Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία: Στα χνάρια του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών…

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
untitled123.jpg

Η Νέα Ζηλανδία είναι η γενέτειρα του Peter Jackson, σκηνοθέτη της τριλογίας: Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών. Οι τρείς ταινίες είναι: Fellowship of the Ring ( 2001 ), Two Towers ( 2002 ), The return of the King ( 2003 ), οι οποίες γυρίστηκαν στη Νέα Ζηλανδία σε διάστημα 16 μηνών. Η συγκεκριμένη τριλογία είναι ίσως η μεγαλύτερη διαφήμιση που έχει γίνει για τη χώρα, αφού όλοι αναρωτιόντουσαν, σε ποιά χώρα ανήκουν αυτά τα μοναδικά τοπία που βλέπαμε στη ταίνια.

Έαν είσαι πορωμένος με τη ταινία και με το βιβλίο του Τόλκιν και παςΝέα Ζηλανδίαγια να δείς τα σκηνικά της μέσης γης, μάλλον θα απογοητευτείς, γιατί δεν θα είναι όπως την ταινία, ας πούμε το χωριό των Χόμπιτ, ναι μεν έχει τις τρύπες σπίτια, αλλά δεν επιτρέπεται να έχουν λουλούδια ή οτιδήποτε υπήρχε στη ταινία, ώστε να πάρει το σκηνικό της ταινίας, η φαντασία σου θα δουλέψει αρκετά! Αυτό όμως που δε θα σε απογοητεύσει είναι τα υπέροχα τοπία, όπου έχουν γυριστεί οι σκηνές!!! Υπάρχουν πάνω απο 150 διαφορετικές τοποθεσίες που γυρίστηκε η ταινία, αλλά ελάχιστα μπορείς να επισκεφτείς. Ύπαρχουν βέβαια τουρ που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να δείς κάποια τοπία όπου έλαβαν χώρα κάποιες σκηνές απο τη ταινία. Μερικά απο αυτά είναι:www.lordoftheringstours.co.nz/,www.redcarpet-tours.com/,www.trilogytrail.com/,www.hobbitontours.com/,www.southernlakestours.co.nz/.,http://www.wellingtonrover.co.nz/rover_rings_tour.htm

Και για να τοποθετηθούμε στο χάρτη: Matamata, στην περιοχή Waikato, στο βόρειο νησί, εκεί θα βρείς το χωριό των χόμπιτ. Tongariro national park, το οποίο βρίσκεται στη νότια μεριά της λίμνης Taupo, με τα τρία ενεργά ηφαίστεια: Ruapehu, Ngauruhoe και Tongariro, σκηνικό του βασιλείου του Mordor. Wellington, πρωτεύουσα της Χώρας, στο σινεμά Embassy ( 10, Kent Terrace ) παίχτηκαν οι 3 ταινίες της τριλογίας, σε παγκόσμια πρώτη προβολή. Καθώς και στα περίχωρα γυρίστηκαν διάφορες σκηνές της ταινίας, όπως στο Kaitoke Regional Park, το οποίο βρίσκεται μόλις 45 λεπτά απο την πόλη, εκεί ήταν η γη των Έλφ. Πάμε τώρα στο νότιο νησί. Στο Nelson, κατασκευάστηκε το περίφημο δαχτυλίδι, ο Jens Hansen, μετά απο 40 δοκιμές βρήκε το κατάλληλο. Βέβαια, μπορείς να αγοράσεις το δαχτυλίδι απο το κοσμηματοπωλείο του, αλλά και σε όλη τη χώρα άνετα το αγοράζεις. Οι νότιες Άλπεις, των οποίων οι βουνοκορφές ξεπερνούν τα 3000 μέτρα, με διάμαντι το βουνό Aoraki Mount Cook αποτέλεσαν τα συνννεφιασμένα βουνά, και τις πιο ψηλές κορυφές της μέσης γης. Το Mount Aspiring, αποτέλεσε την αρχή της ταινίας: Two Towers, είναι οι κορυφές του Moria. Cardrona:www.cardronahotel.co.nz/, ήταν η γνωστή ταβέρνα στη μέση γη, The Prancing Pony. Επίσης σκηνές γυρίστηκαν και στα περίχωρα του Queenstown, Glenorchy, Fiordland.
Δική μου πρόταση, αν θες να νιώσεις όπως ο Frodo, επισκέψου το Hobbiton στο Matamata και μετά πήγαινε να κοιμηθείς στο Woodlyn Park:www.woodlynpark.co.nzδιάλεξε το δωμάτιο του Χόμπιτ, άνετα κοιμούνται 6 άτομα!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.856
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom