Μύκονος με ... 1 ευρώ

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Ωραίες εποχές. ;)
Θυμήθηκα την πρώτη φορά που πήγα Μυκονο.
<Ναιας>, <Απόλλων>, <Παναγία Εκατονταπυλιανή> τα πλοία.
Τι μου έχει μείνει έντονα στην μνήμη ?
Στο πρόχειρο μπητσ μπαρ του Σούπερ Παρανταις, τις περισσότερες φορές είχε ουρά αναμονής, και περιμέναμε πότε αυτή θα πέσει για να πάμε και εμείς τράχοντας να σβήσουμε την δίψα μας, αφού βέβαια ούτε σκέψη να μπούμε στην σειρά (αν καταλάβατε σχεδόν όλοι ησαν γυμνοί)::haha::haha::haha:
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Επαναφέρω το θέμα, πού είναι το topic για τα ταξίδια τον παλιό καλό καιρό;;; Θέλουμε, θέλουμε!!! :clap:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ταξιδιάρικη ιστορία σε άλλη εποχή κι άλλα ήθη.
Νοστάλγησα τις εποχές που ζούσαμε στις σκηνές με ελάχιστο φαγητό (φρούτα από το μανάβη), πλύσιμο στη θάλασσα αν δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό εκεί κοντά, ύπνο κάτω από τα αστέρια/σε γιαπιά/άτυπα κάμπινγκ κλπ κλπ, που το μαγιώ ήταν άχρηστο αξεσουάρ...
Γλυκές αναμνήσεις...ευχαριστούμε που τις ανέσυρες μέσα μας τώρα που πλέον εγώ κυνηγάω τα (ε)ξωτικά και παραβλέπω την απλότητα και την ξενοιασιά των διακοπών στα νησιά μας. Αλλά, ο tempora o mores!!! Προτιμώ να κρατώ τις αναμνήσεις από το να απογοητευτώ
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
988
Likes
2.078
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Είχα πάει Αύγουστο του 1969 μ΄ένα τσούρμο ΄Ελληνες και Γερμανούς, αγόρια και κορίτσια, όλοι ετών 17. Κοιμόμασταν σε κάτι σπίτια της συμφοράς, πεντακάθαρα όμως, με μπάνιο έξω (χωρίς ντους) 5-6 σ΄ένα δωμάτιο. 2 ντισκοτέκ είχε όλες κι όλες το νησί όπου ξεσαλώσαμε ύστερα από μεθύσι με ρετσίνα (!!!) σε μια ταβέρνα. Το άλλο πρωί με το λεωφορείο για μπάνιο στον Πλατύ Γιαλό, άλλη παραλία να πας τότε δεν υπήρχε. Ούτε πολλούς ξένους έβλεπες. Καταστήματα και τέτοια δεν υπήρχαν παρά ελάχιστα, ένα ταξί πήγαινε πάνω-κάτω, η Χώρα κάτασπρη και κούκλα και η μισή κτισμένη απ΄ότι είναι τώρα. Στην παραλία παραδοσιακά καφενεία σέρβιραν μόνο ελληνικό. Επειδή λόγω βραδινού μεθυσιού τον ζήτησα χωρίς ζάχαρη, ο καφετζής μου τον έφερε φωνάζοντας: "Για ποιόν είναι ο καφές με τα σίδερα?" Πολύ χιούμορ οι Μυκονιάτες! Φανταστικοί άνθρωποι τουλάχιστον τότε. ΄Οταν ήταν να πάρουμε το καράβι της επιστροφής, περιμέναμε όλοι μαζί σ΄ένα από τα καφενεία, περιμέναμε και περιμέναμε. "Θ΄αργήσει" μας λέει ο καφετζής, "έχουμε καρεκλάτο"(δηλ. έχει άνεμο που παίρνει καρέκλες). ΄Υστερα από λίγο έτρεχαν να μαζέψουν: "έπιασε τραπεζάτος"! Φεύγαν καρέκλες, τραπέζια, τα πάντα! Χαμός γινόταν. Από το πρωί που ήταν να έρθει το καράβι, έφθασε τα μεσάνυχτα και σ΄όλο το ταξίδι είχε τρικυμία. Ξαναπήγα καλοκαίρι του 1999 και νόμιζα ότι έβλεπα άλλο νησί, που παρ΄όλες τις υπέροχες παραλίες του και το εξαιρετικό του φαγητό, ήταν πια ένα νησί φθαρμένο και άνοστο.
 
Last edited:

Anemos-T

Member
Μηνύματα
41
Likes
301
Ξαναπήγα καλοκαίρι του 1999 και νόμιζα ότι έβλεπα άλλο νησί, που παρ΄όλες τις υπέροχες παραλίες του και το εξαιρετικό του φαγητό, ήταν πια ένα νησί φθαρμένο και άνοστο.
Και πού να δεις πώς έχει γίνει τώρα (2022)... Δυστυχώς...
 

bandit650

Member
Μηνύματα
621
Likes
2.848
Και πού να δεις πώς έχει γίνει τώρα (2022)... Δυστυχώς...
η ελλαδα ειναι τουριστικη χωρα. η μυκονος και η σαντορινη ειναι οι ναυαρχιδες .
μακαρι να ειχαμε αλλα 5-6 νησια να μαζευουν πλουσιο κοσμο που πληρωνει ακριβα ξενοδοχεια και ακριβες υπηρεσιες.
Το νησι εγινε ετσι ακριβως οπως το θελουν αυτοι που πηγαινουν εκει. Αν δε σου αρεσει δε πας. απλα.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.279
Δεν νομίζω να υπάρχει μέρος στον κόσμο που να μπαίνει σε κάψουλα και να μένει απείραχτο.Όποτε αναγκαστικά μένουμε με τις αναμνήσεις και οτι πρόλαβε ο καθένας.
 

MakisSRV

Member
Μηνύματα
23
Likes
141
Αγαπητοί φίλοι, εγώ πάλι πήγα για πρώτη φορά το 16, μέσα προς τέλη Σεπτέμβρίου, είχαν φύγει οι πολλοί, πιτσιρίκια κλπ δεν είχε πάρα μόνο φραγκατους ξένους κυριως, και πέρασα υπέροχα. Το λάτρεψα. Η καλύτερη χώρα νησιού που έχω πάει και σίγουρα από τις καλύτερες παραλίες που έχω δει. Πραγματικά έχω την αντίθετη άποψη από αυτή που προβάλλεται από την τβ, η οποία βέβαια ισχύει για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πιστεύω ότι δεν σου αρέσει η Μυκονος μόνο αν δεν έχεις πάει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.193
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom