Παρίσι Μια μεγάλη βόλτα για ψώνια στο Παρίσι

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για σοβαρά πορτοφόλια γνωστό είναι το 8ο arrondissement και κυρίως η avenue Montaigne (Dior, Ungaro, Nina Ricci, Louis Vuitton, Guy Laroche,), η rue du Faubourg Saint Honore (Lanvin, Louis Ferraud, Azzaro, Pierre Cardin, Lancome, Hermes- αααχ, ένα φουλάρι θέλω μόνο- ένα φουλάρι). Στη Rue Royale και στην Place Vendôme συναντάμε διάσημους οίκους κοσμηματοπωλών: Cartier, Boucheron, Van Cliff & Arpel κλπ. Εδώ θα προβούμε στη πρακτική του window shopping ή μάλλον θα ακολουθήσουμε την πιο παραστατική γαλλική περιγραφή «leche-vitrines», δηλαδή θα γλύψουμε, σλουρπ, τις βιτρίνες, εκτός και αν διαβάζει το site μας εκείνος ο κροίσος με ιδιωτικό νησί και σπεύσει.
Αν βαρεθήκατε αυτές τις mainstream αγορές και θέλετε λίγο πιο εναλλακτικά ψώνια τότε θα κινηθείτε σε τρεις περιοχές. Καταρχήν στο Marais, όπου ανάμεσα σε εβραϊκά καταστήματα που πουλούν τρόφιμα κοσέρ θα βρείτε και ιδιαίτερες μπουτίκ με πιο kinky επιλογές. Θα περιπλανηθείτε στους εξής δρόμους: rue des Francs Bourgeois, rue de Turenne, rue des Rosiers, rue Vieille du Temple, rue du Poitou, Place de Vosges ( όπου σας περιμένει ο Issey Miyake).

Μεγάλο εμπορικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού είναι το Les Halles.
Forum des Halles
Παλιά υπήρξε η κεντρική αγορά τροφίμων του Παρισιού. Ο Ζολά την περιέγραφε σαν την κοιλιά του Παρισιού. Το 1971 γκρεμίστηκε, λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος που προκαλούσε και μεταφέρθηκε στα προάστια και αντικαταστάθηκε από εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο το Forum. Καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση πάνω και κάτω από τη γη. Στα υπόγεια επίπεδα 2 και 3 βρίσκονται διάφορα καταστήματα, μεταξύ των οποίων και το FNAC, το οποίο θα σας χρησιμεύσει κατά τη διαμονή σας στο Παρίσι προκειμένου να αγοράσετε εκ των προτέρων εισιτήρια για τα Μουσεία και έτσι να αποφύγετε τις ατελείωτες ουρές, και διάφορες μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια. Πάνω από το έδαφος υπάρχουν κήποι, πλατείες, πέργκολες και κτίρια από μέταλλο και γυαλί που στεγάζουν το Pavilion des Arts και τη Maison de la Poesie. Στο Les Halles υπάρχει και σταθμός του μετρό και του RER.

Στην ίδια περίπου περιοχή, δηλαδή σχετικά κοντά, υπάρχει μεγαλοκατάστημα με είδη σπιτιού, αποκλειστικά αν θελήσετε να ανανεώσετε την οικοσκευή σας ή θελήσετε να κάνετε κάποιο δώρο. Όχι ότι δε έχει και ρουχισμό, αλλά στο Παρίσι δε θα ήταν η πρώτη μου επιλογή ούτε καν η δεύτερη. Παραθέτω το site για τους γαλλομαθείς του forum. Οι άλλοι αν αρχίσουν να υποψιάζονται ότι οι Γάλλοι είναι κάπως δε θα τους αδικήσω καθόλου. Άλλωστε το έγραψα και στην εισαγωγή ως έναν λόγο για να μην επισκεφθείτε το Παρίσι είναι η έλλειψη γνώσεων των Παριζιάνων ξένων γλωσσών . Το εποικοδόμημα της αποικιοκρατίας ακόμη καλά κρατεί.
BHV Rivoli

Άλλη γειτονιά χαριτωμένη για ψώνια είναι η Saint Germain des Pres. Εκτός από μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα η περιοχή αυτή διαθέτει και άπειρους δρόμους με εξαιρετικά μαγαζιά. Η rue du Four είναι η πιο διάσημη για ενδύματα και κοσμήματα, ενώ οι μικρές κάθετες, όπως οι rue Princesse, rue des Cannettes, και rue Guisarde, οι οποίες είναι στην ουσία τους πεζόδρομοι γιατί είναι πάρα πολύ στενοί, είναι γεμάτες μπιστρό, καφέ και μικρά χαριτωμένα εστιατόρια. Άξια για επίσκεψη είναι και η σκεπαστή αγορά του Saint Germain des Pres η οποία είναι στεγασμένη και το πάλαι ποτέ ήταν η αγορά τροφίμων της περιοχής. Αναστηλώθηκε και ένα μέρος της έγιναν boutiques και ένα άλλο διατηρήθηκαν τα καταστήματα τροφίμων και δημιουργήθηκαν επίσης καφέ και εστιατόρια. Υπάρχει και μια πισίνα εκεί. Η αγορά βρίσκεται στο τετράγωνο που ορίζουν οι rue Clement, rue Mabillon, rue Lobineau και η rue Felibien. To site δεν ξαφνιάζει που είναι μόνο στα γαλλικά:
Les boutiques du Marché Saint-Germain-des-Prés à Paris

Για ακριβές αγορές η περιοχή αυτή δε θα σας απογοητεύσει:

Christian Dior, 16 rue de lʼAbbaye.
Christian Lacroix, 2 Place Saint Sulpice.
Yves Saint Laurent femmes, 6 Place Saint Sulpice
hommes, 12 Place Saint Sulpice
Cacharel, 64 rue Bonaparte
Diane von Fürstenberg, 81 rue des Saintes Père
Prada, 6 rue de Grenelle
Αν λατρεύετε τα cashmere τότε θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα τη boutique Eric Bompard, 26 rue Vavin

Ενδιαφέρουσα καταρχήν λόγω ονόματος και στη συνέχεια λόγω πραμάτειας η οποία απευθύνεται σε γυναίκες και τα ρούχα της είναι σε σπορ γραμμή είναι η boutique:
Zadig et Voltaire, 3 rue du Vieux Colombier
Για να κακομάθετε τα παιδάκια σας μπορείτε να επισκεφθείτε τη boutique για παιδιά που έχει η
Sonya Rykiel enfants, 4 rue de Grenelle

Για να μην νομίσετε ότι ξεπέσατε και σε αυτή την περιοχή θα τον βρείτε έναν ταπεινό
Cartier, 41 rue de Rennes.

Οι Γάλλοι δεν πολυφημίζονται για τα παπούτσια τους. Οι Ιταλοί όμως και με το παραπάνω. Αν λοιπόν θελήσετε να ποδεθείτε υπάρχουν οι
Fratelli Rossetti, 10 rue de Grenelle

Για ρούχα ευκαιρίας ή ρούχα vintage
Le mouton à cinq pâtes 138 Boulevard Saint Germain des Près
8 rue saint Placide
18 rue saint Placide
Ισχύουν και οι τρεις διευθύνσεις.

Αγαπημένο μου μαγαζί που απευθύνεται στα παιδιά και όχι μόνο είναι ένα μαγαζί με μολυβένια στρατιωτάκια ( αλλά και άλλες φιγούρες έχουν τη τιμητική τους).

Au Plat dʼEtain, 16 rue Gisarde
Accueil

Όσον αφορά τα outlet προτείνω στις κυρίες του site να φορτώσουν το πιτσιρίκι στο μπαμπά του για να δουν παρέα στη Disneyland και αυτές ανέμελες πλέον να ξεφαντώσουν με τη σειρά τους σε παρακείμενο outlet το οποίο μοιάζει με μικρό χωριό. Φτάνετε εύκολα με τον ίδιο τρόπο που φτάνει κανείς στη Disneyland. Παραθέτω το σχετικό site το οποίο είναι και αγγλόφωνο: La Vall
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.058
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom