Γενικά Νυχτερινη Ζωη στην Ευρωπη

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Μετα απο την ιδεα και την παροτρυνση του φιλου @tupacgr13 ειπα να ανοιξω ενα θεμα για την νυχτερινη ζωη στην Ευρωπη.

Λογω των οικονομικων εισιτηριων τα τελευταια χρονια, υπαρχει πολυς κοσμος που φευγει απο Ελλαδα για ΣΚ και ενα απο τα κριτηρια επιλογης προορισμου ειναι και η νυχτερινη ζωη.

Για να μη χαθουμε με τις προτασεις, νομιζω καλο θα ηταν να γραφαμε προτασεις και αποψεις για πολεις που εχουμε επισκεφθει παραπανω απο 2 φορες..

Επισης οποιος εχει εμπειρια για νυχτερινη ζωη σε αλλες ηπειρους μπορει να ανοιξει αντιστοιχο θεμα, ας μεινουμε στα της Ευρωπης σε αυτο το τοπικ.

Μπορουμε να γραφουμε με κριτηριο την συγκριση των μαγαζιων στην Ελλαδα (τιμες, μουσικη, αναλογια αντρων/γυναικων κλπ) ή με αριστα το 10.

Αρχιζω με το αγαπημενο μου Βελιγραδι: 10 στα 10 παντου! :haha::haha::haha:
Για ολα τα γουστα μουσικης(ηλεκτρονικη μουσικη, παραδοσιακη μουσικη, ακομα και Ελληνικη μουσικη, mainstream), με τιμες περιπου 3-4 ευρω το ποτο, και πολυ καλες επιλογες διπλα στο κεντρο (Sava Mala, Skadarlija, boat clubs). Δεν την βαριεμαι ποτε την ζωη στο Βελιγραδι, οποια μερα της εβδομαδας, οποια εποχη του χρονου.

Αγαπημενο μαγαζι: Ludost- Sava Mala

Πραγα: Εμεινα εκει 1 χρονο, αρκετα καλες επιλογες ολη την εβδομαδα (Τριτη ειναι λιγο στεγνη μερα, Δευτερα-Τεταρτη-Πεμπτη Erasmus parties), κυριως στην ηλεκτρονικη μουσικη, τιμες επισης 3-4 ευρω το ποτο, μπυρα κοντα στο 1,5 ευρω. Αναλογια κοσμου εκτος των τουριστικων μαγαζιων (James Dean, Popo club, chapeau rouge club κλπ) θα ελεγα 60-40 αντρες. Karlovy Lazne το αγνοησα επιδεικτικα ολο τον καιρο, δεν νομιζω οτι αξιζει να παει κανεις να χασει τον χρονο του εκει.

Αγαπημενο μαγαζι: Palac Akropolis- Zizkov

Βουδαπεστη: Πολυ εντονη νυχτερινη ζωη, περιπου στα ιδια γουστα με Πραγα, μικρα μαγαζια που πανε μεχρι το πρωι. Ιδια βαθμολογια με Πραγα, χωρις καποιο αγαπημενο μαγαζι.

Μπολονια: Η αγαπημενη μου πολη στην Ιταλια. Πολυ νεανικη πολη, alternative, με μουσικες ανα τον κοσμο, δεν ενδεικνυται για ολη την εβδομαδα, αλλα σιγουρα απο Πεμπτη μεχρι Κυριακη. Δεν υπαρχουν μεγαλα μαγαζια εκει, αλλα πολλα αξιολογα μικρα.
Μουσικη: 9/10, τιμες λιγο πιο φθηνα απο Ελλαδα (5-6 ευρω το ποτο).

Μοσχα: Αχανης και μπορει να γινει αρκετα ακριβη. Απο μαγαζια απο 3 ευρω το ποτο, μεχρι club με μινιμουμ 150 ευρω το μπουκαλι. Παιζει μεγαλο ρολο και η κυμαινομενη ισοτιμια ευρω-ρουβλι. Δεν την συστηνω για νυχτερινη ζωη, ευκολα μπορεις να χαθεις απο μερος σε μερος και να πληρωσεις πολλα χρηματα χωρις λογο. Αναμεσα σε Μοσχα και Αγια Πετρουπολη προτεινω ξεκαθαρα Αγια Πετρουπολη.

Dusseldorf: Πολη που με εξεπληξε σε θεμα ζωης και κινησης. Εχω φιλο μου καλο εκει και τον επισκεπτομαι οποτε μπορω. Το κεντρο της πολης εχει μαγαζια που εχουν αρκετη ζωη απο Πεμπτη και μετα (δεν εχει τυχει να ειμαι εκει Δευτερα-Τεταρτη). Τιμες σε νορμαλ ποτα στα ιδια με Ελλαδα, ισως και λιγο πιο φθηνα, σπεσιαλ ειναι λιγο πιο ακριβα. Ενδεικτικα δεν βρηκα πουθενα Chivas κατω απο 12 ευρω, αλλα ηπια Jameson με 5 και 6 ευρω. (ναι ειμαι whiskey fan)

Καλα παρτυ με κυριως mainstream και commercial μουσικη, καλος κοσμος, καλοντυμενος-περιποιημενος.
Μουσικη 9/10, Τιμες 8/10, Κοσμος 9/10

Αγαπημενο μαγαζι: Sir Stefan Braun

Βουκουρεστι: Εχει δυο διαφορετικους κοσμους. Νυχτερινη ζωη στην Old Town που εχει πολλα μικρα και μεγαλα μαγαζια με προσιτες τιμες. Και μεγαλα clubs εκτος κεντρου που παραπεμπουν σε τιμες Ελλαδος και πιο ακριβα ενδεχομενως. Απο ηλεκτρονικη μουσικη μονο το Control και το Freddo, τα υπολοιπα κυριως commercial.

Μουσικη 7/10, Κοσμος 6/10

Αγαπημενο μαγαζι: Freddo- Old Town

Αφηνω Βαρκελωνη, Ρωμη, Λονδινο, Μιλανο, Βερολινο, Αμστερνταμ σε ατομα που εχουν παει περισσοτερες φορες απο εμενα..
 
Last edited:

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Ώπα ώπα ωραίος μίτος. Μόλις μπορέσω θα γράψω και εγώ. Εδώ χρειάζεσαι και @Triplover οπωσδήποτε.
 

giorgtsi

Member
Μηνύματα
291
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Θα πρότεινες Dusseldorf για φοιτητές; Είμαι σε αναζήτηση του επόμενου ταξιδιού και βλέπω πολύ οικονομικά εισιτήρια για Φεβρουάριο που θέλουμε
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Θα πρότεινες Dusseldorf για φοιτητές; Είμαι σε αναζήτηση του επόμενου ταξιδιού και βλέπω πολύ οικονομικά εισιτήρια για Φεβρουάριο που θέλουμε
Για φοιτητες δεν θα το προτεινα. Ο κοσμος που βλεπω εξω στο Ντυσελντορφ τους προσδιοριζω ηλικιακα στο 25+, δεν εχει τοσο φοιτητοκοσμο οσο η Κολωνια και δεν ειναι φθηνος προορισμος για ολα τα υπολοιπα (διαμονη, φαγητο κλπ). Ε και δεν εχει και πολλα πραγματα να δεις. Μεταξυ Ντυσελντορφ και Βερολινου για φοιτητες θα επελεγα Βερολινο.
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Λοιπόν για Βελιγράδι νομίζω ότι τα γράφει πολύ καλά ο @orestcrete . Ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά είναι το Plastic.

Νις: Αν και πολύ μικρότερη πόλη από το Βελιγράδι έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή. Σχεδόν σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά το ποτό θα το βρείτε περίπου 1,5 - 2 ευρώ την μεζούρα(30 ml). Μπύρες υπάρχουν παντού σε τιμές περίπου 1-1,5 ευρώ. Στα περισσότερα μέρη αν όχι σε όλα κάποιος θα ξέρει και ελληνικά. Ο κόσμος είναι πάντα κεφάτος και οι Σέρβες εμφανισιακά είναι επίπεδο champions league. Μαγαζιά που συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο μετά τις 11-12 το βράδυ είναι το Cuboclub πίσω από τα McDonalds που είναι στο κέντρο της πόλης μπροστά από το κάστρο με ηλικίες από 18-35, το Taboo club στον κεντρικό πεζόδρομο με ηλικίες 18-25, το Manila cafe απέναντι από τα McDonalds με ηλικές 18-35. Επίσης υπάρχει ένα ωραίο rock bar με live μουσική συνήθως στην οδό Svetozara Markovica και για όποιους έχουν όρεξη για πριόνια μπορούν να κάνουν καμιά βόλτα προς την οδό Vozda Karadjordja. Στα πριόνια ηλικίες αυστηρά μέχρι 25 αν είστε παραπάνω δύσκολα θα την παλέψετε εκεί εκτός άμα θέλετε να πάτε για πλάκα. Επίσης λίγο προσοχή χρειάζεται πάντα στην Σερβία γιατί πίνουν πολύ και εμπλέκονται πολύ εύκολα σε καβγάδες.

Κλουζ-Ναπόκα: Το Κλουζ ενδείκνυται μόνο για χειμερινούς μήνες διότι έχει πολύ μεγάλη φοιτητική κοινότητα και μια ικανοποιητική κοινότητα εράσμους. Η νύχτα δεν πηγαίνει μέχρι πάρα πολύ αργά. Οι κοπέλες εκεί παίζουν ένα επίπεδο κάτω από την Σερβία αλλά είναι μια χαρά. Οι τιμές είναι πολύ καλές ειδικά στις μπύρες που είναι περίπου στις ίδιες τιμές με την Σερβία. Κόσμο από 18-25 θα βρείτε όλες τις μέρες στο Janis club όπου είναι το πιο συνηθισμένο και υπάρχει ένα στα πανεπιστήμια που λειτουργεί κυρίως σαν pub και ένα στο κέντρο Piazza Unirii που είναι για μετά τις 10-11 το βράδυ. Στο Club Midi βρείτε πιο προχωρημένες μουσικές ενώ ένα πολύ εμπορικό club είναι το After Eight που είναι για τον λίγο πιο ψωνισμένο κόσμο :haha:. Στο Flying circus θα βρείτε πολύ συχνά την κοινότητα εράσμους ενώ η Irish and Music Pub είναι μια πολύ όμορφη μπυραρία που θα βρείτε και πολύ καλό φαϊ σε πολύς οικονομικές τιμές. Ωραία κοκτέιλ θα βρείτε στο Booha Bar αλλά και στο Hemingway Bar.

Θα γράψω και για άλλες πόλεις απλά πρέπει να ανατρέξω στους χάρτες για να θυμηθώ μαγαζιά και ονόματα.
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Συμφωνώ κι επαυξάνω περί Βελιγραδίου, προσθέτω την Οδησσό.
Λεπτομέρειες δε δίνονται, πρέπει να το δει κάποιος για να το συνηδειτοποιήσει.. ίσως.. :)
Η αναλογία των δύο φύλων πάντως, με έφερε αυτόπτη μάρτυρα απαγόρευσης εισόδου σε μαγαζί, παρέας 5 γυναικών. Ο λόγος, όπως μας εξήγησε η κοπέλα της δικής μας παρέας, αντίστοιχος των λόγων που μια αντροπαρέα θα "έτρωγε πόρτα" σε άλλα μέρη, άλλων συνθηκών. :cool:
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
@KonstantinosAlyona εγώ λέω να μας γράψεις 5-6 πραγματάκια γενικά στα γρήγορα αγαπητέ γιατί όλη την ώρα το αποφεύγεις :haha:.
27 του μήνα, στα διαλείμματα της ξενάγησης. Έλα. ;)
Σοβαρά τώρα, δε θυμάμαι καλά καλά ονόματα bar κτλ, αλλά θυμάμαι την πολύ καλή ζωή ακόμη και τη μέρα σε ανοιχτά καφέ, πάρκα κτλ, την ευκολία προσέγγισης του κόσμου (αν ξέρεις και κατιτίς Ρωσικά, βοηθάει), τις φθηνές τιμές, και...αυτό που είπα, ποσοστά "δικτατορίας" σχεδόν παντού, συντριπτικά υπέρ γυναικών, μην τυχόν και παρανοήσει κάποιος. :) Το ίδιο και στη Μαριούπολη, το Ντονέτσκ.
 

Christos1968

Member
Μηνύματα
144
Likes
54
Στην ΠραγΑ δεν εχει αναφερθεί το La Bodeguita del Medio φοβερό latin pub με live latin orchestra και Free latin μαθήματα επιτόπου. Perla cerna Club
Βερολίνο
ειναι η μητρόπολη της Ευρώπης φοβερα μαγαζιά (Newton, Billy Wilder's to μπαρ toy Bikini hotel) και ειδικά sky bar ( Zollar, Sky bar και παλαιότερα το Puro) στο Ανατολικο. ΕΙναι φθηνότερο σε σχέση με τις περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Υπαρχουν club που μπαινεις την παρασκευή βραδυ και βγαινεις την Κυριακή το πρωί. Δεν ξέρω ποιο να πρωτογραψω. Εξερευνείστε τα!!
Βαρσοβια: space, mirage
Αμστερνταμ και Αμβερσα : Ο χαμός παντου, ολη η πολη!!
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Τις καλύτερες εικόνες για club (όχι μπαράκια κλπ) έχω από:
Βελιγράδι.
Οδησσό (Ithaka, Ibiza)
Βερολίνο.
Μιλάνο (κοντά fortezze).
Ααρχους (και τα δύο στο λιμάνι).
Γιάλτα (όλα).
Βόλβογκραντ (ένα στο κέντρο).
Κίεβο (arena).

Χάρκοβο, Βίνιτσα οι τελευταίες επισκέψεις, φετινές. Πανέμορφα club, πολύ spacy, εξαιρετικό service, πίστες χορού, πεντακάθαρες τουαλέτες. Επενδύσεις υψηλών κεφαλαίων, ενταγμένα σε πολυχώρους, complexes με καφέ, εστιατόρια, μποουλιγκ κ.α. δεν θυμάμαι ονόματα αλλά με τεράστια ευχαρίστηση θα ξαναπάω σύντομα.
Περί αναλογιών είναι ό,τι είπε Konstantinosalyona X 2.
Να θυμάστε πάντα ότι το club είναι μέρος επιλεκτικής και αξιοπρεπούς κοινωνικοποίησης.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.379
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom