Ταϊλάνδη Μπανγκόκ-Πουκέτ για πρώτη φορά!!!!

Eleni P

Member
Μηνύματα
101
Likes
480
Μετά απο πολλά ταξίδια, μικρά και μεγάλα, στην Ευρώπη αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να βγώ και λίγο παρα έξω.
Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν χρόνια αλλά η επιθυμία μου να γυρίσω όσες πιο πολλές Ευρωπαικές πόλεις γίνεται με έκανε να το αναβάλλω συνεχώς.
Έτσι το καλοκαίρι που μας πέρασε μου μπήκε η ιδέα να οργανώσω ένα ταξίδι στην Ταιλάνδη.
Ο Φλεβάρης φαινόταν ιδανικός μήνας και λόγω δουλειάς αλλά και σκεπτόμενη οτι εκεί θα ήταν κατακαλόκαιρο και οι καλοκαιρινές διακοπές με φούλ ζέστη φάνταζαν ιδανικές μιας και κατα τη διάρκεια του δικού μας καλοκαιριού λόγω δουλειάς δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.

Επειδή όμως είμαι και λάτρης των μουσείων και των αξιοθέατων γενικά, δεν μου αρκούσε μόνο το να παω για ξεκούραση.
Επέλεξα λοιπόν να αφιερώσω λίγες απο τις μέρες στο να επισκεφτούμε την Μπανγκόκ.
Μέσα στο καλοκαίρι λοιπόν έκλεισα τα ξενοδοχεία στη Μπανγκόκ και το Πουκέτ (στην Πατόνγκ), είχαν και δωρεάν ακύρωση μέχρι 3 μέρες πριν την άφιξη, και έπεσα με τα μούτρα στο να βρώ τις ιδανικότερες πτήσεις.

Και αφού τα βρήκα όλα, έβγαλα και διαβατήριο και περίμενα υπομονετικά να περάσει ο καιρός.

Και έφτασε η μέρα να πετάξουμε!!!

Η αεροπορική: Qatar Airways

Πετάξαμε απο Θεσσαλονίκη για Ντόχα (4 ώρες πτήση) όπου και είχαμε αναμονή δυο ώρες και απο εκεί για Μπανγκόκ (6 ώρες πτήση).

Να σας πω, μιας και το διάβασα σε πολλές σελίδες πρίν ταξιδέψω, πως δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο συγκεκριμένο ποσό σε χρήματα φτάνοντας στη χώρα.
Δεν μας ζήτησαν ούτε μας ρώτησαν πουθενά για κάτι τέτοιο.

Λίγο πρίν ξεκινήσουμε προετοιμασία για προσγείωση το πλήρωμα μας μοίρασε κάτι φόρμες που έπρεπε να συμπληρώσουμε και που θα δίναμε στον έλεγχο διαβατηρίων και θα μας το ξανα έδιναν πίσω.
Αυτή είναι ουσιαστικά η ''βίζα'' μας για 30 μέρες για την παραμονή μας στη χώρα την οποία έπρεπε να κρατήσουμε και να παραδώσουμε ξανά στον έλεγχο διαβατηρίων όταν θα φέυγαμε.
Μην αγχωθείτε στην περίπτωση που δεν σας την δώσουν μέσα στο αεροπλάνο ή αν για κάποιο λόγο ξεχάσετε να την συμπληρώσετε. Βγαίνοντας στις αφίξεις και πρίν τον έλεγχο έχει ξανά τέτοιες φόρμες που μπορείς να πάρεις και να συμπληρώσεις.

Φτάσαμε στη Μπανγκόκ στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι στις 12/2 στις 7 το πρωί.
Είχα κλείσει μεταφορά απο το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μέσω μιας εταιρείας που βρήκα μέσω ίντερνετ (Welcome pickups λέγεται).
Απο το αεροδρόμιο έχει άπειρες επιλογές για να φτάσεις στο κέντρο. Έχει λεωφορείο της γραμής, που είναι η πιο φθηνή αλλά και η πιο χρονοβόρα επιλογή, έχει γραμμή μετρό η οποία φτάνει μέχρι το κέντρο αλλά μέχρι ένα σημείο οπότε αν έχετε κλείσει να μείνετε αρκετα κεντρικά θα χρειαστεί να πάρετε και ταξί μόλις κατεβείτε απο το μετρό.
Έχει και ταξί όπως επίσης και μινι βαν που ουσιαστικά παίρνουν αρκετό κόσμο και τον μοιράζουν στα ξενοδοχεία, όπου εχει κλείσει ο καθένας.
Εμείς για να είμαστε και πιο σίγουρες κλείσαμε τη μεταφορά.
Το ξενοδοχείο μας ηταν αρκετά κεντρικά αλλά και λόγω της κίνησης που τοσο νωρις το πρωί ήταν απερίγραπτη, κάναμε μια ώρα και κάτι.
Η μεταφορά μας για 3 άτομα κόστικε 30 ευρώ.

12/02

Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας στις 8 και μισή το πρωί περίπου και κάναμε αμέσως τσεκ ιν και μπήκαμε στα δωμάτια.
Αφού ξεκουαστήκαμε και ήπιαμε ένα καφέ στο λόμπι και μιας και είχαμε ολη τη μέα μπροστά μας, βγήκαμε για να γνωρίσουμε την πόλη.
Το ξενοδοχείο μας έκανε δωρεαν μεταφορές σε ένα εμπορικό απο όπου μπορούσες να πάρεις μετρό, πράγμα που μας βόλεψε ειδικά την πρώτη μέρα.
Πήραμε λοιπόν τη μεταφορά για το εμπορικό Central World. Βασικά είναι ένα συγκρότημα εμπορικών καταστημάτων, μαζί και το τεράστιο Siam Paragon όπου μπορείς να βρείς τα πάντα!!!!
Εκεί αλλάξαμε και λεφτά και πήγαμε να πάρουμε το sky train για το πάρκο Λουμπίνι. (Εισητίριο περίπου 15 Μπατ, 0,40 Ευρώ!!!)

Το πάρκο Λουμπίνι είναι τεράστιο και καταπράσινο με πανέμορφα λουλούδια, κυριολεκτικά μια όαση μέσα στην πόλη.
received_802331733510314.jpeg


received_810394972785359.jpeg

received_832297417287276.jpeg


Φύγαμε απο το πάρκο με σκοπό να πάμε στο ποτάμι να πάρουμε καραβάκι (τα χρησιμοποιούν σαν ταξί) και να κάνουμε βόλτα.
αποφασίσαμε λοιπόν ετσι για την εμπειρία να πάμε ως το ποτάμι με τουκ τουκ!!
Είχε πολλή πλάκα, ειδικά έτσι όπως χώνονται στα στενά με τόση κίνηση, θέλει πολύ παζάρι, όπως και ό,τι και να αγοράσεις στην Ταιλάνδη, έτσι κ αυτο.
Γενικά για μετακίνηση στη Μπανγκόκ δεν συμφέρει αλλά για την εμπειρία ήταν ωραίο.

Οι μετακινήσεις στη Μπανγκόκ γίνονται πολύ εύκολα με ταξί (εκτός και αν τολμάς να νοικιάσεις μηχανάκι, και λέω αν τολμάς διότι η κίνηση που έχει είναι απίστευτη. Το ταξί στη Μπανγκόκ είναι πραγματικά πολύ φθηνό. Υπάρχει βέβαια κάτι που πρέπει να προσέξει κανεις. Ο οδηγός να έχει ανοιχτό το ταξίμετρο. Εφόσον αυτό συμβεί τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα, εμείς κυρίως και πιο πολύ λόγω ζέστης μετακινούμασταν με ταξί.
Υπάρχουν κάποια που ανήκουν στην εταιρεία Taximeter (αναγράφεται πάνω απο το όχημα), αυτά είναι τα πιο στάνταρ στο να έχουν ταξίμετρο.
Τώρα αν πέσεις σε οδηγό που δεν θέλει να ανοίξει ταξίμετρο έχεις δύο επιλογές. Είτε εφόσον αρνηθεί το ταξίμετρο να κατεύεις απο το ταξί, είτε να το γυρίσεις στο παζάρι. Μόλις σε δούν και στραβώσεις που δεν έχει ταξίμετρο σε ρωτάνε πόσα δίνεις.
Το παν είναι να είσαι ανένδοτος ώστε να πληρώσεις νορμάλ τιμή.
Και το πιο σημαντικό είναι μόλις μπείς και δείς οτι δεν βάζει την ταρίφα, να το ρωτήσεις!!!

Και μετά απο αυτήν την μεγάλη παρένθεση, φτάσαμε στο ποτάμι, βγάλαμε εισητίρια ( 7 Μπατ το άτομο!!!!! 0,20 ευρώ!!!!!) και επιβιβαστήκαμε στο καραβάκι.
Ήταν πάρα πολύ όμορφα γιατί είχε δροσιά και έβλεπες και την πόλη.
Η αλήθεια είναι πως το ταξί-καραβάκι το χρησιμιποιήσαμε αρκετα!!

Άφού κάναμε την βόλτα κατεβήκαμε σε μια στάση στο κέντρο και περπατήσαμε λίγο να δούμε την περιοχή.
Δοκιμάσαμε και τοπικά φρούτα, μάνγκο, ανανά και καρύδα.
received_2517816998432885.jpeg

received_516475015940190.jpeg

received_199527121140238.jpeg


Συνεχίσαμε την βόλτα μας στο κέντρο και μετά απο καφε και φαγητό επιστρέψαμε για ξεκούραση.

13/02

Η δεύτερη μέρα μας στην Μπανγκόκ ξεκινάει με καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση (με ταξί) για να επισκεφτούμε τους Ναούς της πόλης.
Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με το Μεγάλο Παλάτι μιας και είναι θεόρατο και έχει πολλά να δείς.

Το μεγάλο παλάτι αποτελούσε την κατοικία του βασιλιά από το 1782 όταν ιδρύθηκε η νέα πρωτεύουσα και για να προσφέρει ένα χώρο για τον ιερό Σμαραγδένιο Βούδα.
Καλύπτει μια έκταση των 218.000 τετραγωνικών μέτρων και περικλείεται από 4 τοίχους μήκους 1900 μέτρων.
Δεν αποτελείται μόνο από βασιλικές αίθουσες αλλά και από ένα μεγάλο αριθμό κυβερνητικών γραφείων καθώς επίσης και από το ναό του σμαραγδένιου Βούδα.

Ο Σμαραγδένιος Βούδας είναι η πιο σημαντική εικόνα Βούδα στην Ταϊλάνδη.
Υπάρχουν 3 διαφορετικές αμφιέσεις του Σμαραγδένιου Βούδα, μία για κάθε εποχή: την καλοκαιρινή, την βροχερή και την χειμερινή εποχή.
Οι πρώτες δύο αμφιέσεις φτιάχτηκαν κατά τον βασιλιά Ράμα τον πρώτο ενώ η τελευταία από τον βασιλιά Ράμα τον τρίτο, όλες φτιαγμένες από χρυσό και κοσμήματα.
Το άγαλμα έχει 66 εκ. ύψος και 48,5 εκ. πλάτος σε κατάσταση διαλογισμού. Φτιάχτηκε περίπου το 15 αιώνα.

IMG_20200213_105303.jpg


IMG_20200213_105611.jpg


IMG_20200213_112259.jpg


IMG_20200213_112409.jpg


IMG_20200213_112628.jpg



Στην περιοχή γύρω από το παλάτι ενδιαφέρον παρουσιάζει το υπουργείο Αμύνης της χώρας που μοιάζει με πολεμικό μουσείο καθώς και το μνημείο με τους 3 λευκούς ελέφαντες. Οι ελέφαντες και ειδικά οι λευκοί ελέφαντες αποτελούν ιερό ζώο για την Ταϊλάνδη.

Αφού τελειώσαμε με το Μεγάλο Παλάτι είχαμε σκοπό να συνεχίσουμε και σε άλλους ναούς αλλά επειδή η θερμοκρασία ήταν στα κόκκινα, 36 Βαθμοί και η ζέστη αφόριτη, επιλέξαμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να χαλαρώσουμε στην πισίνα για το υπόλοιπο της ημέρας.
Στη Μπανγκόκ καλό θα είναι να επιλέξετε ξενοδοχείο με πισίνα, είναι απαραίτητο με τέτοια ζέστη.

Το βραδάκι πήγαμε στην China Town να την δούμε και να φάμε εκεί. Γινόταν χαμός, είχε παρα πολύ κόσμο και αφού την γυρίσαμε λίγο πήραμε ταξί και πήγαμε και πήγαμε στο δρόμο Khaosan, μια πολλή γνωστή περιοχή για τα μαγαζιά της και την νυχτερινή ζωή.
Εκεί φάγαμε, ήπιαμε τα ποτά μας και περάσαμε ενα υπέροχο βράδυ.
IMG_20200213_213533.jpg IMG_20200213_213536.jpg IMG_20200213_214415.jpg IMG_20200213_214420.jpg

14/02

Ξυπνήσαμε το πρωί και μετά το πρωινό φύγαμε για το ναό Βατ Πο.
Είναι απο τους πιο γνωστούς και επισκέψιμους ναούς στην Μπανγκόκ.
Δεν είναι μόνο ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος ναός της Μπανγκόκ, αλλά και το πιο αξιόλογο κέντρο δημόσιας εκπαίδευσης της Ταιλάνδης.

Τη δεκαετία του 1780, ο Ράμα Α΄ ξαναέχτισε τον αρχικό ναό του 16ου αιώνα και επέκτεινε το συγκρότημα.
Το 1832 ο Ράμα ο Γ΄ ανέγειρε το παρεκκλήσιο του ξαπλωμένου Βούδα για να στεγάσει την εντυπωσιακή μορφή, και μετέτρεψε τον ναό σε κέντρο εκπαίδευσης.
Ο 46 μέτρων μήκος και 15 μέτρων ύψος χρυσός «ξαπλωμένος» Βούδας, ζυγίζει 5,5 τόνους, ένα εντυπωσιακό άγαλμα που τραβάει τα βλέμματα και τους επισκέπτες.

Σήμερα το Βατ Πο είναι παραδοσιακό ιατρικό κέντρο, τμήμα του οποίου αποτελεί και το ινστιτούτο μασάζ.
Στην απέναντι πλευρά της οδού Τσετουπόν βρίσκεται το μοναστήρι του ναού, όπου διαμένουν περίπου 300 μοναχοί.





IMG_20200214_120918.jpg


Αφού τελειώσαμε απο το ναό βγήκαμε προς το ποτάμι και με καραβάκι περάσαμε απέναντι για να επισκεφτούμε το Ναό της Αυγής (Βατ Αρουν).

Ο μύθος λέει ότι ένα ξημέρωμα τον Οκτώβριο του 1767, έφτασε εδώ από τη λεηλατημένη Αγιουτάγια ο βασιλιάς Τάκσιν ο οποίος σύντομα επέκτεινε τον μικρό ναό για να στεγαστεί σε αυτόν ο Σμαραγδένιος Βούδας.

Τα σχέδια του είναι πολύχρωμα λουλουδιστά (φλοραλ) πάνω σε πορσελάνη. Ο κεντρικός πύργος έχει ύψος 75μ και εντύπωση κάνουν τα πολύ απότομα σκαλοπάτια του καθώς και οι φιγούρες που μοιάζουν να κρατάνε στις πλάτες τους τον ναό. Βατ σημαίνει ναός και Αρούν σημαίνει Αυγή, οπότε σε ελεύθερη μετάφραση Wat Arun είναι ο ναός της Αυγής που συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου κατά την οποία είχε χτιστεί η νέα πρωτεύουσα.

IMG_20200214_110707.jpg


IMG_20200214_111002.jpg


Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκεφτήκαμε την γνωστή αγορά Τσατουτσάκ.
Μια τεράστια έκταση όπου μπορείς να αγοράσεις ό,τι μπορείς να φανταστείς, πολλά ρούχα και σουβενίρ, και να δοκιμάσεις street food.

15/2

Μετά το καθιερωμένο πρωινό κανονίσαμε να επισκεφτούμε μια πλωτή αγορά.
Το αρχικό πλάνο ήταν να επισκεφτούμε την πιο γνωστή πλωτή αγορά (Damnoen Saduak) η οποία βρίσκεται περίπου 2 ώρες απο τη Μπανγκοκ αλλά επειδή δεν είχαμε κλείσει με κάποιο γραφείο κ δεν βρίκαμε όσο είμασταν εκεί αποφασίσαμε να πάμε σε μια μικρότερη μόνο για την εμπειρία.
Έτσι επισκεφτήκαμε την Khlong Lat Mayom.

Βρίσκεται περίπου 20-25 χιλιόμετρα απο τη Μπανγκοκ.
Πήγαμε με ταξί.
Ήταν πολλή ωραία, κάτι που δεν είχαμε ξανα δεί.
Είχε μεγάλη αγορά που μπορούσες να ψωνήσεις ό,τι θες και επειδή πήγαμε σχετικά νωρίς δεν είχε πολύ κόσμο.

received_129594918496079.jpeg received_627803584430950.jpeg

Την υπόλοιπη μέρα (μιας και ήταν η τελευταία στη Μπανγκοκ) την περάσαμε στην πισίνα.

16/2

Μετά το πρωινό μαζέψαμε τα πράγματα μας και αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο.

Η πτήση μας για το Πουκέτ πραγματοποιήθηκε απο την Thai Smile.
Ωραία πτήση, σύντομη και άνετη.

Φτάνοντας στο Πουκέτ μας περίμενε ο οδηγός απο την μεταφορά που είχαμε κλείσει ( Με την εταιρεία Alex Taxi, 26 Ευρώ) και αναχωρήσαμε αμέσως για Πατόνγκ.
Η διαδρομή ήταν περίπου μια ώρα, ευτυχώς δεν είχε κίνηση και φτάσαμε άνετα στο ξενοδοχείο.

Μόλις κάναμε τσεκ ιν και τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια κατεβήκαμε στην πισίνα.

Το απόγευμα βγήκαμε να εξερευνήσουμε την Πατόνγκ ξεκινώντας απο μια βόλτα στην παραλία.
Φτάσαμε στην οδό Μπάνγκλα, την πιο γνωστή οδό στην Πατόνγκ για τη νυχτερινή ζωή.
Άπειρα μαγαζιά για ποτό, κλάμπ, πλανόδιοι πωλητές πωλούσαν τα πάντα, live μουσική, ατέλειωτος κόσμος και φώτα παντού!!!
Διασχίσαμε την οδό με σκοπό να φτάσουμε στο τέρμα της όπου και πήγαμε σε μια νυχτερινή αγορά για φαγητό και μετά για ποτό σε ένα απο τα μαγαζιά που περάσαμε.

IMG_20200216_200549.jpg IMG_20200216_201201.jpg IMG_20200216_201941.jpg

Να σημειωθεί πως στην Ταιλάνδη και ακόμη περισσότερο στη Πατόγκ το φαγητό είναι πολύ φθηνό.
Και το ποτό θα έλεγα αλλα μπορείς να φάς με πολύ λίγα χρήματα και να φάς καλά.

Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο με τουκ τουκ.
Τα τουκ τουκ στην Πατονγκ είναι πολύ διαφορετικά απο την Μπανγκόκ, είναι πιο μεγάλα, άλλα με φωτάκια, άλλα με μουσική και πολύ άνετα.
Η εταιρεία που περιλαμβάνει τα τουκ τουκ, διαθέτει και κάποια ''ταξί'' πιο πολύ θα έλεγα οτι μοιάζουν με ούμπερ. Το καλό είναι πως μέσα στην πατόνγκ, τουκ τουκ και ταξί έχουν μια στάνταρ τιμή, οπότε και δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

Δεν θα συνεχίσω την ιστορία μου χωρίζοντας τις μέρες διότι τις 10 μέρες που μείναμε στην πατόνγκ κυρίως ξεκουραστήκαμε, πηγαίνοντας απο την πισίνα στην παραλία και το ανάποδο.

Αξίζει όμως να αναφερθώ στις εκδρομές που κάναμε.
Αρχικά να πώ πως δεν χρειάζεται να κλείσετε καμια εκδρομή εκ των προτέρων.
Παντού στο δρόμο θα βρείς ταξιδιωτικά γραφεία που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν σε πολύ καλές τιμές.
Εμείς κατα την παραμονή μας στην Πατόνγκ αποφασίσαμε να κάνουμε τρείς βασικές εκδρομές και να επισκεφτήκαμε και άλλες δύο παραλίες.

Η πρώτη εκδρομή που κλείσαμε ήταν στα νησιά Πι Πι.
Μας παρέλαβαν απο το ξενοδοχείο με μίνι βαν και μετά απο 45 περίπου λεπτά διαδρομή φτάσαμε στο λιμάνι απο όπου και θα πέρναμε το ταχύπλοο που θα μας μετέφερε στα Πι Πι.
Εδω να πώ οτι το ταχύπλοο ήταν πολύ κακή ιδέα. Πέσαμε και σε μέρα που είχε πολύ αέρα και σε συνδυασμό με την ταχύτητά του υπήρχαν πολλά σκαμπανευάσματα που δεν ήταν καθόλου ευχάριστα αλλά δυστυχώς αυτή η εκδρομή γίνεται μόνο με ταχύπλοο επειδή τα νησιά Πι Πι είναι αρκετα μακρια.

Η πρώτη μας στάση ήταν σε ένα νησί όπου μπορούσαμε με μάσκα και αναπνευστήρα (μας τα έδωσαν οι ίδιοι) να βουτήξουμε και να δούμε τον βυθό, τα ψάρια, τα κοράλια και όλους του υπέροχους οργανισμούς της θάλασσας.
Μπορούσαμε ακόμα να κολυμπήσουμε μέσα στις σπηλιές.

Επόμενη στάση μετά απο αυτό το νησί ήταν η παραλία Maya Bay, γνωστή απο την ταινία Η παραλία.
Δυστυχώς δεν επιτρεπόταν να κατέβουμε, είναι εδώ και 3 χρόνια κλειστή και θα επιτρέπουν ξανά την πρόσβαση στους τουρίστες απο του χρόνου.

Φεύγοτας απο εκεί σταματήσαμε στο νησί των μαιμούδων όπου και βγάλαμε φωτογραφίες απο το σκάφος.
Κατευθυνθήκαμε προς ένα άλλο νησί το οποίο είχε αρκετά ξενοδοχεία και μαγαζιά, εκεί μας έκαναν το τραπέζι(περιλαμβανόταν στο πακέτο της εκδρομής) και αμεσως μετά φύγαμε για το τελευταίο νησάκι όπου και κολυμπήσαμε λίγο πρίν επιστρέψουμε στο Πουκέτ.
IMG_20200221_110525.jpg


IMG_20200221_104115.jpg



IMG_20200218_121940.jpg


IMG_20200218_153730.jpg


Οι παραλίες που επισκεφτήκαμε ήταν δύο, η Κάτα και η Καρόν.
Και στις δύο πήγαμε με ταξί κ τουκ τουκ. Εκεί επειδή η τιμή ήταν πιο ακριβή έπρεπε να κάνεις παζάρι. Η πλάκα είναι πως στο οτιδήποτε το ζητούν και μόνοι τους το να τους κάνεις παζάρι, να τους πείς εσύ τι τίμη δίνεις ώστε να γίνει διάλογος και να βρεθείτε κάπου στη μέση, Ειδικά στην Πατόνγκ που κάθε 20 μέτρα που περπατάς έχει και κάτι διαφορετικό να αγοράσεις, εκεί θέλει υπομονή για να πετύχεις την τιμή που θές. Ακόμα και αν είστε σαν κ μένα που με την έννοια παζάρι δεν εχω καμία σχέση, ακομα και σε αυτήν την περίπτωση μην φοβάστε, θα προσαρμοστείτε αμέσως.
Έτσι λοιπόν και για να επισκεφτούμε την κάθε παραλία ήθελε αυτήν την διαδικασία.

IMG_20200220_142304.jpg


IMG_20200222_124319.jpg


IMG_20200222_124428.jpg


Η επόμενη εκδρομή που κλείσαμε ήταν στο νησί του Τζειμς Μποντ.
Αυτή την εκδρομή την κλείσαμε με μεγάλο καραβάκι γιατί είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε και ήταν τέλεια!!!
Ακολούθησε η ίδια διαδικασία παραλαβής απο το ξενοδοχείο μέχρι το λιμάνι(άλλο λιμάνι αυτήν την φορά)
Μέσα στο καράβι ήταν πολύ άνετα, υπήρχε συνέχεια (όπως και στην άλλη εκδρομή, αλλά εδώ σε μεγαλύτερη αφθονία και με περισσότερες επιλογές) διαθέσιμο νερό, χυμοί, μπισκότα, καφές και άλλα πολλά.

Πρώτη στάση ήταν στο νησί του Τζειμς μπόντ.
Εκεί, όπως και σε όλες τις άλλες στάσεις που κάναμε, έμπαινες απο το καραβάκι σε ένα φουσκωτό και έβγαινες στην ακτή.
Μείναμε άφωνες απο την ομορφιά της φύσης, το τοπίο και τον τεράστιο, πασίγνωστο βράχο!!!
Αμέσως ,μετά κατευθυνθήκαμε προς ένα άλλο νησάκι όπου και κατεβήκαμε πάλι με το φουσκωτό αλλά αυτήν την φορά μείναμε στο φουσκωτό και κάναμε βόλτα μέσα σε σπηλιές.
Νομίζω ό,τι πιο όμοφο εχω δει.
Το ίδιο ακολούθησε και στο επόμενο νησι.
Μετά απο αυτο το νησι και μέχρι να φτάσουμε στο επόμενο όπου θα κατεβαίναμε για μπάνιο, μέσα στο καράβι είχαν σερβίρει το μεσημεριανό.

Φτάσαμε και στο τελευταίο νησάκι όπου και κολυμπήσαμε και ήταν πανέμορφα.
Επιστρέφοντας μας πρόσφεραν φρούτα.

IMG_20200221_113248.jpg


IMG_20200221_113530.jpg


IMG_20200221_125450.jpg


IMG_20200221_131752.jpg



Η τελευταία εκδρομή που κλείσαμε ήταν εκδρομή στη στεριά και συγκεκριμένα στην πόλη του πουκέτ.
Μας παρέλαβαν ξανά απο το ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε.
Η πρώτη στάση ήταν στον μεγάλο Βούδα.
Βρίσκεται ψηλά σε λόφο, η θέα είναι εκπληκτική, βλέπεις όλο το Πουκέτ και το άγαλμα του Βούδα τεράστιο και επιβλητικό.
Φεύγοντας απο εκεί σταματήσαμε και ταίσαμε και ένα μωρο ελεφαντάκι!!!!

Αμέσως μετά επισκεφτήκαμε κάποιους ναούς.

Η επόμενη στάση ήταν στην παλιά πόλη του Πουκέτ.
Είναι πολύ γραφικά με πανέμορφα χρωματιστά σπιτάκια.

Μετά απο εκεί μας πήγαν στα διαμάντια!!!! Πρόκειται για ένα τεράστιο σε έκταση κτήριο όπου σου δείχνουν τη διαδικασία επεξεργασίας των πολύτιμων λίθων και φυσικά υπάρχει και ένας τεράστιος χώρος με κάθε είδος πέτρας κοσμήματα, διαμάντια, ζαφείρια, ρουμπίνια, μαργαριτάρια και ό,τι χωράει ο νους σου τα οποία μπορούσες να αγοράσεις.
Πραγματικά θαμπώθηκα!!!!
Εκεί ήπιαμε και καφέ και φύγαμε για τον επόμενο προορισμό.

Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο παραγωγής κάσιους.
Στο Πουκέτ έχουν μεγάλη παραγωγή και με πολλά διαφορετικά είδη.
Μπορούσες να αγοράσεις αν ήθελες.

Τελευταία στάση ήταν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής μελιού.
Ώραία ήταν, αλλά σαν το ελληνικό μέλι δεν έχει!!!

Αμέσως μετά επιστρέψαμε στην Πατόνγκ και στο ξενοδοχείο.

IMG_20200223_105331.jpg


IMG_20200223_105744.jpg


received_179002170190648.jpeg


IMG_20200223_095321.jpg


IMG_20200223_094131.jpg



Το ταξίδι μας στην Ταιλάνδη ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να έχω κάνει.
Έμεινα έκπληκτη με τον πολιτισμό τους, την κουλτούρα τους και τον τρόπο ζωής τους.
Δικαίως την χαρακτηρίζουν χώρα του χαμόγελου.
Νομίζω πως ήταν ο πιο ευγενικός λαός που έχω δεί μέχρι τώρα.
Πραγματικά ανυπομονώ για την επόμενη επίσκεψή μου!!!
Σε όσους δεν έχετε πάει, σας προτείνω να το βάλετε στο πρόγραμμα και να το οργανώσετε.
Μπορείς να βρείς όλες τις πληροφορίες πολύ έυκολα και ανα πάσα στιγμή εκεί πάντα κάποιος θα χαρεί να σας βοηθήσει.
Χαίρομαι πολύ που το αποφάσισα και γνώρισα αυτή την υπέροχη χώρα!!!!
Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστική και να βοήθησα όσους έχουν στο πλάνο να πάνε.
Φυσικά περιμένω τις ερωτήσεις σας και με χαρά να βοηθήσω!!!!
 
Last edited:

athens8

Member
Μηνύματα
127
Likes
464
Τι ωραίες φωτογραφίες ... Επιτέλους και μια πρόσφατη ιστορία από μπανγκοκ/Πουκέτ....
Ερωτηση: οπότε εσείς πιο πολύ παίρνατε ταξί Και με το καραβάκι...
Τα τουρ στο Πουκέτ πόσο στοιχιζανε???
Από συνάλλαγμα που κάνατε???
 

Eleni P

Member
Μηνύματα
101
Likes
480
Τι ωραίες φωτογραφίες ... Επιτέλους και μια πρόσφατη ιστορία από μπανγκοκ/Πουκέτ....
Ερωτηση: οπότε εσείς πιο πολύ παίρνατε ταξί Και με το καραβάκι...
Τα τουρ στο Πουκέτ πόσο στοιχιζανε???
Από συνάλλαγμα που κάνατε???
Σε ευχαριστώ!!! Ναι εμείς στην Μπανγκόκ κυρίως χρησιμοποιήσαμε ταξί και καραβάκι!
Στο Πουκέτ δώσαμε απο 30 ευρώ για Πιπι και Τζειμς Μποντ και 15 ευρώ για την εκδρομή στην πόλη και τον μεγάλο Βούδα. Συνάλλαγμα στη Μπανγκόκ κάναμε 2 φορές, μια στο εμπορικό και μια στο δρόμο Khaosan, και τις δύο φορές με 1 προς 33 και κάτι, ήταν τον καλύτερο που βρήκαμε (επίσημο συνάλλαγμα ήταν 1 προς 34 και κάτι) Στο Πουκέτ τα ατμ είχαν ανάληψη με 1 προς 32 κ κατι, πάλι καλά για ατμ) και στα ανταλλακτήρια ίσχυαν τα ίδια με Μπανγκόκ. Ρώτησα σε δύο είναι η αλήθεια πριν καταλήξω, ήταν έξω απο το ξενοδοχείο και είχαν διαφορά μεταξύ τους οπότε κάνε κανα δυό ερωτήσεις πριν καταλήξεις.
 

Manos46

Member
Μηνύματα
586
Likes
2.452
Ονειρεμένο Ταξίδι
???
Σε ευχαριστώ!!! Ναι εμείς στην Μπανγκόκ κυρίως χρησιμοποιήσαμε ταξί και καραβάκι!
Στο Πουκέτ δώσαμε απο 30 ευρώ για Πιπι και Τζειμς Μποντ και 15 ευρώ για την εκδρομή στην πόλη και τον μεγάλο Βούδα. Συνάλλαγμα στη Μπανγκόκ κάναμε 2 φορές, μια στο εμπορικό και μια στο δρόμο Khaosan, και τις δύο φορές με 1 προς 33 και κάτι, ήταν τον καλύτερο που βρήκαμε (επίσημο συνάλλαγμα ήταν 1 προς 34 και κάτι) Στο Πουκέτ τα ατμ είχαν ανάληψη με 1 προς 32 κ κατι, πάλι καλά για ατμ) και στα ανταλλακτήρια ίσχυαν τα ίδια με Μπανγκόκ. Ρώτησα σε δύο είναι η αλήθεια πριν καταλήξω, ήταν έξω απο το ξενοδοχείο και είχαν διαφορά μεταξύ τους οπότε κάνε κανα δυό ερωτήσεις πριν καταλήξεις.
Με ποιο πρακτορείο κάνατε τις εκδρομές; Γιατί στο διαδίκτυο βρίσκω με 100€ τις ολοήμερες
 

Konstantinoz

Member
Μηνύματα
157
Likes
285
Επόμενο Ταξίδι
Κουβα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκουαδορ,περου
Τα τοπικά πρακτορεία χρεώνουν τις εκδρομές 35-40 ευρώ το πολλυ.
 

athens8

Member
Μηνύματα
127
Likes
464
Με ποιο πρακτορείο κάνατε τις εκδρομές; Γιατί στο διαδίκτυο βρίσκω με 100€ τις ολοήμερες
Αυτά πιστεύω τα κλείνεις εκεί να κάνεις και παζάρι, ειδικά αν κάτσεις και μερες .. καλύτερη τιμή θα βρεις σίγουρα
 

athens8

Member
Μηνύματα
127
Likes
464
Σε ευχαριστώ!!! Ναι εμείς στην Μπανγκόκ κυρίως χρησιμοποιήσαμε ταξί και καραβάκι!
Στο Πουκέτ δώσαμε απο 30 ευρώ για Πιπι και Τζειμς Μποντ και 15 ευρώ για την εκδρομή στην πόλη και τον μεγάλο Βούδα. Συνάλλαγμα στη Μπανγκόκ κάναμε 2 φορές, μια στο εμπορικό και μια στο δρόμο Khaosan, και τις δύο φορές με 1 προς 33 και κάτι, ήταν τον καλύτερο που βρήκαμε (επίσημο συνάλλαγμα ήταν 1 προς 34 και κάτι) Στο Πουκέτ τα ατμ είχαν ανάληψη με 1 προς 32 κ κατι, πάλι καλά για ατμ) και στα ανταλλακτήρια ίσχυαν τα ίδια με Μπανγκόκ. Ρώτησα σε δύο είναι η αλήθεια πριν καταλήξω, ήταν έξω απο το ξενοδοχείο και είχαν διαφορά μεταξύ τους οπότε κάνε κανα δυό ερωτήσεις πριν καταλήξεις.
Πολύ καλές τιμές για τουρ..
Και για το συνάλλαγμα Όχι μια Και καλή λες??? Μην κουβαλαμε και τόσα λεφτά πάνω μας !!!
 

Manos46

Member
Μηνύματα
586
Likes
2.452
Ονειρεμένο Ταξίδι
???
Αυτά πιστεύω τα κλείνεις εκεί να κάνεις και παζάρι, ειδικά αν κάτσεις και μερες .. καλύτερη τιμή θα βρεις σίγουρα
Εχω κλείσει διανομή στην Κατα. Φαντάζομαι θα έχει πρακτορεία κ εκεί
 

Konstantinoz

Member
Μηνύματα
157
Likes
285
Επόμενο Ταξίδι
Κουβα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκουαδορ,περου
Εχω κλείσει διανομή στην Κατα. Φαντάζομαι θα έχει πρακτορεία κ εκεί
Λογικά θα έχει στην κατά είναι από τις τουριστικές παραλίες του πουκετ εγώ θα σου έλεγα να κλείσεις στην καρον είναι πιο μεγάλη παραλία με ωραία νερα ,έμειναν εκεί πριν 3 χρόνια και είχε αρκετά τουριστικά κατά μήκος της παραλίας αλλά και στο χωριό καρον
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.639
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom