Φίτζι Μετακινήσεις στα Φίτζι

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
fiji1_0002.jpg

Η μετακίνηση με ΜΜΜ είναι καλά ανεπτυγμένη στα νησιά. Ο πιο φθηνός τρόπος μετακίνησης ανάμεσα στα νησιά είναι τα ferryboats. Αεροπορικές συνδέσεις υπάρχουν πολύ συχνές. Στα νησιά μπορεί να μετακινηθείς με ταξί
Τα ταξί έχουν σημαία 1 δολλάριο φιτζιανό και 1,5 μετά τις 10 το βράδυ. Υπάρχει ταξίμετρο. Όμως σε πιο μακρινές αποστάσεις μπορείς να κάνεις συμφωνία με τον οδηγό.
Οι κύριοι δρόμοι στα μεγάλα νησιά είναι καλά ανεπτυγμένοι και πολλές εταιρείες ενοικιάσεως υπάρχουν διαθέσιμες στα αεροδρόμια και τις μεγάλες πόλεις.

Τα λεωφορεία έχουν συχνά δρομολόγια ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις, κυρίως στο νησί Viti Levu.
Υπάρχουν 2 ειδών λεωφορεία. Τα μεγάλα και με κλιματισμό, και τα τοπικά. Αυτά δηλαδή που προτιμούν οι ντόπιοι, με τα ανοικτά παράθυρα και την τέντα για τις περιπτώσεις βροχής. Τούτα τα λεωφορεία θα σε πάνε παντού.
Για να σταματήσεις ένα λεωφορείο, απλά στάσου στην άκρη του δρόμου και κούνησε το χέρι σου στον οδηγό. Οι τιμές των λεωφορείων είναι πολύ προσιτές. Η διαδρομή μεταξύ Νάντι και Σούβα, που διαρκεί 4 ώρες, κοστίζει 10 φιτζιανά δολλάρια.

Το κύριο λιμάνι είναι η Σούβα, αλλά φέρις φεύγουν και από άλλα λιμάνια.

Για τους έχοντες μεγάλες τσέπες, η μετακίνηση γίνεται με ελικόπτερα και κρουαζιερόπλοια.

Ας δούμε μερικές ακόμα πληροφορίες όσον αφορά στις μετακινήσεις (Αύγουστος 2008)
  • Πτήσεις ενώνουν την Νάντι με τη Σούβα, σε 35 λεπτά.
  • Υπάρχει πολύ πιο φθηνότερος τρόπος που κοστίζει μόνο F$12 είναι είναι απείρως πιο ενδιαφέρον. Το εξπρές λεωφορείο που διατρέχοντας την Queens Highway, κάνει τη διαδρομή σε 4 ώρες.
  • Τα ταξί στη Νάντι χρεώνουν F$8-10 για τη διαδρομή από το αεροδρόμιο στην πόλη.
  • Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτου. ΄Ενα οικονομικό αυτοκίνητο μπορεί να ενοικιαστεί με F$100 την ημέρα
  • Υπάρχουν 2 τοπικές αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν τα 13 αεροδρόμια μέσα στη χώρα. Οι πτήσεις στους τουριστικούς προορισμούς γίνονται σε ημερήσια βάση.
  • Η πτήση από τη Νάντι στα Northern Islands αρχίζουν από F$400 και οι 10λεπτες πτήσεις μεταξύ Mana και Malolo Lailai στα νησιά Mamanucas, κοστίζουν από F$80 και γίνονται πολλές φορές την ημέρα.
Εκτός από τα φέρυς και τα καταμαράν, υπάρχουν και τα εμπορικά καραβάκια που κάνουν διαδρομές στα πιο απομακρυσμένα νησιά, σε μη τακτά χρονικά διαστήματα το μήνα, αλλά παίρνουν επιβάτες στο κατάστρωμα ή σε κλιματιζόμενες καμπίνες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom