Νέα Υόρκη: Μεγάλες ευκαιρίες, μικροί πειρασμοί

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.971
Από τη μια τα γιγάντια εκπτωτικά καταστήματα, από την άλλη οι μικρές εκλεκτικές μπουτίκ που δίνουν χρώμα στην αγορά της πόλης... Το "Μεγάλο Μήλο" τα έχει όλα και σε καιρό κρίσης, συμφέρει ακόμα περισσότερο

asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_27_11_09_27_11_09_310306_21.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
1.CENTURY 21
22 Courtland Street (ακριβώς μπροστά από το Ground Zero), Century 21 - Home, Δ-Τ-Σ: 9 μ.μ., Π-Π: 9.30 μ.μ., Κ: 8 μ.μ.
To κατάστημα που έμαθε τους χρηματιστές και τα στελέχη να ψάχνουν μέσα σε άτακτους σωρούς ρούχων κομμάτια των αγαπημένων τους Ευρωπαίων σχεδιαστών σε τιμές έως και 85% χαμηλότερες της αρχικής. Εδώ θα βρείτε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ -ανδρικά, γυναικεία και παιδικά-, είδη σπιτιού και ταξιδιού και, εάν διαθέτετε πολλή υπομονή, μπορεί να εντοπίσετε πραγματικά ξεχωριστά κομμάτια μεγάλων οίκων, ακόμη και υψηλής ραπτικής (!). Βρήκαμε κοκτέιλ φόρεμα Alberta Feretti 120 δολάρια, παπούτσια γυναικεία Costume National 310, παπούτσια ανδρικά Timberland 45 δολάρια.
Tip: Θέλει πολύ, πολύ ψάξιμο. Και προσοχή: λόγω της κοσμοσυρροής, συχνά τα ρούχα και τα παπούτσια είναι ταλαιπωρημένα ή ακόμη και κατεστραμμένα.
2.LOEHMANN΄S
101 7th Avenue, Loehmann's (c) 2009, Δ-Σ: 9 μ.μ., Κ: 7 μ.μ.
Η «ναυαρχίδα» αλυσίδας πολυκαταστημάτων με στοκ ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ οίκων όπως Calvin Klein, Diane Von Furstenberg, Kenneth Cole, Dolce & Gabbana, Valentino, Nicole Miller, Anne Klein, Donna Karan, Michael Kors κ.ά. Τελευταία, φέρνει και παπούτσια της προηγούμενης σεζόν από το πολυτελές Barney's - αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρείτε από Manolo Blahnik και Yves Saint Laurent έως Missoni, Prada και Giusepe Zanotti. Κατά κανόνα, τα νούμερα είναι σπασμένα, οπότε η αναζήτηση είναι και θέμα τύχης. Πάντως, αν βρείτε κάτι που σας αρέσει αλλά δεν σας κάνει, ζητήστε από το customer service να αναζητήσει το κομμάτι αυτό σε κάποιο άλλο από τα εξήντα υποκαταστήματα της εταιρείας. Ενδεικτικές τιμές: βραδινό φόρεμα Vera Wang 250 δολάρια, παπούτσια Prada (σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2009) 220 δολάρια, ανδρικά πουκάμισα Polo Ralph Lauren 35 δολάρια.
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_27_11_09_27_11_09_310306_61.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
3.SYMS
400 Park Avenue, Syms, Δ-Π: 7.30 μ.μ., Σ: 6.30 μ.μ., Κ: 5.30 μ.μ.
Θα βρείτε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, καθώς και είδη ταξιδίου, κυρίως Αμερικανών σχεδιαστών, με έμφαση στην ενδυμασία γραφείου και επαρκή ποικιλία σε μεγάλα νούμερα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι όλα είναι τοποθετημένα ανά μεγέθη στα οποία αντιστοιχεί συγκεκριμένο χρώμα (π.χ. όλα τα large ή αμερικανικό 8 έχουν πράσινη ταμπέλα). Επιπλέον, η τιμή των προϊόντων χαμηλώνει όσο περισσότερο καιρό βρίσκονται στο ράφι. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή που θα πληρώσετε είναι αυτή στην ταμπέλα που αντιστοιχεί στην ημερομηνία που κάνετε τα ψώνια σας.
Tip: Προσοχή στις ανακοινώσεις! Πολύ συχνά ανακοινώνονται προσφορές-αστραπή που ισχύουν, για παράδειγμα, για την επόμενη μισή ώρα…
4.FILENE΄S BASEMENT/MARSHALL΄S/TJ MAXX
Filene's Basement: 4 Union Square, Filene’s Basement – Where Bargains Were Born, Δ-Σ: 10 μ.μ., Κ: 8 μ.μ.
Marshalls: 125 West 125th Street, Marshalls, Δ-Σ: 9 μ.μ., Κ: 7 μ.μ.
TJ Maxx : 620 Ave. Of The Americas, T.J.Maxx - Designer & Brand Name Clothing, Accessories and Home Decor, Δ-Σ: 9 μ.μ., Κ: 8 μ.μ.
Συνήθως προμηθεύονται το στοκ καταστημάτων όπως το Macy's και το Bloomingdale's, γεγονός που σημαίνει ότι προσφέρουν μεγάλη ποικιλία Αμερικανών σχεδιαστών αλλά και κάποιους Ευρωπαίους σε τιμές 30% - 80% χαμηλότερες των αρχικών: ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ -ανδρικά γυναικεία και παιδικά-, είδη σπιτιού και ταξιδιού. Ειδικά το Filene's Basement, που πέρασε προσφάτως μεγάλες οικονομικές περιπέτειες αλλά λειτουργεί κανονικότατα, είναι διεθνώς γνωστό για το ετήσιο ξεπούλημα νυφικών: φορέματα με αρχική τιμή που φτάνει και τα 9.000 δολάρια πωλούνται έως και 699 δολάρια. Αν είστε πραγματικά αποφασισμένες, ενημερωθείτε στο web site του καταστήματος για τις ημερομηνίες και ετοιμαστείτε να στηθείτε στην ουρά από τα ξημερώματα! Το κυνήγι συχνά γίνεται βίαιο, αλλά, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, αξίζει τον κόπο.
5.DSW
40 East 14th Street, Shoes at DSW: Shop Thousands of Women's Shoes, Men's Shoes, Sandals & Flip Flops, Δ-Σ: 10 μ.μ.., Κ: 8 μ.μ.
Τι θα βρείτε: παπούτσια γυναικεία, ανδρικά και κάποια παιδικά, και είδη ταξιδίου. Ευρωπαίοι σχεδιαστές αλλά και Αμερικανοί σε τιμές 15% - 65% χαμηλότερες των αρχικών. Μην παραλείψετε να αναζητήσετε τα πίσω ράφια με τις ευκαιρίες, όπου οι τιμές είναι ακόμη χαμηλότερες αλλά τα νούμερα είναι σπασμένα.
6.BARNEYS CO-OP
116 Wooster Street, Barneys New York, Δ-Σ: 7 μ.μ., Κ: 6 μ.μ.
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_27_11_09_27_11_09_310306_131.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Aπό το 1985, όταν πρωτοάνοιξε ως το «φρέσκο» παράρτημα του ομώνυμου, γνωστού πολυκαταστήματος, έχει καθιερωθεί ως προάγγελος κάθε νέας τάσης της μόδας - σαφώς απευθύνεται σε νεανικότερο κοινό και οι τιμές του, αν και χαμηλότερες, δεν είναι απαραίτητα φθηνές… Θα βρείτε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ ανδρικά και γυναικεία, καθώς και καλλυντικά. Δύο φορές το χρόνο (συνήθως αρχές Ιουνίου και τέλη Φεβρουαρίου), οργανώνει ένα πενθήμερο shopping event, όπου όλα του τα προϊόντα της προηγούμενης σεζόν διατίθενται σε τιμές 60% - 80% χαμηλότερες των αρχικών. Πρόκειται ίσως για την πιο άγρια σκηνή επώνυμου shopping που έχετε συναντήσει, αλλά, αν δεν σας τρομάζει το ψάξιμο, το σπρώξιμο και τα ανοιχτά δοκιμαστήρια, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ακριβείς
ημερομηνίες στο web site του Barneys.
7.WOODBERRY COMMONS OUTLETS
498 Red Apple Court, Central Valley, Chelsea Premium Outlets: Impressive Savings On Designer Brands. Δ-Κ: 9 μ.μ.
Ενα ολόκληρο χωριό με 220 καταστήματα των γνωστότερων αμερικανικών και ευρωπαϊκών ονομάτων, από DKNY μέχρι Nike, από Dolce&Gabbana μέχρι Levi's, από Bottega Veneta μέχρι Timberland. Απέχει μία ώρα από το Μανχάταν και, για να το εξερευνήσετε, θα χρειαστείτε μία ολόκληρη ημέρα, αλλά αξίζει τον κόπο: οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 25% έως 85%.
Για εκλεκτικούς και fashionistas
Οι νέοι «παίκτες» στην αγορά της Νέας Υόρκης είναι μικρά, εκλεκτικά καταστήματα που προσφέρουν στον αγοραστή όχι μόνο τα προιόντα τους, αλλά και το εισιτήριο για ένα συγκεκριμένο lifestyle.
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_27_11_09_27_11_09_310306_181.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Freemans Sporting Club
8 Rivington St., East Storefront (μεταξύ Chrystie St. και Freeman Aly) Freemans Sporting Club
Κατάστημα ανδρικών ρούχων που θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες του Οσκαρ Γουάιλντ αν τα ρούχα του, μέσα στον νεοκλασικισμό τους, δεν είχαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και ενίοτε εκκεντρικές λεπτομέρειες. Επίσης, ειδικεύεται στα χειροποίητα κοστούμια και πουκάμισα. Στο βάθος λειτουργεί ένα πλήρες ανδρικό κουρείο το οποίο, με ήχους ροκ, προσφέρει ανδρική περιποίηση χωρίς ενοχές. Οι γνωρίζοντες λένε ότι το ξύρισμα είναι must.
Seven New York
110 Mercer Street (μεταξύ Spring και Prince Street), SEVEN NEW YORK
Concept store με καλλιτεχνικές τάσεις. Θα σας δώσει με μια ματιά στις προθήκες του μια ολοκληρωμένη εικόνα όχι μόνο τού τι φοριέται σήμερα, αλλά και του τι θα φορεθεί αύριο. Δίπλα από το ταμπελάκι με την τιμή (που συνήθως δεν είναι ευκαταφρόνητη) θα βρείτε και ένα ταμπελάκι με μια φωτογραφία που αποκωδικοποιεί το τι ακριβώς αγοράζετε και πώς πρέπει να φορεθεί…
Kiki de Montparnasse
79 Greene Street, Luxury lingerie and intimacy products from bedroom toys to luxury gifts & more.
Εμπνευσμένο από την περιβόητη μούσα του Μαν Ρέι, αποτελεί τον νεοϋορκέζικο ναό του ερωτισμού με γερές αλλά σικάτες δόσεις αισθητικής burlesque. Εκτός από εσώρουχα, ερωτικά αξεσουάρ και κοσμήματα, στις προθήκες του θα βρείτε μια εκλεκτική συλλογή ειδών σπιτιού, ηλεκτρονικών, βιβλίων και έργων τέχνης.
Opening Ceremony
35 Howard Street, OPENING CEREMONY
Με καταστήματα σε Τόκιο, Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες, είναι το αγαπημένο στέκι επίδοξων ή πραγματικών fashion icons, όπως η Cloe Chevigny. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον επάνω όροφο με την εκλεκτική συλλογή βιβλίων και μουσικής. Επίσης, είναι το μόνο κατάστημα στη Νέα Υόρκη που πουλάει τις ιαπωνικές ανδρικές τσάντες-φετίχ Porter.
Paul Smith Sale Shop
280 Grand Street (κοντά στη Roebling Street) Williamsburg, Brooklyn
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία όχι μόνο να αγοράσετε τα εξαιρετικά ρούχα και είδη σπιτιού από τις συλλογές του Paul Smith σε πολύ καλές τιμές, αλλά και να επισκεφτείτε την πολύ trendy περιοχή Williamsburg του Μπρούκλιν.
Bird
203 Grand Street (κοντά στην Driggs Avenue)
Μια και θα είστε στο Williamsburg, αξίζει να επισκεφτείτε και το νεο-βιομηχανικό Bird που, εκτός από μια εκλεκτική και πολύ ιδιαίτερη συλλογή γυναικείων ρούχων νέων σχεδιαστών αλλά και μεγάλων ονομάτων όπως o Martin Margiela, διαθέτει και εξαιρετικά πρωτότυπα δοκιμαστήρια -ρεπλίκες σάουνας που μυρίζουν κέδρο και έχουν τον πιο κολακευτικό φωτισμό.
Green Depot
222 Bowery (μεταξύ Prince και Spring Streets), Green Building Supplies | Green Depot
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_27_11_09_27_11_09_310306_311.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Αν και δεν νομίζουμε ότι ο μέσος τουρίστας έρχεται στη Νέα Υόρκη για να αγοράσει οικολογικά ευαίσθητα είδη σπιτιού, ωστόσο το συγκεκριμένο κατάστημα αξίζει να το επισκεφτεί κανείς για να πάρει μια γεύση της νέας πράσινης τάσης που έχει βρει πιστούς οπαδούς στην οικολογικά ευαίσθητη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των προϊόντων, θα βρείτε βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, χειροποίητα σαπούνια μικρών τοπικών παραγωγών αλλά και βιβλία που θα σας κάνουν φιλικότερους προς το περιβάλλον!
tip: Οι εκπτώσεις -υπό το βάρος και της οικονομικής ύφεσης- είναι πλέον μόνιμη κατάσταση στο σύνολο των καταστημάτων της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, κάθε εβδομάδα προγραμματίζονται «ξεπουλήματα» σε διάφορα σημεία της πόλης. Ενημερωθείτε σχετικά στην ιστοσελίδα του περιοδικού New York Magazine: www.nymag.com/shopping/articles/sb/.


Της ΣΥΛΒΙΑΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
 
Last edited by a moderator:

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Σε ευχαριστώ!!! Ότι πρέπει!!! (δεν λέω το γιατί, μήπως και το γρουσουζέψω)
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Παιδιά σας παρακαλώ θερμά μην αντιγράφετε κείμενα ολόκληρα από άλλες ιστοσελίδες. Πρέπει να είμαστε σωστοί. Γράφετε μόνο την αρχή του άρθρου και στη συνέχεια το λινκ για όποιον θέλει να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο. :)
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αχ τι μας κανεις και με εχει πιασει η καταναλωτικη μου μανια
 

rainbow_326

Member
Μηνύματα
59
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Φίτζι
Σ΄ευχαριστώ! Πολύ χρήσιμο άρθρο!
 

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος του κοσμου
Στο century 21 εχω ψωνισει το 2001! Νομιζα πως ειχε γκρεμιστει με τους πυργους!!!
Το διαφημιζαν ως το καλυτερα κρυμμενο μυστικο της Νεας Υορκης...

Ειναι τεραστιο , εχει τα παντα (θυμαμαι υπεροχα παλτα και τσαντες) και να πω οτι δυο μπλουζες που αγορασα τις φοραω ακομα ...
και δεν εχω ξαναπαει απο τοτε Νεα Υορκη και ληγει και η visa:klaps:
 

rainbow_326

Member
Μηνύματα
59
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Φίτζι
Στο century 21 εχω ψωνισει το 2001! Νομιζα πως ειχε γκρεμιστει με τους πυργους!!!
Το διαφημιζαν ως το καλυτερα κρυμμενο μυστικο της Νεας Υορκης...

Ειναι τεραστιο , εχει τα παντα (θυμαμαι υπεροχα παλτα και τσαντες) και να πω οτι δυο μπλουζες που αγορασα τις φοραω ακομα ...
και δεν εχω ξαναπαει απο τοτε Νεα Υορκη και ληγει και η visa:klaps:
Δεν θα χρειάζεσαι visa σε 1 μήνα :clap:
 

on-off

Member
Μηνύματα
24
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
serbia
Ταξίδι-Όνειρο
κίνα-βόρεια κορέα
να προσθέσω το century 21 στο long island.πολλοί λένε και μέσα σε αυτούς και εγώ ότι το century στο μανχαταν δεν αξίζει μία μπροστα σε αυτό του long island.πιό μικρό σε μέγεθος αλλά απίστευτα ρούχα σε εκπληκτικές τιμές.
στο woodberry βρήκα ελάχιστα καλά πράγματα να αγοράσω.
 

I love NY

Member
Μηνύματα
45
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
new york-montreal ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υόρκη-Καλιφόρνια οδικώς
παιδια αξιζει να πατε οπωσδήποτε στο WOODBERRY COMMONS OUTLETS, απίστευτες τιμές, φοβερή ποικιλία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.332
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom