Βέλγιο Μια και φορά και έναν καιρό...ανακάλυψα το ξενέρωτο Βέλγιο...

Sotiroula

Member
Μηνύματα
28
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ας πουμε Κούβα...
Ταξίδι-Όνειρο
Σικελία!!!!!!!!!!!!!!
5 Φεβρουαρίου έπρεπε να είμαστε στο πανεπιστήμιο Erasmushogeschool Brussels...Ουτε ξέραμε που πέφτει... Είχα πάρει απόφαση να φύγω, πολύ πολύ γρήγορα, χωρίς καν να δω που και πως ήταν αυτή η εστία που νοικιάσαμε, χωρίς να δω αποστάσεις, ουτε κάν ποια είναι η πρωτευουσα της χώρας που πήγαινα!Μονο ότι πετούσα μέσω Μιλάνο ήξερα!!Συνταξιδιωτες και συνοποιπόροι απότι φάνηκε στην πορεία ήταν 3 συμφοιτητές άγνωστοι πέρα από μία΄απλή καλημέρα!
και να σου μας, μέσα σε ένα αεροπλάνο με laptop και βιβλία ανα χείρας, να λέμε τι θα κάνουμε μόλις φτάσουμε!!ΤΣΙΓΑΡΟ!!!!!
Το Βέλγιο είναι μια μαγική χωρα!!!Οι Βρυξέλλες, το πρωι σε φοβίζουν απο την βουη και τον θόρυβο, το μεσημέρι σε χαλαρώνουν με όμορφες μουσικές στα στενά και το βράδυ σε ξεσαλώνουν με τα κάθε λογής happenings, ΠΑΝΤΟΥ.
Εμεινα εκεί 1 χρονο περίπου!
Δεν ξερω αν πρεπει να θυμιθώ τις βόλτες ή τα ξημερώματα περιμένωντας το λεωφορείο! Ας τα πάρω από την αρχή!!!
__Πολύ κοντα στην στάση Simonis του μετρό, βρίσκεται το Campus του πανεπιστημίου με νοσοκομείο, εστία, κλπ αλλα και ένα εξαιρετικό πάρκο!!! Ειναι νομίζω η ανάσα για καθε Βελγο, τουρίστα, ταξιδιώτη!!Laarbeeklaan οδος, πίσω απο το κτίριο της εστίας! Εκει αράζει και ένας παγωτατζής με μαγική cripy μουσική τα βράδια στην διαπασών---ειναι να μην φοβάσαι?
__Επίσης απέναντι απο την σταση Simonis του μετρό ειναιτο Basilic, μια μεγαλοπρε΄πής καθολική εκκλησία! Ανεβείτε στην κορυφή και κλειστε τα μάτια. Η αίσθηση ειναι αλλο πράγμα!!!
__Δοκιμάσα την μπύρα 'cave' στο delirium bar! Μια βραδιά μετα από πολλές μπύρες, συνειδητοποίησα ότι θέλω όλα αυτά να τα ξαναζήσω!!!
__Είδα τα δωμάτια μέσα στο παλάτι της βασιλικής οικογένειας!εκείνο με τους καθρέφτεςμπυ έκανε πιο πολύ εντύπωση από όλα!
__Παρακολούθησα το Jazz Festival στην Gran Place τον Ιούλιο νομίζω! Εκει και αν θελω να ξαναπάω!
__Ηπια μπύρα σε μια σκοτσέζικη μπυραρία, απέναντι απο το Χρηματιστήριο. μου διαφευγει το όνομα, αλλα βρείτε την !!!!
__Είδα ταινίες μεταγλωτισμένες στα φλαμανδικά!
__Ταξίδεψα με ορμητήριο τις Βρυξέλλες, στο Αμστερνταμ, το Λουξεμβούργο, το Λονδίνο-υποθαλάσσια και υπερθαλάσσια-, το Βερολίνο, την Γανδη, το Μπριζ, το Λουβεν και το Λουβεν λα Νουβ, την βαρκελώνη κλπκλπ...
__Ερωτευτηκα τους λαούς, τις γλώσσες, τις μουσικές!!!
__________________________________________________
Ξαναπήγα στις Βρυξέλλες!!!!!!!!Interdaad!!!!!!!!

;)
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Καλα,δεν ειπε ποτε κανεις οτι το Βελγιο ειναι ξενερωτο!Ισως ειναι λιγο υποτιμημενο απο μερικους.Με βαση τις Βρυξελλες,μπορει να δει κανεις πολλες περιοχες,στο εσωτερικο και το εξωτερικο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom