Με αυτοκινητο μεχρι Στουτγκαρδη και παλι πισω...

buddy

Member
Μηνύματα
58
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ειμαι σε διαπραγματευσεις
Ταξίδι-Όνειρο
ισλανδια
Γεια σε ολους...

Μαζι με αλλα 4 ατομα ξεκιναμε την τελευταια εβδομαδα του Μαϊου απο Θεσσαλονικη για Στουτγκαρδη (βασικα ενα χωριο εξω που εχουμε καποιους συγγενεις)...μιλαμε για ενα ταξιδι περιπου 9 ημερες... Στουτγκαρδη δεν θα κατσουμε παραπανω απο 2 ημερες. Σκεφτομαστε στο πηγαινε να κανουμε σταση για ξεκουραση Βελιγραδι και Ζαγκρεμπ, στη συνεχεια 2-3 ημερες Βιεννη μετα Μοναχο και γυρω περιοχη (καστρα Βαυαριας) για 3 περιπου ημερες, συνεχιζουμε και φτανουμε Στουτγκαρδη οποτε καθομαστε εκει για λιγο... Στο γυρισμο λεμε να παμε λιγο πιο περα για Μελανα Δρυμο και μετα επιστροφη μεσω Σαλτσμπουργκ (να κατσουμε 1-2 μερες εκει) και μεσω Λιουμπλιανα και Βελιγραδι για στασεις και ξεκουραση παλι πισω. Πως το βλεπετε αυτο το προγραμματακι? Μπορει καποιος παλιοτερος, πιο εμεπειρος ή τελος παντων καποιος που εχει κανει παρομοιο ταξιδι να μου προτεινει κατι σχετικα με τη διαδρομη,τις μερες σε καθε προορισμο ή οτιδηποτε αλλο σχετικα με αυτο το ταξιδι??? Γενικα το προγραμμα μας ειναι χαλαρο και δεν εχουμε περιορισμους απο χρονοδιαγραμματα κτλ... Ευχαριστω εκ των προτερων ταξιδευτες και ταξιδευτριες...!!!:rolleyes:
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
Μερικες παρατηρησεις:
1) Εφοσον δεν εχετε χρονικους περιορισμους, ισως ειναι καλη ιδεα να αυξησετε τις συνολικες ημερες ταξιδιου.. Νομιζω ειναι αρκετα στριμωγμενο για 9 ημερες
2) Το αρχικο κομματι Βελιγραδι-Ζαγκρεμπ-Βιεννη μπορειτε να το κανετε Βελιγραδι-Βουδαπεστη-Βιεννη.. Νομιζω τοσο χιλιομετρικα οσο κ χρονικα δεν διαφερει ιδιατερα (κ στον γυρισμο μεσω Λιουμπλιανας καλυπτετε κ το Ζαγκρεμπ)
3) Στην Αυστρια θα αφιερωνα περισσοτερες απο 3 ημερες
πχ 2-3 Βιεννη, 1 Σαλτσμπουργκ, 1 Ινσμπρουγκ και αλλη 1 χαζευοντας κ σταματωντας σε διαφορα υπεροχα χωριουδακια στην διαδρομη.. Θεωρω οτι ειναι μια χωρα με υπεροχη υπαιθρο.. Θα σας προτεινα να βγειτε απο τους αυτοκινητοδρομους κ να "χαθειτε" στο επαρχιακο δικτυο

Κατα τ'αλλα οκ μου φαινεται, Βαυαρια κ καστρα κ Μοναχο μια χαρα..
Για την διαδρομη Θεσ/νικη-Βελιγραδι δεν εχω αποψη
 
Μηνύματα
159
Likes
43
Ωραίο το ταξίδι που προγραμματίζεις να κάνεις buddy, αλλά και εγώ νομίζω ότι οι εννέα μέρες είναι λίγες για να δεις όλα αυτά τα μέρη που θέλεις να επισκεφθείς. Απλά θα πάρεις μία μικρή γεύση. Συμφωνώ απόλυτα με τις προτάσεις του piccolo_mondo και πιστεύω και εγώ ότι καλό θα είναι να περάσεις και από τη Βουδαπέστη, γιατί αξίζει τον κόπο.
Το δρομολόγιο που θα σου πρότεινα και εγώ είναι: Θεσσαλονίκη – ΒελιγράδιΒουδαπέστηΒιέννη – Σάλτσμπουργκ – Στουτγάρδη (περνώντας έξω από το Μόναχο) – Μόναχο – Λουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη. Συνολικά θα πρέπει να είναι γύρω στα 3900 χιλιόμετρα.
Σχετικά με τη διαδρομή για το Βελιγράδι μπορείς να κάνεις κλικ στην διεύθυνση που σου παραθέτω και να διαβάσεις τις πληροφορίες που έδωσα, μετά από μία εκδρομή που έκανα το Πάσχα του 2010. Φυσικά μερικά στοιχεία της διαδρομής μπορεί να έχουν μεταβληθεί, γιατί έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος.
Στην ίδια σελίδα επίσης αλλά λίγο ποιο κάτω (με ημερομηνία 16-05-10), μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις και μερικά πράγματα για το Βελιγράδι, σε μία απάντηση που έδωσα στο μέλος alexandros serres,.

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E5%F5%F4%DD%F2-%EC%E5-%E1%F5%F4%EF%EA%DF%ED%E7%F4%EF-%E9%F7/18374-%EF%E4%E9%EA%DD%F2-%F0%EB%E7%F1%EF%F6%EF%F1%DF%E5%F2-%E3%E9%E1-%E2%E5%EB%E9%E3%F1%DC%E4%E9.html
 
Last edited by a moderator:

buddy

Member
Μηνύματα
58
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ειμαι σε διαπραγματευσεις
Ταξίδι-Όνειρο
ισλανδια
Βασικα ειναι αληθεια οτι 9 ημερες ειναι λιγες για τοσα μερη αλλα κυριως το ενδιαφερον μας επικεντρωνεται σε Βιεννη και Μοναχο, στα αλλα απλα περασμα θα κανουμε για ξεκουραση (Βελιγραδι και λοιπα Βαλκανια)...Αμα ομως ρε σεις παιδια ειναι λιγες για ολα αυτα, αμα βαλουμε και τη Βουδαπεστη στο προγραμμα δεν θα πεσει ακομα πιο πολυ! Παντως Christos_Gkir. ενδιαφερουσα διαδρομη προτεινες (μονο λιγο η Βουδαπεστη με προβληματιζει)... Αμα αφιερωσουμε απο τις 9 μερες τις 6 (για να δουμε στη Στουτγκαρδη και τους συγγενεις) σε Μοναχο, Βιεννη και Σαλτσμπουργκ δεν ειναι καλα???:roll:
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
Αν οι 9 ημερες δεν μπορουν να γινουν περισσοτερες.. τοτε ναι καλα ειναι κ ετσι (στο τρεξιμο ομως, κ θα παρετε μονο μια μυρωδια)
Στο αρχικο σου ποστ ομως εγραφες οτι δεν εχετε περιορισμους στο χρονοδιαγραμμα...
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Πολύ ωραίο ξενοδοχείο και φθήνο (έμεινα πρόσφατα 02/11) στ Βελιγράδι είναι το HOTEL NEVSKI, 4* με καλό πρωινό και άνετα δωμάτια καινούργιο (30/12/10)στο κέντρο της πόλης με δικό του υπόγειο parking, στην οδό Venizelosova 24a,(Eλ. Βενιζέλου, δηλαδή) τηλ: 0038111329722, fax: 00381113229744,[email protected] , www.hotelnevski.com . Beograd, Srbija.
 

buddy

Member
Μηνύματα
58
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ειμαι σε διαπραγματευσεις
Ταξίδι-Όνειρο
ισλανδια
Στο αρχικο σου ποστ ομως εγραφες οτι δεν εχετε περιορισμους στο χρονοδιαγραμμα...

Η αληθεια ειναι οτι το εθεσα καπως λαθος εγω...οι 9 ημερες δεν μπορουν να γινουν παραπανω απλα μεσα σε αυτες τις 9 ημερες δεν εχουμε περιορισμους να προλαβουμε ή να κανουμε κατι..:rolleyes:
 

zandesiro

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
.....?
Ταξίδι-Όνειρο
Ρ.Δ.Γ.
Εκανα το καλοκαιρι που μας περασε μια οδικη στην κεντρικη ευρωπη...ειδα το προγραμμα σου.....
Η ημερομηνια σου ειναι καλη αν και μπορει να εχεις βροχουλες και ομιχλη λογω τελος μαιου....!!Αλλα θα εχεις δροσια....!(εγω ιουλιο επεσα σε καυσωνα στην βιεννη και τα ειδα ολα....!).

Το προγραμμα σου απο οτι καταλαβα περιλαμβανει συγγενεις ή φιλους οποτε δεν αλλαζει ευκολα....!Σαν ιδεα ειναι καλο μην βαζεις περιορισμους ασε το δρομο να σε οδηγηση αυτος το μονο που να κανεις να κλεισεις ξενοδοχειο σε βιεννη (ΑΚΡΙΒΑ) απο πριν....!
Εγω απο πολυγυρο ξεκινησα κατα τις 6 και κατι το πρωι με σκοπο να φτασω βελιγραδι αλλα εφτασα στις 12.30 βελιγραδι συνεχισα και να μην τα πολυ λεω,εφτασα στο σεγκεντ της ουγγαριας και 16.30 ειχα ξαπλωσει στο ξενοδοχειο...!!
Το ιδιο στην επιστροφη απο αυστρια κλαγκενφουρτ-πολυγυρο 1300χλμ μονο μιας....!!
Αλλα επειδη εισαστε πολλα ατομα καλυτερα κλεισε βελιγραδι...!!!
θεσσαλονικη-βελιγραδι-ζαγκρεμπ-ως συνορα αυστριας διαδρομη βαρετη αφανταστα καλαμποκι και πεδιαδες....αν εξαιρεσεις την κλεισουρα στην σερβια....
σκοπια ανιαρα και σε 2ωρες και κατι ξεμπερδεψες...!!
απο αυστρια και πανω αλλη φαση θα χαρεις δρομους τοπια ανθρωπους ολα θα σου φαινονται τελεια (και ειναι).
απο εκει και πανω ασε τον εαυτο σου να ρεμπελιασει στριψε σε χωριουδακια μονο και μονο να τα δεις ανεβα και σε κανα πασο σε κανα παγετωνα....δεν θα βγεις χαμενος...!!!
Για οτι χρειαστης στειλε μου e-mail γιατι δεν μπαινω και συχνα.Μπορουμε να πιουμε και καφεδακι να τα πουμε και απο κοντα....(διπλα ειμαστε).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.974
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom