Ηνωμένο Βασίλειο Μια μεγάλη παρέα στην Αγγλική Πρωτεύουσα !

TravelHunter

Member
Μηνύματα
26
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Ιαπωνία
Hello everybody !
Nα ξανασυστηθώ σε όλους μιας και είμαι καινούριο μέλος της παρέας , αν και παρακολουθώ και αντλώ πληροφορίες από το φόρουμ εδώ και 1 χρόνο περίπου . Είμαι 16 ετών , μένω στην Βέροια Ημαθίας και όπως σε όλους εδώ μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και γενικά ή γνωριμία με τόπους και ανθρώπους που έχουν μια διαφορετική καθημερινότητα από την δικιά μου .
H ιστορία που θα γράψω αφορά την επίσκεψη μου με το φροντιστήριο Ξένων γλωσσών στο οποίο παρακολουθώ μαθήματα στο ιστορικό London . :) Θα προσπαθήσω να είμαι λεπτομερής χωρίς να σας κουράσω όμως . Μακάρι να νιώσετε όπως έννοιωσα και εγώ σε αυτό το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό όταν επισκεφτείτε το Λονδίνο και ελπίζω να σας περάσω μέσω τής αφήγησης μου τα συναισθήματα & την αγώνια που είχα πρίν , κατα τη διάρκεια και μετά απο το ταξίδι ! :lol:
 

Attachments

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.263
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τέλεια! Καλή αρχή και περιμένουμε! :)
Μου ξυπνάς αναμνήσεις καθώς το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό όταν ήμουν 15 (κάμποσα χρόνια πίσω :p ) είχε γίνει με το δικό μου φροντιστήριο και είχαμε πάει κι εμείς Λονδίνο και σε κοντινά σε αυτό μέρη! :)
 

TravelHunter

Member
Μηνύματα
26
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Ιαπωνία

TravelHunter

Member
Μηνύματα
26
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Ιαπωνία
Η ανακοίνωση & η προετοιμασία για το ταξίδι ..

Μέσα Ιανουαρίου και εγώ στο φροντιστήριο κάνω μάθημα Γερμανικών και περιμένω να τελειώσει ή ώρα για να τσακιστώ να γυρίσω σπίτι μου και τότε μία γλυκιά κυρία ( η διευθύντρια ) χτυπάει την πόρτα μπένει μέσα και μας λέει <<το φροντιστήριο διοργανώνει εκδρομή στο Λονδίνο ενδιαφέρεται κανείς ? >> , μόλις ακούω αυτήν την φράση χιλιάδες εικόνες περνάνε μέσα από το μυαλό μου και χωρίς δεύτερη κουβέντα απαντάω <<ΝΑΙΙΙΙΙ >> και ζητάω να μάθω όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται ( μόνο μάθημα δεν κάναμαι χαχαχαχα :p ) . Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις 7 - 12 Ιουλίου στά μεσα του καλοκαιριού δηλαδή , αν και το Λονδίνο οπως ολοι γνωρίζουμε δεν ήταν και τόσο καλοκαιρινό γιατί ψιλοέβρεχε συνέχεια και κυκλοφορούσαμε με τα αδιάβροχα Ponchos που για καλή μας τύχη είχαμε προμηθευτεί από την Big Bus Tours . Πετάξαμε απο την Θεσσαλονίκη και σε τρεισήμιση ώρες πατήσα το πόδι μου στο Αεροδρόμιο Στανστεντ τού Λονδίνου . Η Ryanair δεν μπορώ να πώ οτι με ενθουσίασε σαν εταιρία , αλλά οι καθηγήτριες μας μας είχαν δώσει δύο ενναλακτικές , η πρώτη ητάν να πετούσαμε με Ryanair και να μέναμε 6 ημέρες στο Λονδίνο & η δεύτερη να πετούσαμε με Aegean και να μέναμε 5 ημέρες (φυσικά επιλέξαμε την πρώτη επιλογή ;) ) !
Και κάπως έτσι μετά από προκαταβολές ( σύνολο το ταξίδι με όλες τις λίρες που ξόδεψα εκεί & ότι είχα πληρώσει απο εδω βγήκε γύρω στο χιλιάρικο ) και διάφορες αγορές ( βαλίτσα , πορτοφόλι κλπ. ) , έφτασε ο Ιούλιος και πρίν καλα το καταλάβω ήμουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία και περίμενα να μπώ στο αεραπλάνο της Ryanair κρατώντας τήν ταυτότητα και τήν Κάρτα επιβίβασης μου ( κατα τύχη απο τα 27 άτομα πού ημασταν στο γκρούπ , μόνο εγώ και το μόνο κορίτσι που γνώριζα μπήκαμε από την μπροστινή θύρα στις ας το πώ πιο διακεκριμένες θέσεις , οπότε απόλαυσα όλη την διαδρομή απο το παράθυρο μιας και η πτήση μας ήταν πρωινή και δεν υπήρχαν σύννεφα) !


Υ.Γ : Συγγνώμη για την καθυστέρηση , πολεμάω εδώ και μία ώρα με το κινητό να γράψω τήν αρχή της ιστορίας μου . Η συνέχεια δέν θα αργήσει να έρθει . Αν είμαι πολύ λεπτομερειακός πείτε το μου για να μήν γράφω τόσες λεπτομέρειες :D !
 
Last edited:

TravelHunter

Member
Μηνύματα
26
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Ιαπωνία
1η ημέρα :

7η Ιουλίου λοιπόν και μετά από τούς απαραίτητους αποχαιρετισμούς και τις συμβουλές της μαμάς( τις γνωστές της ελληνίδας μάνας ) και τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο επιβιβαστήκαμε όλοι στο λεωφορειάκι και καθήσαμε στο αεροπλάνο ( εγώ στην διακεκριμένη μου θέση :haha: ) και μετά από την απίστευτη πτήση των τρεισήμιση ωρών φτάσαμε στο Stansted Airport που βρίσκεται περίπου 30 km από το κέντρο τού Λονδίνου .Περάσαμε τούς ελέγχους , πήραμε τις βαλίτσες μας και κατευθυνθήκαμε προς την έξοδο όμως για κακή μας τύχη το λεωφορείο με το οποίο θα πηγαίναμε στο ξενοδοχείο μας δεν είχε έρθει ακόμα ( περιμέναμε περίπου μία ώρα για να έρθει το λεωφορείο ) και τελικά μετά από μία ώρα χαλαρωτικής ξεκούρασης στα καθίσματα του λεωφορείου και αφού είχαμε δει τα λονδρέζικα περίχωρα φτάσαμε στο μέτριο Royal National Hotel που θα μας φιλοξενούσε για τις επόμενες ημέρες . Τακτοποιήσαμε τα πράγματα μας στα δωμάτια μας ( δίκλινα και τρίκλινα ) και πήραμε από τον κοντινό Underground της Russell Square το Tube για τον σταθμό Ηolborn , έτσι ώστε να επισκεφτούμε την γύρω περιοχή . Πήγαμε στο Covent Garden Market , στο οποίο υπάρχουν πάρα πολλά μικρά μαγαζάκια από τα οποία μπορείς να αγοράσεις ότι μπορείς να φανταστείς , είχαμε μία ώρα ελεύθερη εκεί οπότε εγώ και δύο φίλοι μου εξερευνήσαμε λίγο το Covent Garden και αφού αγοράσαμε λίγα αναμνηστικά , πήραμε καφέ από τα Starbucks ( αηδία ) και γενικά περπατήσαμε στην γύρω περιοχή , επιστρέψαμε από εκεί που ξεκινήσαμε και μας ανακοίνωσαν ότι τώρα θα γυρίσουμε με τα πόδια στο ξενοδοχείο για να δούμε το Soho , δηλαδή την περιοχή με τα θέατρα στα οποία παίζονται καθημερινά αμέτρητες παραστάσεις διεθνούς φήμης . Είχε αρχίσει να βραδιάζει και μετά από πολύ περπάτημα φτάσαμε έξω από το M & M ' s WORLD και αφού παρακάλεσα την κυρία μου να μπούμε μέσα , μπήκαμε και προσωπικά ενθουσιάστηκα με τα εκθέματα και αυτά που μπορούσες να αγοράσεις που ήταν όλα M & M 's :xalara:!!! Φυσικά αγόραζα σχεδόν από παντού αφού είχε προσφορές , οπότε είχα αρκετά M & M 's για να φάμε όλοι :haha: Αργότερα , πήγαμε στο Picadilly Circus , στο οποίο πιστεύω αξίζει να πάς το βράδυ και όχι μέσα στην ημέρα ( θα καταλάβετε γιατί ) , βγήκαμε φωτογραφίες στο άγαλμα του έρωτα και αγοράσαμε σουβενίρς από τα γύρω μαγαζιά και μετά πήραμε το Tube και φτάσαμε στο Hotel μας , στο οποίο κοιμηθήκαμε κατευθείαν στα κρεβάτια μας ...

ΥΣ. : Tις φωτογραφίες θα τις ανεβάζω στο τέλος κάθε κεφαλαίου για να τις βλέπετε συγκεντρωμένες .:innocent:
 

Attachments

TravelHunter

Member
Μηνύματα
26
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Ιαπωνία
[GALLERY=][/GALLERY]Ήρθε ή ώρα να συνεχίσω την ιστορία μου λοιπόν , μετά από την μεγάλη καθυστέρηση των 7 μηνών .

2η ημέρα :

Μετά τον αναζωογονητικό ύπνο τής πρώτης βραδιάς ξύπνησα και ουσιαστικά έτρεξα να προλάβω το πρωινό , γιατί ως γνωστόν είχα αργήσει (θα ανακαλύψετε στην συνέχεια της ιστορίας την τάση που έχω να αργώ πάντα ) . Το ξενοδοχείο μας δεν έλεγε πολλά :(, αλλά από ότι μας πληροφόρησαν είναι το μεγαλύτερο ( με τα περισσότερα δωμάτια δηλαδή ) όχι μόνο στο Λονδίνο , αλλά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκεται στις 5 πρώτες θέσεις στην Ευρώπη . Ας μην τα πολυλογώ με τις άχρηστες πληροφορίες τής ημέρας !!:bleh:
Μόλις βγήκαμε από το ξενοδοχείο κατευθυνθήκαμε προς το μουσείο της Μαντάμ Τισό μέσω της περιοχής Marylebone που είναι μια από τις ακριβότερες και πιο όμορφες αρχιτεκτονικά περιοχές τής μεγαλούπολης . Περάσαμε δίπλα από όμορφα σπίτια , αλλά και μερικούς ξεχασμένους ουρανοξύστες που δεν έχουν <<μεταναστεύσει>> ακόμη στο City και σε ένα τεταρτάκι είχαμε φτάσει σε αυτό που όμοιο του δεν υπάρχει μουσείο .
Δεν χρειάζονται συστάσεις για το Madame Tussauds Museum του Λονδίνου το όποιο είναι το πρώτο μουσείο των σχετικών μουσείων που υπάρχουν σε κάθε γωνία της γης και το καλύτερο από όσα έχω ακούσει ( δεν έχω πάει σε άλλο ) . Οι δυόμιση ώρες που περάσαμε εκεί ήταν πολύ ευχάριστες , καθώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα κέρινα ομοιώματα διαφόρων ανθρώπων ( και όχι μόνο ) που έχουν απασχολήσει όλη την ανθρωπότητα κατά καιρούς . To μουσείο χωρίζεται σε 14 χώρους οι οποίοι έχουν ο καθένας διαφορετικό θέμα , όπως Party,Music, Culture,Sport,World Leaders,Royals κλπ. Ακόμη υπάρχει ένας χώρος ονόματι Scream στον οποίο ηθοποιοί είναι ντυμένοι φυλακισμένοι με αίματα , τρελοί και ότι άλλο ανώμαλο μπορεί να φανταστεί κανείς και εσύ πρέπει να περάσεις από αυτό το μονοπάτι χωρίς να μπορείς να γυρίσεις πίσω (δεν ενδείκνυται για άτομα με καρδιακά προβλήματα) και πέφτει πολύ ουρλιαχτό εκεί μέσα :eek::haha: . Μετά επιβιβάζεσαι σε κάτι αμαξίδια ( σαν αυτά στα θεματικά πάρκα )στο Spirit of London Ride το οποίο σου δείχνει την ιστορία του Λονδίνου με εκπληκτικό τρόπο και τέλος υπάρχει μια πολύ διασκεδαστική 4D ταινία με τούς ήρωες της Marvel :clap: . Γενικά άξιζε πολύ η επίσκεψη στο μουσείο , γιατί αν και έχει ακριβό εισιτήριο δεν βλέπεις κάθε μέρα τέτοια μουσεία :lol:
Ο καιρός άρχισε να χαλάει ( λογικό το βρίσκω ) και έτσι αποφασίσαμε να κινηθούμε με τα τουριστικά λεωφορεία τής Big Bus Tours που κάνουν πολλά δρομολόγια στα κυριότερα αξιοθέατα του Λονδίνου και έτσι δεν θα χρειαστεί πολύ ψάξιμο για να εντοπίσουμε που είναι το καθένα .:haha: Από την στάση τής Baker Street κατευθυνόμαστε προς την στάση της Westminster Bridge μέσω τής Regent Street (από τις πιο ακριβές) και της Trafalgar Square και κατεβαίνουμε μπροστά στο County Ηall . Τώρα πλέον βρισκόμαστε στο πιο αναγνωρίσιμο σημείο του Λονδίνου στην Westminster Bridge πάνω από τον Τάμεση και βλέπουμε μπροστά μας το ορόσημο τής πόλης που δεν είναι άλλο από το Big Ben στα αριστερά μας και το London Eye στα δεξιά μας . Χωρίς να χάνουμε χρόνο βγάζουμε αμέτρητες φωτογραφίες , αν και θα ξαναπεράσουμε πολλές φορές από εδώ και επιβιβαζόμαστε σε ένα μοντέρνο καραβάκι το οποίο θα μάς μεταφέρει μετά από μια κρύα διαδρομή στον βρώμικο Τάμεση στην γνωστή περιοχή του Greenwich !! :xalara:

Έπεται συνέχεια τής δεύτερης ημέρας ...

Και πολύ λίγες φωτογραφίες :haha: :minion tongue:
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.416
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom