Μάλτα Μια βόλτα στη καλοκαιρινή Μάλτα!

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world

6η ημερα

Τελευταια μερα σημερα και ειπαμε να ξυπνησουμε λιγο αργοτερα. Ξυπνητηρι στις 10:00. Σηκωνομαστε και ξεκιναναμε αργα αργα να ετοιμαζουμε τις βαλιτσες. Συννενοηθηκαμε με τον οικοδεσποτη μας πως θα γυρισουμε να τις παρουμε το απογευμα. Η πτηση μας ηταν στις 22:35 και ειχαμε αρκετη ωρα μπροστα μας. Αλλα σημερα ηταν free day και θα καναμε μια βολτα στη περιοχη της Σλιεμα.

Βγηκαμε εξω αλλα αυτη τη φορα δεν θα πηγαιναμε για τις αγαπημενες μας σφολιατες! Μια μερα ας ειμαστε και εμεις κυριλε;) Κατεβηκαμε και κατσαμε στη Giorgio's Cafeteria για ενα λαχταριστο αγγλικο πρωϊνο.


IMG_8741.JPG



Αφου περασαμε μια ωρα περιπου εκει και πηραμε τις απαραιτητες δυναμεις ξεκινησαμε να βολταρουμε διασχιζοντας κατα μηκος ολη την ακτογραμμη. Ακολουθησαμε τη Tigne Seafront μεχρι την αρχη του τουνελ στο The Point Shopping Mall. Αλλα ειδαμε οτι ο δρομος δεν ειχε πεζοδρομιο απο εκεινο το σημειο και μετα και ηταν αρκετα επικινδυνος για τους πεζους και ετσι γυρισαμε πισω.

Ακολουθησαμε δεξια τη Tower Road, εναν μονοδρομο με απειρα εμπορικα μαγαζια δεξια και αριστερα και γεματο κοσμο. Μεσα απο μια μικρη διαδρομη αναμεσα σε κτιρια βγηκαμε και παλι στη παραλια. Περασαμε απο τη μερια της θαλασσας και συνεχιζαμε να περπαταμε με κατευθυνση προς τον Αγιο Ιουλιανο. Στο δρομο μας πετυχαμε και μια πολυ ωραια καφετερια, τη Preluna Beach Club με ωραια τραπεζακια ακριβως μπροστα στο γαλαζιο της θαλασσας. Δεν χασαμε την ευκαιρια να δροσισουμε. Οτι επρεπε!!!!


IMG_8743.JPG



Περασαμε πολυ χρονο εκει να παρατηρουμε το κοσμο που βουταγε μπροστα μας απο τα βραχια της ακτης! Για μια στιγμη τους ζηλεψα και εγω......οχι για τα βραχια!!! αλλα για τη βουτια!!!


IMG_8744.JPG




IMG_8775.JPG



Συνεχισαμε για λιγο ακομα παραλιακα μεχρι τον S Julian's Tower. Δεν προχωρησαμε αλλο και απο εκει πηραμε το δρομο της επιστροφης. Ηταν η ωρα να παρουμε τα αναμνηστικα μας σουβενιρ οπως κανουμε σε καθε ταξιδι!


IMG_8776.JPG




IMG_8779.JPG



Φτασαμε στο πεζοδρομο Triq Bisazza και καναμε μια βολτα στους γυρω δρομους


IMG_8788.JPG




IMG_8791.JPG



Προμηθευτηκαμε τα απαραιτητα σουβενιρ για μας, για φιλους και γνωστους και καναμε τις τελευταιες μας βολτες. Φαγαμε και κατι στα ορθια! Ηταν πια απογευμα, δυστυχως... Η ωρα ειχε φτασει. Επιστρεψαμε στο δωματιο, φορτωθηκαμε τα μπαγκαζια και αφου χαιρετησαμε τον πολυ ευγενικο και εξυπηρετικο οικοδεσποτη μας, του ειπαμε οτι καποια στιγμη στο μελλον θα επιστρεψουμε σιγουρα!!

Επιβιβαστηκαμε στο λεωφορειο και κοιτουσαμε απο τα τζαμια μια απο εδω και μια απο εκει, τις αναμνησεις που αφηνουμε πισω μας.

Παντα ενα ταξιδι οταν φτανει στο τελος του, σου αφηνει μια γλυκοπικρη γευση. Γλυκια για ολες αυτες τις ωραιες και ομορφες στιγμες που εζησες και πικρη γιατι τελειωσε. Αυτο το ταξιδι -με ολα τα θετικα του και τα αρνητικα του- θα το κραταμε παντα μεσα μας σαν μια γλυκια αναμνηση !!

Καλα ταξιδια!
 
Last edited by a moderator:

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
2η ημερα

Ξυπνησαμε γυρω στις 08:30! Με τα χιλια ζορια!! Το προγραμμα ελεγε Βαλεττα - 3 πολεις και τελος! Σηκωθηκαμε γρηγορα γρηγορα ντυθηκαμε και βουρ εξω! Ο καιρος δυστυχως ελεγε βροχη απο το μεσημερι και μετα:cry:

IMG_3390.JPG


Πηγαμε πρωτα και πηραμε κατι σφολιατοειδη για πρωινο να φαμε. Αφου ντερλικωσαμε, Σκασαμε βασικα!! πηγαμε στο κιοσκι που ειχε στο σταθμο των λεωφορειων και προμηθευτηκαμε μια καρτα 12 διαδρομων με κοστος 15€.
Ειμασταν ετοιμοι πλεον και κατευθυνθηκαμε προς το δημοσιο Ferry boat ωστε να περασουμε απεναντι στη Βαλεττα!

Εδω να πω πως κατα μηκος ολης της παραλιας εχει αμετρητες ιδιωτικες εταιρειες που διοργανωναν εκδρομες ημερησιες σε blue lagoon, gozo, ακομα και το γυρο του νησιου. Αγορασαμε τα εισιτηριακια μας μετ' επιστροφης (δεν θυμαμαι ακριβως το κοστος αλλα ηταν γυρω στα 3€)και περιμεναμε το καραβακι να ερθει...μεσα σε 10 λεπτα ειχε φτασει και ειμασταν ετοιμοι για επιβιβαση:bleh:

IMG_3193.JPG


IMG_3332.JPG


IMG_3059.JPG


Το καραβακι μολις ειχε τιγκαρει και ξεκινουσαμε για απεναντι. Η θεα καθως πλησιαζαμε τη Βαλεττα ηταν μοναδικη!!!

IMG_3171.JPG


IMG_3242.JPG


Μετα απο περιπου 10 λεπτα φτασαμε και το ταξιδι προς το μεσαιωνα μολις ξεκινουσε! Ανεβηκαμε τη Boat street σιγα σιγα γιατι με τις ανηφορες δεν τα παμε και καλα!! :haha: και καναμε αριστερα στη triq Marsamxett. Ανεβηκαμε τα σκαλια της Old theatre street

IMG_3435.JPG


Προχωρουσαμε αναμεσα απο μεσαιωνικα κτιρια και ενα μερος τελειως ερημωμενο. Με τα βιας συνανταγαμε ατομα να προχωρανε στο δρομο. Καναμε δεξια και κατευθυνθηκαμε προς τους hastings gardens....προς το τελος του δρομου....αντε παλι ανηφορα:icon_evil: ωχουυυυυ δεν θα τα παμε καλα λεω απο μεσα μου!

IMG_8240.JPG


Φτανοντας στους κηπους αντικρυσαμε ενα ωραιο θεαμα!!

IMG_3506.JPG


καθως και η θεα απο εκει ηταν αρκετη καλη!!!

IMG_3161.JPG


Μια σταση κατω απο τα δεντρα για κανενα δεκαλεπτο, λιγο νερακι γιατι παρα τη συννεφια, ο ηλιος εκαιγε την πετρα! Ειχαμε ιδρωσει ηδη:bleh::bleh:
Αφησαμε πισω μας τους κηπους και κατευθυνθηκαμε διπλα προς τη πυλη της πολης

IMG_3129.JPG


Περασαμε απο το σταθμο των λεωφορειων και μεσω της triq Girolamo Cassar κινουμασταν προς τη piazza castille

IMG_3152.JPG


Ενω απεναντι μας καθως περπαταγαμε ειχαμε μια απιστευτη θεα απο τις 3 πολεις

IMG_3309.JPG


Ο ηλιος συνεχιζε να καιει και ψαχναμε σε ολη τη διαδρομη απεγνωσμενα για μια σκια!!
Μετα απο λιγο φτασαμε και στη πλατεια!! Απιστευτα κτιρια που το καθενα ειχε τη δικη του ιστορια...

IMG_3400.JPG


IMG_3092.JPG


Αφιερωσαμε κανενα δεκαλεπτο εκει ωστε να ποζαρουμε σε διαφορες στασεις και αφηνοντας πισω αυτο το υπεροχο μερος κατευθυνομασταν προς την καρδια της πολης και τον πιο πολυσυχναστο δρομο της, τη Republic street

IMG_3157.JPG


Μα τι κοσμοσυρροη ειναι αυτη!! Καπου τους ειχαν κρυμμενους και τους εμφανισαν τωρα! Δεν μπορει.. Με τη πυλη να προβαλλει μπροστα μας κατευθυνομασταν προς το κεντρο

IMG_3375.JPG


Μια πραγματικη λαοθαλασσα...

IMG_3445.JPG


IMG_3370.JPG


Κοσμος ατελειωτος πηγαινε και ερχοτανε, εμπαινε εβγαινε στα μαγαζια! Παρασυρθηκαμε και εμεις, μπηκαμε στα Pull and Bear και πηραμε το κατιτις μας!!


Μια σταση στο cafe Cordina στη καρδια της πολης! Κατσαμε εξω στη πλατεια αφου πρωτα ψαχναμε γυρω στα 10 λεπτα για τραπεζι!!! Ναι 10 ολοκληρα λεπτα δεν βρισκαμε τιποτα :rolleyes-80:
Αφου πηραμε κατι smoothies-χυμους πανακριβους και δροσιστηκαμε για καμια ωριτσα συνεχισαμε το περιπατο. Πριν φυγω βεβαια εβγαλα και μια φωτο της καφετεριας απο μεσα που περισσοτερο για καφενειο εμοιαζε παρα για καφετερια

IMG_3246.JPG


Οπως καταλαβαινετε εβγαλα πολλες και διαφορες φωτογραφιες ωστε να εχετε μια γενικη εικονα απο τα τοπια!

Προχωρησαμε το κεντρικο δρομο προς το Fort St Elmo και στριβαμε αριστερα και δεξια σε διαφορους δρομους (Merchants street, st Paul street, Melita street, Lucia's street, Archbishop street και πολλους πολλους ακομα) και για καμποση ωρα περιπλανιομασταν χωρις να εχουμε καποιο συγκεκριμενο προορισμο...

IMG_3355.JPG


IMG_3341.JPG


IMG_8282.JPG


IMG_3334.JPG


IMG_3256.JPG


Μας ειχε πεσει το ζαχαρω απο τη τοση ζεστη και το περπατημα και καναμε μια σταση στο παγωτατζιδικο Amorino πανω στη Republic street! Δεν εντυπωσιαστηκα ιδιαιτερα απο τη γευση οσο απο την εμφανιση!

IMG_3010.JPG


Οι βολτες συνεχιστηκαν με αμειωτο ρυθμο!!

IMG_3491.JPG


IMG_3488.JPG


Δεν ειχαμε περαπατησει και τοσο πολυ αλλα σε συνδυασμο και με τη ζεστη ειχαμε αρχισει και κλαταραμε!! Προσωρησαμε την st Barbara Βastion και κινουμασταν προς τους Lower Barrakka gardens. Η θεα απο τη συγκεκριμενη οδο και παλι προς τις 3 πολεις ηταν εξαιρετικη!! Με το καστρο του st.Angelo να φαινεται στην αλλη μερια..

IMG_3141.JPG


IMG_3214.JPG


Συνεχιζεται...
 
Last edited:

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Και καπως ετσι φτασαμε στους κηπους... Ηταν ενα παρα πολυ ομορφο μερος και περα απο το πολυ ωραιο πρασινο ειχε και αρκετα παγκακια οπου μπορουσες να κατσεις κατω απο τη σκια των δεντρων και να απολαυσεις για αλλη μια φορα αυτη τη καταπληκτικη θεα προς τις 3 πολεις!!

IMG_3511.JPG


IMG_3516.JPG


IMG_3453.JPG


IMG_3063.JPG


IMG_3107.JPG


IMG_3449.JPG


Εκει μπορω να πω οτι κατσαμε αρκετη ωρα για ξεκουραση χαζευοντας το τοπιο και τη θεα απεναντι. Δυστυχως οι πρωτες ψιχαλες ειχαν αρχισει να κανουν την εμφανιση τους και αρχισε να φυσαει δυνατος αερας. Βαλαμε τα αντιανεμικα μας και σιγα σιγα πηραμε το δρομο για τους Barrakka gardens. Μετα απο λιγο περπατημα φτασαμε. Πραγματικα ισως η καλυτερη και πιο πανοραμικη θεα προς τις 3 πολεις! Αρκετος κοσμος βρισκοταν εκει..

IMG_3513.JPG


IMG_3331.JPG


IMG_3189.JPG


Η βροχη δυστυχως ειχε αρχισει και δυναμωνε και δεν αφηνε πολλα περιθωρια... Ο κοσμος σιγα σιγα ειχε αρχισει και αποχωρουσε.. Ο αερας δυναμωνε και αυτος ολο και περισσοτερο.. Μας ειχε ριξει λιγακι που ειχε αυτο το καιρο αλλα προσπαθουσαμε να μην πτοηθουμε! Ευτυχως ειμασταν οργανωμενοι! Βγαλαμε τις ομπρελιτσες μας και σαν κυριοι πηγαμε διπλα στο ασανσερ για να κατεβουμε στο επιπεδο της θαλασσας (η καταβαση ειναι δωρεαν - η αναβαση στοιχιζει ενα ευρω εκτος και αν εχεις εισιτηριο απο τα Ferry για τις 3 πολεις)

IMG_3411.JPG


Επομενος προορισμος η Valletta Waterfront. Καθως κινουμασταν παραλιακα με τις ομπρελες ανα χειρας πεσαμε πανω σε αγωνες κανοε καγιακ και στην αποβαθρα υπηρχε πολυς κοσμος με τυμπανα και με φωνες που τους εμψυχωναν! Βρηκαν τη μερα και αυτοι!!!

IMG_3280.JPG


Ειχαμε σχεδον φτασει αλλα η βροχη ειχε δυναμωσει τοσο πολυ που δεν μπορουσες πλεον ουτε να περπατησεις...

IMG_3356.JPG


Και ενω ειχαμε στα σχεδια να περασουμε απεναντι στις 3 πολεις και μετα για φαγητο στη Βαλεττα ανατραπηκαν ολα...:(
Μπηκαμε αρον αρον στο εστιατοριο Crave στη Waterfront καθως ειχαμε γινει ηδη μουσκεμα και θα τρωγαμε αναγκαστικα εδω μεχρι να κοψει λιγο η βροχη. Τι να κανεις συμβαινουν και αυτα..

Παραγγειλαμε ενα μπεργκερ και κατι ζυμαρικα αρκετα γευστικα.. Το αρνητικο ομως ηταν αλλο, οτι η ωρα περναγε και η βροχη δυναμωνε αντι να κοπασει... Η ωρα ηταν 17:30 το απογευμα και πραγματικα ειχαμε εγκλωβιστει στο εστιατοριο... Βλεποντας οτι η βροχη δεν σταματαει ειδαμε και αποειδαμε και ειπαμε να φυγουμε ετσι. Αρκετη ωρα ειχαμε χασει. Ανασκουμπωθηκαμε, τις ομπρελες ξανα ανα χειρας (οτι ειχε απομεινει δηλαδη απο τον αερα) και βγηκαμε ξανα εξω..

Ο αερας φυσαγε ασταματητα και σου επαιρνε την ομπρελα δεξια και αριστερα, βρεχοσουν απο παντου και χωρις υπερβολη δεν ηξερες που να κρυφτεις, που να χωθεις μεχρι να περασει ολο αυτο. Με πολλες στασεις ενδιαμεσα καταφεραμε με τα κοπων και βασανων να φτασουμε ξανα στο ασανσερ για να επιστρεψουμε στην κυριως πολη.

IMG_3504.JPG


Πληρωσαμε απο 1 ευρω ο καθενας για να ανεβουμε! Υπαρχει και η προοπτικη της σκαλας αλλα δεν ενδυκνειται....θα ανεβαινεις καμια βδομαδα:haha:

Μεχρι να ανεβουμε η βροχη ειχε χαλαρωσει λιγο. Δεν μπορει λεω πλακα μας κανει!!!
Και σαν κυριοι πηγαμε ξανα μεσα στους κηπους για μερικες ακομα φωτογραφιες...:bleh:

IMG_3039.JPG


Ειχαμε βραχει παντου, ειχε μπει νερο στα παπουτσια μας και χωρις να εχουμε αλλη επιλογη επρεπε να γυρισουμε γρηγορα πισω να αλλαξουμε γιατι ο πυρετος καραδοκουσε...!

Μερικες φωτο ακομα καθως γυρνουσαμε στο σταθμο των Φερι για την επιστροφη και της καταπληκτικης θεας προς τη Σλιεμα....

IMG_3405.JPG


IMG_8338.JPG


IMG_3130.JPG


Η ωρα ηταν γυρω στις 19:30 το καραβακι ειχε ερθει και μετα απο δεκα λεπτα περιπου ειμασταν στη Σλιεμα

IMG_3196.JPG


IMG_3286.JPG


Ειχαμε φαει τετοια ταλαιπωρια που ζητουσαμε απεγνωσμενα το δωματιο να αλλαξουμε και να ξαπλωσουμε λιγακι!!! Καναμε μια σταση σε ενα μινι μαρκετ για πολεμοφοδια και....

Γυρω στις 20:00 ειχαμε φτασει επιτελους, βαλαμε στεγνα ρουχα και ηρεμησε λιγο το κεφαλι μας με ολο αυτο! Στο κινητο εβλεπα οτι σε καμια ωρα ο καιρος θα ειχε ηρεμησει οποτε ξαπλωσαμε για λιγο και θα σηκωνομασταν σε κανενα διωρο για μια βραδινη βολτουλα στη Σλιεμα!

Ετσι και εγινε, βεβαια νιωθαμε το σωμα μας τοσο κουρασμενο και εξαντλημενο που δεν ειχαμε και πολυ κουραγιο....Ο συνδυασμος βροχης και ζεστης βλεπεις... παρολα αυτα ντυθηκαμε και καναμε μια βολτα παραλιακα της πολης στη triq Ix -Xatt και κατσαμε για ενα γλυκακι. Ο καιρος ειχε ηρεμησει και η βραδινη βολτα ηταν πολυ ωραια! Κατσαμε σε ενα παγκακι και χαζευαμε τα φωτισμενα κτιρια!

IMG_3251.JPG


Με τουτα και με εκεινα περασε η ωρα και μετα απο ενα γεματο τριωρο επιστρεψαμε πισω στο δωματιο. Μια μερα τελειωνε και μια καινουργια μερα ξεκινουσε!
 
Last edited:

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
3η ημέρα

Συμφωνα με τη προγνωση του κινητου (!!!) η σημερινη ημερα θα ηταν ηλιολουστη οποτε και το προγραμμα ελεγε Gozo, Comino και την πολυδιαφημιζομενη Blue lagoon!!

Το ξυπνητηρι ειχε ορισθει για τις 08:00. Ενταξει δεν σηκωθηκαμε αμεσως καθως νιωθαμε λιγο κουρασμενοι αλλα μεχρι τις 09:00 ειχαμε βαλει τα μαγιο μας και ειμασταν στο ποδι! Επιτελους μπανιοοοοοο!

Βγηκαμε εξω και κυριολεκτικα η μερα ηταν για φιλημα, ενω η χθεσινη μαυριλα ειχε εξαφανιστει και τη θεση της ειχε παρει το απεραντο γαλαζιο του ουρανου!! Επιτελους καλοκαιρι!!!:)
Αμεσως κατευθυνθηκαμε που λλου- στον φιλο μας με τα ωραια σφολιατοειδη! Ντερλικωσαμε ξανα και αφου ηρθαμε και στανιαραμε ειμασταν ετοιμοι για τη σημερινη μερα!

Εδω να πω οτι με βοηθησε παρα πολυ η εφαρμογη του κινητου για τα δημοσια λεωφορεια με την ονομασια tallinja την οποια και διαφημιζουν αρκετα! Εγω απο την πολυ ομορφη ιστορια του giannismits ειχα μαθει γι' αυτη, οποτε και την ειχα κατεβασει απο Ελλαδα. Την κατεβαζετε ευκολα απο play store και app store.

Ανοιγοντας την tallinja λοιπον μου ελεγε οτι σε 10' ξεκινουσε το 202 λεωφορειο απο τον κεντρικο σταθμο με προορισμο τη Cirkewwa απ' οπου και θα περναμε το καραβακι για να περασουμε απεναντι! Το λεωφορειο ηρθε ακριβως στην ωρα του και αφου χτυπησαμε τη καρτα δυο φορες μπροστα στον οδηγο (ενα χτυπημα ανα επιβατη) περασαμε και θρονιαστηκαμε σε δυο καθισματα! Τα λεωφορεια αρκετα καινουργια, ολα ανετα και με κλιματισμο:)

Καθε φορα που χτυπαγαμε τη καρτα στο μηχανημα, αφαιρουσε και αντιστοιχες διαδρομες απο τις συνολικα 12 της καρτας ενω ταυτοχρονα σου εδειχνε και το υπολοιπο που εμενε μεσα. Εισιτηριο βεβαια αγοραζες και απο τον ιδιο τον οδηγο αν δεν ειχες. 2€ η διαδρομη την ημερα και 3€ η νυχτερινη για τη καλοκαιρινη περιοδο. Αν αλλαζες λεωφορειο εντος δυο ωρων απο την ωρα επικυρωσης δεν χρεωνοσουν ξανα!!

Καθως το λεωφορειο το πηραμε απο την αρχη της διαδρομης ειχε αρκετες θεσεις να επιλεξουμε. Ωστοσο κατα τη διαρκεια και περνωντας απο διαφορες στασεις εφτασε να γεμισουν τοσο τα καθισματα οσο και οι ορθιοι με αποτελεσμα σε πολλες στασεις να μην σταματησει καθολου καθως δεν υπηρχε αλλος χωρος!!! Η κατασταση ηταν λιγο στριμοκωλη αλλα ευτυχως εμεις ειχαμε τις θεσουλες μας:xalara:
Η διαδρομη κρατησε περιπου 1 ωρα και 15 λεπτα. Σταματησε σε αμετρητες στασεις, πραγματικα εχασα το μετρημα, οχι οτι τις ειδαμε και ολες βασικα αφου κοιμομασταν αρκετη ωρα:bleh:

Κατεβηκαμε απο το λεωφορειο και κινηθηκαμε μεσω ενος κτιριου στην αποβαθρα των πλοιων. Η ωρα ηταν 11:45 και το καραβακι για Gozo ηταν ηδη εκει και μας περιμενε. Γνωριζαμε εξ αρχης απο το φορουμ οτι η μονη διαδρομη ηταν δωρεαν ενω μονο το εισιτηριο με επιστροφη ηταν επι πληρωμη! Ετσι αποφασισαμε να περασουμε απλα απεναντι για αρχη!

Μολις ειχαμε επιβιβαστει και μπορω να πω οτι ειχε αρκετο κοσμο..

IMG_3150.JPG


IMG_3124.JPG


Η διαδρομη ηταν πολυ συντομη, γυρω στο τεταρτο αν δεν με απατα η μνημη μου!!
Και μια φωτογραφια καθως φταναμε στη Mgarr..

IMG_3475.JPG


Καθως κατεβηκαμε η σταση του λεωφορειου Vapur ηταν ακριβως διπλα. Συμβουλευτηκα και παλι τη tallinja οπου μας πληροφορουσε πως σε 10' ερχοταν το 301 λεωφορειο για τη πρωτευουσα του νησιου, τη Βικτωρια. Και παλι στην ωρα του, και παλι επεσε μεσα με ακριβεια λεπτου!! Απιστευτο:)

Ο κοσμος ηταν πραγματικα αμετρητος στη σταση και γινοταν το ελα να δεις. Σπρωξιμο επι σπρωξιδι ωστε να προλαβουν ολοι απο μια θεση! Μπουνιες, κλωτσιες, κλωτσοσκουφι κατασταση:haha: Ευτυχως για εμας και παλι προλαβαμε!!

Και ενω ξεκινησαμε και λεγαμε τωρα φτανουμε τωρα φτανουμε, δεν φταναμε ποτε... Ειχαν περασει σχεδον 50 λεπτα και ακομα αφαντη η Βικτωρια. Αν δεν βρεχοταν το νησι απο θαλασσα θα νομιζε κανεις οτι ειχαμε περασει τα συνοραo_O
Τελικα στη 1 ωρα και 5 λεπτα φτασαμε!! Πραγματικα δεν το πιστευα...ηθελα να αναφωνησω!! Μαλλον μας εκανε τον κυκλο του νησιου για μια διαδρομη που αν πας κατευθειαν ειναι βια 10 λεπτα!

Κατεβηκαμε ζαλισμενοι και κατευθυνθηκαμε προς τη κεντρικη πλατεια της πολης! Σταματησαμε και σε ενα με σφολιατοειδη -κλασσικα πραγματα:bleh:- να τσιμπησουμε κατι!! Ε τι να κανουμε, τοσες ωρες ταξιδι ειχαμε κανει, μια λιγουρα την ειχαμε!!
Με τις πιτσες και τις λουκανικόπιτες ανα χειρας προχωραγαμε προς τη πλατεια!!! Δεν αργησε πολυ καθως σε 5-10 λεπτα ειχαμε ηδη φτασει!

IMG_3502.JPG


Προχωρησαμε μεσα απο στενα δρομακια με τουριστικα μαγαζια ωστε να φτασουμε στην εκκλησια George's basilica η οποια και ξεπροβαλε μπροστα μας.

IMG_3410.JPG


Ειμασταν ηδη μπροστα στην εκκλησια με μια ομορφη πλατεια να απλωνεται μπροστα της οπου περιμετρικα ειχε διαφορες καφετεριες και εστιατορια..

IMG_3524.JPG


Η ζεστη ηταν αρκετη και μια σταση για να δροσιστουμε επιβαλλοταν! Η ωρα ηταν 13:20 και επιλεξαμε να κατσουμε στο cafe San Gorg. Παραγγειλαμε ενα αναψυκτικο και μια σοκολατα κρυα αφου πρωτα παλευαμε γυρω στα δεκα λεπτα για να ερθει καποιος! Σβελτη εξυπηρετηση:icon_evil:

Χαλαρωσαμε αρκετα, πηραμε την απαραιτητη ενεργεια και μετα απο 40' περιπου ζητησαμε το λογαριασμο! Για την αποδειξη σε ενα λεπτο ειχαμε εξυπηρετηθει!! Τυχαιο;;!

Η αποδειξη εγραφε 3,5 ευρω!!!! Τι εγινε ρε παιδια; το ενα χτυπησαν μονο;; το κοιταζαμε το ξανακοιταζαμε λεμε λαθος θα εχει γινει, δεν μπορει! Με τα πολλα κοιταζοντας τον καταλογο ειδαμε οτι ειχε 1,5€ το αναψυκτικο και 2€ η σοκολατα!!! Αυτες ειναι τιμες!!! Ουτε σε συνοικιακο καφενειο της ελλαδας τοσο φθηνα!! Να ερχομαστε πιο συχνα για καφε εδω!!:haha:
Σημειωτεον πως η τουλετα του μαγαζιου δεν ενδυκνειται για κλειστοφοβικους! Καλυτερα στο δρομο!! Μια δοκιμη θα σας πεισει:bleh:

Ανασκουμπωθηκαμε και ξεκινησαμε σιγα σιγα να κινουμαστε προς τη γνωστη για τους ντοπιους ως Citadella. Σε 6-7 λεπτακια ειμασταν ακριβως απ' εξω!

IMG_3394.JPG


Συμφωνα με μια ταμπελα, 5€ ηταν η εισοδος για να μπεις στα 5 μουσεια του χωρου αλλα αν απλα εκανες τη βολτα σου ηταν δωρεαν και αυτο καναμε!!
Περασαμε την εισοδο και τα φλας πηραν φωτια!!!!

IMG_3237.JPG


IMG_3227.JPG


IMG_3303.JPG


IMG_3406.JPG


IMG_3271.JPG


IMG_3350.JPG


IMG_3339.JPG


Μοναδικη ομως ηταν και η θεα που εβλεπε μεχρι και θαλασσα...!

IMG_3372.JPG


Αφιερωσαμε στο χωρο περιπου 35 λεπτα και καναμε πολλες βολτες σε στενα μονοπατια, περασαμε κατω απο καμαρες, χαζεψαμε τη θεα και καναμε και την αγορα μας απο ενα μαγαζι!! Ηταν απλα φανταστικα! Η ωρα ειχε περασει και επρεπε τωρα να αποχωρησουμε

Συνεχιζεται...
 
Last edited:

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Επομενη σταση θα ηταν το πρωην Azure Window!

Η εφαρμογη μας εδωσε και παλι τη λυση! Σε 10' περναγε το λεωφορειο 311 απο τη σταση Ursula απο την triq Sant' Orsola !

Και παλι με ακριβεια λεπτου το λεωφορειο ηταν εκει! Ευτυχως αυτη τη φορα ηταν μισογεματο οποτε και βρηκαμε ευκολα θεσεις. Η διαδρομη ηταν πολυ συντομη και σε μολις 15' περιπου ειχαμε φτασει. Λεωφορειο επιστροφης ειχε ξανα σε 40' οποτε και ειχαμε αρκετο χρονο για να χαρουμε το μερος!!

Ειδαμε αρκετο κοσμο να κινειται και να στεκεται στην ακρη ενος βραχου. Ακολουθησαμε και εμεις τον οχλο!

IMG_3415.JPG


Καθως περπαταγαμε προς το σημειο πετυχαμε και την πινακιδα οπου σε ενημερωνε οτι το Azure window ηταν καποτε εκει...

IMG_3505.JPG


Μετακινηθηκαμε και σε ενα πιο μακρινο σημειο για να δουμε πως φαινεται και απο εκει...!

IMG_3166.JPG


Αρκετος ηταν ο κοσμος που ειχε καθισει πανω στα βραχια και χαζευε προς εκεινο το μερος και εμεις προφανως δεν αποτελεσαμε εξαιρεση!!

IMG_3512.JPG


IMG_3486.JPG


Το τοπιο ηταν πολυ ομορφο και ακομα πιο ωραιο οπως εσκαγαν τα κυματα πανω στα βραχια ενω συνεχεια καναμε υποθεσεις για το ποιο ηταν το ακριβες σημειο που στεκοταν καποτε το azure window! Μαγεια! Αρκετοι βεβαια και αυτοι που εκαναν μπανιο ακριβως μπροστα απο το πρωην azure window παρολο τον αερα και τα κυμματα που εσκαγαν σαν λυσσασμενα πανω τους το ενα μετα το αλλο..

IMG_3448.JPG


Απο την αλλη μερια της περιοχης ειχε μια αμμωδη παραλια με αρκετους λουομενους στο χωρο αλλα δεν ειχαμε αρκετο χρονο για να κανουμε τη βουτια μας! Ειχαμε εναποθεσει τις ελπιδες μας στη blue lagoon! Ο χρονος ειχε περασει, το λεωφορειο ειχε φτασει (311) και εμεις σαν κλασσικοι ελληνες τρεχαμε τελευταια στιγμη να το προλαβουμε!!! Μην ξεχναμε και τις συνηθειες μας:bleh:

Ενα τεταρτακι μετα φταναμε ηδη στο κεντρικο σταθμο στη Βικτωρια ενω οι πηγες μου, μου ελεγαν οτι σε 15' εφευγε το λεωφορειο 301 προς τη Mgarr.. Κοιτα να δεις που παλι ειχα δικαιο!!! Εεε η εφαρμογη ηθελα να πω:xalara:

Ευτυχως για εμας το λεωφορειο εκανε περιπου 25' !! Παλι καλα! Ειχαμε φοβηθει απο πριν και λεγαμε οτι δεν θα φτασουμε ποτε!! Αυτη τη φορα ομως δεν ειχε ξεναγηση στο νησι! Ειχε γινει απο τη 1η διαδρομη:bleh::bleh:

IMG_3121.JPG


Απο το σημειο που αποβιβαστηκαμε, απεναντι σχεδον, υπηρχε εκα κιοσκι οπου διαφημιζε εκδρομες για τη Blue lagoon με την επωνυμια Comino ferries...

Ενημερωθηκαμε απο εκει οτι το κοστος ηταν 15€/ατομο να μας παει Blue lagoon και απο εκει επιστροφη στη Μαλτα αφου πρωτα μας περναγε απο κατι σπηλιες του νησιου! Με συνοπτικες διαδικασιες αγοραστηκαν τα εισιτηρια και μεσα σε 5' ειχαμε μπει στο σκαφος προς αναχωρηση..

IMG_3319.JPG


Η διαδομη ηταν πολυ διασκεδαστικη και η μουσικη που ηχουσε απο τα μεγαφωνα του σκαφους αρκετα ανεβαστικη!!

Αφηναμε πισω μας σιγα σιγα το Gozo...

IMG_3002.JPG


IMG_3297.JPG


Και μεσα σε 10 λεπτακια ειχαμε φτασει ισως στο πιο πολυδιαφημισμενο μερος της Μαλτας!!
Καλως ηρθατε στη Blue lagoon!!

Εκατονταδες κοσμος χωρις υπερβολη ειχαν ηδη απλωθει μπροστα μας...

IMG_3395.JPG


Η ωρα ηταν 15:50 και ο καπετανιος μας ενημερωνε οτι μπορουσαμε να παρουμε μεχρι και το τελευταιο σκαφος που αναχωρουσε απο εκει στις 18:00. Ειχαμε οποτε δυο ολοκληρες ωρες για μπανακι :clap::clap: Επιτελους!! Πως και πως το περιμεναμε!!

Λιγα τετραγωνικα χωρου και ο ενας να βρισκεται πραγματικα πανω στον αλλον!
Ειχε ολα και ολα5 μετρα διαμετρο αμμουδιας ενω σε αρκετα σημεια ειχε σκαλες για να μπαινεις κατευθειαν στη θαλασσα απο το τσιμεντο της αποβαθρας!! Οι λουομενοι ξαπλωναν οπου εβρισκαν, πανω σε τσιμεντα, σε βραχους, στο χωμα, κυριολεκτικα οπου υπηρχε κενο!

IMG_3165.JPG


Οι ομπρελες...η μια πανω στην αλλη.... το σετ (2 ξαπλωστρες+1 ομπρελα) ειχε 15€ !! Αρκετα τσιμπημενα..

IMG_3238.JPG


Παρολα αυτα το χρωμα του νερου ηταν φανταστικο, αρκετα γαλαζιο αν και δεν ηταν τοσο καθαρο προφανως λογω του κοσμου..

IMG_3464.JPG


IMG_3495.JPG


Ενταξει δεν το σκεφτηκαμε και πολυ!! Παραταμε τα πραγματα και εμεις πανω σε ενα βραχο και βουταμε κατευθειαν μεσα!! Το πρωτο μπανιο στη Μαλτα ηταν γεγονος!!! Επιτελους λιγη δροσια!
Με τοση ζεστη και τοσο περπατημα ολη μερα αυτο ηταν οαση!! Βουταγαμε και βγαιναμε συνεχως! Με τοσο κοσμο ηταν σαν να κολυμπαγαμε ολοι μαζι!

IMG_3381.JPG


Πανω ακριβως απο την επιφανεια της θαλασσας, στο λοφο, ηταν διαμορφωμενα επιπεδα, οπου ειχαν στησει πολλοι μαγαζατορες παγκους και πουλουσαν σνακ, φαγητο, αναψυκτικα, χυμους, αλκοολ και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις!

IMG_3490.JPG


IMG_3431.JPG


IMG_3436.JPG


Πηραμε και εμεις κατι να φαμε και να πιουμε! Αρκετα νοστιμα μπορω να πω!
Χωρις να το καταλαβουμε περασε η ωρα και ηδη ειχαν αρχισει να μαζευουν ομπρελες και ξαπλωστρες. Τα μαζεψαμε και εμεις σιγα σιγα και γυρω στις 17:50 πηγαμε στο σκαφος το οποιο βρισκοταν ηδη εκει και περιμενε. Για κακη μας τυχη οι θεσεις ειχαν γεμισει και αναγκαστηκαμε να καθισουμε χαμε στη πλωρη του

Στην επιστροφη για τη Cirkewwa μας περασαν και απο τις σπηλιες του νησιου Comino...

IMG_3215.JPG


IMG_3515.JPG


IMG_3508.JPG


Ωραιες εικονες και πολυ ομορφα τοπια...οπου σε καποια σημεια το νερο εκανε διχρωμιες!!

Μολις ειχαμε φτασει και πηγαμε στο σταθμο των λεωφορειων... Ανοιγω λοιπον την εφαρμογη να δω τι ωρα και με ποιο λεωφορειο θα επιστρεψουμε....αλλα τεζα η εφαρμογη:rolleyes-80: κατι ειχε γινει και δεν λειτουργουσε. Μαλλον λειτουργουσε αλλα δεν εβγαζε καμια διαδρομη. Εκανα δοκιμες με πολλα μερη αλλα ματαια....:mad: Δεν εμφανιζε τιποτα...

Η φωτεινη πινακιδα του σταθμου, ελεγε πως σε 10' ειχε αναχωρηση για Σλιεμα...αλλα μαλλον επαιζε με τον πονο μας!! Περιμεναμε σχεδον μιση ωρα εμεις και αλλοι πολλοι χωρις να εχουμε καποια ενημερωση, ενω το λεωφορειο ηταν αφαντο.. Τι ωραια!! Με τετοια κουραση αυτο μας ελειπε τωρα:( Και η εφαρμογη ειχε πεθανει...

Συνεχομενα λεωφορεια εμφανιζονταν στην πινακιδα οτι αναχωρουν και μετα απο λιγο εσβηναν... Καποιος μας εκανε πλακα... Με τα πολλα μετα απο μια ολοκληρη ωρα αναμονης ηρθε επιτελους! Στην ωρα του:haha: Μπηκαμε μεσα αφου περασαμε πρωτα ενα τεραστιο μπουγιο ανθρωπων που παλευαν και αυτοι με τη σειρα τους να μπουν... Ενα χαμος! Χυθηκαμε κυριολεκτικα στις θεσεις..

Πραγματικα δεν βλεπαμε τα ματια μας.. Το σωμα ειχε νεκρωσει, δεν αντιδρουσε καν ενω σχεδον σε ολη τη διαδρομη κοιμομασταν...!!

Παρολα αυτα το σοου ειχε και συνεχεια! Αφου επιστρεψαμε επιτελους, πηγαμε γρηγορα σπιτι, αλλαξαμε και κατεβηκαμε κατω στη παραλιακη triq Ix-Xatt. Καθισαμε για φαγητο στο εστιατοριο Tre Angeli...!!! Ευτυχως ηταν σχεδον διπλα στο σπιτι...μολις 2 λεπτα με τα ποδια!

Παραγγειλαμε μια μακαροναδα, ενα ριζοτο και μια σαλατα, αρκετα γευστικα ενω οι τιμες ηταν πανω κατω ομοιες με της Ελλαδας..το προτεινω χωρις δευτερη σκεψη. Και εκει που τελειωνουμε το φαγητο μας ερχεται αναλαμπη!! Δεν παμε καμια βολτα στον Αγιο Ιουλιανο ;; Ηταν Σαββατο βραδυ και θελαμε να δουμε τι σοϊ νυχτερινη διασκεδαση εχει. Ειχαμε ακουσει τοσα για αυτο το μερος και ειπαμε να το διαπιστωσουμε και μονοι μας!! Χαχαχα

Πληρωνουμε γρηγορα και με την εφαρμογη δυστυχως να μην λειτουργει πηγαινουμε στο σταθμο των λεωφορειων και περιμενα το πρωτο για Αγιο Ιουλιανο! Προσευχομασταν να μην αργησει! Ειμαστε απιστευτοι το ξερω! Με τοση κουραση και δεν βαλαμε κωλο κατω!!:haha:
Ευτυχως περασε γρηγορα και γυρω στις 22:00 φτασαμε...

Τι κοσμος ειναι αυτος;; χαμος γινοταν... περπατουσαμε προς το κεντρο της περιοχης και οσο προχωραγαμε τοσο αυξανοταν και ο κοσμος. Νυχτερινα κλαμπ, μπαρ, Φαστ φουντ το ενα διπλα στο αλλο με δυνατες μουσικες, φωτορυθμικα και δεκαδες κοσμος να περιφερεται στους δρομους, αλλοι να πινουν το ποτο τους.... ορθιοι και καθιστοι... Ενας πανικος!! Καναμε μια περατζαδα και καθως προχωραγαμε και χαζευαμε δεξια και αριστερα μας ερχεται και δευτερη μεγαλη αναλαμπη!! Παμε στο πολυδιαφημιζομενο καζινο Dragonara ;; Και δεν παμε!!! Συνοπτικοτατα...

Ειχαμε δει απο τη σταση του λεωφορειου πως το τελευταιο νυχτερινο δρομολογιο για να επιστρεψουμε ηταν στις 00:15 οποτε και μεχρι εκεινη την ωρα επρεπε να ειμασταν πισω στη σταση.

Φτασαμε στο καζινο λοιπον! Αφου φαγαμε γυρω στα 10 λεπτα για να μας κανουν εγγραφη και να μας εκδωσουν την απαραιτητη καρτα μελους, μπηκαμε μεσα!! Υπηρχε αρκετος κοσμος και τα πονταρισματα στις ρουλετες διναν και παιρνανε... Χαζευαμε αρκετη ωρα τους αλλους και στη πορεια αποφασισα να πονταρω και εγω ενα μικρο ποσο και κερδισα! Μηδαμινο ποσο αλλα πηρα τη χαρα της νικης! Με τα πολλα η ωρα περασε και επρεπε να παρουμε το δρομο της επιστροφης γιατι θα χαναμε το τελευταιο λεωφορειο για Σλιεμα..

Της τελευταιας στιγμης οπως παντα φτανουμε στη σταση ενα λεπτο περιπου πριν περασει το λεωφορειο Ν13!! Ειμαστε πολυ τυχεροι!! Στο σημειο αυτο να πω πως οταν χτυπησαμε την καρτα, λογω νυχτερινου δρομολογιου αφαιρεσε 2 διαδρομες για καθε ατομο αντι για 1 !

Μετα απο περιπου 15 λεπτα ειχαμε φτασει και το κρεβατι, μας περιμενε για ενα βαθυ υπνο!!:)
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν έχω χειρότερο από βροχή σε ταξίδι αλλά μια χαρά μου φάνηκε η Βαλέτα βροχερή:p

Στη Blue lagoon ο κακός χαμός. Όπως βλέπω από τις φωτό σου μου φαίνεται πως πέτυχες πολύ περισσότερο κόσμο απ' ότι εμείς. Βέβαια ήσουν σχεδόν μια ώρα πριν από εμάς. Εμείς όταν φτάσαμε 5 παρά ήδη πάρα πολλοί αναχωρούσαν. Γι' αυτό και βρήκαμε μέρος να απλώσουμε πετσέτες στην άμμο παρακαλώ!

Η τελευταία φωτογραφία στα επισυναπτόμενα αρχεία από που είναι?
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.114
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Η αποδειξη εγραφε 3,5 ευρω!!!! Τι εγινε ρε παιδια; το ενα χτυπησαν μονο;; το κοιταζαμε το ξανακοιταζαμε λεμε λαθος θα εχει γινει, δεν μπορει! Με τα πολλα κοιταζοντας τον καταλογο ειδαμε οτι ειχε 1,5€ το αναψυκτικο και 2€ η σοκολατα!!! Αυτες ειναι τιμες!!! Ουτε σε συνοικιακο καφενειο της ελλαδας τοσο φθηνα!! Να ερχομαστε πιο συχνα για καφε εδω!!:haha:
Εκτός απο το "πανηγύρι"που έκανα με τις βουτιές απο τα βράχια, το δέυτερο "πανηγύρι" που έκανα ήταν όταν είδα πόσο κόστιζε η μπύρα στη Μάλτα....1,5€ :clap::clap::clap::clap: Οι μπύρες πήγαιναν και έρχονταν κάθε μέρα !!! :haha::haha::haha::haha:

Πολύ όμορφα όλα ! Μπράβο σας :)
 

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Δεν έχω χειρότερο από βροχή σε ταξίδι αλλά μια χαρά μου φάνηκε η Βαλέτα βροχερή:p

Στη Blue lagoon ο κακός χαμός. Όπως βλέπω από τις φωτό σου μου φαίνεται πως πέτυχες πολύ περισσότερο κόσμο απ' ότι εμείς. Βέβαια ήσουν σχεδόν μια ώρα πριν από εμάς. Εμείς όταν φτάσαμε 5 παρά ήδη πάρα πολλοί αναχωρούσαν. Γι' αυτό και βρήκαμε μέρος να απλώσουμε πετσέτες στην άμμο παρακαλώ!

Η τελευταία φωτογραφία στα επισυναπτόμενα αρχεία από που είναι?
Μιλαμε για πολυ βροχη και δυνατο αερα. Ανατραπηκαν ολα μας τα σχεδια...

Blue lagoon πραγματικα γινοταν χαμος αλλα μεσα σε μια ωρα οντως ειχαν αρχισει και τα μαζευαν και εφευγε το ενα καραβακι μετα το αλλο...!!

Η τελευταια φωτο ειναι απο το azure window... αλλα τωρα που το παρατηρησα κατι πρεπει να εγινε γιατι ενω την ειχα επικολησει στη ροη της ιστοριας μου, τωρα την βλεπω μονο στα επισυναπτομενα..
 
Last edited:

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Εκτός απο το "πανηγύρι"που έκανα με τις βουτιές απο τα βράχια, το δέυτερο "πανηγύρι" που έκανα ήταν όταν είδα πόσο κόστιζε η μπύρα στη Μάλτα....1,5€ :clap::clap::clap::clap: Οι μπύρες πήγαιναν και έρχονταν κάθε μέρα !!! :haha::haha::haha::haha:

Πολύ όμορφα όλα ! Μπράβο σας :)
Εμας γενικα οι μπυρες και τα ποτα στη Σλιεμα δεν μας φανηκαν τοσο φθηνα! Μαλλον κοιταζαμε σε λαθος μαγαζια!!:haha: Εχει και συνεχεια!! Τις επομενες μερες θα βρω χρονο να συνεχισω!!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.114
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Εμας γενικα οι μπυρες και τα ποτα στη Σλιεμα δεν μας φανηκαν τοσο φθηνα! Μαλλον κοιταζαμε σε λαθος μαγαζια!!:haha: Εχει και συνεχεια!! Τις επομενες μερες θα βρω χρονο να συνεχισω!!
Οι τιμές έχουν αλλάξει στη Μάλτα, σε όλα !
 

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
4η ημερα

Πρωινο ξυπνημα με τα βιας καθως υπηρχε αρκετη κουραση.

Το προγραμμα θα ειχε σημερα Golden beach, Mosta και Mdina!! Ευτυχως ο καιρος και σημερα ηταν πολυ καλος και αυτο βοηθουσε τα σχεδια μας!! Γρηγορο γρηγορο ντυσιμο, μαγιο και τα συναφη και βουρ για τα καθιερωμενα σφολιατοειδη!! Για αλλη μια μερα ειμασταν φουλ εξτρα και ετοιμοι να αδραξουμε τη μερα

Η εφαρμογη και παλι δεν εδινε σημεια ζωης:rolleyes-80: και ετσι κατευθυνθηκαμε προς την αφετηρια των λεωφορειων οπου και ψαχνοντας βρηκαμε οτι σε λιγη ωρα περναγε το λεωφορειο 225!
Δεν περιμεναμε πανω απο 10 λεπτα και τσουπ το λεωφορειο βρισκοταν εκει! Χτυπησαμε την καρτα και χυθηκαμε και παλι στις θεσεις μας. Λογω της αφετηριας ηταν αδειο οποτε και κατσαμε οπου θελαμε!! Η διαδρομη κρατησε περιπου μια ωρα και καθ’ολη τη διαρκεια εμπαινε, εμπαινε και ξαναεμπαινε κοσμος!!! Καθισμενοι, ορθιοι, κρεμασμενοι απο χερουλια και απο την οροφη του λεωφορειου:haha: Ψαχναμε να βρουμε λιγο οξυγονο απο τον ελαχιστο αερα που ειχε απομεινει! Ηταν βεβαια και αρκετοι που εφαγαν πορτα!!

Αν και ειχα δει από τους χάρτες οτι η σταση ηταν η Ghan Tuffieha (οπου ηταν και το τερμα) εγινε το εξης παραλογο... Μια σταση πριν (σταση Riviera) ακουμε τον οδηγο να φωναζει....Golden beach........for Golden beach hereeee..... :rolleyes-80:

Κοιταμε δεξια, κοιταμε αριστερα και ειδαμε οτι σχεδον ολο το λεωφορειο κατεβαινε εκει!! Λεμε κατι γινεται δεν μπορει... Ή εμεις καναμε τοσο λαθος και κατι μας ειχε ξεφυγει ή το λεωφορειο για καποιο λογο εκανε εκει τερμα.

Κοιταχτηκαμε μεταξυ μας ενω ο οδηγος συνεχιζε να φωναζει....Golden beachhhhh
Λεμε οκ παμε να κατεβουμε πριν κλεισει τις πορτες (στο φοβο μην μας γυρισει πισω!) και συνεχιζουμε με τα ποδια! Ειχε αδειασει σχεδον ολο ενω γυρω στα 5-6 ατομα ειχαν παραμεινει μεσα.. Μα που θελουν να πανε αυτοι αραγε;;

Ο οχλος προχωραγε προς ενα συγκεκριμενο σημειο αλλα εγω δεν ημουν σιγουρος οτι επρεπε να τους ακολουθησουμε. Το λεωφορειο ειχε φυγει ενω εμεις ψαχνομασταν για το που πρεπει να παμε... Για καλη μας τυχη ειχε μια καντινα λιγο πιο διπλα και ετσι ρωτησαμε εναν ανθρωπο που καθοταν εκει και βαραγε μυγες! Προς εκπληξη μας δεν γνωριζε που βρισκεται η παραλια!!! Ρε ανθρωπε μας δουλευεις;; Ειμαστε σχεδον διπλα και δεν γνωριζεις;; :confused::confused: Γυρναει και ρωταει εναν αλλον πιο διπλα και μας λεει στο περιπου προς τα που να κινηθουμε... Αλλο ατομο δεν υπηρχε τριγυρω..

Λεω ενταξει δεν ειναι κατασταση αυτη....ανοιγω χαρτες κινητου και αρχιζουμε να κινουμαστε προς τη σταση Ghajn Tuffieha, που απο την αρχη επρεπε να μας ειχε παει το λεωφορειο... δεν ηταν μακρια αλλα ηταν τοσο δυνατος ο ηλιος και ειχε τοση πολυ ζεστη που το περπατημα γινοταν ανυποφορο...

Ειχαμε γυρω στα 200m ακομα μπροστα μας και επιτελους φαινοταν απο μακρια η πολυποθητη σταση!!!

Ωσπου ξαφνικα......βλεπουμε μολις να εχει φτασει το 225 και να κατεβαινουν απο το λεωφορειο και τα λιγοστα ατομα που ειχαν παραμεινει απο πριν... Γκρρρρρρρ.... Δηλαδη μας ειχε κοροιδεψει ο οδηγος;;; Ημουν ετοιμος να εκραγω:icon_evil::icon_evil::icon_evil: Φτανοντας και εμεις μετα απο λιγο ηθελα να μπω μεσα και να τον αρχισω στα χαστουκια:icon_evil::icon_evil:

Τι φωναζε δηλαδη πριν Golden beach και Golden beach;;; Τοσο περπατημα μεσα στον ηλιο τσαμπα... Με τα χιλια ζορια συγκρατηθηκα... αντε να ξεμπλεξεις μετα απο τις Μαλτεζικες αρχες:haha::haha:

Με τα πολλα και ενω περπαταγαμε για σχεδον 10 λεπτα επιτελους φτασαμεεεε!! Ταλαιπωρημενοι, ιδρωμενοι αλλα φτασαμε:clap:

4732AA2C-AF9E-48A1-825B-0D4A1CAA9C99.jpeg


A7040455-00F3-4266-8C51-7EEEF5FA833B.jpeg


Ειχε αρκετο αερα και ετσι το κυμα ηταν αποφευκτο!! Πηραμε το δρομο προς την αμμουδια...και παρατηρησαμε οτι ολοι ειχαν ιδια χρωματα ομπρελες (πρασινες, πορτοκαλι και κιτρινες) και ιδιες ξαπλωστρες... παρολα αυτα δεν βλεπαμε πουθενα στον οριζοντα ελευθερες για εμας!

C9997183-EBB3-4B75-9935-D1178B9D1CC5.jpeg


Στην πορεια πετυχαμε καποια ατομα που με τις ξαπλωστρες ανα χειρας πηγαιναν να τις στησουν μπροστα στην αμουδια. Ρωτησαμε εναν απο αυτους και μας ειπε οτι στο μαγαζι στη πισω πλευρα της παραλιας νοικιαζαν προς 10€/ζευγαρι... Μας φανηκαν πολλα και ετσι αποφασισαμε να κατσουμε λιγο παραπισω κατω απο μερικα δεντρα..

66DB5916-B2E0-41EB-AA1D-09895773E5DA.jpeg


Ο αερας ηταν δυνατος και ασχετα αν δεν φαινεται και τοσο στις φωτο ειχε πολλα και μεγαλα κυμματα! Κατευθειαν τα πεταξαμε ολα, εεεεε σχεδον ολα τελος παντων!!! και γρηγορα γρηγορα πηγαμε για βουτια!

Κυμματαααα το αγαπημενο μου!! Η κοπελα μου εμεινε εξω εξω καθως φοβοταν λιγακι αλλα εγω αποφασισα να τα δαμασω:haha: :haha: Μαζι με εμενα και αλλοι πολλοι περιμενανε να παλεψουνε μαζι τους!! Ηταν τελειααα... Βουτιες και ξανα βουτιες!! Εσκαγαν λυσασμενα το ενα κυμα μετα το αλλο....ενω ενας παραδιπλα ειχα χασει το μαγιο του και εψαχνε να το βρει!!! Χαχαχα:bleh: Σουρεαλ καταστασεις!! Περασαμε πολυ ωραια!

Μετα απο λιγο τα μαζεψαμε και πηγαμε να κανουμε ενα γρηγορο ντουζακι να ξεπλυθουμε προς 50 cents/λεπτο. Ντυθηκαμε αλλα ηδη ειχαμε αρχισει να πειναμε πολυ και ετσι κατσαμε στο ενα απο τα δυο μαγαζια που ειχε πανω στην παραλια με την ονομασια Spaggia D’Oro.....καθως για το αλλο δεν ηξερα αν εφταναν οι καταθεσεις που ειχαμε στην τραπεζα για να πληρωσουμε:haha: Ηταν πανακριβο!!

Παραγγειλαμε απο ενα burger ο καθενας και ενα αναψυκτικο (νορμαλ τιμες) ενω ειχαμε και ωραια θεα προς τη παραλια καθως τρωγαμε...

44036184-69CF-47F2-9320-16FCAD03648F.jpeg


Ειχαμε γεμισει το σκεμπε!! Ειχαμε ξεκουραστει αρκετα και ειμασταν ετοιμοι για τη συνεχεια! Πηγαμε στη σταση του λεωφορειου και ψαχναμε να δουμε ποιο πρεπει να παρουμε για να παμε στη Mosta...
Επιβιβαστηκαμε στο λεωφορειο 44 το οποιο ευτυχως δεν αργησε να ερθει...και σε περιπου 20λεπτα ειχαμε φτασει!

Mosta Rotunda λοιπον!! Δυστυχως ηταν ενα λεωφορειο σταθμευμενο ακριβως μπροστα οποτε μου χαλασε λιγο τις φωτοφραφιες...:(

DF5343AE-C057-4B4B-B7F7-DB206C3B5316.jpeg


879016F8-D0AA-4CF9-9EDC-CEBA59518AC8.jpeg


Αντιγραφη απο τον το Πανθεον της Ρωμης.... Ειναι πραγματικο πολυ επιβλητικο!!

6BE5DDBA-6D29-44B1-9D9C-98B6AC4B51D7.jpeg


BC66E72A-4EB7-4CB9-8989-BC94174BD99F.jpeg


Ειχαμε σκοπο να μπουμε μεσα αλλα δυστυχως ηταν κλειστο...δεν γνωριζαμε απο πριν το ωραριο του και ετσι κινουμασταν στα τυφλα...

Η ζεστη συνεχισε να μας ταλαιπωρει..

Σχεδον απεναντι ηταν ανοιχτο το καταστημα της γνωστης αλυσιδας «The Cake box» και εννοειται δεν χασαμε την ευκαιρια για ενα κρυο ροφημα και ενα γευστικοτατο γλυκακι!! Εδω να πω οτι οι τιμες ηταν απιστευτα χαμηλες!

E99409DE-EBDC-4039-8BD9-6779AE743CE5.jpeg


Ηταν ολα πολυ ωραια και γευστικα. Παραμειναμε στο μαγαζι για περιπου 1,5 ωρα και τα ποδια μας ειχαν παρει τις απαραιτητς δυναμεις. Ειχαμε δροσιστει και αρκετα:)

Και ενω φευγαμε και πηγαιναμε προς τη σταση του λεωφορειου με κατευθυνση τη Μιδινα παρατηρησαμε οτι εξω απο το Ναο ειχε κοσμο. Πηγαμε προς τα εκει για να δουμε τι γινεται....και για καλη μας τυχη μολις ειχε ανοιξει!:clap: Καλυψαμε τους ωμους μας με τις πετσετες Θαλασσης καθως φορουσαμε αμανικα και δεν επιτρεποταν η εισοδος και καπως ετσι μπηκαμε μεσα...

EA947AC5-9CD0-47CA-9CBF-BF4B95483B67.jpeg


Ηταν πραγματικα πολυ μεγαλος και επιβλητικοτατος. Χαρακτηριστικη μαλιστα ηταν και η τρυπα στη μεση του τρουλου οπως και στο Πανθεον της Ρωμης...

EC4745A0-AB1E-40B4-AA33-0594FF76C9C7.jpeg


2EDFD5C2-5987-4B3D-971A-45B9DCEFA9BF.jpeg


Επομενη σταση Μιδινα!

Πηγαμε στη σταση Rotunda 1 και μετα απο ψαξιμο ειδαμε οτι επρεπε να παρουμε το 186. Η συχνοτητα του λεωφορειου ηταν ανα μια ωρα. Τουλαχιστον ετσι εγραφε!! Τελικα ηταν σωστος ο πινακας αφου σε μολις 1,5 ωρα το λεωφορειο ηταν εκει:mad::mad:

Σημερα δεν μας ηθελε καθολου..

Συνεχιζεται...
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.775
H "χαρακτηριστική" τρύπα που αναφέρεις στον θόλο του ναού και του Πάνθεου διευκόλυνε τη στατικότητά του. Αφαιρούσε βάρος και πίεση από το κτίριο. Απλά το αναφέρω, καθώς παρατήρησες την ομοιότητα. Το μεγάλο πρόβλημα, που λύθηκε αργότερα, ήταν να οικοδομηθούν θόλοι χωρίς τρύπα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom