Αίγυπτος Νουβία-Λούξορ και Ασουάν τον Ιούλιο

Ποιό είναι το μνημείο που σας εντυπωσίασε στην Νότια Αίγυπτο;

  • Ο ναός των Φιλών

    Votes: 1 33,3%
  • Ο ναός του Καρνάκ

    Votes: 2 66,7%
  • Το μεγάλο φράγμα

    Votes: 0 0,0%
  • Το νησί Kitchener

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    3
  • Poll closed .

PatrinosOnAir

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη για Πρωτοχρονιά
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η Αφρική

Από μαθητής γυμνασίου θυμάμαι της αφηγήσεις του Ηροδότου για τον Νείλο και τον μυστήριο αλλά τόσο ιδιαίτερο πολιτισμό, τον πολιτισμό της Αρχαίας Αιγύπτου.
Πρέπει να ήταν κάποιο βράδυ του Απριλίου που είχαμε καθίσει με έναν φίλο σε ένα noodle bar και απολαμβάναμε τις γλυκόξινες γεύσεις από διάφορα πιάτα τις κινέζικης και πολυνησιακής κουζίνας. Μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα (πρώτα, δεύτερα, τρίτα πιάτα, γλυκά, Χριστέ μου 2 σόδες ήπια μετά ) ανοίγω το τυχερό μπισκότο μου και διαβάζω το μικρό χαρτάκι. "You are going to visit Karnak Temple in Egypt". Δε χρειαζόταν κάτι παραπάνω!
Την επόμενη ημέρα αγόρασα δύο τουριστικούς οδηγούς για την Νότια Αίγυπτο, όρισα ημερομηνίες και έκλεισα εισιτήρια μέσω διαδικτύου (περίπου Ε230 το άτομο μετ' επιστροφής). Από 19 έως 26 Ιουλίου θα ήμουν στο μέρος που από μικρός ονειρευόμουν να πάω.
Ομολογώ ότι το tip με έντονα γράμματα του lonely Planet ότι αποφεύγουμε να ταξιδεύουμε στην νότια Αίγυπτο το καλοκαίρι με ιντρίγκαρε. 49 βαθμούς υπό σκιάν! Μια χαρά!
Από εδώ και κάτω σας περιγράφω τις ημέρες και μικρά μυστικά για να περάσετε ωραία, βλέποντας και βιώνοντας πράγματα που δε μπορείς να δεις ταξιδεύοντας με ένα οργανωμένο ταξιδιωτικό γραφείο.
Μέρα 1η
Ελλάδα-Αίγυπτος
Ένας ταξιδιώτης από Ελλάδα μπορεί να φτάσει στην Αίγυπτο με δύο τρόπους. Με αεροπλάνο και με πλοίο μέσω Κύπρου.
α)Με το αεροπλάνο υπάρχουν δύο επιλογές, είτε με Ολυμπιακή είτε με Egypt Air. Τα εισιτήρια της Ολυμπιακής είναι σαφώς πιο φτηνά από την Egypt Air. Ο λόγος; Πολύ απλά το αεροπλάνο της Ολυμπιακής φτάνει πρωί (γύρω στις 04:00)ενώ η Egypt Air έχει πτήσεις την ημέρα. Μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά πιστέψτε με, την προτιμώ για τρεις λόγους.
Πρώτα απ' όλα βολεύει αφάνταστα διότι υπάρχει πτήση (Egypt Air) για Λούξορ 3 ώρες μετά την προσγείωση της Ολυμπιακής και έχετε ολόκληρη την μέρα σας για το Λούξορ. Επιπλέον κατά την βραδινή άφιξη σας στο Κάιρο θα νιώσετε αμέσως ότι βρισκόσαστε σε άλλη ήπειρο. Παντού φοίνικες σε μαύρο φόντο, υγρασία στον αέρα και εσπρεσάκι στο καφέ του αεροδρομίου.
Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι η πείρα των κυβερνητών της Ολυμπιακής είναι μοναδική. Τελευταία έμαθα ότι και η Aegean έχει γραμμή για Αθήνα-Κάιρο.
Αν θέλετε να ταξιδέψετε με πλοίο θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά εφόσον πρέπει να αλλάξετε 3 πλοία (Πειραιάς- Ρόδος, Ρόδος-Κύπρος με κυπριακή εταιρεία και Κύπρο- Πορτ Σάιντ). Κοστίζει ένα σωρό χρήματα και πολύ από τον χρόνο σας.
Για την διαμονή σας στην Αίγυπτο θα χρειαστείτε διαβατήριο και visa διαμονής που την εκδίδετε με δύο τρόπους. Είτε στην πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αθήνα (πρέπει να περιμένετε 2 μέρες), είτε κατά την αποβίβασή σας στο αεροδρόμιο του Καΐρου (οι τιμές είναι ίδιες, γύρω στα E15). Εγώ επέλεξα τον δεύτερο τρόπο. Κατά την αποβίβαση συναντάς 3-4 τράπεζες που σου κάνουν συνάλλαγμα (το νόμισμα της Αιγύπτου είναι η αιγυπτιακή λύρα 1E=4L.E). Σε κλέβουν λιγάκι αλλά οκ! Είναι σαν κερνάς τον υπάλληλο έναν καφέ! Στον υπάλληλο της τράπεζας μπορείτε να ζητήσετε τα παράβολα για την visa. Παίρνετε σειρά για τον έλεγχο διαβατηρίων μαζί με ταξιδιώτες των αραβικών χωρών, Αιγύπτιους και λίγους Ευρωπαίους. Είναι η πρώτη επαφή με τους φιλικότατους ανθρώπους της Αιγύπτου.
Αν είστε μελαχρινός (καλή ώρα σαν και μένα) θα σας περάσουν για άραβα στον έλεγχο διαβατηρίων. Θα σας ρωτήσουν κάτι στα αραβικά, θα δουν το ελληνικό διαβατήριο και θα σας πουν "Καλημέρα". Οι απανταχού ελληνικοί χαιρετισμοί θα σας ακολουθούν παντού! Σημειώστε ότι οι Αιγύπτιοι αγαπούν και σέβονται τους Έλληνες.
Τελειώνοντας με τον έλεγχο διαβατηρίων θα δείτε τα duty free του αεροδρομίου και θα κατευθυνθείτε προς την έξοδο του αεροδρομίου. Περιμένετε για το τοπικό λεωφορείο που θα σας μεταφέρει από το διεθνές αεροδρόμιο στο αεροδρόμιο των εθνικών πτήσεων.
Σε 10 λεπτά θα είστε στον προορισμό σας. Το λεωφορείο είναι δωρεάν. Στο λεωφορείο που ήμουν άκουγα τσιφτετέλια τις Γαρμπή με αραβικούς στίχους! Πολλά γέλια! Φτάνοντας στον εθνικό αερολιμένα έχετε χρόνο να πιείτε έναν καφέ ή ένα ωραιότατο αρωματικό τσάι.
Κατά την επιβίβαση σας στην Egypt Air θα εντυπωσιαστείτε με την ευγένεια του προσωπικού. Γνωρίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες με πολλά αστέρια και τα αεροσκάφη είναι του κουτιού. Θα δείτε το κλιματιστικό του αεροσκάφους να αχνίζει (προοιωνίζοντας τον καυτό ήλιο που σας περιμένει). Τρώγοντας το snack που σας προσφέρουν θα δείτε ένα όμορφο φιλμάκι για την Αίγυπτο. Ζητείστε θέση σε παράθυρο. Κυρίες και κύριοι η Αίγυπτος στα πόδια σας.Κάιρο, Minya, Asyut, Sohag, Luxor! Μοναδική εμπειρία να βλέπεις την Αίγυπτο από ψηλά και στην επιστροφή να την βλέπεις από ...τρένο!
Η συνέχεια έπεται..

 

Attachments

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
:welcome: PatrinosOnAir.

Εντυπωσιακότατη η είσοδός σου. Περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Καταρχην:welcome:στη παρεα μας.Οταν επισκεφτηκα την Αιγυπτο το καλοκαιρι του 2002,εκπληρωσα ενα απο τα μεγαλυτερα μου ονειρα.Οποτε σε καταλαβαινω απολυτα οταν μιλας για παιδικο ονειρο.Ψηφισα το ναο των Φιλων επειδη με εντυπωσιασε ο τροπος μεταφορας του μεσα απο το νερο.
 

PatrinosOnAir

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη για Πρωτοχρονιά
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η Αφρική
Αν μπορείτε πείτε μου πως μπορώ να κάνω upload Pics, και πόσες Pics μπορώ να ανεβάσω ανά μήνυμα.
Ευχαριστώ
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλώς ήρθες και από μένα.

Έχουμε μια Gallery που μπορείς στο αντίστοιχο άλμπουμ να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου, και μετά με τον κώδικα που βγαίνει κάτω από κάθε φωτογραφία, να τις τοποθετείς μέσα στα μηνύματά σου.

Δες τη γκάλερυ και αν έχει κάποια άλμπουμ που να σε εξυπηρετούν , και αν χρειάζεσαι άλμπουμ για περιοχή που δεν υπάρχει πέσμου να στο φτιάξω. :)
 

PatrinosOnAir

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη για Πρωτοχρονιά
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η Αφρική
Αυτό θα πει γρήγορη λύση! Εύγε στον administrator.
Λοιπόν, καλό θα ήταν να υπήρχε ένα album μόνο για Αίγυπτο αν γίνεται.
Επίσης κατάλαβα πως γίνεται uploading στις pics. Είδα και τον κωδικό της κάθε photo. Αν θέλω να βάλω μια συγκεκριμένη photo στο μήνυμά μου, τον κωδικό τον κάνω απλά copy -paste μέσα στο κείμενο?
Ευχαριστώ
 

PatrinosOnAir

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη για Πρωτοχρονιά
Ταξίδι-Όνειρο
Ολόκληρη η Αφρική
Μπορεί να παραθέτω λεπτομέρειες που ίσως είναι βαρετές. Αλλά πιστεύω πως καλό είναι να δίνονται και πρακτικές συμβουλές, ενδεικτικές τιμές κτλ.
Σε ευχαριστώ φίλε μου Ithanos. Εύχομαι το συντομότερο να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου στην Κίνα με την διάρκεια που εσύ επιθυμείς!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εξαιρετικά, τόσο η περιγραφή όσο και οι φωτογραφίες! :clap:

Ευχαριστούμε. :D

ΥΓ. Αν θέλεις άνοιξε ένα τόπικ στο φόρουμ των νέων μελών να μας πεις λίγα λόγια παραπάνω για τον εαυτό σου και τη σχέση σου με τα ταξίδια. :)
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Αν και εχω παει και γω 12 μερες με ταξιδευεις φιλε λες και δεν εχω παει;)!Μιλαμε για καταπληκτικη χωρα θελω να ξαναπαωωωωωωω!!!
Φαγητα απιστευτα ο κοσμος ευγενεστατος ιδιος αν τους πεις οτι εισαι ελληνας(γκιουναν:D)τι να πρωτοθυμηθω δεν ξερω... τα απιστευτα ξενοδοχεια τα μνημεια τον νειλο τι-τι??????Πραγματικα αξιζει οποιος το σκεφτεται να παει θα περασει πολυ καλα φυσικα να εχει και την παρεα του!Εγω πηγα με γραφειο εκει γνωρισαμε και ενα αλλο ζευγαρι που πλεον κανουμε και παρεα ακομα οταν μπορουμε γιατι αλλος μενει αθηνα αλλος αρτα και πηγαμε και πριν τα χριστουγεννα κων/πολη!
Δηλαδη σε αυτην την χωρα εκτος απο αυτα που ειδα εκανα και 2 πραγματικους φιλους!
EGYPT I LOVE YOU!:D:D
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Τώρα εγώ που περιμένω να ακούσω τη συνέχεια από τον Mr. Patrinos... τι να κάνω?
Μην μας αφήνετε στη μέση βρε παιδιά, μην παίζετε με τον ταξιδιωτικό μας πόνο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.213
Μηνύματα
883.816
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom