Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία, Queenstown: Extreme sports

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
untitled.jpg

Καλώς όρισες στην πόλη με τις μεγάλες συγκινήσεις, στην πρωτεύουσα της αδρεναλίνης! Η γκάμα είναι μεγάλη και ασύγκριτη! Εδώ θα βρείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα! Σημείωνε: bungy jumping, jetboating, white-water rafting, skydiving, flying, skiing, mountain biking.

Το 1988 η γέφυρα Kawarau bridge, μόλις 23 χλμ απο Queenstown έγινε το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο εμπορικό σημείο, όπου μπορείς να πηδήξεις απο τα 43 μέτρα! Αν θες να κάνεις το πήδημα το βράδυ, τότε η λύση είναι ledge budgy, το οποίο βρίσκεται 400 μέτρα πάνω απο το Queenstown. Βέβαια αν δε σε φτάνουν αυτά κοίτα λίγο το Nevis Highwirewww.bungy.co.nz/index.php/pi_pageid/187μόνο 134 μέτρα, αν δεν αντέχεις τότε απόλαυσε το βιντεάκι!www.canyonswing.co.nz/με αυτή την εταρεία μπορείς να δώσεις το δικό σου στυλ στο πήδημα:www.canyonswing.co.nz/jumpstyles/

Πάμε στο jetboating. Καλύτερα να δούμε αυτό το βίντεο, το οποίο τα λέει όλα:
www.youtube.com/watch?v=qBT-2yGXVwU

μικρή βάρκα διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα τα νερά του ποταμού και από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεσαι απο τη μέση του ποταμού διπλά στα βράχια, έτοιμος να τα ακούμπησεις, όταν ο οδηγός σου κάνει με το χέρι του το σήμα οτι θα κάνει περιστροφή, ετοιμάσου, θα κάνεις μια βόλτα των 360 μοιρών! Συμβουλή, αν πας ακόμα και καλοκαίρι, μη φοράς τα γυαλιά ηλίου, αλλά τα γυαλιά του σκι! Απίστευτο νερό θα ”φάς” στο πρόσωπο σου! Αν πας χειμώνα και παράλληλα χιονίζει, προετοιμάσου, θα το ευχαριστηθείς αλλά θα γίνεις παγοκολώνα, φόρα οτι μπορείς για να προστατεύσεις το πρόσωπο σου και μη ξεχάσεις τα γυαλιά του σκί!www.shotoverjet.com/,www.kjet.co.nz/.
Πάμε στο ράφτινκ:www.queenstownrafting.co.nz/,www.nzraft.com/,www.raft.co.nz/.

Skydiving, μοναδική εμπειρεία η ελεύθερη πτώση, με τη συγκεκριμένη εταιρεία μπορείς να το πραγματοποιήσεις:www.nzone.biz/. Αν πάλι θες κάτι εντελώς διαφορετικό δες και αυτό:www.flybywire.co.nz/, βέβαια με αυτό πας μόλις 170 χλμ/ώρα, ενώ στην ελεύθερη πτώση 200χλμ/ώρα και η πτώση διαρκεί μάξιμουμ 1 λεπτό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση 6 λεπτά! Σκι στις πίστες των πανέμορφων Remarkables και Coronet ski fields. Ενδιαφέρον είναι και το heli-ski queenstown:www.heliski.co.nz/. Λοιπόν αν θες να τα συνδιάσεις όλα αυτά ή μερικά και σε καλή τιμή κοιτά εδώ:www.combos.co.nz/Σχεδόν όλα αυτά βρίσκονται στο κτίριο που ονομάζεται the station:www.thestation.co.nz/, ο ναός των εξτρίμ, ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα απο τη παράγραφο, απλά πέρνα και δες το ναό!

Επειδή αρκετά μας ανέβηκε η αδρεναλίνη, ας πάμε και σε κάτι πιο light! Παίρνουμε το τελεφερίκ, και ανεβαίνουμε στο Bob’s Peak. Η θέα προς Remerkables, Coronet peak, Queenstown καθώς και στη λίμνη Wakatipu είναι απλά μοναδική. Υπάρχουν παρατηρητήρια ώστε να καθίσεις, να βγάλεις με την ησυχία σου τις φώτος. Επίσης υπάρχει καφέ, εστιατόριο,www.skyline.co.nz/Μια άλλη δραστηριότητα χαμηλής ανδρεναλίνης είναι και το golf, αν σε ενδιαφέρει το σπορ κοίτα εδώ:www.millbrook.co.nz/golf.

Αν έχεις μέρες να αφιερώσεις στηΝέα Ζηλανδία, και ειδικά στο νότιο νησί, μην παραλείψεις και δε πας στο Queenstown, ακόμα και αν δεν είσαι εξτρίμ τύπος! Είναι μια όμορφη πόλη, και ειδικά το κομμάτι που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη! Εκεί θα δείς ένα πολύ όμορφο καφέ, με μεγάλη ποικιλία σε σοκολάτες, έχει free wi-fi,www.patagoniachocolates.co.nz/, το συγκεκριμένο είναι παράρτημα του καταστήματος που βρίσκεται στο Arrowtown. Δική μου πρόταση για ύπνο:www.brownshotel.co.nz/, βρίσκεται μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο, έχει δικό του πάρκινκ, και έχει μόλις 10 δωμάτια, όλα με καταπληκτική θέα. Όταν θα κάνεις τη κράτηση μπορείς να ζητήσεις πιο νούμερο δωματίου θες! Το 10 αν και γωνιακό έχει καλύτερη θέα απο το 9, αλλά είναι πιο μικρό! Δικές μου προτάσεις για φαγητό:

Fergburger: γνωστό χαμπουργκεράδικο,φτηνό και μεγάλα χάμπουργκερ, πάντα έχει κόσμο, αρκετή νεολαία το προτιμά!
Beefeater: ειδικεύεται στο μοσχάρι, εστιατόριο μετρίου budget, αλλά εκεί μπορείς να φέρεις το ποτό σου, το μπουκάλι με το κρασί σου και για αυτό θα χρεώθεις μόνο 5 δολλάρια Νέας Ζηλανδίας.
Αν ψάχνεις κάτι ιδιαίτερο, το gantley’s historic restaraunt είναι το αυτό που ψάχνεις,www.gantleys.co.nz/.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.855
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom