Αυστρία Ουγγαρία Σλοβακία Τσεχική Δημοκρατία Μπρατισλάβα-Βιέννη-Πράγα-Βουδαπέστη

matina.k

Member
Μηνύματα
10
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Λισαβόνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα και από μένα!
Επαναφέρω το παραπάνω θέμα καθώς σκοπεύω να επισκεφτώ ακριβώς τις ίδιες πόλεις σε 9 ημέρες/8 νύχτες, τέλη Ιανουαρίου με την διαφορά ότι θα πάμε αεροπορικώς Βουδαπέστη, με τρένο/λεωφορείο Μπρατισλάβα, με τρένο/λεωφορείο Βιέννη, με τρένο/λεωφορείο Πράγα και από εκεί αεροπορικώς πίσω.

Το ταξίδι θα το κάνω με τον φίλο μου και καθώς δεν έχουμε ταξιδέψει γενικά πολύ και δεν έχουμε πάει καθόλου κεντρική Ευρώπη, σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε όλες αυτές τις κοντινές πόλεις χώρες, ώστε να πάρουμε μια πρώτη "γεύση" από όλες!
Σκεφτόμαστε ένα χαλαρό ταξίδι γνωριμίας με τις χώρες, με περπάτημα για να δούμε τα αξιοθέατα και τις πόλεις (όσο το επιτρέπει το κρύο!), καφέδες, φαγητό, μπύρες και επιλεγμένες "εσωτερικές" επισκέψεις σε αξιοθέατα πχ ένα μουσείο/παλάτι/whatever ανά πόλη ή ανά ημέρα το πολύ.

Η ερώτηση μου είναι... πιστεύετε ότι "βγαίνει" ή δεν θα δούμε τίποτα και θα πεθάνουμε στην κούραση; διάβασα αρκετά και είδα ότι πολλοί κάνουν παρόμοιες εξορμήσεις από την μια πόλη στην άλλη (κυρίως Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Βιέννη που είναι πιο κοντά) αλλά έχουν σαν βάση μια πόλη και απλά παίρνουν μια γεύση από μια άλλη, εμείς σκεφτόμαστε να μοιράσουμε τις ημέρες σε κάθε πόλη.
Το αρχικό πλάνο ήταν:
Βουδαπέστη: 3 νύχτες
Μπρατισλάβα: 2 νύχτες
Βιέννη: 1 νύχτα (κυρίως λόγω του ότι είναι πιο ακριβή)
Πράγα: 2 νύχτες

Διαβάζοντας εδώ όμως και γενικότερα σε οδηγούς κτλ, αποφασίσαμε ότι θα άξιζε να προσθέσουμε άλλη μια ημέρα στην Βιέννη (άλλωστε με μια διανυκτέρευση δεν προλαβαίνουμε να δούμε και πολλά) και ή να την αφαιρέσουμε από Βουδαπέστη ή από την Μπρατισλάβα που δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακή από τις περιγραφές.
Δηλαδή:
Βουδαπέστη: 3 νύχτες (ή 2)
Μπρατισλάβα: 2 νύχτες (ή 1)
Βιέννη: 2 νύχτες
Πράγα: 2 νύκτες

Θα ήθελα την γνώμη των πιο έμπειρων ταξιδιωτών για το αν το βλέπετε εφικτό ένα τέτοιου είδους ταξίδι, αν είναι καλύτερος ο συνδυασμός Βουδαπέστη 3+1 Μπρατισλάβα (ή θα χάσω πράγματα που αξίζουν από την Μπρατισλάβα) και γενικά όποια συμβουλή/ιδέα ευπρόσδεκτη!

ΥΓ. επειδή μπορεί να θεωρηθεί η Πράγα λίγο μακρυά, την προσθέσαμε γιατί αφενός θέλουμε πολύ να την δούμε και δεν κάνουμε συχνά ταξίδια ώστε να πούμε "στο επόμενο", αφετέρου είχε τα πιο οικονομικά / βολικά στις ώρες (για Ηράκλειο Κρήτης) εισιτήρια (μαζί με την Βουδαπέστη).

Τα εισιτήρια θα κλείσουν μέσα στις επόμενες ημέρες (άμεσα) και τα ξενοδοχεία/σπίτια/χοστέλ λίγο πιο μετά, οπότε όποια βοήθεια σε αυτή την φάση "σχεδιασμού" είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Καλησπέρα Ματίνα και καλώς ήρθες. Καιρού επιτρέποντος με 2 βράδυα στην κάθε πόλη και καλό σχεδιασμό θα πάρετε μια γεύση από όλες τις πόλεις. Λίγο προσεκτικά με το μπάτζετ πιείτε και πιο πολύ μπύρα απ' ότι νερό και όλα καλά χαχαχα. Καλά να περάσετε!
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μια μέρα είναι μια χαρά για Μπρατισλάβα αν την προσθέσεις στη διαμονή στη Βιέννη θα είσαι μια χαρά...Δεν σου λέω ότι θα τα δεις όλα κυριολεκτικά πάρα μόνο μεταφορικά με τόσες μετακινήσεις.Θα πάρεις ομως μια πολύ καλή γεύση από όλες τις πόλεις...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.161
Μηνύματα
882.480
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom