Νησιά Κουκ : Ο Πνεύμονας της Πολυνησίας

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.552
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλημέρα από το Άμπου Ντάμπι!

Θέλεις να με προλάβεις πριν ξεκινήσω την ιστορία :haha:

Συνοπτικά, τα περισσότερα μπανγκαλόους που κοίταζα (και που τελικά έκλεισα) ήταν γύρω στο κατοστάρικο το βράδυ. Απλά μπανγκαλόους στην παραλία, με μοναδική πολυτέλεια την φανταστική τοποθεσία. Δεν μιλάω για το Aitutaki Lagoon Resort, το οποίο είναι μια κατηγορία μόνο του στα νησιά, το οποίο είναι αρκετά ακριβότερο αλλά και αποστειρωμένο με τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται αυτό.

Το φαγητό φθηνότερο από την Ελλάδα. Με 50 δολάρια (γύρω στα 28 ευρώ) έτρωγες ψάρι με γλυκό και μπύρα ή κάποιο αναψυκτικό. Συνήθως πλήρωνα 35-40 δολάρια το γεύμα.

Η βενζίνη γύρω στο 1,6 - 1,7 ευρώ το λίτρο. Βέβαια χιλιόμετρα δεν θα κανείς, αφού τα νησιά είναι μικρά. Έφαγα 1/4 του ντεπόζιτου στο κάθε νησί (γύρω στα 20 ευρώ να ξαναγεμίσω.

Το tour στην λιμνοθάλασσα, το οποίο ήταν το αποκορύφωμα του ταξιδιού, ήταν 180 δολάρια (λίγο πάνω από 100 ευρώ). Τα λεφτά θα τα ξαναεδινα με κλειστά μάτια.

Στη Ραροτόνγκα υπολόγιζε χοντρικά ένα 20-25% πιο ακριβό το φαγητό.

Το κόστος εκεί όπως βλέπεις δεν είναι υψηλό. Το θέμα είναι τα αεροπορικά, που υπολόγιζε κανένα 500 από Αυστραλία με βαλίτσα (πρακτικά με αυτή θα πας, άλλες συνδέσεις είναι αν θυμάμαι καλά μόνο με Χαβάη και Ταϊτή). Είναι και η Νέα Ζηλανδία, που κάποτε είχε εισιτήρια κάτω από 300 ευρώ, αλλά πλέον η Air New Zealand βαράει τιμές.

Θα τα αναφέρω και πιο εκτενέστερα και στην ιστορία. Μαζί με τα ευτράπελα, που κάτσε ακόμα, έχω μια τελευταία πτήση… :rolleyes-80:
Τι έγινε εδώ, κολλήσαμε?
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
907
Likes
4.010
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Τι έγινε εδώ, κολλήσαμε?
Είχαμε να τρέξουμε τα διαδικαστικά για μια ανακαίνιση / μετακόμιση, που ήδη είχε καθυστερήσει πολύ...

Δεσμεύομαι μέσα στη βδομάδα να αρχίσω να ανεβάζω τμηματικά την ιστορία! :innocent:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.901
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom