Μεσολόγγι - Πληροφορίες

sagma666

Member
Μηνύματα
90
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο, Πράγα, Πόζναν
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παιδιά σκέφτομαι να πάω Μεσολόγγι. Ξέρετε πόσο έχει το ΚΤΕΛ από Αθήνα (aller-retour φυσικά) και πόση ώρα περίπου κάνει; Τι αξίζει να δει κανείς στο Μεσολόγγι; Λέω να το κάνω μονοήμερη.
 

meet-sos

Member
Μηνύματα
52
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη - Καστίλη
Κανα 35ευρω αλερετουρ το κτελ, διοτι εχει εκπτωση λιγο το αλερετουρ.
Ειναι ωραια, αλλά μικρη πολη.

Δες τον κήπο των ηρώων, κάνε μία βόλτα από λιμάνι-λιμνοθάλασσα.
Επίσης, λέει να πας στην Τουρλίδα να δεις τις πελάδες, αλλά από ότι βλέπω δεν θα έχεις μεταφορικό μέσο.

Κάτσε για φαγητό και καφέ στον πεζόδρομο.
Αμα πας σε φοιτητική περίοδο, είναι πολύ ωραία.

Εμενα 4 χρόνια εκεί εγώ.

Επίσης, άμα είναι ανοιχτά, επισκέψου τα σπίτια των Τρικούπη και Παλαμά, τα οποία τώρα έχουν γίνει κάτι σαν μουσειάκια.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Αν σ' ενδιαφέρουν τα εικαστικά, μπορείς να επισκεφθείς και το μουσείο της Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό. Δυστυχώς δεν το έχω επισκεφθεί η ίδια, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια - η Κατράκη είναι άλλωστε από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες χαράκτριες και το έργο της παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

http://katrakivasso-museum.gr/katraki.html
 

imerod12

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Το Μεσολογγι ειναι πολη που προσφερεται να την γυρισεις με ποδηλατο!!Θα το διαπιστωσεις αμεσως μολις περασεις την πυλη του Μεσολογγιου,ολοι οι κατοικοι της ετσι κυκλοφορουν μιας και η πολη ειναι μικρη κ πραγματικα εντελως επιπεδη.
Η ιδανικη εποχη να βρεθεις εκει ειναι το σκ πριν τη Μεγαλη Εβδομαδα οπου γινονται οι γιορτες της Εξοδου ή του Αγιου Πνευματος οποτε γινεται το πανηγυρι του Αη Συμιου (καμια σχεση με ο,τι πανηγυρι εχουμε γενικα κατα νου!!!) που ειναι υπεροχα...
Οπωσδηποτε επισκεψου τηνΔιεξοδο,το κεντρο λογου και τεχνης της πολης που εκτος απο τη μονιμη συλλογη για την ιστορια του Μεσολογγιου με τα σπανια κειμηλια κατα καιρους εχει και σπουδαιες περιοδικες συλλογες φωτογραφιας,γλυπτικης,ζωγραφικης κ.α. Επισης και η πινακοθηκη Μοσχανδρεου μπορει να σου φανει ενδιαφερουσα.
Και μιας και θα εισαι στη λιμνοθαλασσα μη φυγεις χωρις να εχεις δοκιμασει αυγοταραχο,χελι,ψαρι ψητο πεταλι,σαβορο,ουζο τρικενε (μεσολογγιτικο και πολυ πολυ βαρυ) και ολα τα τοπικα εδεσματα που ειναι πεντανοστιμα :)
Κι ακομα κι αν δεν εχεις αυτοκινητο,τα λεωφορεια εξυπηρετουν σχετικα καλα για τις γυρω διαδρομες οποτε ειναι must να δεις το γραφικο και πανεμορφο νησακι του Αιτωλικου που βρισκεται ακριβως διπλα απο την πολη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom