Νησί Γαύδος

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Captain τηλεφωνο και διευθυνση της Κουλας μπορω να εχω ??? Ελπιζω να μη μπαινει στο φορουμ....εγω δεν ξερω τιποτα...μην αρχισει απο εμενα...:haha::haha::haha:
χαχαχαχ μα εννοειται οτι θα την παρουμε μαζι μας!!!!
μηπως θες να ερθεις και εσυ με το γιωργο??????
καπετανιο εχουμε,εμεις θα βγαζουμε καλαμιδι να ψαρευουμε και η κυρια κουλα θα μας τα μαγειρευει!ε????
να το κλεισουμε το ιστιοφορο????
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κοσμου
χαχαχαχ μα εννοειται οτι θα την παρουμε μαζι μας!!!!
μηπως θες να ερθεις και εσυ με το γιωργο??????
καπετανιο εχουμε,εμεις θα βγαζουμε καλαμιδι να ψαρευουμε και η κυρια κουλα θα μας τα μαγειρευει!ε????
να το κλεισουμε το ιστιοφορο????
Κατα τα γραφομενα του Captain για κρουαζιερα θηλεων μου φανηκε....και prive..ειπε τιποτα για αντρες ????:bleh:
Aσε που για Ευη κουβεντα δεν ακουσα....:lol::lol:
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Κατα τα γραφομενα του Captain για κρουαζιερα θηλεων μου φανηκε....και prive..ειπε τιποτα για αντρες ????:bleh:
Aσε που για Ευη κουβεντα δεν ακουσα....:lol::lol:

καποιος ζηλευει κυριε αντωνη που δεν τον καλεσαμε...........
 
Μηνύματα
21
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
Λοιπόν ας μπω εγώ η ξενέρωτη στο θέμα του τόπικ μου γιατί ξεφύγαμε.:bleh:

Πήγα στις 1 Αυγούστου και δυστυχώς για μια μόνο διανυκτέρευση στο νησί της Γαύδου,στο νησί της Καλυψώς και του Οδυσσέα,στο νησί που όλα επιτρέπονται και που ακόμα και ο Θεός κοιτάζει από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τους μόνιμους κάτοικους....
Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι βρίσκομαι πολύ μακρυά από τον τόπο μου και όμως τόσο κοντά. Η νοοτροπία τόσο διαφορετική όμως η φιλοξενία των κατοίκων με έκανε να συνειδητοποιώ ότι η Γαύδος όντως αποτελεί κομμάτι της Κρήτης μας.:p
Το τοπίο είναι μαγικό, σου απελευθερώνει ένα άλλο κομμάτι του εαυτού σου, ένα κομμάτι που ίσως να μην το γνώριζες μέχρι τότε ή ισως η καθημερινότητα της ζωής,το άγχος,η οικονομική κρίση και η πίεση της δουλειάς να μην σου το επέτρεπε να το νιώσεις.Και έμεινα μόνο μια μέρα...:(
Το καραβάκι Σαμαριά έκανε 2 1/2 ωρες να φτάσει στον προορισμό μας, η θάλασσα ήταν ήρεμη...ευτυχώς... Λένε ότι συνήθως πιάνει δυνατούς αέρηδες (όπως τους λένε) και το καραβάκι καμιά φορά δεν εκτελεί δρομολόγια ακόμα και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Σταθήκαμε τυχεροί λοιπόν.
Φτάνουμε στην Καράβε,ένας πανικός από κόσμο στο λιμάνι την ώρα της αποβίβασης και επιβίβασης αυτών που εγκαταλείπουν το νησί,αλλά μετά από λίγο όλοι εξαφανίζονται!!! Ήρθε ο κύριος Γιώργης Παπαδάκης από το Γαύδος Princess στο Καστρί και μας πήρε όλους με το λεωφορειάκι του και μας πήγε στο κατάλυμα του. Όμορφο,άνετο,καθαρό με εκπληκτική θέα...
Καθίσαμε στην ταβέρνα του ξενοδοχείου και πραγματικά ισχύει αυτό που είχα ακούσει...Ολα γίνονται χαλαρααααα!!!Χωρίς άγχος,χωρίς πίεση!!!! Πρέπει να πας στην ταβέρνα πριν πεινάσεις! Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν οπώς λέει και η λαική ρύση.έλα ντε όμως που εμεις πεινούσαμε!!!45 λεπτά να έρθουν να σου πάρουν την παραγγελία και άλλα τόσα για να στην ετοιμάσουν!!!ουφ!!!σε 7 τραπέζια όλα και όλα! Τουλάχιστον το κατσικάκι το Τσιγαριαστό ήταν όλα τα λεφτά!!!!:bleh:
Το απόγευματάκι αποφασίσαμε να πάμε για μπανάκι αλλά δυστυχώς είχε πιάσει αέρας με απότελεσμα να γυρνάμε με το Twingo από παραλία σε παραλία (πήγαμε Κόρφο,Αι Γιαννη και Σαρακίνικο) και τα κύματα ήταν πολύ μεγάλα...τελικά καταλήξαμε να κατεβαίνουμε στο λιμάνι στην Καραβέ, το οποίο ήταν τελείως ερημωμένο ενώ το μεσημέρι που φτάσαμε γινόταν ο χαμός.Αφου περπατήσαμε λιγάκι βρεθήκαμε σε ένα πολύ όμορφο κολπίσκο με άμμο και μικρό βοτσαλάκι. Μέσα η θάλασσα είχε μεγάλες πέτρες και βογγήξαμε λίγο μέχρι να μπούμε αλλά άξιζε!!!Νερά πεντακάθαρα και κανένας μα κανένας γύρω!;)
Γυρνάμε ξενοδοχείο κάνουμε το μπανάκι μας και ξανακατεβαίνουμε να φάμε και πάμε πάλι η ίδια αναμονή! αυτή τη φορά είμασταν προετοιμασμένοι όμως! Ξαναπαίρνουμε το αυτοκίνητο και λέμε να γνωρίσουμε την νυχτερινή ζωή της Γαύδου!!!Κούνια που μας κούναγε!!!Ποια νυχτερινή ζωή?χαχα! Καταλήξαμε στην παραλία Κόρφου στο μπαράκι Σορολοπ,δεν ήταν ότι περίμεναμε αλλά άν έχεις καλή παρέα περνάς παντού καλά! Οι περισσότεροι ήταν μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και το κλίμα ήταν αυτό που βλέπαμε στην ελληνική ταινία "η θεία μου η χίπισσα!!!" Δεν υπάρχει κανόνας ντυσίματος η συμπεριφοράς,όλα επιτρέπονται...!!!Νιώσαμε λίγο έξω από τα νερά μας που είμασταν καλοντυμένοι και περιποιημένοι, αλλά το ξεπεράσαμε γρήγορα!!! Ενας χίπης πουλούσε χειροποιήτα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους σε πολύ καλές τιμές! Πιο κάτω ένα φωτισμένο μονοπάτι οδηγούσε στην παραλία. Κατεβήκαμε να περπατήσουμε λίγο.Ο ήχος της θάλασσας,ο ουρανός γεμάτο αστέρια ήταν απόλαυση...:lol:
Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε πρωί πρωί για να μην χάσουμε την μέρα μας μιας και θα φεύγαμε στις 1430,αλλα δυστυχώς ήταν πολύ περιορισμένος ο χρόνος....Πήγαμε στον Φάρο του Νησιού,μπήκαμε μέσα στον Φάρο.Η θέα εκπληκτική...Βλέπεις την Γαυδοπούλα και στο βάθος την Κρήτη. Ποτε δεν μου φαντάστηκε τόσο μεγάλη και η δε Γαυδοπούλα μια σταλιά!!! Παίρνω βαθιές ανάσες και με πειτρυγιρίζουν μυρωδιές από τους κέδρους και το θυμάρι...Και παντού πεταλούδες πολλές πεταλούδες,δεν νομίζω να είχα ξαναδεί ποτε στην ζωη μού τόσες πολλές...Μικρες νεραιδούλες παντού στο νησί που προσπαθούν να σε μαγέψουν να μείνεις όπως η Καλυψώ στον Οδυσσέα...Και όπου φτάνει η ματιά σου θάλασσα.τοση απεραντοσύνη...αισθάνεσαι τόσο μικρός μπροστά σε όλα αυτά αλλά και τόσο γεμάτος...:cool:
Φεύγουμε από το Φάρο (στο οποίο έπρεπε να είχαμε πάει την προηγούμενη μέρα να δούμε το ηλιοβασίλεμα που λέγεται ότι είναι εκπληκτικό αλλά δεν προλάβαμε) και κατευθυνόμαστε στην παραλία του Σαρακίνικου. Μεγάλη αμμώδης παραλία με καθαρά κρυστάλλινα νερά που όμως αν έχεις παλιομοδιτίκο πνευμα δεν είναι να πας!!! Παντού γυμνιστές όλων των ηλικιών, φύλων και εθνικοτήτων που όμως σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι εσύ δεν είσαι στο πνευμα του νησιού που είσαι ντυμένος με το μαγιό σου!!!! Θα προτιμούσα να περιορίζονταν σε μια παραλία και να μην ήταν όλα αυτά που είδα σε κοινή θέα αλλά τι να κάνεις!είπαμε στη Γαύδο όλα επιτρέπονται,πρέπει να το ξέρεις εξαρχής!!!
Μετά το μπανάκι γρήγορα στο ξενοδοχείο να ετοιμάστούμε γιατί φεύγουμε...Σύντομο αλλά καλό...Λίγο πριν φύγουμε στην Καράβε σταματήσαμε στην Ταβερνα του Κουρή...απίστευτο φαγητό και σχετικά γρήγορη εξυπηρετήση!!!τουλάχιστον πραλάβαμε το καραβάκι μας!!!!:clap:
Μακάρι να προλάβαινα να δω και την Τρυπητή και να ανέβαινα και στην διάσημη νοτιότερη καρέκλα της Ευρώπης αλλά 8χλμ περπάτημα (γύρω στις 2 1/2 ώρες δηλαδή) δεν προλάβαμε με τίποτα....:(
Πρόλαβα να κάνω ελάχιστα πράγματα όμως τωρα ξέρω ποια θα είναι τα επόμενα μου βήματα!
Οπωσδήποτε ενοικιαστικό αυτοκίνητο, τουλάχιστον 3 μέρες για να τα δεις όλα, να εισαι προετοιμασμένος για περπάτημα αρκετό ή αν βρεις κάποιο που να έχει βάρκα να τις δεις όλες τις παραλίες που δεν είναι οδικά προσβάσιμες,να πηγαίνεις στις ταβέρνες πριν πεινάσεις και να έχεις φιλελεύθερο πνευμα και μυαλό για να ανεχτείς την συμπεριφορά και την νοοτροπία των άλλων!!!
Αυτά!!!Ελπίζω να μην σας κούρασα!!!και στην άλλη μου βόλτα με καλό!!!! φιλια!!!!
:D:D:D
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
αυτο το φιλελευθερο πνευμα και μυαλο για να ανεχτεις την συμπεριφορα των αλλων.......μαλλον δεν απευθυνεσαι στους γυμνιστες........
φιλεναδα την επομενη φορα θα παμε μαζι!δικη μας εκδρομουλα και οχι επαγγελματικη!
 
Μηνύματα
21
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
ετσι ναι μάλιστα!!!ναι αλλά θα κυκλοφορούμε και εμεις με τα αέρινα????πρέπει να μπούμε στο πνεύμα του νησιού,έτσι δεν είναι?
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Σάλος για τον ναό στον Απόλλωνα

03-02-2011

Σάλος ξέσπασε με αφορμή την πρόταση για ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου (Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.)
στη Γαύδο.
Η πρόταση διατυπώθηκε από ομάδα Ρώσων και άλλων ξένων, στην πλειοψηφία τους πυρηνικών επιστημόνων που πριν δέκα χρόνια επέλεξαν τη Γαύδο για να ζήσουν με οικολογικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σπίτι τους στον οικισμό Βατσιανά το έκτισαν οι ίδιοι. Εφτιαξαν ανεμόμυλο αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια, ενώ νερό έχουν από αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.
Ωστόσο, η πρότασή τους συναντά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας όσο και του Δήμου Γαύδου.
Ο βασικός λόγος των αντιδράσεων είναι ότι μέσα στην πρόταση περιλαμβάνεται και η ίδρυση ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα.
Ο δήμαρχος Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης, μας είπε χθες το βράδυ ότι το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Κυριακή σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαύδου αλλά η απόφαση θα είναι αρνητική.
'Θα τους πούμε ότι δεν θα γίνει τίποτα', ανέφερε ο κ. Λαμπάκης.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Η πρόταση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου | Pythagorean Institute of Philosophical Studies on Human Immortality, που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.
Στο γράμμα το οποίο έστειλαν προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου προτείνουν 'την ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου -Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.- στη Γαύδο' και εξηγούν:
'Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα που οι Θεοί με τους Ανθρώπους συνυπήρχαν. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας πέρα από τον μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ Τέχνης και θεατρικά μυστήρια. Ιδρυτές του Ινστιτούτου θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών της παγκόσμιας κοινότητας. Ηδη, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αμερική, την Ελβετία και τη Ρωσία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. Στο παραπάνω πλαίσιο και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ινστιτούτου, χρειάζεται να κατασκευαστούν ένα νέο κτήριο με συνεδριακή αίθουσα και ένας νέος αρχαιοελληνικός ναός, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι θεατρικές παραστάσεις. Η ίδρυση του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. θα δώσει στη Γαύδο τη μοναδική ευκαιρία να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της πυθαγόρειας φιλοσοφίας παγκοσμίως. Επιπλέον, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόνωσης και υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, μέσω του πολιτιστικού τουρισμού. Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου θα συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος και θα αποτελέσουν πόλο έλξης επιστημόνων και καλλιτεχνών αλλά και του ευρύτερου κοινού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ελπίζουμε ο κ. δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Γαύδου να υποστηρίξετε σύσσωμοι αυτή την πρωτοβουλία. Θα είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος της Γαύδου να είναι ανάμεσα στα πρώτα μέλη του Ινστιτούτου".

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Σε επιστολή τους δε προς τον περιφερειάρχη Κρήτης εξηγούν:
'Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Ελληνες. Ετσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου - ΠΙΦΕΑΑ'.
Προσθέτουν ότι 'η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτηρίου με συνεδριακή αίθουσα για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του ναού του Απόλλωνα για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων. Το νησί της Γαύδου προσφέρεται για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων.
Σας ζητάμε να γίνετε ο προστάτης του εγχειρήματός μας και επίτημος πρόεδρος του Συμβουλίου των Ιδρυτών του Ινστιτούτου. Επίσης, σας ζητάμε να παρέχετε υλική και οργανωτική υποστήριξη σε αυτό το εγχείρημα.
Ελπίζουμε ότι το ΠΙΦΕΑΑ θα βοηθήσει τη Γαύδο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα έλξει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών από την Ευρώπη.
Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να οργανώσουμε, στην αρχή του καλοκαιριού, ένα συνέδριο με θέμα 'Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η πηγή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού'. Οι διασυνδέσεις μας στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν την ευκαιρία να καλέσουμε σε αυτές τις συναντήσεις τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, ώστε να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωής'.
Την επιστολή υπογράφει η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΠΙΦΕΑΑ, Αννα Σαμόχινα.

'ΟΧΙ' ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Από την πλευρά της η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου εξέδωσε προχθές ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι 'το τελευταίο διάστημα στη νήσο Γαύδο, η οποία υπάγεται εκκλησιαστικά στην ανωτέρω Ιερά Μητρόπολη, γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης «ναού» αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Σκοπός του ναού αυτού, όπως προκύπτει από πληροφορίες του διαδικτύου είναι: Η διεξαγωγή σε αυτόν μυστήρια στους Ελληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας.
Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ό,τι άλλο βιώνουμε στη ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βιο μας α-βίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητάς μας αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος'.

"Χανιώτικα Νέα"

3-2-2011
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
να κάνετε ότι σας λένε οι παπάδες και μη πιάσετε την ευκαιρία από τα μαλλιά!!και τι ευκαιρία!!!!!!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠΟ ΠΛΑΚΙΑ

Δρομολόγια για Γαύδο

"Xaνιώτικα Νέα"

Δημοσιεύθηκε στις: 04-06-2011


Eπίσημη έναρξη των τακτικών δρομολογίων του πλοίου 'Γαύδος Σταρ' από το νέο λιμάνι Πλακιά Ρεθύμνου για τη νήσο Γαύδο από τις 10 Ιουνίου ανακοίνωσε χθες η Ναυτοτεχνική Ν.Ε.
Το πλοίο θα αναχωρεί στις 9.30 το πρωί από το νέο λιμάνι Πλακιά με άφιξη στη Γαύδο στις 12 μ. και από τη Γαύδο στις 4 το απόγευμα με άφιξη στο Πλακιά στις 6.30 μ.μ. κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ενω έκτακτα δρομολόγια, όπως για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα ανακοινώνονται εγκαίρως στο P/S GAVDOS STAR
 

sctheorist

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Παιδιά καλησπέρα κι απο μένα...:)
Πρόκειται να επισκεφτω την Γαύδο αυτόν τον Ιούλιο και ήθελα να ξέρω αν γίνονται και ενοικιάσεις ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ από κάποιο μαγαζί, και όχι μόνο αυτοκινήτων και μοτοσυκλετων..Ξέρει κανεις να μπορεί να μου απαντήσει?
Ευχαριστώ πολύ :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.678
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom