παρόμοιο καναμε κι εμεις το 2002 με Βραζιλία Αργεντινή.
Το πρόγραμμα το κανονίσατε εσεις ή το πρακτορείο;
Ποιο ηταν το πρακτορείο; Το κόστος των 2500? τι περιλάμβανε;
Μου απαντάς και σ αυτες τις ερωτησούλες και μετά αράζεις για ξεκούραση (υπερδραστηρια ησουν τις τελευταιες μέρες)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Κικι δυο ιστοριες για Μεξικο σε μια μερα , μαλλον ειναι σημαδι οτι πρεπει να πας!
Το προγραμμα της Ρενατα μου ακουγεται σαν πρακτορειου περισσοτερο , ειχε παει γνωστη και εκανε το ιδιο και μου εδωσε το προγραμμα εκδρομων οταν ηταν να παω. Νομιζε οτι ημουν αυτου του ειδους αξιοθεατων - τα οποια ειναι καταπληκτικα δεν εχω αμφιβολια , αλλα..νο παραλια-νο ταξιδι για μενα:lol:. Για το ιδιο μου ειχαν πει 2750 :shock: και πηρα τα μπογαλακια μου και πηγα μονη. Ημασταν και τρια ατομα εμεις!

Υ.Γ.Γνωριζω οτι "less is more" vagantos , το λεει και ο ατζεντης μου...αλλα δεν μου βγαινει :bleh:. Συγχαρητηρια στη Ρενατα και ας μου πει το μυστικο:lol:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Renata εισαι απίθανη.
Ξεμπερδεψες πολύ ομορφα με το Μέξικο.
Λακωνική και συμπυκνωμένη η περιγραφή μας "εφτιαξε"
Μου αρεσε και το οργανωτικό κομμάτι.
Παρέα φίλων έ; Κατι παρόμοιο καναμε κι εμεις το 2002 με Βραζιλία Αργεντινή.
Το πρόγραμμα το κανονίσατε εσεις ή το πρακτορείο;
Ποιο ηταν το πρακτορείο; Το κόστος των 2500? τι περιλάμβανε;
Μου απαντάς και σ αυτες τις ερωτησούλες και μετά αράζεις για ξεκούραση (υπερδραστηρια ησουν τις τελευταιες μέρες)
άκου vagantos...η τιμη ήταν 2300 τελική ειδα τα χαρτιά μου ειχα βάλει και το αεροπλάνο απο χανιά .λοιπόν ήταν φοβερή η τιμή .ειδαμε τα παντα...συγνώμη αλλα και λίγη ιστορία δεν βλαπτει ..να παω μεξικό και να μην δώ τις πυραμίδες των μάγια δεν λέει!!!! θα βάλω φωτο αύριο για να καταλαβεις ...μιλάμε οτι έχεις πλήρη εικόνα του τι σημαίνει μεξικο....:p
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
άσυγνώμη αλλα και λίγη ιστορία δεν βλαπτει ..να παω μεξικό και να μην δώ τις πυραμίδες των μάγια δεν λέει!!!!

  • Μα ο ΠΡΩΤΟΣ λόγος που θέλω Μεξικό και Κ. Αμερική ειναι η ιστορία τους και οι πολιτισμοι των Μαγια και των Αζτεκων.
  • Φοβερη οντως η τιμή. Το πρακτορειο δε μου ειπες
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Υ.Γ.Γνωριζω οτι "less is more" vagantos , το λεει και ο ατζεντης μου...αλλα δεν μου βγαινει :lol:
Αμέσως να "τσιμπήσεις" εσύ.
Ο επαινος στη Ρενάτα δεν ηταν μομφή για σενα.
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τιποτα στο στυλ σου. Αλλαξε ατζεντη εν ανάγκη.
 

tina

Member
Μηνύματα
81
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ ελπιζω!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρικη
Καταπληκτικη ιστορια Ρενατα, κι εγω θα ηθελα να μαθω το πρακτορειο που σας ταξιδεψε τοσο ομορφα και φτηνα.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Πολυ καλη τιμη Ρενατα για το πληρες τουρ στο Μεξικο!
Οχι μονο δε βλαπτει το να γνωρισεις την ιστορια του Μεξικο και να δεις τις πυραμιδες , αλλα επιβαλλεται κιολας! Κι εγω εξαλλου επισκεφτηκα δυο αρχαιολογικους χωρους. Το Μεξικο ειναι απο τις ωραιοτερες χωρες του κοσμου και εχει να προσφερει κατι στον καθενα..και πολλα διαφορετικα πραγματα μαζι. Βουνα , ποταμια , ζουγκλες , απιθανες παραλιες και εκπληκτικοι αρχαιολογικοι χωροι χτισμενοι στα πιο απιθανα μερη.Και τι να πω για τους συμπαθεστατους ανθρωπους και τις υπεροχες μουσικες τους!!Απλα το Μεξικο εχει το τελειο σαουντρακ!

Οι προηγουμενες φωτο σου με κανουν ανυπομονη για να δω τις Μεξικανικες!

Υ.Γ. Vagantos σε τσιγκλαω γιατι μου αρεσουν τα σχολια σου! :haha:αλλαζω ατζεντη!:haha:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
  • Μα ο ΠΡΩΤΟΣ λόγος που θέλω Μεξικό και Κ. Αμερική ειναι η ιστορία τους και οι πολιτισμοι των Μαγια και των Αζτεκων.
  • Φοβερη οντως η τιμή. Το πρακτορειο δε μου ειπες
πήγαμε στο versus αφού ρωτήσαμε και άλλα να μας το κανει έτσι που το θέλαμε και εμείς .δεν το πολυεκτιμώ αλλα στην προκειμένη περίπτωση ήταν το πιο φθηνό ,και ο αλέξης το άτομο !!!! που ηταν εξαιρετικός οδηγός ...:cool:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Πολυ καλη τιμη Ρενατα για το πληρες τουρ στο Μεξικο!
Οχι μονο δε βλαπτει το να γνωρισεις την ιστορια του Μεξικο και να δεις τις πυραμιδες , αλλα επιβαλλεται κιολας! Κι εγω εξαλλου επισκεφτηκα δυο αρχαιολογικους χωρους. Το Μεξικο ειναι απο τις ωραιοτερες χωρες του κοσμου και εχει να προσφερει κατι στον καθενα..και πολλα διαφορετικα πραγματα μαζι. Βουνα , ποταμια , ζουγκλες , απιθανες παραλιες και εκπληκτικοι αρχαιολογικοι χωροι χτισμενοι στα πιο απιθανα μερη.Και τι να πω για τους συμπαθεστατους ανθρωπους και τις υπεροχες μουσικες τους!!Απλα το Μεξικο εχει το τελειο σαουντρακ!

Οι προηγουμενες φωτο σου με κανουν ανυπομονη για να δω τις Μεξικανικες!

Υ.Γ. Vagantos σε τσιγκλαω γιατι μου αρεσουν τα σχολια σου! :haha:αλλαζω ατζεντη!:haha:
χ,,,μμμμμμμμμμ!!!!!!!! τι να πώ τώρα για τις μεξικάνες ??ειναι παχουλές ....ξέρεις προσπάθησα να συγκρατήσω μια φυσιογνωμία και δεν τα κατάφερα .έχουν όμως ωραία -πλούσια μαύρα μαλιά .πληθωρικές και με μεγάλη περιφέρεια.. ειναι θέμα γουστου .. τα αγόρια μπορεί και να απογοητευτούν ...μπορεί σε άλλες περιοχές ...:rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom