Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία: Christchurch

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
tranz_alpine.jpg

Είναι η μεγαλύτερη πόλη του νοτίου νησιού και έχει φήμη ότι είναι πιο αγγλική από την ίδια τηνΑγγλία! Γιατί; Μάλλον λόγω του γραφικού της Avon River ή για τον αγγλικανικής κατασκεύης Καθεδρικό ναό, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως.

Είναι διάσημη για τους κήπους της για τα λαμπερά χρώματα των πάρκων και κήπων της και για αυτό ονομάζεται μάλιστα ΄The Garden City΄. Ο ποταμός Avon, διασχίζει το κέντρο της πόλης και ναι εδώ όλες οι ηλικίες, μπορούν να ηρεμήσουν με μια βόλτα στα νερά με το punting,www.punting.co.nz/! Επίσης, μπορείς να πάρεις το παλιό, ξύλινο τράμ και να κάνεις μια βόλτα στο κέντρο,www.tram.co.nz/. Θες κάτι πιο θεαματικό, τότε πάμε βόλτα με το αερόστατο!www.ballooning.co.nz/. Επίσης μπορείς να πάρεις τη gondola, όχι τη γνωστή απόΒενετίαμεριά, αλλά το τελεφερίκ και να θαυμάσεις τη θέα προς το λιμάνι Lyttelton καθώς και τις νότιες Άλπεις από το Mt Cavedish,www.gondola.co.nz/

Το αεροδρόμιο του Christchurch αποτελεί και αυτό πύλη για την είσοδο στη χώρα. Και από εδώ ξεκινάει μια αξέχαστη διαδρομή στις ράγες για το Greymouth!www.tranzscenic.co.nz/, για μένα είναι must η διαδρομή!
Αν θες να νιώσεις χλίδα τότε θα κοιμηθείς στο Heritage,www.heritagehotels.co.nz/christchurch/, αν πάλι θες κάτι πιο οικονομικό τότε μια καλή λύση είναι το Salerno,www.salernomotel.co.nz/accommodation/. Kαι αν σου έχει λείψει το ελληνικό φαγητό, υπάρχει η Σαντορίνη για να φάς μια μουζάκα,www.santorini.co.nz/location.htm, όπως και ο Κώστας για σουβλάκι,www.costas.co.nz/.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.843
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom