Νορβηγία Νορβηγικά φιορδ???

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Mη νομιζεις, μικρα και συμμαζεμενα ειναι ολα τους τα μουσεια. Αν η μαμα σου ζοριζεται με το περπατημα μη την πας στο παρκο και ξεθεωθει η γυναικα, αν και εχει και ενα πολυ ωραιο καφε στην εισοδο. Το μουσειο των Βικινγκς ειναι διπλα στο Μουσειο με τη σχεδια του Κον Τικι. Εκει πιο διπλα υπηρχε και ενα υπαιθριο λαογραφικο μουσειο αλλα δεν προλαβαμε να το δουμε, επρεπε να φυγουμε. Μας ειπαν ομως οτι αξιζε τον κοπο. Το Μουσειο του Μουνχ ειναι πιο μακρια, αλλα δεν ειναι μεγαλο, τρεις τεσσερεις αιθουσες ειναι, αλλα εχει πολυ ωραια εργα του.
ΥΓ. Που ξερεις μπορει να βρεις τον γερμανο παιδαρο που εχει παει και αυτος τον μπαμπα του κρουαζιερα. Μην απελπιζεσαι ποτε. Αν σου αρεσει ο σολωμος να εισαι σιγουρη οτι μετα απο την κρουαζιερα δε θα θες ουτε να τον μυρισεις πριν περασει κανενα εξαμηνο. Προσοχη την πιεση της μαμας με τοσο αλατι!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλα! Τωρα ειδα τις φωτογραφιες του κρουαζιεροπλοιου! Δες το απο την καλη του σκοπια, δες θα σας μεινει αντερο απο το γελιο! Παρτε και καμια τραπουλα μαζι σας να παιζετε και καμια μπιριμπα.
 

xristos221

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλησπέρα παιδάκια. Μόλις έγινα μέλος.Ελπίζω να μην έκανα καμμία γκάφα που άρχισα να γράφω σε αυτό το τόπικ αλλά και γω πρόκειται να πάω μια εκδρομή στα μαγευτικά φιόρδ και έχω κάποιες απορίες. Ελπίζω ότι θα περάσω καλά μια και απολύομαι από το στρατό στις 7 Αυγούστου και ετοιμάζω να φύγω στις 12 του ίδιου μήνα. Συγκεκριμένα θέλω να κάνω ένα τουρ με την κοπέλα μου και κάπως έχω καταλήξει για το που θα πάω.
Περιληπτικά
Αθήνα-Κοπεγχάγη-Οσλο-Μπέργκεν-Στοκχόλμη-Αθήνα.
Έχω όμως κάποιες απορίες για το πως θα κλείσω πχ εισητήρια με τρένο από Οσλο-Μπέργκεν ή το καράβι από Κοπεγχάγη-Οσλο. Έχετε κάποιες διευθύνσεις για αυτά?
θέλω να το οργανώσω από δω και να μην ψάχνω εκεί για εισητήρια.Έχω λάθος μήπως στο σκεπτικό μου? Το λέω γιατί είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω χωρίς ταξιδιωτικό γραφείο.
Πείτε μου και κάποιες προτάσεις για το ποιά μέρη δεν πρέπει να χάσω. Υπόψην είμαι λάτρης της φύσης και πιο συγκεκριμένα των φιόρδ.Για παράδειγμα μου είπαν για το φλαμ-γκουντβαγκεν με φέρρυ. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το βιβλίο είναι μοναδικό (Θωρ Χαϊερνταλ ο συγγραφέας) αν και δεν έχει καμιά σχέση με φιορδ (υπάρχει και η ταινία που γύριζαν οι ίδιοι στη διάρκεια του ταξιδιού. Φοβερή!!). Απλά ο Χαϊερνταλ ήταν Νορβηγός. Αν κρίνω από το εθνικό μουσείο στην κοπεγχάγη που είχε πολύ βίκινγκς και από φωτό που έχω δει το αντίστοιχο στο Όσλο είναι "να μην το χάνεις με τίποτα". Τα φιορ΄δ είναι το ταξίδι-όνειρό μου. Περιμένω πως και πως τις εντυπώσεις σου. Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Καλά να περάσεις!
Υ.Γ. Καλώς ήλθες Χρήστο
 

tina

Member
Μηνύματα
81
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ ελπιζω!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρικη
Στα Φδιορ δεν εχω παει ποτε, αλλά εχω παει πολλα ταξιδια την μαμα μου την αγαπημενη μου θεια και την πεθερα μου. Περασα υπεροχα, ειδα τα πραγαμτα με αλλο ματι, απο αλλη σκοπια και πολυ πιο αργα και απολαυστικα. Κι απο την αλλη χαρισα στους ανθρωπους που αγαπω στιγμες μοναδικες , μα πανω απ ολα τους χαρισα την χαρα να ονειρευονται το επομενο ταξιδι τους!
Να δειτε πως το περιμενουν οι γλυκες μου, τωρα που μεγαλωσανε και δεν μπορουν πια να ταξιδευουν μονες τους.
Ετσι σου ευχομαι να το απολαυσεις κι εσυ το ταξιδι σου και να περασεις καλα με την μανουλα!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το βιβλίο είναι μοναδικό (Θωρ Χαϊερνταλ ο συγγραφέας) αν και δεν έχει καμιά σχέση με φιορδ (υπάρχει και η ταινία που γύριζαν οι ίδιοι στη διάρκεια του ταξιδιού. Φοβερή!!). Απλά ο Χαϊερνταλ ήταν Νορβηγός. Αν κρίνω από το εθνικό μουσείο στην κοπεγχάγη που είχε πολύ βίκινγκς και από φωτό που έχω δει το αντίστοιχο στο Όσλο είναι "να μην το χάνεις με τίποτα".
Μάλλον κάτι δεν έγραψα καλά. Το μουσείο όπου στεγάζεται η σχεδία Κον Τικι είναι στο Όσλο, δεδομένης κιόλας της εθνικότητας του ταξιδευτη και όχι στην Κοπεγχάγη. Στο μουσείο αυτό προβαλλεται και η σχετική ταινια, εκτίθεται κιόλας και μια δεύτερη σχεδία με την οποία ο Θορ Χαιντερνταλ έκανε ενα ακόμη παρακινδυνευμένο ταξίδι δε θυμάμαι που, θέλοντας να αποδείξει δε θυμάμαι πια τι. Προφανως τον πλάκωνε ο βαρύς νορβηγικός χειμώνας. Το ταξίδι του Θορ έλαβε χώρα στον Ειρηνικό και οχι στα νορβηγικά φιορδ. Η Greta προτίθεται να διαπλεύσει τα φιορδ, προφανώς και δεν έχουν συνάφεια τα δυο ταξίδια. Απλώς της σύστησα το βιβλίο, μια και είναι ενός Νορβηγού ταξιδευτή και έχει ευτυχήσει στη μετάφρασή του και αν τα καταφέρει μπορεί να δει και τη σχετική σχεδία ονόματι Κον Τικι. Και μιά και στο πλοίο κανείς κάθεται πολύ χρόνο, μπορεί και να διάβασει αν έχει όρεξη καθισμένη στο καταστρωμα σε μια σεζ λονγκ και να ονειρευτεί ταξίδια σε άλλες θάλασσες...
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ίσως το δικό μου κείμενο δεν ήταν σαφές. Εγώ απλά έχω πάει μόνο Κοπεγχάγη όπου στο Εθνικό Μουσείο έχει πολύ υλικό των βικινγκς και συμπεραίνω ότι και στο Όσλο θα είναι μοναδικό.
Όσον αφορά το βιβλίο το έχω κάνει πολλές φορές δώρο στο μαθητή που βρήκε το φλουρί στη βασιλόπιττα στην τάξη μου. Μου αρέσει βλέπεις πολύ να διδάσκω Γεωγραφία κια το βιβλίο τους έχει αναφορά στο ΚΟΝ ΤΙΚΙ. Φυσικά τους δείχνω και την ταινία. Εκτός από την περιπέτεια και τις επιστημονικές παρατηρήσεις βοηθάει πολύ στην κατανόηση της ιδιοσυγκρασίας των Νορβηγών (Βίκινγκς γαρ!).
Ο Χάγιερνταλ ήταν Ανθρωπολόγος, Εθνολόγος ή κάτι τέτοιο και τον απασχόλησαν πολύ οι μετακινήσεις των λαών. Έφτιαχνε λοιπόν θεωρίες και προσπαθούσε να τις επαληθεύσει με τον ίδιο και άλλους "τρελλούς" σαν πειραματόζωα. Εκτός από το ΚΟΝ ΤΙΚΙ, απ'οσο ξέρω έκανε τα δύο ταξίδια ΡΑ (Διάσχιση του Ατλαντικού με πλοίο φτιαγμένο από Αιγυπτιακό Πάπυρο, το πρώτο αποτυχημένο) και το ταξίδι του στον ποταμό Εφράτη και στη συνέχεια τη διάσχιση της Αραβικής θάλασσας με πλοίο από καλάμια.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Έχω όμως κάποιες απορίες για το πως θα κλείσω πχ εισητήρια με τρένο από Οσλο-Μπέργκεν ή το καράβι από Κοπεγχάγη-Οσλο. Έχετε κάποιες διευθύνσεις για αυτά?
Χρήστο, κατ΄ αρχήν καλώς μας ήρθες
Για τις διαδρομές σου με το τραίνο στη Νορβηγία, μπορείς να ενημερωθείς και να κλείσεις θέσεις,από την εξής σελίδα
http://visitnorway.com/MWTemplates/QWFeature.aspx?id=175832

Πρέπει να θυμάσαι ότι η διαδρομή ΄Οσλο-Μπέργκεν θεωρείται ως μία από τις καλλίτερες διαδρομές με τραίνο στον κόσμο
Επίσης πρέπει όπως και δήποτε να πας τη διαδρομή Flam
Πληροφορίες θα βρεις στην ίδια σελίδα
 

Greta

Member
Μηνύματα
95
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Λοιπόν, παίδες, τέρμα τα ψέματα το αποφάσισα και το έκλεισα το ταξίδι.
Πρόγραμμα:
23 Αυγούστου φτάνουμε Κοπεγχάγη διανυκτερεύουμε εκεί να ξεκουραστεί η μανούλα μου και την επομένη μέρα...
24 Αυγούστου επιβιβαζόμαστε στο φοβερά chic αυτό κρουαζιερόπλοιο (Έρση, σταμάτα το δούλεμα λέμε :p). Αυτό το χάρμα οφθαλμών με τις φινετσάτες πινελιές, αυτό το όνειρο και την λεπταίσθητη αρχιτεκτόνικη του. :D
Βάζω στην καμπίνα τη μαμά μου, το πιεσόμετρο, τα χάπια της, τσεκάρω το κρεββάτι, κάνω καυγά αν είναι σκληρό (κάτι τέτοιο διάβασα στα reviews επιβατών και με ζώσανε τα μαύρα φίδια) ζητάω να μου φέρουν πάπλωμα, βολεύω στη διπλανή τον γιόκα μου με τον κολλητό του και σαλπάρουμε...
Δεύτερη μέρα εν πλω (να θυμηθώ τους πόντους της μπιρίμπας γιατί το έχω ξεχάσει το σπορ :mad:).
Μετά το πρόγραμμα είναι "γιαλό - γιαλό πηγαίναμε": Από φιορδ σε φιορδ, χωρίς να ξανοιγόμαστε στα ανοιχτά, πράγμα καλό για τη ναυτία της μαμάς.
Έχει μια μέρα Οσλο κι άλλη μια Μπέργκεν που είναι μια μούρλια μου λένε όλοι.

Χαζεύουμε τα φιορδ, τους καταρράχτες, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα βουνά τις ραχούλες και τα λαγκάδια (πέρα από πλάκα όποιος έχει παει φιορδ, παθαίνει παραλήρημα άμα τον ρωτήσεις).
31 Αυγούστου επιστρέφουμε Κοπεγχάγη, χτυπάμε άλλη μια διανυκτέρευση (τσακίζουμε κήπους Τίβολι και τα συναφή) και την επομένη επιστρέφουμε στα πάτρια εδάφη.

Το πρόγραμμα πακέτο δεν έχει διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη. Σε πάνε με Λουφτχάνσα μέσω Μονάχου (6 ώρες και κάτι κατί, έλεος) και κατευθείαν στο καράβι. Το ίδιο στην επιστροφή.

Κοιτάξτε τώρα πόσο ηλίθιο είναι το πακέτο.
Το πηγαινέλα με Λουφτχάνσα κοστίζει γύρω στα 660 ευρώ το άτομο.
Με την SAS και απευθείας πας (περίπου 3.15 ώρες) και κοστίζει γύρω στα 350.
Μια διανυκτέρευση στο Marriott της Κοπεγχάγης που είναι 5άστερο πάει γυρω στο 200άρι.
Δλδ, σε στέλνουν με Λουφτάχνσα 5 ώρες ενώ με τα ίδια ακρβώς λεφτά μπορείς να βγάλεις ΚΑΙ το εισιτήριο (3 ώρες) ΚΑΙ μια νύχτα σε καλό ξενοδοχείο.

Στην προσφορά που είχαν αυτοί για την κρουαζιέρα δίνουν μια εξωτερική δίκλινη καμπίνα με μπαλκόνι 1.500 διαμονή - διατροφή. Εξτρα οι εκδρομές.

Το πρόγραμμα είναι:

Το Πρόγραμμα της Κρουαζιέρας:ΗΜΕΡΑ
ΛΙΜΑΝΙ
ΑΦΙΞΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Κυριακή

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Δανία)

-
19:00​
Δευτέρα
ΕΝ ΠΛΩ
-
-​
Τρίτη
ΦΛΑΑΜ (Νορβηγία)
08:00
18:30​
Τετάρτη
ΧΕΛΕΣΣΥΛΤ (Νορβηγία)
08:00
09:00​
Τετάρτη

ΓΚΕΙΡΑΝΓΚΕΡ (Νορβηγία)
12:00
18:00​
Πέμπτη
ΜΠΕΡΓΚΕΝ (Νορβηγία)
08:00
17:00​
Παρασκευή
ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ (Νορβηγία)
08:00
13:00​
Σάββατο
ΟΣΛΟ (Νορβηγία)​
08:00
17:00​
Κυριακή
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Δανία)​
09:00
-​

Αυτά και ο Θεός... ή μάλλον ο Odin μαζί μας! :roll:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μια χαρα ειναι η κρουαζιερα!Ετσι μου'ρχεται να παρω κι εγω τη δικη μου μαμα και να'ρθω! Μακαρι να ηθελε να παει ενα ταξιδι κι ας ηταν και στη Νορβηγια!
Χαρμα οφθαλμων το κρουαζιεροπλοιο , ακου κιτς! Ετσι ειναι τα κρουαζιεροπλοια:lol::lol: θελουμε φωτο απο φιορδ και απο κρουαζιεροπλοιο στο γυρισμο!
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Greta, το πλοίο είναι μια χαρά
Λίγα στολίδια παραπάνω τι αξία έχουν?
Εσένα το μυαλό σου, πέραν των πόντων της μπιρίμπας, πρέπει να είναι στο Μπέργκεν και το Γκέιράνγκερ
Θα περάσετε καταπληκτικά
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Nαι! Μπραβο! Να περάσετε πολύ όμορφα και είμαι σίγουρη οτι και τα αγόρια θα το χαρούν πολύ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom