Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία, Fiordland National Park

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
100_0942p.jpg

Τα εθνικά πάρκα στηΝέα Ζηλανδίαείναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, μιας όλη σχεδόν η χώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα τεράστιο εθνικό πάρκο, αν αφαιρέσουμε βέβαια τις πόλεις και τα μικρά χωριά! Δε μπορώ να γράψω για το κάθε πάρκο ξεχωριστά αλλά θα γράψω για το κυριότερο και νούμερο ένα της Νέας Ζηλανδίας, που δεν είναι άλλο απο το Fiordland National Park, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή Fiordland, στο νότιο νησί της χώρας! Η περιοχή είναι μια από τις πιο απομωνομένες και θεαματικές περιοχές της χώρας και αποτελείται απο 14 φιόρδ. Τα πιο γνωστά φιόρδ είναι το Milford και Doubtful Sound και είναι και τα μόνα που μπορείς να επισκεφτείς.

Από τα δύο, το πιο ξακουστό είναι το Milford Sound, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον Rudyard Kipling το όγδοο θαύμα του κόσμου! Λοιπόν η βάση για να τα ανακαλύψεις είναι είτε το Queestown, είτε το Te Anau.

Από το Te Anau μέχρι το Milford Sound είναι γύρω στα 120χλμ, μια διαδρομή, όπου θα συναντήσεις δάση, λίμνες, καταρράκτες, ποτάμια μέχρι να φτάσεις στην νούμερο ένα εικόνα της Νέας Ζηλανδίας το Mitre Peak, φτάνει στα 1700 μέτρα σε ύψος και το σχήμα του είναι σαν την πυραμίδα! Απο εκεί θα βρείς μια γκάμα πλοίων για να κάνεις το λιγότερο μια ώρα βόλτα στο Milford μέχρι ολιγοήμερες κρουαζέριες στα φιορδ. Μερικές εταιρίες,www.realjourneys.co.nz/,www.redboats.co.nz/home/,www.cruizemilford.co.nz/,www.mitrepeak.com/. Αλλή πρόταση είναι να κάνεις καγιάκ:www.fiordlandseakayak.co.nz/και γιατί όχι go snorkelling;www.tawakidive.co.nz/και βέβαια να δείς το πάρκο και το φιόρδ απο ψηλά:www.realjourneys.co.nz/,www.airfiordland.com/καλή περίπτωση να επιστρέψεις από το φιόρδ στο Queenstown, αν είναι η βάση σου βέβαια.
Οι επιλογές σου να φτάσεις στο Mitre Peak είναι οι εξής: πεζοπορία, θα κάνεις ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια του κόσμου. Το έχουν ονομάσει “The Finest Walk in the World”, είναι το Milford track! Η διαδρομή ξεκινάει από τη λίμνη Te Anau και τερματίζει στο Sandfly Point, όπου θα πάρεις το πλοίο για να κάνεις βόλτα στο φιόρδ, μέχρι το Sandfly Point είναι 53,5 χλμ, τα οποία καλύπτεις σε 4 μέρες. Είναι ένας εύκολος περίπατος, όπου θα δείς, καταρράκτες, αλλά και αν έχει βρέξει θα δείς παρά πολλούς καταρράκτες, κοιλάδες, παγετώνες, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι οτι επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών κάθε χρόνο και βέβαια το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή, λόγω καιρού και επειδή το χειμώνα, δε μπορείς να κάνεις όλη τη διαδρομή, κάποιες γέφυρες ”χάνονται” μέσα στα νερά. Δεν επιτρέπεται το κάμπινκ και μπορείς μόνο να κοιμηθείς σε καταφύγια. Η διαδρομή μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή με οδηγό, αλλά πρέπει να ενημερώσεις το DOC Fiordland National Park visitos centre,www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/national-parks/fiordland/.Αν πάλι θες να πας με οδηγό, μια πρόταση είναι:www.ultimatehikes.co.nz/, το πακετάκι είναι πιο ακριβό από το να πας μόνος, κοιμάσαι σε διαφορετικά καταφύγια από οτι να πας ανεξάρτητος και γενικά είναι ένα all-inclusive πακέτο.

Άλλος τρόπος, λιγότερο κουραστικός είναι το δικό σου ενοικιασμένο αυτοκίνητο ή με κάποια οργανωμένη εκδρομή, τα συν και τα κατα να έχεις δικό σου αυτοκίνητο σε μια τέτοια διαδρομή είναι αυτονόητα!
Doubtful sound, δεν μαζεύει τον κόσμο του Milford, είναι πιο ήσυχο και δεν έχει να του ζηλέψει τίποτα, μάλιστα είναι μεγαλύτερο. Μπορείς να το επισκεφτείς μόνο οργανωμένα. Η διαδρομή έχει ως εξής: με ένα μικρό βαρκάκι περνάς τη δεύτερη βαθύτερη λίμνη της χώρας Manapouri, φτάνεις στο West Arm, εκεί σε περιμένει το πούλμαν και σε πάει μέχρι το Deep Cove, προσπάθησε να καθίσεις στα αριστερά για να δείς το φιόρδ όπως θα κατεβαίνεις το βουνό και βέβαια για να βγάλεις τη σχετική φώτο! Στο Deep Cove θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα σου, όπου θα δείς εκτός από καταρράκτες, φώκες, καβούρια να λιάζονται, δελφίνια, τα οποία όλα αυτά τα βλέπεις και στο Milford, αλλά θα δείς και μικρά νησάκια. Στην επιστροφή ανάλογα με την εταιρεία που έχεις διαλέξει να κάνεις την εκδρομή, θα μπορείς να επισκεφτείς και τον υδροηλεκτρικό σταθμό που φτιάχτηκε εκεί και για την κατασκεύη των έργων του συγκεκριμένου σταθμού, δημιούργηθηκε ο δρόμος το 1963 και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το φιόρδ! Λοιπόν και εδώ παίζει μπάλα ηwww.realjourneys.co.nz/, η οποία συμπεριλαμβάνει και την επίσκεψη στον υδροηλεκτρικό σταθμό. Αλλές εταιρίες:www.doubtfulsoundcruise.com/,www.doubtfulsound.com/,www.fiordland.gen.nz/.

Δική μου πρόταση: αξίζει να πας και στα 2 φιόρδ. Αν έχεις βάση το Queenstown φεύγεις με τηwww.realjourneys.co.nz/για Manapouri και Doubtful sound, κοιμάσαι Te Anau και το πρωί με την ίδια εταιρεία πας στο Milford sound, την επιστροφή την κάνεις με το μονοκινητήριο, αν βέβαια ο καιρός στο επιτρέπει!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.863
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom