Μια μικρή Ελλάδα στην... Άπω Ανατολή

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
(του Αντρέα Κουφουδάκη, εφημερίδα Χανιώτικα Νέα)​
Μια μικρή Ελλάδα ανακαλύπτουν όσοι επισκέπτονται το νησί Shodoshima της Ιαπωνίας. Δρόμοι με ελληνικά ονόματα, κτήρια σε κλασική ελληνική αρχιτεκτονική και το κυριότερο και πλέον ασυνήθιστο για την Ιαπωνία και την Άπω Ανατολή γενικότερα, φυτίες με το δέντρο της Αθηνάς, τις ελιές για διακόσμηση και για παραγωγή ελαιολάδου.
Οι Γιαπωνέζοι ανακαλύπτουν τα τελευταία χρόνια το λάδι και φαίνεται να το εκτιμούν και να το τιμούν. Η κατανάλωσή του σταθερά αυξάνεται, καλύπτεται δε η ζήτηση σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από εισαγωγές, δεδομένου ότι η καλλιέργεια της ελιάς στην Ιαπωνία, εξαιτίας των εδαφικών και κλιματολογικών συνθηκών, δεν επιτρέπει μεγάλη ανάπτυξη της ελαιοκομίας.
Το χανιώτικο λάδι, πρίν λίγα χρόνια, είχε κατορθώσει το ακατόρθωτο. Επιλέχθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως το καλύτερο για τη διατροφή των αθλητών στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο. Τότε οι Γιαπωνέζοι, γνωστοί για τους εξονυχιστικούς ελέγχους στα προϊόντα που εισάγουν και καταναλώνουν, ανάμεσα σε εκατοντάδες τυποποιημένα ελαιόλαδα, από την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ελλάδα και άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες, επέλεξαν το λάδι "ΑΘΗΝΑ" της πρώην Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κολυμπαρίου.
Δυστυχώς συνέχεια δεν υπήρξε, τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση, εμπορία, προβολή και διάθεση, σε συνδυασμό με την ασυνεννοησία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την τυποποίηση και από κοινού προώθηση του πρώτου τοπικού προϊόντος, άφησαν μόνον τη χαρά της διάκρισης για το χανιώτικο λάδι!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ... ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Δημιούργημα Γιαπωνέζων φίλων και μελετητών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αλλά και επισκεπτών των ελληνικών νησιών, η μικρή Ελλάδα στην Ιαπωνία.
Πινακίδες καλωσορίζουν στα Eλληνικά τους επισκέπτες στο λιμάνι του νησιού Shodoshima, ενώ στην ενδοχώρα κτήρια σε ελληνικό στύλ και ελαιόδεντρα, δίνουν χρώμα ελληνικό.
Περίπου 93 τόνοι ελιές παρήχθησαν από 20.000 ελαιόδεν- τρα που έχουν φυτευτεί στο νησί αυτό της Iαπωνικής θάλασσας. H καλλιέργεια της ελιάς ξεκίνησε στην Iαπωνία το 1908 για ιατρικούς λόγους τότε.
Στο νησί λειτουργεί και μια μικρή βιομηχανία η οποία χρησιμοποιεί τις ελιές για την παραγωγή λαδιού για μαγείρεμα, για καλλυντικά και φυσικά ως συνοδευτικό σε σαλάτες.
Tα τελευταία χρόνια το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα του Aνατέλλοντος Hλίου, κυρίως λόγω της γεύσης του αλλά και της θετικής συμβολής του στη διατήρηση της καλής υγείας των καταναλωτών του.
Στο νησί Shodoshima λειτουργούν από το 1992 ανεμόμυλοι κατά τα πρότυπα των Eλληνικών, μετά την αδελφοποίηση του νησιού με το νησί της Mήλου.
Στο Shodoshima λειτουργεί επίσης και μουσείο Iστορίας του ελαιολάδου ενώ πολλά κτήρια στο νησί ακολουθούν την Eλληνική αρχιτεκτονική.
| Μια μικρή Ελλάδα στην... ’πω Ανατολή |
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.525
Likes
7.785
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Στο νησί λειτουργεί και μια μικρή βιομηχανία η οποία χρησιμοποιεί τις ελιές Στο Shodoshima λειτουργεί επίσης και μουσείο Iστορίας του ελαιολάδου ενώ πολλά κτήρια στο νησί ακολουθούν την Eλληνική αρχιτεκτονική.
| Μια μικρή Ελλάδα στην... ’πω Ανατολή |[/quote]
.. και αν ειναι και η αρχιτεκτονικη της Κρητης....αρτσι μπουτσι και ο λουλας!!!!!!!:xmas_sad:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Έχεις δίκιο, πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο :xmas_sad:
Έψαξα και βρήκα αυτή τη φωτογραφία:
 

Attachments

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Υπάρχουν επίσης, αρκετά χωριά-θεματικά πάρκα, στην Ιαπωνία, αντίγραφα των τόπων, που αναπαριστούν. όπως :

-British Hills στο Fukushima British Hills - About British Hills

-Ιταλικό χωριό στη Nagoya Italian Village, Nagoya,Nagoya Tourist Attractions,Sightseeing Spot in Nagoya

-Shima Spain village στη Nagoya WEB att.JAPAN - Japan Travel Guide - Tourist Information - Japan - Ise / Shima

-Country farm Tokyo German village Chiba Tourist Informaiton[Country Farm Tokyo German Village]

-Kurashiki Tivoli Park (Δανία) Kurashiki Tivoli Park, Japan

και πολλά ακόμα...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.240
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom