Ιταλία Μιλάνο για City Break...

PENNY

Member
Μηνύματα
8
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Φρανκφούρτη
Ταξίδι-Όνειρο
Kuramathi
City Break στο Μιλάνο​

Το ταξίδι ήταν πραγματικά απόφαση της στιγμής. Αρχές Φεβρουαρίου 2010, Τετάρτη. Αεροπορικά εισιτήρια για την ερχόμενη Κυριακή μέσω EASYJET (245 ευρώ για δύο άτομα, προφανώς είναι καλύτερα να τα κλείσετε πιο νωρίς) και ξενοδοχείο μέσω booking.com(4 αστέρων-100 ?/βραδιά) και επιστροφή Πέμπτη μεσημέρι.
Αναχώρηση από Ελ. Βενιζέλος, και άφιξη στο Malpensa Airμετά από 2,5 ώρες πτήση. Ακριβώς έξω από την έξοδο του αεροδρομίου υπήρχαν αρκετά λεωφορεία για τον Κεντρικό Σταθμό. Υπάρχουν 2 εταιρείες, η MalpensaShuttleBusκαι MalpensaBusExpress (7,5 ?/άτομο η διαδρομή και 12 ?/άτομο με επιστροφή). Η διαδρομή διαρκεί 45-60 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

Τι είδαμε :
· Καθεδρικός ναός Duomo. Το σήμα κατατεθέν της πόλης, βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία. Εισιτήριο για οροφή 8 ? (με ασανσέρ) και 5 (με τις σκάλες). Κατά τη γνώμη μου πολύ ακριβό. Όταν πήγαμε, το υψηλότερο επίπεδο ήταν κλειστό λόγω πάγου καθώς και αρκετά σημεία του πρώτου επιπέδου (σε μόνιμη βάση αυτά).Καλό μόνο για φωτογραφίες ή αν θέλετε οπωσδήποτε να δείτε από πολύ κοντά τα αγάλματα της οροφής. Προσωπικά δεν θα ξανανέβαινα. Η είσοδος στον ναό είναι ελεύθερη.

· Galleria Vittorio Emanuele II. Επιβλητική στοά που ενώνει την PiazzaDelDuomoμε το άλλο μεγάλο αξιοθέατο της πόλης, την περίφημη Σκάλα. Σε αυτή υπάρχουν εμπορικά καταστήματα επώνυμων οίκων (Prada, Gucci κτλ) καθώς και καφετέριες και εστιατόρια (δεν τα προτιμήσαμε λόγω κόστους)

· Σκάλα Μιλάνου. Πληρώσαμε 5 ?/άτομο για την επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο – μουσείο. Είδαμε το θέατρο από τα θεωρεία. Αυτό που άξιζε ουσιαστικά ήταν η άποψη του θεάτρου. Προτιμότερο είναι να κλείσετε εισιτήριο για μια παράσταση (τα φθηνά ξεκινούν από 8,5 ?).

· CastelloForzesco. (Στάση μετρό Cairoli, γραμμή 1) Πρόκειται για μεσαιωνικό κάστρο, το οποίο στεγάζει διάφορες εκθέσεις, τις οποίες δεν επισκεφτήκαμε. Πίσω του εκτείνεται πάρκο, το οποίο προφανώς θα μπορεί κάποιος να το απολαύσει τους μήνες που είναι ανθισμένο και όχι την εποχή που πήγαμε.

· Giuseppe Meazza in San Siro. Η έδρα της AC Milan και της Inter. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο (είσοδος 12,5 ?/άτομο – πανάκριβο, έ?) και κάναμε ξενάγηση στο γήπεδο και τα αποδυτήρια των ομάδων. Το μουσείο το περιμέναμε καλύτερο, αφού ήταν πολύ μικρό, δεν είχε τα τρόπαια των αμάδων και η πλευρά της AC Milan είχε κυρίως για τον Silvio Berlusconi! Εάν είστε ποδοσφαιρόφιλοι και τυχεροί προτιμείστε αντ’ αυτού να δείτε έναν αγώνα, διαφορετικά δεν αξίζει.

· Μυστικός Δείπνος του Ντα Βίντσι ή Cenacolo Vinciano. Απαραίτητη η κράτηση μέσω Internet (www.cenacolovinciano.org). Κόστος 6,5 ?+1,5 ? επιβάρυνση κράτησης. Βρίσκεται στη Santa Maria della Grazie. Η παραμονή στην αίθουσα είναι 15 λεπτά-απαγορεύεται η φωτογράφηση. 3 ? το κόστος του ακουστικού οδηγού. Αξίζει μόνο και μόνο για να δείτε από κοντά το πιο γνωστό έργο του Ντα Βίντσι.

· Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας Leonardo da Vinci. Πρωτότυπο μουσείο με αναπαραστάσεις εφευρέσεων. Το συνιστώ περισσότερο σε οικογένειες με παιδιά. Κόστος 8 ?.

· Via Montenapoleone. Εμπορικός δρόμος - αξιοθέατο με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας. «Κοιτάτε, μην ακουμπάτε!», γι’ αυτό καλύτερα να τον δείτε τη νύχτα!

· Navigli. (Στάση μετρό Porta Genova,γραμμή 2) Περιοχή στο Νότιο Μιλάνο, όπου υπάρχει μια μικρή μακρόστενη λίμνη. Ωραία εστιατόρια και μπαράκια. Πήγαμε στο “El Brellin”, εστιατόριο και καφετέρια, και πληρώσαμε 5 ? για 2 καπουτσίνο. Ποτό με μπουφέ μετά τις 19.30 (apperitivo) 8 ?/άτομο. Επισκεφτείτε την περιοχή οπωσδήποτε!

· Giardini Pubblici . Μεγάλο, όμορφο πάρκο, ιδανικό για βόλτα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
· Καλή πρόταση (με βάση όσα ακούσαμε από τρίτους)μια εκδρομή στις Λίμνες (ειδικά για Άνοιξη). Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση
· Οπλιστείτε με υπομονή! Οι Μιλανέζοι δεν μιλάνε αγγλικά!
· Γενικά, το Μιλάνο είναι μία πόλη η οποία προσφέρεται κατεξοχήν γι’ αυτό που λέμε στα ελληνικά (!!) city break! 2 μέρες είναι αρκετές για να γυρίσετε τα περισσότερα αξιοθέατά της. Εάν διαθέτετε επιπλέον μέρες , μια εκδρομή στις λίμνες επιβάλλεται.
· Όσον αφορά στα ψώνια, έχει πολύ καλές προσφορές για όποιον-α θέλει να κάνει shopping therapy.

Καλό σας ταξίδι

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported
 

Attachments

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Όπως τα λες penny. Δυο μέρες στο Μιλάνο για ψώνια είναι ιδανικά!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
:clap:Πολύ καλή η ιστορία σου!!Σύντομη και χαριτωμένη κι έρχεται να δώσει απάντηση σε μιά επίκαιρη ερώτηση που είχε τεθεί από μέλος άν αξίζει κάποιος να πάει στο Μιλάνο...κάπως έτσι...
Η Marydim μίλησε για ψώνια,εγώ θα θέσω μια άλλη άποψη(ουσιαστικά πάντως συμφωνούμε με τη Marydim)...Πολλές φορές τα ταξίδια που κάνουμε σε προορισμούς που έχουν πάρα πολλά αξιοθέατα ναι μέν μας ευχαριστούν και μας προσφέρουν απίστευτες γνώσεις αλλά όταν αυτό γίνεται μέσα σε ένα τετραήμερο πχ(που οι περισσότεροι αυτό κάνουμε)κουράζουν,
το Μιλάνο και για ψώνια να μην πάς προσφέρεται όπως το είπες για city break,χαλαρά κι ωραία απολαμβάνεις αυτά τα λίγα αξιοθέατα που έχεις και αφήνεσαι...ξεχνάμε καμιά φορά ότι πιο σημαντικό στη ζωή μας...το να ''αφηνόμαστε"ετσι απλά και να απολαμβάνουμε τον καφέ μας,το φαγητό μας,τη βόλτα μας και μόνο χωρίς να κυττάμε το ρολόι...
 

pix_lax82

Member
Μηνύματα
89
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
Βορειος Κορέα
Πολυ ωραια ιστορια με εξυπηρετεί αφανταστα καθως μεσα σε μια σελιδα βρηκα περιπου τι πρεπει να δωσε μια 3μερη επισκεψη που εχω στο Μιλάνο.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Στοχευμένη και περιεκτική! Σε ευχαριστούμε για την χρήσιμη ιστορία!
 

dimitrak

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
500
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
παιδια καλησπερα..παω Μιλανο τον Ιουνιο και θελω να δω το Μ.Δειπνο του Λ.Ντα Βιντσι στη Santa Maria delle Grazie.Στο επισημο σαιτ(Cenacolo Vinciano : CENACOLO VINCIANO) δε δινει εισιτηρια για τις ημερομηνιες που θελω(26-28/6).Ενα αλλο σαιτ Leonardo Da Vinci's Last Supper + Brera Art Gallery - Weekend in Milan δινει εισιτηρια μαζι με την brera art gallery.Εχει κλεσει κανεις σ αυτο το σαιτ?να το τολμησω?ευχαριστω
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Πολύ χρήσιμη η ιστοριούλα γτ θα επισκεφθώ και εγώ το Μιλάνο και τις λίμνες με 4 φίλες τον Ιούλιο
 

harisma23

Member
Μηνύματα
19
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία (μάλλον)
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
· Καλή πρόταση (με βάση όσα ακούσαμε από τρίτους)μια εκδρομή στις Λίμνες (ειδικά για Άνοιξη). Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση
· Οπλιστείτε με υπομονή! Οι Μιλανέζοι δεν μιλάνε αγγλικά!
· Γενικά, το Μιλάνο είναι μία πόλη η οποία προσφέρεται κατεξοχήν γι’ αυτό που λέμε στα ελληνικά (!!) city break! 2 μέρες είναι αρκετές για να γυρίσετε τα περισσότερα αξιοθέατά της. Εάν διαθέτετε επιπλέον μέρες , μια εκδρομή στις λίμνες επιβάλλεται.
· Όσον αφορά στα ψώνια, έχει πολύ καλές προσφορές για όποιον-α θέλει να κάνει shopping therapy.
Οι δικές μου παρατηρήσεις επί των παραπάνω παρατηρήσεων - τι είπα τώρα; :haha: - για το Μιλάνο:

1. Καλή πρόταση μια εκδρομή στις λίμνες, αλλά ακόμα καλύτερη μια εκδρομή στο Bergamo, 60 Km απόσταση. Απίθανη η παλαιά μεσαιωνική πόλη, ένα πραγματικό διαμάντι! Όσοι γύρισαν από εκεί έμειναν κατενθουσιασμένοι...
2. Γενικώς οι Ιταλοί είναι τσακωμένοι με τα Αγγλικά.
3. Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι το Μιλάνο είναι για δυο μέρες. Επιπλέον στη δική μου κατάταξη, έχοντας δει καμιά 30αριά ιταλικές πόλεις και κωμοπόλεις, είναι πολύ χαμηλά. Κάποιος που δεν έχει ξαναπάει Ιταλία μπορεί να εντυπωσιαστεί, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές για τα πρώτα ταξίδια στην Ιταλία.
4. Τα ψώνια είναι γενικά ακριβά στις καλές πιάτσες, οι οποίες περισσότερο ενδείκνυνται για window-shopping. Όμως σε μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από το Μιλάνο, βρίσκεται ένα τεράστιο εμπορικό χωριό, το Seravalle της McArthur Glenn, όπου η ποικιλία είναι τεράστια και οι τιμές πολύ συχνά απίστευτες.

Κατά τ' άλλα, τα συγχαρητήριά μου στην αρθρογράφο για την πολύ καλή καταγραφή των αξιοθέατων. :clap:
 

harisma23

Member
Μηνύματα
19
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία (μάλλον)
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Να προσθέσω και δυο πολύ καλές προτάσεις για γεύμα και παγωτό:

Ristorante Novecento στη Via V. Colonna 43, προσεγγίσιμο με Μετρό είτε από το σταθμό Wagner είτε από το σταθμό De Angeli. Ένα μέρος που όσους φίλους έχω στείλει έχουν επιστρέψει κατ' ευχαριστημένοι, με εξαιρετικό συνδυασμό ποιότητας και τιμής (περί τα 25 Ευρώ / άτομο). Το προτιμούν και οι ποδοσφαιριστές της Milan και της Inter (είναι γεμάτο από σχετικές φωτογραφίες και πέρσι ο μπατζανάκης είχε πετύχει τον Intzaghi και το Maldini). Αν πάτε ψάξτε να βρείτε το σερβιτόρο Σωτήρη, έναν ευγενέστατο και συμπαθέστατο έλληνα που ζεί εδώ και δεκαετίες εκεί και δώστε του χαιρετίσματα από το Χάρη.
Σχετικό link: Indirizzo Novecento - Via V. Colonna 43, Milano

Αφού τελειώσετε με το γεύμα σας, σε απόσταση 200 μέτρων, θα φάτε το παγωτάκι σας στην εξαιρετική gelateria Marghera, επί της Via Marghera 33. Απλώς απίστευτη ποιότητα και ποικιλία, με σχετικά αλμυρές όμως τιμές...

Και μια και πιάσαμε τη γειτονιά, αν ψάχνετε για αξιοπρεπές και σχετικά φθηνό ξενοδοχείο στο αρκετά ακριβό Μιλάνο, κοιτάξτε το ξενοδοχείο Hotel Nuovo Marghera, επί της Via Marghera 2. Βρίσκεται δίπλα στο σταθμό του Μετρό Wagner και μόλις 2-2,5 Km από το Duomo, δηλαδή περί τα 20-25 λεπτά με τα πόδια. Είναι τριάστερο, αρκετά ταλαιπωρημενό στους κοινόχρηστους χώρους, με αξιοπρεπές πρωινό και τα ανακαινισμένα του δωμάτια είναι πολύ καλά για την τιμή. Οπωσδήποτε ζητήστε να σας βάλουν σε ανακαινισμένο δωμάτιο, γιατί δεν τα έχουν ανακαινίσει όλα!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.823
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom