• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

Κένυα Μερικά tips και πως είδα την Κένυα

RoyTarpley

Member
Πρόσφατα πέρασα δύο εβδομάδες στην Κένυα με την φίλη μου: δύο ημέρες στο Ναϊρόμπι, πέντε ημέρες σε σαφάρι (Masai Mara, Λίμνη Naivasha, Amboseli) και μία εβδομάδα στην παραλία Diani. Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου και να δώσω μερικα tips:

Giraffe Park: Λίγο μικρό, υπερτιμημένο,το περίμενα καλύτερο, αλλά μπορεί να αξίζει αν ταξιδεύετε με παιδιά.

Συμβουλές για σαφάρι
Μείνετε όσες περισσότερες ημέρες μπορείτε ,για εμένα ήταν ότι καλύτερο.
Αν το ξανάεκανα,θα ήταν μόνο σαφάρι,κάπου το είχα διαβάσει ίσως εδώ μέσα..
  • Ιδιωτικό σαφάρι αξίζει τα χρήματά του: Είναι πιο ακριβό, αλλά έχετε περισσότερο χώρο και ευελιξία.​
  • Ο οδηγός κάνει τη διαφορά: Ο δικός μας ήταν έμπειρος, ομιλητικός και γνώριζε πολλά για τα ζώα και τα πουλιά. Ήταν ταυτόχρονα οδηγός και ξεναγός, κάτι που βοήθησε πολύ, ειδικά αφού ήταν το πρώτο μου σαφάρι. (Φυσικά, ποτέ δεν ξέρεις ποιον οδηγό θα έχεις.)
  • Μην παραφορτώνετε το πρόγραμμα: Η Κένυα είναι μεγάλη χώρα και οι αποστάσεις μεταξύ των πάρκων χρειάζονται χρόνο. Αφιερώστε ολόκληρες ημέρες σε κάθε πάρκο.
  • Η διαμονή παίζει ρόλο: Ελέγξτε προσεκτικά τα καταλύματα, μερικά πιο ακριβά πακέτα αξίζουν τα επιπλέον χρήματα
  • Χωριό Masai Mara: Προσωπικά το βρήκα αρκετά τουριστικό και όχι πολύ αυθεντικό. Οι ντόπιοι δείχνουν παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως το πώς φτιάχνουν σπίτια από λάσπη και κοπριά αγελάδας, αλλά δίπλα υπάρχει η μικρή αγορά που δέχεται κάρτες. Η ισορροπία μεταξύ παράδοσης και τουρισμού μου φαίνεται πως κάπου έχει χαθεί. Πήγα γιατί ήταν μέσα στο πακέτο μου
  • Η χαμηλή σεζόν μπορεί να είναι καλή επιλογή: Την υψηλή περίοδο μπορεί να έχει πολύ κόσμο. Οι οδηγοί συντονίζονται μέσω ασυρμάτων και μερικές φορές περικυκλώνουν τα ζώα , αυτό ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που δε μου άρεσαν.
  • Amboseli Park: Μπορεί να έχει πολλή σκόνη και αρκετές λακκούβες,η μάσκα μπορεί να βοηθήσει και προστατέψτε καλά την κάμερά σας.
  • Λίμνη Naivasha: Εντυπωσιακό τοπίο με τα dead trees και βαρκάδα κοντά στους ιπποπόταμους και μετά η βόλτα στο Crescent Island ανάμεσα σε άγρια ζώα ήταν απρόσμενα φανταστικό.
Οδικές συνθήκες

Πολλοί δρόμοι μέσα στα πάρκα είναι ιδιαίτερα ανώμαλοι και γεμάτοι λακκούβες. Αν έχετε προβλήματα με τη μέση σας, σκεφτείτε το καλά. Τα βαν μπορούν να διαχειριστούν τις περισσότερες διαδρομές άνετα, όπως μου εξήγησε ο οδηγός μου, με τα τζιπ είναι μικρή.

Παραλία Diani & Day tours
  • Diani Beach: Πανέμορφη, με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά, αλλά οι πωλητές στην παραλία μπορεί να είναι επίμονοι να είστε προετοιμασμένοι.
  • Wasini Island: Εκδρομή για παρακολούθηση δελφινιών και snorkeling.Όμορφο αλλά δεν ξετρελαθηκα.. βλέπεις τα δελφίνια περίπου 20 λεπτά και μετά το snorkeling κράτησε γύρω στη μισή ώρα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εκδρομής είναι στο σκάφος. Ίσως μια ιδιωτική εκδρομή να αξίζει περισσότερο, αφού μπορείτε να κολυμπήσετε πιο κοντά στα δελφίνια.
  • Simba Hills Park: game drive με λίγα άγρια ζωα, όπως σπάνιες αντιλόπες και (αν είστε τυχεροί) ελέφαντες, τον καταρράκτη Sheldrick και ένα μικρό ξενοδοχείο με εκπληκτική θέα. Όμορφο μέρος( ειδικά για φωτό)αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό ειδικά αν έχετε μόλις επιστρέψει από σαφάρι.
Προσπάθησα όσο γίνεται να το συνοψίσω,αν λείπει κάτι ή αν έχετε απορίες ευχαρίστως να απαντήσω εδω ή DM.

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.246
Μέλη
39.944
Νεότερο μέλος
Anemoessa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα