Νέστος

Mike_eco

Member
Μηνύματα
6
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Αγαπητοι συνταξιδιωτες

Τριήμερο 28η Οκτωβρίου, ζευγάρι, 65αρηδες, με αυτοκίνητο και εδρα τα Κομνηνά (Nemesis).
Ιδεες για μέρη, φύση, στασεις, καθ οδόν απο θεσσαλονίκη μέχρι τη Σταυρούπολη?
Σημεία ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Νέστου?

Ερχόμενοι, αξίζει για τέλος Οκτώβρη το πέρασμα απο τα χωριά του Παγγαίου (Μεσορόπη, Μουσθένη, Κηπιά)?

Κυρια ενδιαφέροντα μας , φυση, φωτογραφία, υδάτινο στοιχείο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μιχάλης
 

EviTan

Member
Μηνύματα
424
Likes
2.885
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Καλησπέρα Μιχάλη, και καλως ήρθες στην παρέα μας.
Μπορώ να κάνω κάποιες προτάσεις για το δευτερο σκέλος της αναζήτησης σου, γιατί στον Νέστο δυστυχώς δεν έχω πάει ακομα, αν και θέλω πολύ.

Τα χωριά του Παγγαίου είναι όμορφα για βόλτα, αξίζει να τα επισκεφθείτε και αν δεν κάνει πολύ κρυο εκείνες τις μέρες θα χαρείτε και στην φύση κάποιους περιπάτους, αφού μας είπες ότι αυτό σας ενδιαφέρει.

Αλλά αφού θα ειστε περαστικοί μόνο, θα πρότεινα τα παρακάτω:

Από τα χωριά στους νότιους πρόποδες του Παγγαίου, το πιο ορεινό και μέσα στο βουνό ειναι η Μεσορόπη, στα 350μ υψόμετρο, ένα χωριό ήσυχο χωρίς πολύ κίνηση με ένα καφενείο-ταβέρνα(σούβλες) στην πλατεία. Ειναι ωραίο για μια βόλτα να χαζέψετε κάποια παλιά αρχοντικά, πετρινες βρυσες, το πέτρινο γεφύρι στο Κλωθώρι, και για φαγητό εγω προτείνω τις Καστανιές που ειναι λιγο έξω απο το χωριο, ωραια τοποθεσία μέσα στα δέντρα.
Αν ανηφορίσετε από την πλατεία στο πάνω τέρμα του χωριού ξεκινάει το μονοπάτι της Μεσορόπης που μπορεί να φτασει μεχρι το καταφύγιο και την κορυφή. Αλλά όλη η διαδρομή (όσα μέτρα/χιλιόμετρα και να κάνετε) είναι ένα ομορφο μονοπάτι και βατό στην αρχή, που περνάει άλλοτε δίπλα από το ποτάμι, άλλοτε το περνάς απο πάνω με γεφυρούλες, σε σημεία σχηματίζονται μικρές βάθρες και περίπου στο χιλιόμετρο βρισκεται ενα ανοίχτωμα με κιοσκι και παγκάκια για ξεκουραση δίπλα στο ποτάμι. Από εκεί και πέρα ξεκινάει λίγο πιο απαιτητική/ανηφορική διαδρομη μέσα σε φτερες. Ολο το μονοπάτι έχει σηματοδοτηση και σχετικές πινακίδες, όπως και παγκακια για ξεκουραση ανά κάποια μέτρα.

Η Μουσθένη είναι σε παρομοια κατάσταση, αλλά έχει λιγοτερα πραγματα να δεις και να κάνεις, κατα την γνώμη μου, και τα άλλα μικροτερα χωρια επίσης, εφόσον ψάχνουμε για φύση κυρίως, και θα είστε περαστικοί εαν κατάλαβα και δεν θα μείνετε καποιες μερες, ώστε να προτεινω και άλλα!

Επίσης θα μπορούσατε να δείτε και για επισκεψη στα οινοποιεία της γύρω περιοχής που (καθόλου τυχαία) είναι και από τα πιο ποιοτικά, του Lazaridi και του Βίβλια Χώρα, που ειναι ανοιχτά στο κοινό για ξενάγηση και γευσιγνωσία (ίσως χρειαστεί τηλεφωνική συνεννόηση για το δεύτερο).

Εαν χρειαστείς κατι άλλο εδώ είμαστε.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
Αν αποφασίσετε να κάνετε στάση στη Μουσθένη, αξίζει να επισκεφτείτε για μαμ το εστιατόριο Μποστάνι.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.820
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom