Αλβανία Κροατία Μαυροβούνιο Με μοτοσυκλέτα σε Αλβανία - Μαυροβούνιο - Κροατία (Ιούνιος '09)

Pitcoupe

Member
Μηνύματα
18
Likes
72
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια-Σλοβενια-Αυστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
...οπου δεν εχω παει
Η ιδεα για ενα ταξιδι με τη μοτοσυκλετα στο εξωτερικο δεν ηταν καινουρια. Απο μικρος το σκεφτομουν και εψαχνα μερη που θα ηταν ωραια να πας με τη μηχανη.
Αλλα τοτε τα Βαλκανια τα σνομπαραμε, τη Τουρκια τη σιχαινομασταν, και ετσι ποτε δεν αποφασιζαμε καποιο μερος, και τη βγαζαμε ξανα και ξανα στην Ελλαδιτσα.
Τον Ιουνιο του '08 εσπασα πολυ ασχημα τον αστραγαλο μου.
Οσο ημουν με τα σιδερα γυρω απο το ποδι μου δεν μου ελειπε τοσο το να περπατησω οσο το να οδηγησω. Οποτε ελεγα με το φιλο Σακη:

-Μολις γινω καλα θα παμε ενα ταξιδακι μακρινο...
-Που ομως?
-Παμε να δουμε Ατλαντικο!
-Καλη ιδεα, για ανοιξε το χαρτη να δουμε....

Εκει η ιδεα απο καλη γινοταν ψιλοαδυνατη. Για να δεις Ατλαντικο θελεις τουλαχιστον 15-20 μερες αδεια. Και αντε εγω ειχα (ακομη) αναρρωτικη, ποιος αλλος θα μπορουσε να ακολουθησει?
Τοτε ειδα τα αρθρα καποιων ανησυχων πνευματων για τα Βαλκανια, και σαν να αλλαξε η ιδεα μου για αυτα τα μερη. Ρε λες να ειναι καλα? Ντουμπροβνικ? Τι ειναι αυτο? Ναι, καποιος συναδελφος μου το ειχε αναφερει, πως εκει ειχαν μεινει για λιγο οταν γυρνουσαν απο την ειρηνευτικη στη Βοσνια.
Ναι αλλα αυτο ειναι Κροατια. Τοσο χαμηλα?
Περιεργο σχημα η Κροατια, εχει κλεψει ολη τη παραλια απο τη γειτονα Βοσνια, αυτοι θα ξαναμαλωσουν καποτε. Ενδιαφερον μερος.

Η αποφαση εληφθη 8-9 μηνες νωριτερα, και αρχισε η προετοιμασια. Που, με τι, γιατι, πως, και με ποιους. Πλην του Σακη ολοι λεγαν ''τρελος εισαι ρε που θα παω Κροατια με τη μηχανη''? Τελικα γιναμε 3, Γιαννης-Γιαννης-Σακης, λιγοι και καλοι φιλοι.

Καπου εκει μπηκε και η Μελινα στη ζωη μου.

-''Ξερεις,εχω κανονισει να παω με τη μηχανη στη Κροατια το καλοκαιρι...''
-''Γινεται να ερθω και εγω?''

Αυτες ειναι γυναικες... Δε σκεφτηκε ουτε γκρινια, ουτε κουραση, ουτε τα λιγα μπαγκαζια, ουτε αποσταση. Οι φιλοι τα πανε καλα μαζι της, οποτε μια χαρα!
Κανα μηνα νωριτερα, ο Γιαννης εχει προβλημα με τη δουλεια και την αδεια του και ακυρωνει... Ο Σακης ειναι στο ντεμι... ''να ερθω, να μην ερθω''...
Πεφτει με τη μηχανη απο λαδια στο δρομο και της κανει καλη ζημια. Ακυρο κ αυτος...

Εγω κ η Μελινα λοιπον... Ρωταω:
''Συνεχιζουμε η ακυρωνουμε?''
''Συνεχιζουμε εννοειτε!''
Φυγαμε!

aimg37.imageshack.us_img37_8296_43450124.jpg


Θα φυγουμε απο Καβαλα Κυριακη, θα διανυκτερευσουμε Καστορια και θα ξεκινησουμε για πανω Δευτερα.

Ετσι κ εγινε. Ξεκινησαμε 6:30 το πρωι για να μη φαμε ζεστη. Στις 10 κ κατι φτασαμε. Η Καστορια ειναι πανεμορφη πολη...

aimg4.imageshack.us_img4_6940_22745597.jpg
aimg34.imageshack.us_img34_732_82691373.jpg


Παραδοξως, βρισκουμε γνωστους απο Καβαλα που επιστρεφουν απο διακοπες με τη μηχανη τους και διανυκτερευουν και αυτοι εκει.

Νωρις το πρωι της Δευτερας ξυπναμε, τρωμε πρωινο και παμε Κρυσταλοπηγη. Εχει αρχισει να βρεχει. Ωραια... Καλη αρχη, σκεφτομαι.
Η σημανση ελειπης και ψιλοχανομαστε, αλλα το βρισκουμε το τελωνειο στις 8:50. Βγαζουμε κρανη και γαντια και δειχνω τα χαρτια στην ξυνισμενη ελληνιδα υπαλληλο. Μου τα δινει πισω και αρχιζω να ξαναβαζω γαντια, κρανος κτλ... Δεν περασε ουτε 1 λεπτο, και μας λεει:

-''Παιδια γιατι δε φευγετε?''
-''Τωρα, μολις ετοιμαστω φευγουμε...''
-''Να πατε εξω και να ετοιμαστειτε οσο θελετε!''

Και οπως ειπα, εξω εβρεχε... Ανεβαζω πιεση και κρατιεμαι με το ζορι να μην αρπαχτω. Τι την ενοχλουσαμε δηλαδη? Δεν ειχε κινηση ουτε καθομασταν στη μεση.
Στην αυλη της καθομασταν? Αναιδεστατη και ηλιθια συγχρονως. Και ασχημη.

Περναμε στο Αλβανικο φυλακιο και ολα ειναι αλλιως. Οι Αλβανοι που περιμεναν μολις με βλεπουν μου δινουν τη σειρα τους. Μου εξηγουν αναλυτικα απο που να παω για να μη ταλαιπωρηθουμε, με προειδοποιουν για τα πολλα μπλοκα της τροχαιας και μου λενε πως το τελος που πληρωνες στο τελωνειο καταργηθηκε.
Μολις παω να δωσω τα χαρτια μου στον υπαλληλο, καποιος μου τρωει τη σειρα, και ακουει πολυ κραξιμο απο τους υπολοιπους.
Παιρνω ενα εντυπο για τον ελεγχο της μηχανης και μπαινω πιο μεσα να αλλαξω λεφτα. Ενας αστυνομικος με βοηθαει πολυ, παρολο που δεν ξερει αγγλικα. Ψαχνει τον υπευθηνο ο οποιος κοιμοταν, τον σηκωνει, τον φερνει εκει, και ελεγχει και αν μου εδωσε σωστα τα λεφτα.
Ξεκιναω με πολυ καλες εντυπωσεις απο τους Αλβανους.

Εχει βγαλει ηλιο και η διαδρομη ειναι σχετικα ομορφη. Ασφαλτος καλη, αλλα βρομικη. Πολλα καρα, πολλα μπουνκερ (πολυβολεια, απειρα απο αυτα), ακομα περισσοτερα Lavazh (car wash) και κοσμος, πολυς κοσμος που περπαταει διπλα στο δρομο. Σχεδον σε ολη τη διαδρομη, καποιος περπατουσε διπλα μας!

aimg4.imageshack.us_img4_6577_61425978.jpg
aimg4.imageshack.us_img4_6245_48423228.jpg


Τα μπλοκα της τροχαιας συχνα, αλλα παντα καποιος θα σε ειδοποιησει απο πριν. Γελασα με τον πιτσιρικα που καθως πηγαινα να προσπερασω λεωφορειο,
ανοιξε αποτομα τις πισω κουρτινες και αγχωμενος προσπαθουσε να με ειδοποιησει για το μπλοκο μπροστα!

Βλεπω και αυτο το λεωφορειο, που ουτε τα αυτοκολλητα δεν κουραστηκαν να βγαλουν!

aimg4.imageshack.us_img4_8839_30445823.jpg


Ο δρομος Κορυτσα(Korce)-Maliq ανεκτος, το gps μου λεει να παω κατευθειαν προς Elbasan αλλα οι ντοπιοι λενε απο Pogradec, λιμνη Οχριδα που τελικα εχει πολλες στροφες και σαμαρια. Δεν ξερω αν εκανα καλα που τους ακουσα.
Pogradec, χαμος απο εργα οδοποιειας, σκονη, παρακαμξεις, μεχρι και αγελαδες μεσα στη πολη.

aimg3.imageshack.us_img3_1307_86359479.jpg


Μετα και για ολα τα παραλια ο δρομος ειναι πολυ κακος. Πανω απο 60 δεν πηγα καθολου. Πονεσαν οι καρποι μου απο τις ανωμαλιες και τις στροφες, κουραστηκα πολυ.

aimg37.imageshack.us_img37_9242_29496569.jpg
aimg37.imageshack.us_img37_5990_92197519.jpg


Οι καλυτερες στασεις ειναι οι βρυσες κατω απο δεντρα. Κλασικη συνταγη δροσιας παντου κ παντα.

aimg14.imageshack.us_img14_8877_62678656.jpg


Οι Αλβανοι με συμβουλεψαν να μη παω απο Τιρανα αλλα απο Durres, και ετσι εκανα, και μαλλον ηταν καλυτερα. Το Durres ειναι παραλιακη πολη, με τρομερα μεγαλη ανοικοδομηση κτιριων και δρομων, ενα μεγαλο εργοταξιο, αλλα με λαμπρο μελλον. Απο εκει ξεκιναει ενας μεγαλος δρομος τυπου Εγνατιας, αλλα δυστυχως για λιγα χιλιομετρα, και μετα γινεται παλι μονος μεχρι την Shkoder.
Εφιαλτης στο δρομο με τις Mercedes. Προσπερασεις χωρις αυριο (χωρις αυριο για μενα),
τοσα καντηλια δεν εχω ξαναριξει μαζεμενα. Τουλαχιστον μπορω να τρεξω, βλεπω μεχρι και 140 καποια στιγμη!!!

Μπερδευομαι και μπαινω μεσα στη Shkoder, ενω επρεπε να στριψω νωρις δυτικα προς τη ξυλινη γεφυρα. Ομορφη πολη, για αλλη μια φορα οι Αλβανοι με σκλαβωνουν με την προθυμια τους να με βοηθησουν να βρω το δρομο μου.

aimg35.imageshack.us_img35_6511_71447723.jpg


Μετα τη γεφυρα, η συνοικια που θα μπορουσε να ειχε γυριστει το Slamdog Millionaire. Σκουπιδια, ξυπολητα παιδακια και παραγκες, και καπου καπου και ενα χλιδατο restaurant με ομορφο κηπο. Ολα διπλα σε ενα ομορφο ποταμι. Σε λιγα χιλιομετρα φτανω στο Φυλακιο για Μαυροβουνιο. Εκανα 7μιση ωρες για να διασχισω τα περιπου 350χλμ της Αλβανιας, με 2 μονο στασεις!!! Δεν αντεχω αλλο και αραζουμε για λιγο σε ενα μαγαζακι με σκια, πριν τα συνορα. Εχουν και μικρα μπουνκερ για σουβενιρ!

Περναμε τα συνορα πολυ γρηγορα, δινοντας το χαρτι για τον ελεγχο της μηχανης πισω στους υπαλληλους του αλβανικου τελωνειου.
Μολις μπαινουμε Μαυροβουνιο, η θερμοκρασια πεφτει αρκετα. Οδηγαω μεσα στη σκια σχεδον συνεχεια, αφου το πρασινο εχει σχεδον καλυψει το δρομο!
Μαγικο! Πεταξαμε και βρεθηκαμε στα κεντρικα ενος ελληνικου νησιου!!! Ελιες, πευκα, στενοι δρομοι με στροφες, δροσια, τζιτζικια, προβατα... Οπως Ελλαδα.

aimg189.imageshack.us_img189_3959_35003722.jpg


Μετα απο λιγο ο δρομος αυτος καταληγει αναμεσα στο Ulcin...

aimg29.imageshack.us_img29_3207_35046932.jpg


και στο Bar,

aimg29.imageshack.us_img29_530_33210312.jpg


και πλεον βλεπουμε την Αδριατικη. Διασχιζουμε το Bar απο μεσα, πολυ ομορφη και προσεγμενη
πολη, επιτελους καλοι δρομοι, ωραια αμαξια, επιτελους ωραιες γυναικες, σωστες διασταυρωσεις.

aimg29.imageshack.us_img29_2549_71004816.jpg


Βλεπουμε και μια γνωστη φατσα εξω απο ενα κομμωτηριο...

aimg33.imageshack.us_img33_7060_96506141.jpg


Ο δρομος προς Budva ειναι πανεμορφος, παραλιακο στροφιλικι με καλη ασφαλτο. Τυχαια κανουμε σταση ακριβως πανω απο το Sveti Stefan, το περιεργο χωριουδακι, αν ειχαμε χρονο θα διναμε απο 10ε και θα μπαιναμε να το δουμε και απο μεσα. Αλλα η Αλβανια ηταν ατελειωτη, και μας εφαγε πολυ χρονο.

aimg39.imageshack.us_img39_3754_69509660.jpg


Μολις περναμε τη κοσμοπολιτικη Budva (η οποια απο οτι εμαθα εχει φιλοξενησει τη Madona και τους Metallica στα ακριβα ξενοδοχεια της) το gps με οδηγει στο βουνο, και με βγαζει λιγο πριν το Kotor. Περιεργο φαινομενο, ενας κολπος τετοιου σχηματος... Καποιοι μιλανε για το νοτιοτερο φιορδ, στην πραγματικοτητα ομως προκειται για ενα φαραγγι πλημυρισμενο απο θαλασσα... Παιρνουμε το καραβακι (1.5ε) και σε 5 λεπτα ειμαστε απεναντι.

aimg39.imageshack.us_img39_1521_26839354.jpg
aimg14.imageshack.us_img14_5383_36874731.jpg


Η ωρα ειναι σχεδον 7 το απογευμα, και εχουμε αλλα 90χλμ μεχρι το Dubrovnik! Φτανουμε στα συνορα με Κροατια, οπου τα περναμε παλι σε χρονο μηδεν.

aimg14.imageshack.us_img14_7892_55676741.jpg


Τελικα βλεπω το Dubrovnik.... και ευτυχως φορουσα το υποσιαγωνο γιατι θα μου ειχε πεσει το σαγονι! Ειναι πανεμορφο, και λιγα λεω. Οι φωτογραφιες το αδικουν πολυ. Ο δρομος περναει περιφερειακα και πανω απο τη πολη, παρουσιαζοντας την στους περαστικους, και τη παλια και τη συγχρονη. Δεν ειναι εικονα απο ελικοπτερο, αλλα
απο το δρομο:



Δεν εχουμε κουραγιο ομως, και το αφηνουμε πισω μας, αφου το ξενοδοχειο μας ειναι στην εισοδο του κολπου του Zaton, 8χλμ πιο περα. Περναμε απο την ομορφη κρεμαστη γεφυρα και φτανουμε στο ξενοδοχειο περιπου στις 8, σχεδον 12 ωρες ταξιδι με περιπου μια ωρα συνολο σε στασεις... Αυτη η Αλβανια μας πεθανε!!!

Το ξενοδοχειο μας ειναι μικρο και υπεροχο, με πισινα, κηπο, απιστευτη θεα, πρωινο, κλιματιστικο, τηλεοραση 32'' lcd με αποκωδικοποιητη στο δωματιο, μου παραχωρηθηκε και χωρος για τη μηχανη ωστε να μη τη βλεπουν πολλα ματια... 7 νυχτες, 490ευρω. Τελεια!
Αυτο θα πει θεα απο το δωματιο!
aimg20.imageshack.us_img20_3395_61219099.jpg


Πισινα με θεα το κολπο του Zaton
aimg44.imageshack.us_img44_174_82833603.jpg


Το Dubrovnik ειναι χτισμενο σε μια υπεροχη περιοχη. Κολποι, νησακια, ακρωτηρια, αποκρυμνοι βραχοι, χωριουδακια, παραλιες, πρασινο... και πανω απο αυτα ο δρομος που σε βγαζει παντου. Με μεγαλο λιμανι που καθημερινα εβλεπες και αλλο κρουαζιεροπλοιο, παντα τεραστιο. Πολλες φορες, επειδη το λιμανι δε χωραει πανω απο 2, καποια αραζανε εξω και μικρα καραβακια εφερναν τους τουριστες στη πολη. Συγχρονη πολη με πολλα παρκα.
Δε θα ποσταρω πολλες φωτο απο την συγχρονη (πανεμορφη) πολη, αλλα μονο απο την παλια.

aimg691.imageshack.us_img691_5540_p6090127.jpg


aimg97.imageshack.us_img97_4046_p6120252.jpg


aimg130.imageshack.us_img130_268_p6090133.jpg


aimg194.imageshack.us_img194_9245_p6090134.jpg


aimg690.imageshack.us_img690_3228_p6090149.jpg


aimg195.imageshack.us_img195_3431_p6120259.jpg


aimg690.imageshack.us_img690_9391_p6120262.jpg




aimg20.imageshack.us_img20_8656_59886296.jpg


ελιωσα απο τη ζεστη οταν ανεβηκαμε στα τειχη...
aimg4.imageshack.us_img4_5488_72158260.jpg


Λαιμητομος!
aimg23.imageshack.us_img23_4151_34868208.jpg


aimg690.imageshack.us_img690_7559_p6120211.jpg


aimg22.imageshack.us_img22_2334_p6120205.jpg


aimg194.imageshack.us_img194_872_p6120206k.jpg



Το αρχικο σχεδιο ηταν να χρησιμοποιησουμε το Dubrovnik ως ορμητηριο και να κανουμε ημερησιες εκδρομες, πχ στο παρκο του Krka, στο Kotor, στη Mostar (Βοσνια), στο παρκο Durmitor κτλ... μας πιανει ομως η βαρεμαρα και δε παμε πουθενα, αλλωστε ειμαστε σε διακοπες, και το Dubrovnik ειναι πανεμορφο!!!

Αν καποιος παει, οσων αφορα στο φαγητο, απλα ας ακολουθησει τις συμβουλες του Lonely Planet και σιγουρα δε θα βγει χαμενος. Η πιτσαρια-σπαγγετερια Toni, η ταβερνα Atlantic κτλ εχουν πολυ καλο φαγητο, προσεγμενο, πεντανοστιμο και με λογικες τιμες. Επισης υπαρχουν παντου Konoba (ταβερνες) με καλο φαγητο.
Ολοι γνωριζουν αγγλικα, και τα μενου ειναι σε πολλες γλωσσες, οποτε no problem σε αυτο.

Ενα μαγαζι που ανακαλυψα ο ιδιος ειναι το Ankora, στο κολπο του Zaton... Μετρηστε και υπολογιστε:
Μια τεραστια πιατελα ψαρικων 2 ατομων (με 2 φαγκρια των 350-400γρ, 2 ψητα καλαμαρια και 2 φετες μαγιατικο), σαλατα αστακου, (ροκα με θε'ι'κο αστακο...)
ενα ψητο χταποδι (οχι 2 ποδια, αλλα ...ενα ολοκληρο χταποδι!), τοματοσαλατα, πατε τονου για ορεκτικο, ψωμια κτλ κτλ και ενα λιτρο λευκο κρασι του μαγαζιου.
Ολα αυτα 580κουνα, δηλ. 80ε, για ενα γευμα που στην Ελλαδα θα ειχε τουλαχιστον 150-200ε! Και ολα αυτα φρεσκοτατα, πεντανοστιμα και προσεγμενα, σε μαγαζι
κυριολεκτικα μεσα στη θαλασσα.

aimg4.imageshack.us_img4_4303_34610269.jpg


Οταν εφτασε η Δευτερα του γυρισμου, σκεφτηκα να μη παω απο τον ιδιο δρομο αλλα να παω απο τα Γιαννενα. Διεσχισα παλι το Μαυροβουνιο, πρωτα το Kotor, μετα το κοσμοπολιτικο παραλιακο μερος της Budva, και τελος το ηπειρωτικο, φτωχοτερο κομματι, με τις γνωστες στασεις στις βρυσουλες

aimg36.imageshack.us_img36_8549_45960829.jpg
aimg3.imageshack.us_img3_5840_39293651.jpg


μπαινω Αλβανια παλι απο Shkoder, απο τη γεφυρα

aimg7.imageshack.us_img7_6550_23138709.jpg


και περναω τη μιση Αλβανια ελπιζωντας η αλλη μιση να ειναι καλυτερη απο τα παραλια της Οχριδας.....
Αμ δε!!! Περα απο ενα καλο κοματι δρομου μεχρι το Fierr, το υπολοιπο ηταν ενας εφιαλτης...
Στροφη, σαμαρι, λακουβα, μεχρι και χωμα, και ολα αυτα ατελειωτα, ηλιθιωδως ατελειωτα....

aimg3.imageshack.us_img3_7086_69003705.jpg


ενιωθα τους καρπους μου λες και ειχαν καρφωμενα καρφια μεσα τους.... Ευτυχως η Μελινα αποδυκνειεται κομαντο και ειναι μια χαρα, ενω εγω ψοφαω!
Τελικα λιγο πριν το Τεπελενι η κατασταση ψιλοβελτιωνεται. Διπλα σε ενα (δικο μας...:cool:) ποταμι μερικα παιδια πουλανε κρουασαν Molto και αναψυκτικα, που κρατανε κρυα στα νερα μιας πηγης. Οτι πρεπει για μια σταση μετα απο τετοιο γολγοθα.

aimg3.imageshack.us_img3_57_39002545.jpg


Φτανω Ελλαδα.... Ο αστυνομικος λιγομιλιτος, ολα καλα. Τελωνειακος υπαλληλος γυναικα... κατι μου θυμιζει αυτο...

-Ποιανου ειναι η μηχανη?
-... δικια μου φυσικα...
-Δικια σου?
-...Ναι... δικια μου...
-Τι ειναι αυτα τα Ι.Ι. και Ε.Σ. πανω στα διαβατηρια σας?
-...Τα αρχικα μας, για να μη τα μπερδευω...
-Α εσυ τα εγραψες δηλαδη?
-.....
-Τι εχεις στις βαλιτσες?
-ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ, ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΕΧΩ!!!
-...αντε καλα, περαστε....

Ειναι τυχαιο οτι οι μονοι ανθρωποι που με εξοργισαν ηταν η τελευταια και η πρωτη Ελληνιδα που ειδαμε? Αντε και οι μερσεντεδακιδες Αλβανοι...

Σε 60χλμ φτανω Γιαννενα μεσα απο μια ομορφη, πρασινη και δροσερη διαδρομη. Φουλαρω, μπαινω στο κεντρο και βρισκω ξενοδοχειο.
Δε ρωταω τιμη, μου φτανει που εχει δικο του κλειστο παρκινκ. Μπανιο, ντυσιμο και δρομο για φαι! Σαν τη χοληστερινη δεν εχει!
Μαγαζακι κατω απο τα τειχη, πιατελα κρεατικων, τζατζικι, χωριατικη, φλωρινης γεμιστη, ψωμι λαδοριγανη στα καρβουνα, Μαλαματινα με κολα.....
Μου ελειψαν πολυ!
Σκασαμε στο φαι! Παμε και HaagenDas για μια παγωτουμπα, εχω γινει αλοιφη.

Υπνο νεκρος...

aimg3.imageshack.us_img3_9518_67713965.jpg


Την επομενη παμε για καφε στη λιμνη, και μετα απο λιγο ζορι βρισκω την Εγνατια... Μπορει ο παλιος δρομος να ειναι πιο ομορφος, αλλα μετα την Αλβανια η Εγνατια ειναι οτι χρειαζεται!!! Τα πολλα και μεγαλα τουνελ βοηθαν στο να μεινει η θερμοκρασια μας σε ανεκτα επιπεδα, και να μη λιωσουμε απο την αρχη.
Βεβαια, λιγο πριν το Μετσοβο μας βγαζουν στον παλιο λογω εργασιων. Ευκαιρια να δουμε και το ομορφο Μετσοβο λοιπον! Καθομαστε για φαγητο και η δευτερη δοση χοληστερινης ειναι ακομη πιο νοστιμη απο τη πρωτη. Η ρετσινα ομως λιγη, μιας και εχω πολλα χιλιομετρα ακομη, κατω απο καυτο ηλιο...

aimg4.imageshack.us_img4_7540_26907862.jpg
aimg189.imageshack.us_img189_2360_40845229.jpg


Ξεκιναμε παλι μεσω του παλιου δρομου, αλλα μαλλον εχουν ανοιξει πλεον την Εγνατια, οσο εμεις τρωγαμε, γιατι ο δρομος ειναι αδειος! Ειμαστε μονοι μας! Τελεια. Λιγο πριν ξαναβγω Εγνατια, βλεπω με την ακρη του ματιου μου μια βρυση, εξω απο το δρομο, κατω απο πλατανια, διπλα σε ενα ποταμι. Δε χανω την ευκαιρια και στριβω.
Το νερο τρεχει παγωμενο, ο ηλιος στεγνωνει το μπλουζακι μου απο τον ιδρωτα, και η αναζωογωνηση μας μεγαλη.
Η φυση με καλουσε εντονα και επιτακτικα, και τα δεντρα διπλα στο ποταμι δεχτηκαν και εκρυψαν αναμεσα τους τον ταξιδιωτη που ειχε αναγκη!

aimg20.imageshack.us_img20_4491_37058407.jpg


Το ποταμι ηταν πιο ζεστο απο τη βρυση, και λιγο ηθελα να μπω μεσα. Ισως αλλη φορα...
Τελικα, κατα τις 7 το απογευμα φτασαμε σπιτι...



Συμπερασματα:
-Αν το σκεφτεστε, καντε το. Ολα ειναι απλα. Αλλα μη περνατε απο το κατω μισο της Αλβανιας, ειναι σκοτωμα. Προτιμηστε να πατε απο Fyrom μεχρι τη βορεια πλευρα της Οχριδας.
-Για την Αλβανια χρησιμοποιησα Destinator, αλλα θα ηταν πιο καλα με εναν απλο, φρεσκο χαρτη. Για την υπολοιπη διαδρομη, MioMap '08.
-Οι Ελληνες ειμαστε παλιορατσα, αλλα σα την Ελλαδα δεν εχει.
-Βενζιναδικα εχει καθ'ολη τη διαδρομη, στην Αλβανια πληρωνεις σε Λεκ, Μαυροβουνιο σε Ευρω, Κροατια σε οτι θες, ευρω η κουνα.
 

Attachments

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
ωραια εμπειρια!!!!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολυ ενδιαφερουσα εμπειρια και ωραιες φωτογραφιες!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μπράβο, πληρέστατος!
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ είναι όλα τα λεφτά,όπως επίσης και η θέα από το δρόμο.
Στο οδοιπορικό σου ήσουν σύντομος και περιεκτικός.
Τα σέβη μου στην συνοδηγό Μελίνα:clap:
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Πολύ ωραία ιστορία. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι, όλη η διαδρομή από τα ελληνικά σύνορα μέχρι το ντουμπροβνικ είναι 12 ώρες;; Αυτό καταλαβαίνω από αυτά πού διάβασα και απλά θέλω να το επιβεβαιώσω. Επίσης τα σύνορα της κροατίας τα περάσατε οδικώς;; Σε ρωτάω γιατί κάποια στιγμή λες ότι πήρατε το καραβάκι αλλά μετά το χάνω καθώς δε λες από που για που. Είναι ενα ταξίδι που το σκέφτομαι γένικά για το μέλλλον χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω.Αντε και σε άλλα.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Το λάτρεψα το ταξίδι σας και εύχομαι και άλλα ανάλογα.
Το Ντούμπροβνικ είναι μελλοντικός προορισμός μου εδώ και ένα χρόνο και χάρηκα που διάβασα μερικά ακόμα πράγματα γι' αυτό.
 

Pitcoupe

Member
Μηνύματα
18
Likes
72
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια-Σλοβενια-Αυστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
...οπου δεν εχω παει
Πολύ ωραία ιστορία. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι, όλη η διαδρομή από τα ελληνικά σύνορα μέχρι το ντουμπροβνικ είναι 12 ώρες;; Αυτό καταλαβαίνω από αυτά πού διάβασα και απλά θέλω να το επιβεβαιώσω. Επίσης τα σύνορα της κροατίας τα περάσατε οδικώς;; Σε ρωτάω γιατί κάποια στιγμή λες ότι πήρατε το καραβάκι αλλά μετά το χάνω καθώς δε λες από που για που. Είναι ενα ταξίδι που το σκέφτομαι γένικά για το μέλλλον χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω.Αντε και σε άλλα.

ναι, οσο και να φαινεται απιστευτο, εκανα 12 ωρες για 600χλμ, με μοτοσυκλετα... Δε το περιμενα ουτε εγω, υπολογιζα να κανω 8 ωρες, αλλα δε γινεται με τιποτα...

Βεβαια δεν ηξερα και το δρομο, και το GPS στην Αλβανια ηταν σχεδον αχρηστο. Πιστευω τη δευτερη φορα θα το εκανα κατω απο 10 ωρες.

Το σημειο που πηραμε το καραβακι βρισκεται μεσα στο Μαυροβουνιο και λεγεται Kotor bay.
Ειναι ενας κολπος με πολυ περιεργο σχημα. Για να μην κανεις 40χλμ επιπλεον πηγαινοντας γυρω-γυρω, παιρνεις το καραβακι και σε 5 λεπτα εισαι απεναντι. Απο εκει το Ντουμπροβνικ ειναι αλλα 90χλμ περιπου.:cool:
 

Pitcoupe

Member
Μηνύματα
18
Likes
72
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια-Σλοβενια-Αυστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
...οπου δεν εχω παει
δεν μπορεσα να βρω τι πρεπει να κανω για να φυγει το αρθρο απο τη ενοτητα ''υπο εξελιξη''... κανω κατι λαθος?
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
126
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδία
Πολυ καλη εμπειρια μπραβο..Τελευταια στριφογυριζει πολυ στο μυαλο μου μια πολυημερη εξορμηση στα Βαλκανια,οποτε πηρα μια πολυ καλη γευση!Ναστε καλα και καλα ταξιδια με τις μηχανες :)
 

Kate7

Member
Μηνύματα
122
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Europe roadtrip by moto
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Μπράβο σας παιδιά.
Και του χρόνου εύχομαι να έχετε περισσότερες μέρες, για να πάτε ακόμη πιο μακρυα!!
Ευγε στην Μελίνα!!! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.697
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom