Πακιστάν "Μη ξεχάσεις ν'αγοράσεις σεντόνια και πετσέτες για τα προικιά!" (by hydronetta & isabelle)

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Στους Kalash (ΙΙ)

Το επόμενο πρωί το σκηνικό έμοιαζε σουρεαλιστικό.
Ενώ εγώ τέντωνα το κορμί μου μουδιασμένο από το βραδινό ύπνο, έξω από το δωμάτιο, χαμέ στο αίθριο κοιμόταν μακάρια ο νεαρός ένοπλος φρουρός μας. Kουκουλωμένος σαν τη μούμια, δεν ξυπνούσε ούτε με σφαίρες. Φοβάμαι ότι αν έκαναν ντου οι Ταλιμπάν θα μας έπαιρναν σηκωτούς κι αυτός χαμπάρι δεν θα έπαιρνε.
Η αλήθεια, βαριά δουλειά να φυλάς 3 θεοπάλαβους έλληνες που τους κατσικώθηκε η ιδέα μια ωραία πρωία να πάρουν τα όρη και τα λαγκάδια στο Πακιστάν. Η φύλαξή μας από επιδρομές αλλοφύλων απαιτούσε εγρήγορση. Κι αυτός διέθετε τόση, που σε κάθε ευκαιρία ασχολιόταν με το κινητό του.
Δεν μας πήρε πολύ να καταλάβουμε ότι τα συχνά τηλεφωνήματα και μηνύματα προέρχονταν από τη σύζυγο. Η οποία τον είχε κατά πως φαίνεται σούζα! Συμπαθητικό παλικάρι δεν λέω, αλλά από τσαγανό μηδέν (όπως λένε στο χωριό μου στη Λέσβο: σαν κουρτσέλ’ , σαν κουρτσελ’). Μπορεί την σύζυγο να μην την είδαμε σε φωτογραφία, αντίθετα ο ένοπλος όλο περηφάνια μας έδειξε στο κινητό τη κορούλα του, μια πιτσιρίκα ούτε 3 ετών. Αν φαντάζεστε να ποζάρει ένα γλυκό μουτράκι ντυμένο σε ροζ μπονμπόν φρου φρου φορεματάκι αγκαλιά με μια Barbie, είστε μακρυά νυχτωμένοι. Με ροζ μπον μπον μαντήλα ήταν καλυμμένο το νήπιο και γουρλώσαμε ομαδικώς με φρίκη τα μάτια μας. Βαθιά θρησκευόμενος μας προέκυψε λοιπόν ο ένοπλος συνοδός μας, κάτι που εξηγούσε και τις μοναχικές -διακριτικές γονυκλισίες μετ’επικλήσεων στον Ύψιστο.

Ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στη παραποτάμια μεριά του χωριού (στο μουσουλμανικό τομέα) και τα τετράποδα των ντόπιων μας υποδέχτηκαν διακοσμημένα ασορτί με φανταχτερά λιλιά, παρατηρώντας έκπληκτα να τα απαθανατίζουμε.

Πριν ξεκινήσουμε την βόλτα μας στον οικισμό των Kalash (στην άνω μεριά) ο Aμίρ μας ξενάγησε πρώτα στα λείψανα του ξενοδοχείου στο οποίο ήταν διευθυντής για χρόνια. Υπήρξε κι αυτό το θύμα της καταστροφικής πλημμύρας που είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια. Όμορφος χώρος στις δόξες του, αλλά πλέον τα μπανγκαλόους κι οι κήποι του ήταν μισοθαμμένα κάτω από τόνους λάσπης και πέτρας. Με πόνο καρδιάς μας έδειξε με πόση περισσή επιμέλεια φρόντιζε τους κήπους με τα τριαντάφυλλα.

750_2639.jpg


Στον ανηφορικό δρόμο προς τον οικισμό των Kalash συναντήσαμε μία μικρή ομάδα γυναικών μαζί με τα παιδιά τους. Μιας κι οι καλοκυράδες με τα παιδόπουλα μας συναπάντησαν ευγενικά, ευκαιρία βρήκαμε να επιδοθούμε σ’ένα καταιγισμό φωτογραφιών. Αναμφίβολα οι γυναίκες των Kalash είναι αυτές που με τις φανταχτερές φορεσιές τους κεντρίζουν το βλέμμα του επισκέπτη. Πρόκειται για φαρδιά μαύρα βαμβακερά φορέματα, έξοχα κεντημένα από τις ίδιες, με λουλουδάτα ή γεωμετρικά μοτίβα στο ποδόγυρο, στις άκρες των μανικιών και το μπούστο.

750_2669.jpg


750_2934.jpg


750_2666.jpg

Περιδέραια από χάντρες κρέμονται από το λαιμό και το κεφάλι τους διακοσμείται από ένα διάδημα με μακριά ουρά φτιαγμένο από χιλιάδες πολύχρωμες χάντρες, συχνά κι από μικρά κοχύλια ή κουμπιά. Τα κελύφη πιστεύεται ότι ενσαρκώνουν προσευχές για τη γονιμότητα.

750_2778.jpg


750_2943.jpg


Στην είσοδο του χωριού συστηθήκαμε με την ξεναγό μας, φίλη του Αμίρ. Μια σεμνή κοπελούδα με επαρκή αγγλικά για να μπορούμε να επικοινωνούμε.

Τα σπίτια των Κalash, είναι αμφιθεατρικά χτισμένα στην πλαγιά του βουνού, με πέτρες που συμπλέκονται με χοντρούς κορμούς δέντρων και με συνδετικό υλικό τη λάσπη. Θαρρείς κι η οροφή ενός σπιτιού είναι μπαλκόνι για τους αποπάνω.

750_2718.jpg


Αρχίσαμε ν’ανηφορίζουμε στα χωμάτινα στενά περνώντας ανάμεσα σε αυλές.

750_2678.jpg


750_2683.jpg


Από την αρχαιότητα, χάρις στην απομόνωση που βίωναν, οι Kalash ασκούν μια μορφή αρχαίου Ινδουισμού. Θρησκεία πρωτο-ινδο-ιρανική, πολυθεϊστική, με τελετουργικά θυσίας ως ευχαριστία στους θεούς. H φύση παίζει ένα πολύ σημαντικό και πνευματικό ρόλο στην καθημερινή τους ζωή. Ως μέρος της θρησκευτικής παράδοσης τους, προσφέρουν θυσίες και οργανώνουν φεστιβάλ μέσα στη χρονιά για να εκφράσουν στις θεότητες τις ευχαριστίες για την αφθονία των αγαθών. Οι θεοί μάλλον κωφεύουν μπροστά στην απειλή της φυλετικής τους υπόστασης από την μουσουλμανική λαίλαπα….

Η κοπέλα μας ξενάγησε αρχικά στο λιτό χώρο λατρείας των Kalash για να καταλήξουμε στο τέρμα του χωριού με πανοραμική θέα τη κοιλάδα.

750_2693.jpg


750_2676.jpg


750_2741.jpg


750_2750.jpg


Εκεί θα γνωρίζαμε και δυο γλυκύτατους υπερήλικες που μπήκαν στον κόπο να πάρουν αργά αργά τα ανηφορικά σκαλοπάτια για να μας συναντήσουν. Eις εξ’αυτών, με το κεφάλι σε οξεία γωνία με ον δεξί του ώμο, μας συστήθηκε σαν ο ποιητής του χωριού.

750_2747.jpg


Κατεβαίνοντας τα δρομάκια ανάμεσα στα σπίτια του χωριού κάναμε στάση για να χαζέψουμε τις καλοκυράδες που ακάματα ύφαιναν ή έραβαν στολές.

750_2774.jpg


:trekker:
Καταλήξαμε στο ποτάμι παίρνοντας το δρόμο για το Μουσείο-Σχολείο-Πολιτιστικό κέντρο-Υγειονομικό σταθμό του χωριού. Ένα εξαιρετικής αισθητικής κτίσμα του οποίου την είσοδο κοσμεί πλάκα όπου αναγράφεται ένα καταβατό χορηγών, έλληνες όλοι, επώνμοι-ανώνυμοι και γενικώς, οι οποίοι προφανώς έσπευσαν να συνδράμουν τα ξεχασμένα αδέλφια στις ακόμα πιο ξεχασμένες κοιλάδες του Ινδοκαύκασου.

750_2790.jpg


Η ελληνική μας καταγωγή και η μνεία του ονόματος του Λερούνη, ήταν το διαβατήριο για να μας τρατάρουν το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.
Μετά την ξέναγηση στα εκθέματα του Μουσείου (σωσμένα από διάφορα χωριά στις κοιλάδες των Kalash), η επίσκεψη συνεχίστηκε στην αίθουσα του σχολείου.

750_2800.jpg


750_2824.jpg


750_2828.jpg

Ενώ εγώ χάζευα τα βιβλία, πλήρης εθνικής περηφάνειας καθώς φαρδιά πλατιά στο οπισθόφυλλο αναγραφόταν ότι η εκτύπωσή τους έγινε με τη χορηγία του Hellenic Aid, η Ισαβέλλα ξεκίνησε να εκφράζει ανερυθρίαστα τον θαυμασμό της για τον δάσκαλο. Και για να λέμε του στραβού του δίκιο, με λίγα κιλά παραπάνω (διότι την ανατομία του μυοσκελετικού συστήματος μελετούσες πάνω του), λίγους μήνες γυμναστήριο για γράμμωση κοιλιακών θα μπορούσε κιόλας να κοσμεί περιοδικά μόδας. Αυτός όμως μας προέκυψε ευγενικός, γλυκομίλητος, ήρεμος σαν το αρνί και κυρίως ανυποψίαστος για τη μύχια αναίσχυντη λαγνεία της αλλόθρησκης επισκέπτριας. Μας υποδέχθηκε τυλίγοντας γύρω από το λαιμό μας ένα χειροποίητο πλεχτό ζωνάρι δείγμα ότι είμαστε καλοδεχούμενοι.

750_2866.jpg


Ακολούθησε επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Μουσείου-Σχολείου-Πολιτιστικού κέντρου-Υγειονομικού σταθμού και καταλήξαμε στο μπαλκόνι όπου χαζέψαμε για λίγο τα παιδιά των Kalash που με τις πολύχρωμες στολές τους παρατάσσονταν στο προαύλιο πριν αποχωρήσουν.

750_2843.jpg


750_2853.jpg

Με την Ισαβέλλα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την περιήγηση στο γειτονικό χωριό. Κι εκεί οι υπέργηροι μας καλοδέχτηκαν στην είσοδο.

750_2873.jpg


Περπατήσαμε ανάμεσα στα σπίτια και τα δρομάκια όπου επικρατούσε οργασμός λάτρας ενόψει του επικείμενου ανοιξιάτικου φεστιβάλ. Στο δρόμο επιστροφής, κατά την έξοδο συναντήσαμε κι έναν καλοζωισμένο ιμάμη, με απαστράπτον σαλβάρ καμίζ, φερμένο από τη πόλη (άραγε ποιός ο σκοπός επίσκεψης;.... )

750_2880.jpg


750_2896.jpg


Περιδιαβήκαμε πάλι τα στενά του χωριού, ψωνίσαμε από τις καλοκυράδες, απαθανατίσαμε κάμποσα περίτεχνα διαδήματα και στολές πριν καταλήξουμε στο νεκροταφείο του χωριού λαβωμένο κι αυτό από τις πλημμύρες.

750_2949.jpg


750_2951.jpg


750_3001.jpg


750_2983.jpg


750_3024.jpg


750_3039.jpg


750_3041.jpg

Το βράδυ κι ενώ ο ουρανός έδειχνε βαρύς, η μικρή μας ομάδα πήρε την ομόφωνη απόφαση πουρνό πουρνό την επόμενη μέρα να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς το Chitral και να μην κινηθούμε σ’άλλα χωριά της κοιλάδας.
Το πλάνο ήταν να διασχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο που είχαμε έρθει το ρέμα και να συναντήσουμε τον καλό μας Kachu στην αντίπερα όχθη. Αυτά θεωρητικά, διότι στην πράξη αυτό που αντικρίσαμε ήταν το ξύλινο γεφύρι να έχει καταρρεύσει κατά το ήμισυ στο ορμητικό ρέμα αποκόπτοντας την πρόσβαση ένθεν κακείθεν.

750_3085.jpg


Κι ενώ θα μπορούσαμε με ολίγη χάρη αθλητού ενόργανης γυμναστικής να υπερπηδήσουμε το ρέμα ισορροπώντας στην καταρρέουσα γέφυρα, ουδείς δεν έκανε το πρώτο βήμα. Καταντήσαμε να ξεροσταλιάζουμε σιγοβράζοντας από τσαντίλα εμείς, στωικότατοι κι απαθείς οι ντόπιοι, περιμένοντας να έρθει ο επικεφαλής, να ελέγξει την κατάσταση και να βρεί λύση. Η λύση που δόθηκε, δεν χρειαζόταν να είσαι και καμιά διάνοια να την σκεφτείς. Απλώς τοποθετήθηκε μια σανίδα ανάμεσα στην καταρρέουσα γέφυρα και την όχθη για να διαβούμε το ρέμα με "ασφάλεια".
Σουρρεάλ καταστάσεις κι εδώ με έναν γηραιό να επιβλέπει την ασφαλή διέλευση ενός κονβόι από... πολύχρωμες μπούρκες!

750_3092.jpg


Η οδήγηση στον σαθρό χωματόδρομο δεν φειδόταν συγκινήσεων και πάλι. Ειδικά σαν νοιώθαμε τις ρόδες του αυτοκινήτου να απέχουν εκατοστά από το κενό στην άκρη του δρόμου με την φουσκωμένη ρεματιά να βρυχάται σαν άλλη Χάρυβδη έτοιμη να μας καταπιεί!

750_3097.jpg


750_2746.jpg


και δια χειρός Ισαβέλλας:

Ιδού λοιπόν κι εγώ με τα συμπληρώματά μου. Αρχής γενομένης από τα κατορθώματα του μπόντυ γκαρντ μας (ο αλλάχ να τον κάνει τέτοιο…) που, εκτός από τους μακάριους ύπνους του κατά τις ώρες φύλαξής μας, επέδειξε επιπροσθέτως το άκρως επαγγελματικό ρεφλέξ να παραχωρήσει στον Ζυρ το καλασνίκοφ του για μερικές top gun φωτογραφήσεις.

Σιγά τώρα! Πώς κάνετε έτσι; Ένα αθώο γεμάτο όπλο ήταν όλο κι όλο, πού βλέπετε δηλαδή την επικινδυνότητα στο να το περιφέρεται ελεύθερα από άσχετο χέρι σε άσχετο χέρι;



Με ενισχυμένο το αίσθημα ασφαλείας ως απόρροια της ως άνω υποδειγματικής επαγγελματικής συμπεριφοράς του πρασινοφρουρού μας (εκ του ισλαμικού πρασίνου, εννοείται, δεν φαντάζομαι να πήγε αλλού ο νους σας, ε;)πήραμε το δρόμο για το εγγύτερο προς εμάς Καλασοχώρι όπως ήδη ανέφερε ο hydronetta.

Ιδού λοιπόν και μερικά ενσταντανέ από τη δική μου σοδειά:

Η στοργική αδερφή




Τι θέλετε εσείς εδώ και τι ζητάτε από μένα;



Η χαρωπή γιαγιά



Κι άλλη γιαγιά, περίπου σοβαρή αυτή



Και μια ακόμη, μαζί με τον εγγόνι. Πόσο πιο ξανθό πια!



Όπως μας τόνισε ο Αμίρ, «οι Καλάς είναι ξύπνιοι άνθρωποι, γι αυτό και χτίζουν τα χωριά τους ψηλά, μακριά από το ποτάμι. Όχι όπως οι μουσουλμάνοι που επιμένουν να χτίζουν τα σπίτια τους χαμηλά στην κοιλάδα, γι αυτό και κάθε τόσο πλημμυρίζουν». (Θυμίζω ότι ο Αμίρ είναι Ισμαηλίτης, μια ιδιαίτερα φιλελεύθερη εκδοχή του Ισλάμ, εξ ου και η μάλλον, ας πούμε … αποστασιοποιημένη ματιά του πάνω στους εν αλλάχ αδελφούς του των άλλων ρευμάτων. )





Στις απάνω γειτονίτσες









Μάνα Μητέρα Μαμά





Στάση για ξεδίψασμα



Στιγμιότητα από τη συνάντηση με τους περίφημους παππούδες. Κανονικό Γολγοθά ανέβηκαν μόνο και μόνο για να μας χαιρετίσουν.





Το καλωσόρισμα είχε και αγκάλιασμα



Και μια φωτογραφία παππού και εγγονού



Μ' αυτά και μ' εκείνα, φτάνουμε στην επίμαχη επίσκεψη στο σχολείο των Καλάς όπου το απεχθές γουρούνι δεν έχασε την ευκαιρία να με διαβάλει, διαστρεβλώνοντας αναίσχυντα τα απολύτως μητρικά μου αισθήματα για τον δάσκαλο και αποδίδοντάς μου άλλα σκοτεινά κίνητρα οιδιπόδειας υφής. Οποία παραχάραξις της αληθείας! Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα γουρούνι, πέρα από βρώμικες σκέψεις;

Ορίστε και μια φωτογραφία τρουα καρ, την οποία τράβηξα, εννοείται, αποκλειστικά προς ενημέρωση του φόρουμ και ουχί βεβαίως επειδή τάχα μου ζαχάρωνα το εν λόγω μωρό, που μόνο αγνές και αμόλυντες σκέψεις θα μπορούσε να γεννήσει σε μία υποδειγματικής πιστότητας σύζυγο όπως η υποφαινόμενη.



Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι στη συνέχεια έστρεψα το ενδιαφέρον μου αποκλειστικά στα μαθητούδια









Κι αφού τώρα πια σας έπεισα, είμαι σίγουρη γι αυτό, ότι δάσκαλο και μαθητές τους είδα όλους σαν παιδιά μου και μόνο, ας προσθέσω και μερικές φωτό από την απογευματινή βόλτα στο έτερο Καλασοχώρι της κοιλάδας.

Το έχω ξαναπεί ότι στο Πακιστάν συνάντησα από τα πλέον εκφραστικά πρόσωπα που έχω δει στον ανά τον κόσμο περιπλανήσεις μας;















Τόσα πολλά πορτραίτα δεν θυμάμαι να έχω ξαναβγάλει σε ταξίδι











Και μία φωτό δράσης. Με άψογο στυλ, ο προσωπικός μας σωματοφύλακας εκτελεί δοκιμαστικό άλμα πάνω από τον αφρισμένο ποταμό πριν την τοποθέτηση της σανίδας (σωτηρίας).

 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
νασε καλα για τα γραφομενα και τις φωτο...καλημεραααααααααααα
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Ιδού λοιπόν κι εγώ με τα συμπληρώματά μου. Αρχής γενομένης από τα κατορθώματα του μπόντυ γκαρντ μας (ο αλλάχ να τον κάνει τέτοιο…) που, εκτός από τους μακάριους ύπνους του κατά τις ώρες φύλαξής μας, επέδειξε επιπροσθέτως το άκρως επαγγελματικό ρεφλέξ να παραχωρήσει στον Ζυρ το καλασνίκοφ του για μερικές top gun φωτογραφήσεις.

Σιγά τώρα! Πώς κάνετε έτσι; Ένα αθώο γεμάτο όπλο ήταν όλο κι όλο, πού βλέπετε δηλαδή την επικινδυνότητα στο να το περιφέρεται ελεύθερα από άσχετο χέρι σε άσχετο χέρι;

pakistan_2601b.JPG


Με ενισχυμένο το αίσθημα ασφαλείας ως απόρροια της ως άνω υποδειγματικής επαγγελματικής συμπεριφοράς του πρασινοφρουρού μας (εκ του ισλαμικού πρασίνου, εννοείται, δεν φαντάζομαι να πήγε αλλού ο νους σας, ε;) πήραμε το δρόμο για το εγγύτερο προς εμάς Καλασοχώρι όπως ήδη ανέφερε ο hydronetta.

Ιδού λοιπόν και μερικά ενσταντανέ από τη δική μου σοδειά:

Η στοργική αδερφή

pakistan_2613.JPG



Τι θέλετε εσείς εδώ και τι ζητάτε από μένα;

pakistan_2664b.jpg


Η χαρωπή γιαγιά

pakistan_2607 (2).JPG


Κι άλλη γιαγιά, περίπου σοβαρή αυτή

pakistan_2685.JPG


Και μια ακόμη, μαζί με τον εγγόνι. Πόσο πιο ξανθό πια!

pakistan_2686 (2).JPG


Όπως μας τόνισε ο Αμίρ, «οι Καλάς είναι ξύπνιοι άνθρωποι, γι αυτό και χτίζουν τα χωριά τους ψηλά, μακριά από το ποτάμι. Όχι όπως οι μουσουλμάνοι που επιμένουν να χτίζουν τα σπίτια τους χαμηλά στην κοιλάδα, γι αυτό και κάθε τόσο πλημμυρίζουν». (Θυμίζω ότι ο Αμίρ είναι Ισμαηλίτης, μια ιδιαίτερα φιλελεύθερη εκδοχή του Ισλάμ, εξ ου και η μάλλον, ας πούμε … αποστασιοποιημένη ματιά του πάνω στους εν αλλάχ αδελφούς του των άλλων ρευμάτων. )

pakistan_2668.JPG


pakistan_2684 (2).JPG


Στις απάνω γειτονίτσες

pakistan_2640.JPG


pakistan_2646 (2).JPG


pakistan_2687.JPG


pakistan_2719 (2).JPG


Μάνα Μητέρα Μαμά

pakistan_2720c.JPG


pakistan_2720d.JPG


Στάση για ξεδίψασμα

pakistan_2730.JPG


Στιγμιότυπα από τη συνάντηση με τους περίφημους παππούδες. Κανονικό Γολγοθά ανέβηκαν μόνο και μόνο για να μας χαιρετίσουν.

pakistan_2697 (2)b.jpg


pakistan_2698 (2).JPG


Το καλωσόρισμα είχε και αγκάλιασμα

pakistan_2699 (2).JPG


Και μια φωτογραφία παππού και εγγονού

pakistan_2707b.jpg
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
το πιο :bleh:μισητο:bleh: ταξιδιωτικο τριοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο..μας αποδεκατησατε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad::mad::mad:
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
το πιο :bleh:μισητο:bleh: ταξιδιωτικο τριοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο..μας αποδεκατησατε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad::mad::mad:
Το λες για μας που ρισκάραμε τη ζωή μας για να σου ανοίξουμε το δρόμο; Φτού σου και ντροπή σου! :haha::haha::haha:
Σου έχουμε έτοιμο πακέτο λέμε! Τράβα λοιπόν για κει το γρηγορότερο όσο αντέχουν οι συνθήκες!
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Μ' αυτά και μ' εκείνα, φτάνουμε στην επίμαχη επίσκεψη στο σχολείο των Καλάς όπου το απεχθές γουρούνι δεν έχασε την ευκαιρία να με διαβάλει, διαστρεβλώνοντας αναίσχυντα τα απολύτως μητρικά μου αισθήματα για τον δάσκαλο και αποδίδοντάς μου άλλα σκοτεινά κίνητρα οιδιπόδειας υφής. Οποία παραχάραξις της αληθείας! Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα γουρούνι, πέρα από βρώμικες σκέψεις;

Ορίστε και μια φωτογραφία τρουα καρ, την οποία τράβηξα, εννοείται, αποκλειστικά προς ενημέρωση του φόρουμ και ουχί βεβαίως επειδή τάχα μου ζαχάρωνα το εν λόγω μωρό, που μόνο αγνές και αμόλυντες σκέψεις θα μπορούσε να γεννήσει σε μία υποδειγματικής πιστότητας σύζυγο όπως η υποφαινόμενη.

pakistan_2781.JPG


Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι στη συνέχεια έστρεψα το ενδιαφέρον μου αποκλειστικά στα μαθητούδια

pakistan_2768.JPG


pakistan_2771.JPG


pakistan_2772.JPG


pakistan_2773.JPG


Κι αφού τώρα πια σας έπεισα, είμαι σίγουρη γι αυτό, ότι δάσκαλο και μαθητές τους είδα όλους σαν παιδιά μου και μόνο, ας προσθέσω και μερικές φωτό από την απογευματινή βόλτα στο έτερο Καλασοχώρι της κοιλάδας.

Το έχω ξαναπεί ότι στο Πακιστάν συνάντησα από τα πλέον εκφραστικά πρόσωπα που έχω δει στον ανά τον κόσμο περιπλανήσεις μας;

pakistan_2787 (2)b.jpg


pakistan_2792b.jpg


pakistan_2798.JPG


pakistan_2808b.JPG


pakistan_2818 (2).JPG


pakistan_2846.JPG


pakistan_2848b.JPG


Τόσα πολλά πορτραίτα δεν θυμάμαι να έχω ξαναβγάλει σε ταξίδι

pakistan_2820.JPG


pakistan_2849.JPG


pakistan_2867.JPG


pakistan_2872.JPG


pakistan_2875a.jpg


Και μία φωτό δράσης. Με άψογο στυλ, ο προσωπικός μας σωματοφύλακας εκτελεί δοκιμαστικό άλμα πάνω από τον αφρισμένο ποταμό πριν την τοποθέτηση της σανίδας (σωτηρίας).

pakistan_2918.JPG
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ορίστε και μια φωτογραφία τρουα καρ, την οποία τράβηξα, εννοείται, αποκλειστικά προς ενημέρωση του φόρουμ και ουχί βεβαίως επειδή τάχα μου ζαχάρωνα το εν λόγω μωρό, που μόνο αγνές και αμόλυντες σκέψεις θα μπορούσε να γεννήσει σε μία υποδειγματικής πιστότητας σύζυγο όπως η υποφαινόμενη.
Ποίαν έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων (και δη των πλέον αξιόπιστων όπως ο ροζουλί χοίρος) όταν η ιδία η εν πολλαίς (ταξιδιωτικές) αμαρτίαις περιπεσούσα αποκαλεί τον δάσκαλο μωρό για ζαχάρωμα; :D
Ως βράχος ηθικής, έμπλεος οδύνης παρά την αγάπη προς το πρόσωπό της, όφειλα να καταγγείλω στο πανελλήνιον το ηθικόν ολίσθημα :eek:o_O Ταξις και ηθική!
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Ποίαν έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων (και δη των πλέον αξιόπιστων όπως ο ροζουλί χοίρος) όταν η ιδία η εν πολλαίς (ταξιδιωτικές) αμαρτίαις περιπεσούσα αποκαλεί τον δάσκαλο μωρό για ζαχάρωμα; :D
Ως βράχος ηθικής, έμπλεος οδύνης παρά την αγάπη προς το πρόσωπό της, όφειλα να καταγγείλω στο πανελλήνιον το ηθικόν ολίσθημα :eek:o_O Ταξις και ηθική!
Ιδού λοιπόν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνειδητής δημοσιογραφικής στρέβλωσης προς εξυπηρέτηση - προφανέστατα - των σκοτεινών κύκλων του διεθνούς κεφαλαίου, της ντόπιας πλουτοκρατίας και των εγχώριων λακέδων τους, ενάντια στη λαϊκή οικογένεια και τα δίκαια των εργαζόμενων (φράση βγαλμένη απ' ευθείας από το KKE generator το οποίο ευχαριστούμε http://ironprison.blogspot.gr/2010/05/kke-generator-v10.html).

Και το "τάχα μου", που προηγείται του "ζαχάρωνα το εν λόγω μωρό" και νοηματοδοτεί εντελώς αντίστροφα την φράση, πού πήγε; Έκανες πώς δεν το είδες, και το έφαγες στα γρήγορα γουρουνάκι, ε; Όλα στο βωμό της κατασυκοφάντησης μου! Άξιος ο μισθός σου και εις ανώτερα. Άντε και στο Σκάι :bleh:.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ιδού λοιπόν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνειδητής δημοσιογραφικής στρέβλωσης προς εξυπηρέτηση - προφανέστατα - των σκοτεινών κύκλων του διεθνούς κεφαλαίου, της ντόπιας πλουτοκρατίας και των εγχώριων λακέδων τους, ενάντια στη λαϊκή οικογένεια και τα δίκαια των εργαζόμενων (φράση βγαλμένη απ' ευθείας από το KKE generator το οποίο ευχαριστούμε http://ironprison.blogspot.gr/2010/05/kke-generator-v10.html).
Και το "τάχα μου", που προηγείται του "ζαχάρωνα το εν λόγω μωρό" και νοηματοδοτεί εντελώς αντίστροφα την φράση, πού πήγε; Έκανες πώς δεν το είδες, και το έφαγες στα γρήγορα γουρουνάκι, ε; Όλα στο βωμό της κατασυκοφάντησης μου! Άξιος ο μισθός σου και εις ανώτερα. Άντε και στο Σκάι :bleh:.
Προς το παρόν δέχθηκα πρόταση ως αρθρογράφος στην εφημερίδα 'Ταξιδιωτική Ηθική" μετά και από συστάσεις της @dimkyr στη συντακτική ομάδα (μα που είναι αυτή η κορινθία να με υπερασπιστεί). Επεται συνεργασία σε μεσημεριανό πάνελ με τον Φουρθιώτηo_O
 
Last edited:

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Προς το παρόν δέχθηκα πρόταση ως αρθρογράφος στην εφημερίδα 'Ταξιδιωτική Ηθική" μετά και από συστάσεις της @dimkyr στη συντακτική ομάδα (μα που είναι αυτή η κορινθία να με υπερασπιστεί). Επεται συνεργασία σε μεσημεριανό πάνελ με τον Φουρθιώτηo_O
Μπάι δε γουέι, καλά που μου θύμησες την εν λόγω γαργαλιστική ιστορία. Καιρός λοιπόν να τελειώνουμε με τη Γη των Αγνών, να πιάσεις να γράψεις για τη Γη της Αλαπούτσας και του Μουνάρ.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Αποκλεισμενη σε μια .... πλαγια του Υμηττου, λογω της απεργιας του μετρο, διαβαζω για την καταρρευση του γεφυριου σε χωριο των Kalash και φριττω!!! Που ειναι το κρατος Κυριοι; :p:p

Ευτυχως εχω εσας που με διασκεδαζετε! Αλλα εσεις δεν γραφετε ταξιδιωτικη ιστορια, εσεις δινετε παρασταση! :haha:

(Τα πορτραιτα ειναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ. Αλλα οπως και να το κανουμε το πορτραιτο του δασκαλου ειναι το καλυτερο - καλλιτεχνικα μιλωντας φυσικα!!!)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.512
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom