Νέος προορισμός: Ουαλία

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΟΥΑΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ

Εκτός αν δε θέλετε να σας φορτώσουν κι άλλους προορισμούς στο μυαλό σας. Η Ουαλία είναι άγνωστη. Δεν προτιμάτε. Είναι όμως ένα διαμάντι. Δεν έχω πάει ακόμα Σκωτία και ενδέχεται να υποστηρίξουν κάποιοι ότι της μοιάζει. Εγώ όμως δεν έχω ξανά δει τέτοιες εικόνες. Ή μάλλον έχω δει σε κάτι φωτογραφίες από Σκανδιναβία. Ας αρχίσω γρήγορα:

Που πήγα λοιπόν:
alh5.googleusercontent.com__fPYDYxfjV_A_T6w_gVHj1LI_AAAAAAAAAXQ_XeJqyNmfq0E_s512_Wales.jpg

δείτε μερικές φωτογραφίες και επανέρχομαι με σχόλια και πληροφορίες...
Ουαλία - Η φωτογραφική Gallery του TravelStories
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...

Ας ξεκινήσω απ' τα απλά και να κάνω μια μνεία σε ορισμένα χωριά της περιοχής:

St David's: Την λάτρεψα την Ουαλία επειδή με έφερε κοντά σε τόσο απόκοσμες εικόνες. Θα δείτε κι άλλες παρακάτω (βλέπε Solva, Bangor) αλλά και ο St. David's, ο παλαιότερος καθεδρικός ναός της Γηραιάς Αλβιόνας (μετράει κοντά μια χιλιετία) σας μεταφέρει σε ιστορίες για δρυΐδες, μάγους, δράκους και ιππότες. Ο ναός έχει την ιδιαιτερότητα να είναι χτισμένος μέσα σε κοιλάδα ενώ το χωριό είναι χτισμένο σχεδόν από πάνω του (σε αντίθεση με τους περισσότερους καθεδρικούς που χτίζονται στο λόφο του χωρίου «μπουκώνοντας» και επιβάλλοντας την «κυριαρχία» του). Έτσι, τα 30 μέτρα του καμπαναριού του, γίνονται ορατά μόνο όταν φτάσετε στην άκρη του χωριού για να τον δείτε αφ υψηλού. Υπάρχει χώρος στάθμευσης στη βάση του ναού αλλά καλύτερα προτιμήστε να παρκάρετε πριν την αψίδα εισόδου στον χώρο και να κατηφορίσετε τις σκάλες ανάμεσα στις ταφόπλακες, προς τον όγκο του ναού.



Solva: Πηγαίνουμε, πηγαίνουμε αναβαίνουμε λόφους, κατεβαίνουμε προς παραλίες

(Newgale) και ξαφνικά… χειρόφρενο. Στη μέση του δρόμου. Όπισθεν. Στάση. Φωτογραφίες:

Αυτό θα το δείτε και στην πόλη Bangor:

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που πέτυχα άμπωτη…

Haverfordwest: θυμάστε πιο παλιά που μιλάγαμε για την αδυναμία των Άγγλων να φτιάξουν ανθρωπινούς δρόμους πάνω σε βουνά και λόφους? Έ φανταστείτε τι γίνεται εδώ. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε λόφους και οι δρόμοι τους ανεβαίνουν κάθετα.. δεν είναι το χειρότερο, θα βρείτε κι άλλα αρκετά αλλά εδώ μου ήρθε στο νου τα ελληνικά χωριά τέτοιου τύπου (βλέπε Κρανίδι που το έχω και πρόσφατο). Στενοί δρόμοι, έλλειψη πεζοδρομίων, ανηφόρες, κατηφόρες, τι άλλο θες; Να δεις κάτι διαφορετικό σε τούτη τη χώρα. Και το είδα και το χάρηκα


Llanberis:

Αυτό είναι το χωριό

Αυτή είναι η λίμνη του

Αυτός είναι ο περιφερειακός σιδηρόδρομος που σας βολτάρει γύρω από τη λίμνη

Καλά όλα αυτά. Είναι αυτοί αρκετοί λόγοι για να σας ΕΠΙΒΑΛΩ να ταξιδέψετε 85 μίλια από Liverpool για να έρθετε εδώ; Και βέβαια είναι! Αν όμως δεν πείθεστε θα προχωρήσω σε πιο δραστικά μέτρα και τότε δεν θα σας αφήσω καμία επιλογή…
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Το απόλυτο highlight του ταξιδίου μου είναι το Snowdonia Mountain Railway (Snowdon Mountain Railway - A Majestic train journey to the Summit of Snowdon, the highest peak in Wales.). Το τρένο ξεκινάει από το χωριό Llanberis και ανεβαίνει στην κορυφή του βουνού Snowdonia (1085 μ.). Δε θα μπορούσε βέβαια να τα καταφέρει αν δεν είχε οδοντωτό σύστημα στις γραμμές. Το εισιτήριο στοιχίζει 25 λίρες αλλά αξίζει κάθε τελευταίο penny του. Το πρώτο τρένο φεύγει στις 09:00 και στη συνέχεια, ανάλογα με τον κόσμο ενώ τρένο μετά τις 17:00 δε φεύγει.

Η διαδρομή περιέχει καταρράκτες, κοιλάδες που θυμίζουν τούνδρα, αλπικές λίμνες διάσπαρτες στο τερέν, ιστορίες για γίγαντες και μάγισσες από τα μεγάφωνα του τρένου, διαδρομές στην άκρη απύθμενων γκρεμών (όταν βλέπεις τέτοιες εικόνες γύρω σου δεν σου έρχεται αυτόματα πως οι λίμνες και τα δάση που βλέπεις στο επίπεδο του χωριού, είναι σε υψόμετρο 100, έχεις την αίσθηση ότι είσαι ήδη ψηλά στα βουνά. Άρα το όλο θέαμα σε κάνει να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι κάπου στις κορυφές των Ιμαλάϊων. Άλλωστε, ομάδα της Αγγλίας που ανέβηκε στα Ιμαλάϊα, επέλεξε να εξασκηθεί εδώ). Είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους αλλά κυρίως τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τα όσα βλέπουν. Το σαλέ τώρα στην κορυφή είναι ιδανικά τοποθετημένο και σχεδιασμένο. Το τρένο θα σας αφήσει μισή ώρα εκεί όπου οι επιλογές σας είναι η ανάβαση στην κορυφή απ’ όπου σε καθαρές μέρες μπορείς να διακρίνεις όλα τα Βασίλεια. Ας δούμε μερικές φωτό:





 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μα που το είχα ακούσει (ά ναι! Σε κάτι chain mails) ότι οι Γερμανοί κατάφεραν ένα αδιανόητο επίτευγμα της μηχανικής όταν κατασκεύασαν μια πλωτή γέφυρα- εκτροπή ενός ποταμού:
awww.photographytips.com.au_images_river_above_river_germany_photography1.jpg


ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ! Οι Εγγλέζοι το είχαν κάνει αυτό το μακρινό 1805!!
Η ζωή στο Pontcysyllte ήταν ήρεμη. Το ποταμάκι, οι καταπράσινες πλαγιές, τα πουλάκια που τιτ...////// όλα αυτά άλλαξαν όταν βρεθήκαν πρώτες ύλες στην περιοχή. Αυθάδεις καμινάδες άρχισαν να ξεφυτρώνουν σε ξέφωτα και πλαγιές ξερνοβολόντας καυσαέρια, καμιόνια, εργάτες, φορτηγά, όλα μαζί φρόντισαν ώστε τα πουλάκια που μνημονεύσαμε πριν από λίγο, να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να τη κάνουν από αυτή την σκ***τρυπα (κάπως έτσι πρέπει να ήταν κρίνοντας από τα όσα διάβασα και είδα στο τουριστικό περίπτερο).
Και ερχόμαστε στο επίμαχο σημείο: Πως μεταφέρεις όλα αυτά τα υλικά τα οποία μάλιστα κάποια είναι ιδιαίτερα εκρηκτικά; μα με βάρκες. έλα όμως που ανάμεσα στα εργοστάσια και στους κυριότερους οδικούς άξονες απλώνεται βαθιά κοιλάδα; τι κάνεις; απλό:




είμαστε ακόμα Ουαλία έτσι; και για όσους δε διαβάσανε ακόμα τα του Snowdonia, ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ στο από πάνω μήνυμα!
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
(επαναλάβετε μετά από μένα: «ΕΙΜΑΙ ΚΤΗΝΟΣ» (εγώ δηλαδή...))
Λόγω των εικόνων και των περιγραφών που θα ακολουθήσουν, όφειλα να κόψω καινούριο και ξεχωριστό θέμα για την Ουαλία. Όλα όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα θα μεταφερθούν εδώ.
Μετά το παρακάτω μήνυμα, θα έχετε τάσεις λιποθυμίας. Θα σας πω πώς να τις γιατρέψετε: την επόμενη φορά που θα μου κλείσετε περιχαρείς εισιτήρια για να επισκεφτείτε δέκατη έβδομη φορά το Λονδίνο, κλείστε επιπλέον μια μέρα για τις μετακινήσεις σας και εξορμήστε στας εξοχάς. Το έκανε η Nena με την Κορνουάλη, μπορείτε κι εσείς. Τα υπογλώσσια και πάμε:
Θα ξεκινήσω με τα inlands που είναι και τα πιο άγνωστα. Άνθρωποι που μίλησα μαζί τους παραπονιόντουσαν ότι διαφημίζεται η Νότια Ουαλία (βλ. Cardiff, Swansea, St. David’s) και η Βόρεια (βλ. Snowdonia) ενώ η κεντρική μένει στην αφάνεια. Και είναι όμορφη (έτσι μου λέγανε), διάολε είναι πανέμορφη (έτσι λέω εγώ). Μένουμε λοιπόν κεντρικά με τρία πολύ βασικά αξιοθέατα. Αρχικά θα δούμε τα δύο:
ELAN VALLEY:
Όχι απλά άγνωστη αλλά απούσα από διάφορους οδηγούς που έψαξα. Ακόμα και οι χάρτες της χώρας, δεν συγκαταλέγουν τούτες τις διαδρομές στις όμορφες. Όλα ξεκινάνε από τη μικρή πόλη Rhayader (αναζητήστε καντούνια που θα σας κατεβάσουν στο ποτάμι). Ακολουθείτε τον δρόμο προς Elan Valley. Tip (όμως μιλάμε για καραtip) την επίσκεψή σας θα την πραγματοποιήσετε μετά από νεροποντή ή έντονη/ πολύωρη βροχή. Αν δεν απολαύσετε τα φράγματα με τον τρόπο που το έκανα εγώ… μμ.. δε ξέρω…
Εδώ υπάρχουν 4 φράγματα που κατασκευάστηκαν διαδοχικά από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι κάπου το 1950 το τελευταίο, για να τροφοδοτούν το Birmingham. Το πρώτο θα το δείτε στο βάθος μιας κοιλάδας:
alh4.googleusercontent.com__fy3WTosUlxE_UGWXn_abDzI_AAAAAAAAAk8_xzwV_H_oIr8_s800_IMG_3598.JPG

alh5.googleusercontent.com__E6p2uWoVdAk_UGWXnly9TKI_AAAAAAAAAlE_n8PQkZ2paxo_s800_IMG_3589.JPG

alh5.googleusercontent.com__xyI_IliwLEc_UGWXnz4E4YI_AAAAAAAAAlA_o_1kyHGOX_k_s800_IMG_3592.JPG

Οκ. Κάντε μια στάση. Οτιδήποτε βρίσκεται απέναντι ή δίπλα από το φράγμα, δημιουργεί ηχείο επιστρέφοντας τη βοή από παντού! Ακόμα και μια μικρή πινακίδα στο σημείο θέασης δίπλα και πάνω από το φράγμα, προς στιγμήν αναπαράγει τούτο τον ήχο! Θα συνεχίσετε τη διαδρομή σας μέχρι το γεφύρι:
alh4.googleusercontent.com__KBD4wbgjtoY_UGWXouNgSAI_AAAAAAAAAlQ_Juzr79sz5dk_s800_IMG_3600.JPG

Θα το περάσετε με πορεία προς το φράγμα Claerwen (hold your breath) :
alh6.googleusercontent.com__9jKc1heX6jE_UGWXqHQEHsI_AAAAAAAAAlk__rEug_cpbJA_s800_IMG_3632.JPG

alh4.googleusercontent.com__Kebdo4JEeTY_UGWXo3mHRaI_AAAAAAAAAlM_naAAfDTXfuQ_s800_IMG_3609.JPG

alh5.googleusercontent.com__kZqvcfr9dr0_UGWXpGLLBKI_AAAAAAAAAlc_kVsZxlYCOQI_s800_IMG_3627.JPG

(δε σταματώ ρεεε!) Θα επιστρέψετε στο γεφύρι και θα στρίψετε δεξιά προς τα άλλα δύο:
alh4.googleusercontent.com__tItMynURxjA_UGWXp63jIaI_AAAAAAAAAlo_DLwQ64DkC5s_s800_IMG_3637.JPG

alh6.googleusercontent.com__5CSIVTrd1h8_UGWXqYg_MgI_AAAAAAAAAlw_649Ov4sjPpQ_s800_IMG_3643.JPG

alh5.googleusercontent.com__B083aUCTSZ0_UGWXq1NY_rI_AAAAAAAAAmA_bnzhzhKlEXk_s800_IMG_3644.JPG

alh4.googleusercontent.com__sq9xHudJzAo_UGWXrPpirlI_AAAAAAAAAmM_v3KvTpfHayo_s800_IMG_3652.JPG

Διακοπή για διαφημίσεις…. …

Πάμε
NATIONAL SHOWCAVES OF WALES
Το πώς φτάσαμε εδώ και ποιες διαδρομές πρέπει να ακολουθήσουμε, θα τα δούμε σε επόμενο μήνυμα.
Ναι, είμαι βαρεμένος με τα σπήλαια από μικρό παιδί. Άρα τοποθετήθηκαν στις άμεσες προτεραιότητες. Ανάμεσα στις εισόδους των τριών σπηλιών που θα δούμε, έχουν ξαμολήσει ένα σκασμό πλαστικούς δεινόσαυρους σε φυσικό μέγεθος. Το πάρκο υποστηρίζει πως είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μάλλον το πιστεύω, ένα must αν έχετε μαζί σας πιτσιρίκια. Πάαμε τώρα στις σπηλιές.
Η είσοδος στοιχίζει 13,75 λίρες. Υπάρχουν διάσπαρτες οδηγίες για το που βρίσκονται οι είσοδοι των σπηλαίων, το Dan-yt-Ogof, το Cathedral και το Bone. Επίσης υπάρχουν και πινακίδες που σας προτρέπουν (στα όρια της υποχρέωσης) να τα επισκεφτείτε με τη σειρά που σας τα γράφω. Αδιαφορήστε. Αν σας σταματήσει κανείς, πείτε του «εμένα ο kalspiros μου είπε να βάλω δεύτερο το Bone και τελευταίο το Cathedral». Θα το δεχθούν.
Το Dan-yt-Ogof είναι ένα ωραιότατο σπήλαιο, μακρόστενο με λίγους και μικρούς θόλους. Είναι ιδιαίτερο όμως καθώς ακλουθώντας τούτον τον «διάδρομο», στρίβετε, κατεβαίνετε, ανεβαίνετε, μπουρδουκλώνεστε (ειδικά στο σημείο που χωρίζει η διαδρομή και έπειτα… μεγάλη χασούρα!) και βλέπετε και λιγοστούς σταλακτίτες/ σταλαγμίτες.
Τώρα το Bone είναι μια τρύπα που δεν αξίζει την επίσκεψή σας αλλά αφού το πληρώσατε που το πληρώσατε, πηγαίνετε. Άλλωστε η προσέγγιση στην τρύπα είναι μάλλον πιο ενδιαφέρουσα από την ίδια….
Το Cathedral?
alh4.googleusercontent.com__TBMZWtuY4Ak_UGWXrcxNq9I_AAAAAAAAAl8_mOOKhZT2Cuw_s800_IMG_3686.JPG

alh5.googleusercontent.com__6SnMVYNvnYg_UGWXsCZjFSI_AAAAAAAAAmQ_sS9Xg4priGs_s800_IMG_3698.JPG

…. Είμαι σίγουρος ότι ο Pachelbel δεν είχε στο νου του σπήλαια όταν συνέθετε το Canon. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν το έχω πετύχει πουθενά αλλού να ταιριάζει τόσο απόλυτα…
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
alh5.googleusercontent.com__0AaYV9pG08k_UGsZwi8vRiI_AAAAAAAAAo8_51ZhRj4s1z0_s576_5.jpg

Ας το πάμε λίγο απ’ την αρχή τώρα. Θα αρχίσουμε από τα Νοτιοδυτικά άκρα της Ουαλίας. Εδώ βρίσκεται το λοφώδες Haverfordwest αλλά κυρίως ο ναός του St. David’s, κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής. Όλα αυτά όμως τα είδαμε σε προηγούμενα μηνύματα τα οποία θα φορτωθούν σε αυτό το θέμα. Τώρα θα ρίξουμε ματιές στις τρεις πινεζούλες που βλέπουν νότο. Και εδώ υπάρχουν πολύ ιδιαίτερα και καλά κρυμμένα διαμάντια. Θα τα δούμε όλα με κάθε δυνατή εξήγηση… Θα χρειαστεί…

Το Tenby δε θα χρειαστεί τη βοήθειά μου. Είναι ωραιότατο και διαθέτει πολλά και διαφορετικά σκηνικά. Από την κάπως αδιάφορη περιοχή έξω από τα τείχη, στο παλιό κέντρο στα εντός.
alh5.googleusercontent.com___4wThP9Xwa4_UGXQF3xgjGI_AAAAAAAAAnA_7lPc5EB7RhM_s512_IMG_3472.JPG

Από την απόκρημνο βόρειο κόλπο που δίνει δυνατότητες φωτογράφησης του χωριού από διάφορες γωνίες,
alh4.googleusercontent.com___x0cKgh2p0k_UGXQGjE0VJI_AAAAAAAAAnY_Y8c5Rja4A70_s576_IMG_3488.JPG

alh6.googleusercontent.com__A4PZc0cK7gs_UGXQGrYum5I_AAAAAAAAAnU_e7GOmhgPgBg_s576_IMG_3498.JPG

alh3.googleusercontent.com__lUH7naq4w70_UGXQGdL4BdI_AAAAAAAAAnM_NdK8QxiIhvE_s576_IMG_3485.JPG

στο νησάκι St Catherine με το κάστρο του το οποίο το προσεγγίζετε με τα πόδια μόνο κατά τη διάρκεια άμπωτης.
alh6.googleusercontent.com__YR7NSAmCTKk_UGXQF0XFpwI_AAAAAAAAAnE_jC083CqbwWs_s512_IMG_3482.JPG

alh3.googleusercontent.com__tCoMSa_bq_A_UGXQFv8vKPI_AAAAAAAAAm8_KVczxLuveIg_s512_IMG_3466.JPG

Τέλος, ο λοφίσκος ακριβώς απέναντι απ το νησί αλλά και το χωριό με την απαράμιλλη θέα αλλά ακόμα και τη νότια παραλία στα άκρα του οικισμού, μια τεράστια ακρογιαλιά κοντά δύο χιλιομέτρων που φαίνεται Μεσογειακή. (άλλο τι μπορεί να είναι, μιλάμε για το φαίνεσθε τώρα)
Πάμε στο Stackpole τώρα και στη γύρω περιοχή. Τι έχουμε εδώ: εθνικό πάρκο μπροστά στη θάλασσα, περίεργους και πολύχρωμους σχηματισμούς από βράχια που κρέμονται πάνω απ’ το κύμα, την κατά πολλούς, ομορφότερη παραλία του Βασιλείου καθώς και δάσος στην κοιλάδα που καταλήγει στην παραπάνω παραλία. Στα πέριξ η λίμνη Fish και το ψαροχώρι Stackpole Quay, 5 σπίτια ουσιαστικά λίγο πριν το παρκινγκ που θα παρκάρετε για να περπατήσετε τα προαναφερθέντα. Ναι, εδώ δεν παίζει αυτοκίνητο άρα για να φτάσετε τουλάχιστο στην παραλία θα πρέπει να ανεβείτε και να κατεβείτε σκάλες καθώς και να περπατήσετε στις άκρες των βράχων για περίπου 1 χιλιόμετρο. Θα ακολουθήσετε ΤΗΝ ΙΔΙΑ διαδρομή για να επιστρέψετε! Μην κάνετε το σφάλμα να θεωρήσετε ότι οι χάρτες και οι προτροπές τους να επιστρέψετε από το δάσος της κοιλάδας θα σας βγουν σε καλό. Ή μπορεί και να σας βγούν αν έχετε σκοπό να περάσετε όλη τη μέρα σας εκεί άρα δε σας απασχολεί η καθυστέρηση. Εγώ πάλι αναγκάστηκα για περίπου 45 λεπτά να αναζητώ εκείνο το δρόμο που μου υποσχόταν επιστροφή, σκαρφαλώνοντας πάσης φύσεως λόφους (άμμου, δεντρόφυτοι, ξεροί, «αγκαθωτοί»…)
alh6.googleusercontent.com__Fzx_mck_Pmo_UGXQHrQiSaI_AAAAAAAAAns_YHFpXscFcgI_s576_IMG_3546.JPG

Στις εικόνες τώρα, η παραλία αποτελεί όντως έναν προορισμό από μόνη της κυρίως λόγω των τειχών και της σκάλας που θα σας κατεβάσει εκεί.
alh3.googleusercontent.com__H0K8iv2Rwmo_UGXQHMy96RI_AAAAAAAAAnk_yHXnFM_Ynk0_s576_IMG_3533.JPG

Ναι, μην ακούω σχολιάκια που συγκρίνουν τις ελληνικές παραλίες… θα έχετε δίκιο. Δεν ήρθατε όμως εδώ να συγκρίνετε αλλά να δείτε. Το άλλο κρυμμένο μυστικό βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα δυτικά στην περιοχή Stack Rocks. Για να φτάσετε εδώ με αμάξι θα χρειαστεί να περάσατε από πεδίο βολής. Θα πρέπει πρώτα να έχετε ελέγξει εδώ: Ministry of Defence | About Defence | What we do | Defence Estate and Environment | Access and Recreation | Wales and West | Castlemartin
για την πιθανότητα να πραγματοποιούνται βολές κατά τη διάρκεια που επιθυμείτε να το επισκεφτείτε. Μιλάω για το St Govan’s Chapel, στριμωγμένο ανάμεσα σε βράχια στενής αλλά μικροσκοπικής χαράδρας που καταλήγει σε μικρό βραχώδη κολπίσκο.
alh5.googleusercontent.com__tprvHVh42Bg_UGXQIFe7p3I_AAAAAAAAAoM_5nOQJqla8ig_s576_IMG_3560.JPG

alh5.googleusercontent.com__KzEHzDE_mmg_UGXQHqWJ17I_AAAAAAAAAno__jspplN9uWw_s512_IMG_3556.JPG
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
aadvicesisters.net_wp_content_uploads_2012_01_doctor_with_box_of_tissues.jpg

δωρεάν ξενάγηση συγκεκριμένες ημέρες του μήνα...
Πέμπτη πχ έχουμε Leicester κι ό,τι προκύψει... Υποβάλετε αιτήσεις
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
θέλω 2 ημερησιες ξεναγήσεις απο cardiff ....οχι δωρεάν....δεν θα εχω αυτοκίνητο γιατί δεν μπορώ να οδηγήσω για να προσεγγισω τα όμορφα αυτά μέρη...
διαθέσιμες ημέρες Πεμπτη-παρασκευή- σάββατο- κυριακή!!

δωρεάν ξενάγηση συγκεκριμένες ημέρες του μήνα...
Πέμπτη πχ έχουμε Leicester κι ό,τι προκύψει... Υποβάλετε αιτήσεις
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
:haha:για να δουμε θα μου βγει καμια Ουαλια εκεινη την περιοδο....?!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.189
Μηνύματα
883.389
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom