Νέος κοροναϊος- θα πάμε ή να ακυρώσουμε ??

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι τα πράγματα στην Κωνσταντινούπολη και αν θα κάνω κακώς να πάω τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν; Ο κύριος λόγος που του ταξιδιού είναι λόγω μιας επέμβασης που είχα κάνει εκεί κ θέλω να γίνει επανεξέταση από τον γιατρό. Τι θα με συμβουλεύατε ;
Μέχρι 15/9 δεν υπάρχουν πτήσεις.Μιλάς για μετά ή οδική μετάβαση;
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
530
Likes
2.285
Για Βιένη πως το βλέπετε; Έχει πάρα πολύ οικονομικά αεροπορικά για Σεπτέμβριο και σε κρούσματα είναι σε παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδα.

Κάποιοι πιθανοί κίνδυνοι που σκέφτομαι είναι το αεροπλάνο δεδομένου ότι δεν ανανεώνεται ο αέρας όπως σε ένα όχημα που έχει ανοιχτά παράθυρα και το ότι με το έντυπο που συμπληρώνεις στον γυρισμό αν βρεθεί ένα άτομο θετικό μετά όλοι από την πτήση μπαίνουν σε καραντίνα νομίζω

*Τώρα που έκανα λίγη έρευνα είδα ότι ανέβηκαν τα κρούσματα σήμερα, ειδικά στην Βιένη και αναμένουν να δουν που θα οδηγήσει αυτή η κορύφωση οπότε ίσως δεν είναι η ιδανική ιδέα
https://parallaximag.gr/epikairotit...italia-mono-ta-protakia-scholeio-stin-tourkia
@kabamarou κλείσε δωμάτιο με δωρεάν ακύρωση μέχρι και την προηγούμενη μέρα το βράδυ, κλείσε πάμφθηνη πτήση και στη χειρότερη όλων να χάσεις τα λεφτά της πτήσης (max 40 ευρώ με loco), ένα μικρό ρίσκο σε σχέση με ένα ωραίο ευρωπαϊκό ΣΚ.

Για να νιώθεις άνετα στην πτήση, βάλε N95 μάσκα από αυτές τις ακριβές μιας χρήσης, βάλε και μια χειρουργική από πάνω, γιατρός δεν είμαι αλλά νομίζω μειώνεις πάρα πολύ την πιθανότητα μόλυνσης. Και μην τη βγάλεις καθόλου μέχρι να φτάσεις. Δεν είναι τίποτα.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τώρα που το σκέφτομαι περισσότερο δεν είναι απλά ο κίνδυνος για το ότι μπορεί να κολλήσεις τον ιο στο αεροπλάνο, να χάσεις τα χρήματα από την πτήση, κάποια χρήματα από το airbnb αν το ακυρώσεις τελευταίες ημέρες, να χρειαστεί να μπεις σε καραντίνα όταν γυρίσεις λόγω κάποιου νόμου που μπορεί να βγει τελευταία στιγμή η λόγω του ότι βρέθηκε κάποιος θετικός στο αεροπλάνο, να χρειαστεί ίσως να την βγάλεις σε καραντίνα σε ένα ξένο μέρος ίσως και με δικά σου έξοδα.

Είναι και το ότι μέχρι την ημέρα που θα πας θα είσαι με το άγχος ότι μπορεί να συμβεί κάτι και να χαλάσει όλο αυτό που έχεις προγραμματίσει μέσα στο μυαλό σου, όλο αυτό που έχεις σχεδιάσει και ονειρευτεί. Και αν συμβεί τελικά να εισπράξεις και την απογοήτευση. Ανάλογα και με τα συναισθήματα του καθενός βέβαια και σίγουρα στραβές μπορούν να συμβούν σε κάθε εποχή αλλά τώρα είναι πολύ πιο πιθανές
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
1.941
Απορια...σε πτηση απο Στοκχολμη με ανταποκριση στο Βελιγραδι,δεν ειμαι υποχρεωμενη να φερω αρνητικο pcr test εδω ελλαδα?καλα τα σκεφτομαι?
 

Providen

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Κάπου διάβασα ότι πρέπει να συμπληρώσουμε μια φόρμα για το αεροδρόμιο? Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω ?
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Κάπου διάβασα ότι πρέπει να συμπληρώσουμε μια φόρμα για το αεροδρόμιο? Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω ?
https://travel.gov.gr/Το επίσημο site είναι ο "οδηγός" μας, αλλά έχει και πολλά κατατοπιστικά posts στο forum, με μια αναζήτηση θα τα βρεις
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Για να νιώθεις άνετα στην πτήση, βάλε N95 μάσκα από αυτές τις ακριβές μιας χρήσης, βάλε και μια χειρουργική από πάνω, γιατρός δεν είμαι αλλά νομίζω μειώνεις πάρα πολύ την πιθανότητα μόλυνσης. Και μην τη βγάλεις καθόλου μέχρι να φτάσεις. Δεν είναι τίποτα.
Νομιζω πως οι γιατροι δεν ταξιδευουν με μασκα+ασπιδα η δυο μασκες γιατι ο αερας κυκλοφορει ανετα στα ματια, απο τα οποια κολλας, αλλα με μασκα+προστατευτικα γυαλια των 5 ευρω που ειναι και πολυ πιο ανετα στην κινηση του κεφαλιου και δεν φτανει αερας στα ματια.
 
Last edited:

angelicsp

Member
Μηνύματα
79
Likes
26
Καλησπέρα σας!! Μη έχοντας τι να κάνω και έχοντας πάθει στέρηση χωρίς ταξίδι τόσο καιρό βρήκα μια προσφορά για ξενοδοχείο στο Μανχάταν της νέας Υόρκης 550 ευρώ 9 βραδυα για 2 άτομα. Το έκλεισαν χωρις καν να το σκεφτώ με δωρεάν ακύρωση βέβαια για τον ερχόμενο Φλεβάρη. Θα μου πεις τώρα που πας κουκλίτσα μου γινεται χαμός εκεί.. Ποια η γνώμη σας? Υπάρχει πιθανότητα να έχουν ηρεμήσει τα πράγματα η θα μείνω με την χαρά?
 

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.010
Απιθανο το βλεπω πολυ, εκει δειχνουν να τους ενδιαφερουν μονο η οικονομια τους και να χειριζονται τους πολιτες σαν αναλωσιμους για την αναπτυξη της οικονομιας.
Μακαρι να χασει τις εκλογες ο πορτοκαλι βλακας μπας και ο επομενος ριξει κανα χρημα στην υγεια να στρωσει η κατασταση. Μακαρι.
 

ilias!

Member
Μηνύματα
10
Likes
39
Καλησπέρα θα κλείσω εισιτήρια για Βερολίνο μέσα Οκτωβρίου. Από όσο είδα δεν θέλει τεστ ούτε από Θεσσαλονίκη προς Βερολίνο, ούτε από Βερολίνο προς Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι σήμερα που έψαξα. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε περίπτωση που βγει ανακοίνωση ότι χρειάζεται υποχρεωτικο τεστ π.χ τελευταία μέρα και δεν προλαβαίνω να το κάνω τι θα συμβεί? Δε θα μπορώ να ταξιδέψω προς Βερολίνο ή να γυρίσω Ελλάδα αντίστοιχα?
Καλησπέρα, σε παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετωσαν συν ταξιδιώτες μας στην επιστροφή μας από Μάλτα προς Αθήνα, άλλαξε κατά την παραμονή μας στην Μάλτα η οδηγία για τέστ κορονοιου και εκεί που δεν υποχρεωτικό το τεστ για τους Έλληνες έγινε ξαφνικά υποχρεωτικό, απλά δεν τους άφησαν να ανέβουν στο αεροπλάνο! Και αναγκάστηκαν να ξανά κλείσουν εισιτήρια για να επιστρέψουν καθώς ήταν υποχρεωτικό να έχουν μαζί τους αρνητικό τέστ. Σε επικοινωνία που είχαν με την πρεσβεία η απάντηση που πήραν ήταν ότι όλα είναι ρευστά. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κάνεις το τέστ ανεξαρτήτου οδηγίας για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom