Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία: Auckland

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
n748413492_741955_3282.jpg

To Auckland στη γλώσσα των Μαορι Tamaki Makaurau. Είναι η βασική πύλη της χώρας και παρόλο που δεν είναι η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, είναι πιο γνωστή από το Wellington. Παρόλο που ο πληθυσμός της αγγίζει το μισό εκατομμύριο, είναι μια ήσυχη πόλη και άνετα μπορείς να την δείς. Το Auckland ονομάζεται και City of Sails, έχει παράδοση στην ιστιοπλοία, ένα από τα μεγαλύτερα event που λαμβάνουν χώρα εδώ είναι το America’s Cup.

Μια από τις εικόνες που κοσμούν τα περισσότερα guide books, αναφερόμενα στο Auckland, είναι το Sky Tower, το οποίο είναι και το ψηλότερο κτίριο του νοτίου ημισφαιρίου 328 μέτρα, και από εκεί μπορείς να δείς όλη την πόλη, Auckland Harbour Bridge, το λιμάνι και τα νησάκια που απλώνονται στα πόδια σου,www.skycityauckland.co.nz/Attractions/Skytower.html. και εκεί θα διαπιστώσεις και γιατί την ονομάζουν City of Sails. Βέβαια μη ξεχνιόμαστε ότι βρισκόμαστε στη χώρα των εξτρίμ αθλημάτων, άρα και από εδώ έχεις τη δυνατότητα να πηδήξεις! Μάλιστα από τα 192 μέτρα, τιμή 195 δολλάρια, πάει μέτρο και δολλάριο η τιμή! Αν πάλι δεν έχεις όρεξη για bungy και θες απλά να κάνεις μια βόλτα σε αυτό το ύψος, μη στεναχωριέσαι και για αυτό υπάρχει λύση:www.skywalk.co.nz/και αν δεν είσαι τέτοιος τύπος τότε απόλαυσε το βίντεο:www.skywalk.co.nz/SkyWalk_360/Video_Gallery_IDL=507_IDT=2662_ID=15055_.html.

Το πιο παλιό και μεγαλύτερο πάρκο της πόλης είναι το Auckland domain. Η έκταση του αγγίζει τα 800 στρέμματα και εκεί βρίσκεται το Auckland War Memorial Museum ή εν συντομία Auckland Museum και το Wintergarden. Στο Auckland Museum θα δεις εκθέματα απο τα νησιά του Ειρηνικού και απο την κουλτούρα των Μαορί, τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο. Στο πρώτο όροφο υπάρχουν εκθέματα από το φυσικό κόσμο. Εκεί λοιπόν, θα δεις και μια ενότητα αφιερωμένη στα ηφαίστεια. Μπορείς μάλιστα να ”ζήσεις” και μια έκρηξη, υπάρχει ένας χώρος, σαν το σαλόνι του σπιτιού σου, κάθεσαι και παρακολουθείς τις ειδήσεις και ξαφνικά, το πάτωμα αρχίζει και τρίζει, σαν να γίνεται σεισμός και όλα σκοτεινιάζουν! Ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στους 2 Παγκοσμίους Πολέμους. Υπάρχει μια γωνιά αφιερωμένη στη μάχη της Κρήτης! Τώρα στο μουσείο μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από τη κουλτούρα των Μαορί. Προσωπικά το σόου δεν μου άρεσε. Είναι μικρής διάρκειας, σου εξηγούν 5 βασικά πράγματα, το εισητήριο που πληρώνεις για το μουσείο δεν είναι το ίδιο με του σόου, πρόσεξέ το! Επίσης αν έχεις σκοπό να πάς στη Roturua, μην χάσεις την ώρα σου με το σόου του μουσείου, στη Roturua το σόου που παρουσιάζεται στη Te puia είναι ανώτερο του. Αλλά αν πάς μόνο Όκλαντ και θες να πάρεις μια μικρή γεύση τότε οκ, δες το!www.aucklandmuseum.com/

Πάμε για πανοραμικές θέες!!! Λοιπόν το Mt Eden είναι το ψηλότερο, φυσικό σημείο της πόλης, για την ακρίβεια είναι ηφαιστειακός κώνος και έχει ύψος 196 μέτρα, μη φοβηθείς να δεις μέσα στον κρατήρα, είναι καταπράσινος και η θέα που σου προσφέρεται των 360 μοιρών είναι απλά καταπληκτική!
Ας πάρουμε το πλοίο τώρα και πάμε στο Devonport. Είναι προάστιο του Όκλαντ και μπορείς να φτάσεις εύκολα με το ferry, Fullers Passenger Ferry και έχει κάθε μισή ώρα δρομολόγιο. Θα το πάρεις απο 99 Quay Street, το οποίο βρίσκεται δεξιά της Queen Street. Θα πάρεις λοιπόν το ”πεζό δυο”, δηλαδή τα ποδαράκια σου και θα ανέβεις στο Mt Victoria, έτσι θα περπατήσεις και μέσα απο την πόλη και θα περάσεις και απο το γραφείο πληροφοριών για info, και μη ξαφνιαστείς αν σου πεί να επισκεφτείς ενα ζαχαροπλαστείο, δεν είναι γιατί σ’ έκοψε για λιχούδη, είναι επειδή το λέει σε όλους (ή μάλλον το έλεγε τουλάχιστον όταν ήμουνα εγώ). Επίσης κάπου θα πάρει το μάτι σου και μια επιγραφη: ελληνική μουσική κάθε Πέμπτη! Αφού θα έχεις περπατήσει κανένα 20λεπτό θα έχεις φτάσει στο Mt Victoria, έχεις τώρα μια υπέροχη θέα του Όκλαντ, του Sky Tower και της γέφυρας! Και επειδή μάλλον αρκετές θερμίδες έχασες με το περπάτημα, αν θες να τις αναπληρώσεις μπορείς να πας σε αυτή τη σοκολατερίwww.devonportchocolates.co.nz/uploads/4960/8448/html/page.htmlκαι να καλύψεις το κενό! Ναι, είναι αυτό που θα σου προτείνουν στο γραφείο πληροφοριών!

Και τέλος πίσω στο Όκλαντ η δική μου πρόταση για φαγητό:www.harboursiderestaurant.co.nz/, καταπληκτική θέα και φρεσκότατα ψαρικά.

Tip by Traveller:

”Το hotel Rydges είναι ένα από τα the best bets στην υπέροχη πόλη του Auckland… ακριβώς στο κέντρο, πέντε λεπτά με το πόδι από το λιμάνι, με προχωρημένο design και καταπληκτικό προσωπικό all over the world… αν ο δρόμος σας βγάλει ποτέ στην πόλη των ανέμων είναι μια από τις καλύτερες επιλογές…

Το ότι μόνο σε special περιπτώσεις πρέπει να τρώμε σε εστιατόρια ξενοδοχείων πιστεύω ότι το ξέρετε… κατά κανόνα είναι αδιάφορα και βαρετά εκτός εξαιρέσεων… ε λοιπόν στο Auckland υπάρχει η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα… το STK GRILL RESTAURANT του Rydges είναι απλά τέλειο… ψάχναμε απεγνωσμένα να φάμε κάπου το περιφημο τοπικό αρνί και τελικά το the place to be ήταν μπροστά στα πόδια μας… το ωραιότερα μαγειρεμένο αρνί σε grill που έχω δοκιμάσει στο βίο μου… ο συνδιασμός του με ένα τοπικό κλάσης Syrah είναι θάνατος…
http://www.rydges.com/hotel/1/RZAUCK…estaurants.htm

Μια πόλη σαν το Auckland έχει πολλά να σου προσφέρει, εγώ απλά έγραψα μερικά βασικά σημεία της πόλης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.867
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom