Ινδονησία Μπαλί, ταξίδι στο όνειρο...

amantsios

Member
Μηνύματα
13
Likes
83
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Δυστυχώς κατάφερα να κοιμηθώ κατά τις 4:00 αλλά το ξυπνητήρι έκανε την δουλειά του και αφού έφαγα το πρωινό μου ξεκίνησα για Jatiluwih Rice Tarrace το οποίο απέχει περίπου 30 λεπτά. Φτάνοντας βλέπεις μαγαζάκια και αρκετά αυτοκίνητα-πούλμαν και επειδή είναι στενός ο δρόμος αν έχεις αμάξι θα δυσκολευτείς να παρκάρεις. Κοιτώντας το τοπίο σε πιάνει ένα δέος για αυτό που ο θεός έδωσε απλόχερα σε αυτό το νησί. Το τοπίο βγαλμένο από ταινία σε κάνει να χαζεύεις στο κοίταγμά του...
Άρχισε να βρέχει και βρήκα την ευκαιρία να κάτσω σε ένα καφέ που είχε τρομερή θέα... Απλά να κάθεσαι και να χαζεύεις το τοπίο...







Μετά ξεκίνησα για το Pura Tirta Empul στο οποίο γινόταν πανικός και αποφάσισα να το επισκεφτώ άλλη μέρα. Για το συγκεκριμένο να πάτε η πρωι ή απόγευμα. Συνεχίζοντας έπεσα κατά τύχη πάνω στο Gunung Kawi Sebatu Temple και εννοείτε πως δεν έχασα την ευκαιρία να σταματήσω...
Πανέμορφος ναός με κήπους και πισίνες και αν και είναι ναός όχι πολύ γνωστός (γιαυτό δεν ήταν στην λίστα μου προφανώς) είναι από τους πιο όμορφους.














Στην συνέχεια με έπιασαν αρκετές μπόρες και έτσι έχασα αρκετό χρόνο περιμένοντας κάτω από υπόστεγα να ηρεμήσει η βροχή.

Επόμενη στάση στο Gunung Kawi Tampaksiring όπου αγόρασα και το πρώτο μου Sarong. Το Sarong είναι υποχρεωτικό για να μπεις σε όλους τους ναούς και σου δίνουν αν δεν έχεις αλλά με 20.000-30.000 ρούπια μπορείς να έχεις το δικό σου οπότε γιατί όχι;
Ο ναός ξεκινάει με rice fields και μετά περνώντας μια μικρή γεφυρούλα με τα νερά να περνάνε από κάτω βρίσκεσαι στον ναό ο οποίος είναι πανέμορφος. Φτιαγμένος τον 11ο αιώνα αποτελείται από 10 ιερά τα οποία είναι σκαλισμένα και έχουν 7 μέτρα ύψος και πιστεύεται πως είναι αφιερωμένο στον βασιλιά Anak Wungsu και στις αγαπημένες του βασίλισσες. Έχει αρκετά σκαλάκια οπότε εφοδιαστείτε με νεράκι.














Επιστροφή προς τα πίσω και συναντάμε το Goa Gajah Bedulu η αλλιώς η σπηλιά του ελέφαντα. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και χτίστηκε ως ένα πνευματικό μέρος για διαλογισμό.
Στο νότιο άκρο έχει όμορφους ορυζώνες και μικρά ρυάκια που οδηγούν στον ποταμό Petanu - άλλο φυσικό χώρο που περιπλέκονται σε τοπικούς μύθους.Ο ναός χτίστηκε στην πλαγιά ενός λόφου και δύο μικρά ρυάκια συναντήθηκαν εδώ σχηματίζοντας ένα campuhan ή «διασταύρωση του ποταμού», η περιοχή θεωρούνταν ιερό και χτίστηκε για διαλογισμό και τις προσευχές.




Επιστροφή στο δωμάτιο, μπανάκι και αναζήτηση φαγητού. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από ένα συγκεκριμένο πιάτο το τοπικό φαγητό δεν μου άρεσε (ναι είμαι περίεργος με το φαγητό) οπότε είπα να ψάξω κάτι πιό ευρωπαiκό και έπεσα πάνω στο Umah Pizza, ένα όμορφο και πάμφθηνο ιταλικό εστιατόριο. Για να καταλάβετε μια Pizza έχει 40.000 ρούπια και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα αν δεν θέλετε local food.

Αυτό ήταν το Μπαλί για εμένα... Αυτή η μέρα μου έδειξε τον λόγο για τον οποίο επισκέφτηκα αυτό το μέρος. Η ομορφιά αυτού του τόπου δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις...Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το εξηγήσεις και να αντιληφθείς το δέος που σε πιάνει αν δεν το δεις από κοντά.
 
Last edited:

rena1988

Member
Μηνύματα
294
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
Ζανζιβάρη (11/2021)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περου
Καταπληκτικές οι φωτογραφίες! Περιμένουμε τη συνέχεια
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
τι απιστευτες εικονες.. ποσο πρασινο, απιστευτη ομορφια. θα ηθελα πολυ να παω το καλοκαιρι αλλα δεν μπορω να ψησω για καλοκαιρι εκτος ελλαδας.
 

kwstas33

Member
Μηνύματα
16
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
taylandi
Ονειρεμένο Ταξίδι
latiniki ameriki
φίλε μου από τα χάνια είμαι δούλευω στα τούριστικα οπώτε δεν μπόρω να χαρώ τις καλοκαιρινές διακόπες και ψάχνω διακόπεσ σε συμεία τοθ πλανήτη που είναι καλόκαιρι για να πάω το χείμωνα
 

amantsios

Member
Μηνύματα
13
Likes
83
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Ξεκινάμε προς κέντρο και βόρεια για επίσκεψη στο Pura Luhur Batukaru ο οποίος είναι στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ηφαίστειο στο Μπαλί.
Η διαδρομή προς τον ναό είναι καταπληκτική και επειδή ανεβαίνεις αρκετά σε υψόμετρο έχει μια υπέροχη δροσιά στα όρια του να κρυώνεις λίγο. Άμα πάτε με μηχανάκι και είναι αρκετά νωρίς καλό είναι να έχετε κάτι μαζί σας για να μην κρυώσετε.
Ο ναός είναι ένας από τους 9 "κατευθυντικούς ναούς" και προορίζεται για την προστασία του νησιού από τα κακά πνεύματα. Αρχικά φτιάχτηκε τον 11ο αιώνα αλλά καταστράφηκε το 1604 και ξαναχτίστηκε το 1959.
Το σημαντικότερο ιερό του ναού είναι ένα κλιμακωτό meru με 7 επίπεδα που είναι αφιερωμένο στον Mahadewa, τον θεό του βουνού Batukaru.






Στον ναό υπάρχει και μια λίμνη με ένα ιερό στο μέσον της.







Συνέχεια στο Jatiluwih Rice Tarraces όπου βρίσκεται σε ένα πανέμορφο χωριουδάκι περιποιημένο με ωραία χρώματα. Ήταν το πρώτο χωριό στο οποίο πλήρωσα είσοδο! Ξαφνικά εκεί που πηγαίνεις σε σταματάνε και σου λένε πως πρέπει να πληρώσεις για να μπεις (αν θυμάμαι καλά 20.000 ρούπια).


Στο τέλος που είναι τα μαγαζιά (ή στην αρχή ανάλογα από που έρχεστε έχει ένα μεγάλο εστιατόριο-καφέ που μπορείτε να καθίσετε να απολαύσετε την θέα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου το όνομα, έχει όμως ένα πολύ μεγάλο πάρκινγκ οπότε θα το βρείτε εύκολα)








Επιστροφή Ubud και ύπνος από νωρίς γιατί το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν πολύ καλό...
 
Last edited:

amantsios

Member
Μηνύματα
13
Likes
83
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Ξύπνημα στις 4:30 (όχι από ξυπνητήρι), μπανάκι και φύγαμε ανατολικά.
Στις 6 ήμουν ίδη στον δρόμο. Το Μπαλί είναι πανέμορφο το πρωί. Με μια μικρή δροσούλα, όπως περνάει ο ήλιος να δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, χωρίς κίνηση και στον δρόμο να βλέπεις παιδάκια με τις στολές τους να πηγαίνουν σχολείο.




Πρώτη στάση στο στο μακρινό Pura Besakih.
Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα ναών στις πλαγιές του βουνού Agung. Είναι ο ποιος σημαντικός, μεγάλος και ιερός ναός του Ινδουισμού στο Μπαλί. Αποτελείται από 23 ξεχωριστούς ναούς αλλά συνδεδεμένους μεταξύ τους με ποιο σημαντικό το Pura Penataran Agung.









Συνέχεια στο Tirta Gangga ένα πρώην βασιλικό παλάτι το οποίο είναι ένας πανέμορφος υδάτινο ναός ο οποίος φτιάχτηκε το 1948. Αποτελείτε από πισίνες και συντριβάνια που περιβάλλονται από έναν καταπράσινο κήπο και πέτρινα γλυπτά και αγάλματα. Το 1963 καταστράφηκε από την έκρηξη του βουνού Agung. Ξανακτίστηκε όμως και αποπνέει μια αυθεντική βασιλική μεγαλοπρέπεια.
















Η συνέχεια μας βρίσκει στο όμορφο χωριουδάκι Tenganan.
Στην είσοδο του χωριού σταματάς και δίνεις ένα μικρό donation για το χωριό και μετά έρχεται ένας χωρικός και σε ξεναγεί στο χωριό. Υπόψιν πως είναι ανοιχτό μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας.
Σε αυτό το χωριό μένουν περίπου 180 οικογένειες και είναι σαν μια μικρή κοινότητα. Συνήθως παντρεύονται μεταξύ τους αλλά άμα κάποιος θέλει μπορεί να παντρευτεί κάποιον/α εκτός χωριού και τότε φεύγει από εκεί. Οι περισσότεροι νέοι θέλουν να σπουδάσουν και να πάνε σε κάποιο cruise ship για να παίρνουν αρκετά λεφτά. Αν βρεθείτε προς τα εκεί ωραίο θα ήταν να το δείτε.

Πάμε λίγο ποιο κάτω και συναντάμε το Goa Lawah το οποίο έχει ένα σπήλαιο με χιλιάδες νυχτερίδες και ο μύθος λέει πως υπάρχει ένας τέρας στο τέλος της σπηλιάς το οποίο τρέφετε με αυτές.
Είναι ένας σημαντικός ναός και πιστεύουν πως είναι η πύλη για την άλλη ζωή.
























Μια γεμάτη μέρα με πολλά χιλιόμετρα, ζέστη και εικόνες έπρεπε να φτάσει στο τέλος...
Επιστροφή Ubud, μπανάκι και επίσκεψη στο αγαπημένο Umah Pizza για να τελειώσει όμορφα και αυτή η μέρα.
 
Last edited:

amantsios

Member
Μηνύματα
13
Likes
83
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Μετά το απαραίτητο πρωινό πήγα στο δρόμο πίσω από το δωμάτιο όπου έχει το Sang Spa 2 το οποίο είναι ένα πολύ καλό, γνωστό και οικονομικό Spa. Κλείστηκε ραντεβού για το απόγευμα οπότε η σημερινή μέρα θα ήταν χαλαρή.

Σήμερα πάμε λίγο νότια και συγκεκριμένα στο Bali Bird Park.
Η είσοδος κάπως ακριβή για τα μέχρι στιγμής δεδομένα (400.000 ρούπια).
Το πάρκο έχει πάααρα πολλά πουλιά και κυρίως παπαγάλους και βρίσκεται σε έναν πολύ όμορφο χώρο φυσικά μέσα στο πράσινο.
Εδώ να πω ότι για κάποιον που του αρέσουν αυτά αξίζει να πάτε να το δείτε. Αλλά αν δεν σας πολύ ενδιαφέρει μην κάνετε τον κόπο. Εμένα για παράδειγμα μου φάνηκε ψιλό αδιάφορο.









Επίσης μέσα στο εισιτήριο είναι και η είσοδος στο απέναντι πάρκο με τα ερπετά.













Συνέχεια προς το Sakuwati Market. Εκεί θα βρείτε πολλά μαγαζάκια με πίνακες και τουριστικά είδη. Οι πωλητές είναι λίγο εκνευριστικοί οπότε να έχετε λίγη υπομονή!

Συνέχεια προς το Tegenungan Waterfall. Έναν πολύ όμορφο καταρράκτη στον οποίο όμως δεν κατέβηκα. Είχε περάσει η ώρα και η ζέστη ήταν ανυπόφορη. Άμα πάτε να είναι πολύ πρωί, να φοράτε το μαγιό σας και να έχετε αρκετό νερό μαζί! Όσο έβλεπα τους ανθρώπους που ανέβαιναν με έπιανε απελπισία...
Κάθισα σε ένα μαγαζάκι να απολαύσω τον χυμό μου και το τοπίο...



Συνέχεια προς Ubud και στάση στο Cafe Lotus όπου πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Είναι ένα εστιατόριο το οποίο βλέπει μια λίμνη με νούφαρα και από πίσω είναι ο ναός Taman Kemuda Saraswati.



Η ημέρα συνεχίστηκε με μασάζ και χαλάρωση στο δωμάτιο.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom