Ξύπνα λαέ..για μικρά και για μεγάλα!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις ΗΠΑ διευρύνεται όλο και περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής (Economic Policy Institute - EPI) και είναι στο υψηλότερο σημείο αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα από το 1962. Σύμφωνα με την έρευνα, το πλουσιότερο 1% των αμερικανικών νοικοκυριών έχει 225 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό, ενώ το 2007, το πλουσιότερο 1% είχε 181 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Επιτέλους φάνηκε ο christian!!!!!!!
κοίτα μην έρθει ο taver κακομοίρη μου...:xmas_mrgreen:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Θα παραθέσω και αυτό.. ενδιαφέρον και μάλον τηρείται στις κατά κόσμον κοινωνίες!!


NOAM TSOMSKY: 10 στρατηγικές χειραγώγησης του κοινού(Η ΚΑΛΥΒΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ)
Ένα κείμενο του Noam Chomsky
1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα- αντίδραση- λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.
3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.
4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.
5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος. Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.
7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.
9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ
Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.
10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ' ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Να σαι καλά και πάντα άγρυπνη Ρενάτα.
Ο Τσόμσκι εκτός των άλλων έχει και το χαρακτηριστικό να είναι απλός και κατανοητός.
( Αν ήταν και μάγειρας, θα χε εξασφαλίσει και προβολή απ την ΤουΒου, ίσως και εκπομπή.)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ειναι πολύ μεγαλος ο άνθρωπος ..αλλα και που τα λέει ...λίγο φτουράνε!!
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
«Τραμπούκοι» κατά συρροή​
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ συκοφαντείται ως υπεύθυνος της ίδιας του της φτώχειας, καθότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Ο δημόσιος υπάλληλος υβρίζεται, διότι είναι «κοπρίτης».
Ο μισθωτός κατηγορείται ότι είναι «ασυνείδητος» και μάλιστα «κατά συρροή», γιατί διαμαρτύρεται στις άνευ προηγουμένου αυξήσεις στα εισιτήρια των λεωφορείων.
Ο εποχούμενος ελεεινολογείται ως «τζαμπατζής» και μάλιστα «κατ' εξακολούθηση», επειδή αρνείται να δεχτεί τη ληστεία και να πληρώνει τα λύτρα των εργολάβων στα διόδια.
Οι απεργοί «λιντσάρονται» με την κατηγορία της «δολιοφθοράς» και οι διαδηλωτές με την κατηγορία του «σαμποτάζ» της ...σωτηρίας της χώρας.
Ο γιατρός στο νοσοκομείο «προπηλακίζεται» ως «εκβιαστής» του κοινωνικού συνόλου.
Οι μετανάστες στοχοποιούνται ότι είναι «μικρές μαφίες», από τις οποίες πρέπει να γίνει «ανακατάληψη των γειτονιών της Αθήνας»...........
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Τραμπούκοι» κατά συρροή
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Υγεία
Στην κλαδική μελέτη που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα (Δεκέμβρης 2009) με θέμα τα «Ιδιωτικά Νοσοκομεία» διαβάζουμε:
*​

1) Παρά την αρνητική μακροοικονομική συγκυρία, τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα συνεχίσουν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς έναντι των δημοσίων, καλύπτοντας το 2012 το 31% της αγοράς έναντι 27% το 2008.

Σημειωτέον ότι από το 2000, που το μερίδιό τους στην αγορά ήταν 13%, τα ιδιωτικά νοσοκομεία με βάση την πρόβλεψη για το 2012, θα έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς τους κατά 140%!
*​

2) Τα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας των ιδιωτικών νοσοκομείων «είναι από τα υψηλότερα της ελληνικής οικονομίας». Ανέρχονταν στο 15% με τάση να ανέλθουν στο 17%.

Δηλαδή οι ρυθμοί κερδοφορίας τους είναι υπερτριπλάσιοι του τρέχοντος πληθωρισμού, ήταν οχταπλάσιοι του πληθωρισμού της προηγούμενης δεκαετίας και εφταπλάσιοι του ρυθμού που παρουσίαζε η αύξηση του ΑΕΠ ως το 2007.
*​

3) Ο κλάδος της ιδιωτικής Υγείας στην Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη επέκταση από κάθε άλλη χώρα του ΟΟΣΑ.

Οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας κάλυπταν στην Ελλάδα το 2006 το 47% (σήμερα ξεπερνούν το 55%) έναντι 27% κατά μέσο όρο για τις χώρες του ΟΟΣΑ.
*​

4) Ειδικά τα ιδιωτικά μαιευτήρια, για μια ολόκληρη οχταετία από το 2000 και μετά, παρουσίασαν επίπεδα κερδοφορίας της τάξης του 30%.

*​

5) Τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, που αντλούν τα 3/4 της ιδιωτικής νοσοκομειακής αγοράς, αποσπούν σχεδόν το 50% των εσόδων τους αφαιμάσσοντας τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία. Συνολικά ο κλάδος των ιδιωτικών νοσοκομείων χαρακτηρίζεται «από τους πιο επεκτατικούς και κερδοφόρους του ελληνικού εταιρικού τομέα».

***​
Εξίσου αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που κατέγραψε η έκθεση της HELLASTAT για το 2009.
*​

α) Στην Ελλάδα λειτουργούσαν 338 αξονικοί τομογράφοι και 201 μαγνητικοί τομογράφοι. Οπως σημειώνεται στην έκθεση, στον «τομέα της τομογραφίας οι μονάδες του ΕΣΥ εμφανίζουν σαφή υστέρηση έναντι των ιδιωτικών θεραπευτηρίων: Από τα 201 συστήματα μαγνητικής τομογραφίας, μόνο τα 31 ανήκαν σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές, ενώ τα 170 είχαν αποκτηθεί από μονάδες του ιδιωτικού τομέα».

*​

β) Η Hellastat ανάλυσε τα οικονομικά στοιχεία 342 ιδιωτικών επιχειρήσεων του τομέα της Υγείας και διαπίστωσε ότι ο κύκλος των εργασιών τους το 2008 ανήλθε σε 1,86 δισ. ευρώ (αύξηση 8% σε σχέση με το 2007), διαμορφώνοντας τα περιθώρια μεικτού κέρδους σε 41,1% και διασφαλίζοντας 344,32 εκατ. ευρώ κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων.

***​
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η εικόνα της «δημόσιας και δωρεάν» Υγείας στην Ελλάδα.
Μιας «δημόσιας και δωρεάν» Υγείας από την οποία λείπουν 30.000 γιατροί και νοσηλευτές και που για να προσληφθούν θα αρκούσε το 1/100 (!) των «μποναμάδων» που απέσπασαν οι τραπεζίτες την τελευταία διετία.
Που για μια ακτινοθεραπεία η αναμονή του ασθενούς μπορεί να κρατήσει από 2 έως 4 μήνες, για μια μαστογραφία ακόμα και εφτά μήνες!
*​
Ετσι διασφαλίζεται η υψηλή κερδοφορία για το κεφάλαιο. Με τα δημόσια νοσοκομεία να υποχρηματοδοτούνται και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων να μπαίνουν στον Προκρούστη των μνημονίων, των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.
*​
Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι την περίοδο 1997-2005 ο τζίρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων του τομέα Υγείας αυξήθηκε κατά 150%.
***​
ΙΔΟΥ ΤΩΡΑ πώς οι εκάστοτε κυβερνήσεις απαξιώνουν τη δημόσια Υγεία, πώς υπονομεύουν τα δημόσια νοσοκομεία, πώς τα παραδίδουν στα κάθε είδους «αρπακτικά» και ανοίγουν το δρόμο στους «εμπόρους»:
*​
Σύμφωνα με το υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων (ΣΕΝΕ) που κατατέθηκε στις 7/4/2010, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», η έλλειψη προσωπικού ξεπερνά τις 1.480 οργανικές θέσεις. Τα οφειλόμενα ρεπό φτάνουν τα 16.000! Η αναλογία νοσηλευτών στα τμήματα είναι 2 νοσηλευτές ανά 50-70 ασθενείς!
Ενώ για το νοσοκομείο «λεφτά δεν υπάρχουν», για τους εργολάβους που νέμονται τον «Ευαγγελισμό» υπάρχουν:
Συνολικά το νοσοκομείο πληρώνει πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ στους πάσης φύσεως εργολάβους μετά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης, τεχνικών υπηρεσιών.
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ οι εργολάβοι στους τομείς καθαριότητας εισπράττουν για κάθε εργαζόμενο που απασχολούν περισσότερα από 1.750 ευρώ, ο εργαζόμενος αμείβεται με μισθό κάτω των 600 ευρώ!
***​
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες πώς να μην υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά;
Διαπλοκή και διαφθορά που έχουν την αιτία τους στη μετατροπή της Υγείας από δικαίωμα σε εμπόρευμα, σε πεδίο ιδιωτικής και επιχειρηματικής δράσης με σκοπό το κέρδος.
Στη διείσδυση και εξάρτηση των δημόσιων νοσοκομείων και όλων των υγειονομικών μονάδων από τα μονοπώλια παραγωγής φαρμάκων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υγειονομικών υλικών.
Αυτά καθορίζουν τις τιμές, τους τρόπους προώθησης των προϊόντων και κατ' επέκταση το ύψος της δαπάνης.
*​
Η διαπλοκή, η διαφθορά και η εξαχρείωση ακολουθούν το κυνήγι του κέρδους και του ανταγωνισμού, όπως η σκιά ακολουθεί το σώμα.
Πάνω σ' αυτό το έδαφος αναπτύσσονται και τα φαινόμενα με τις μίζες, την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, τα «φακελάκια», τα «επιστημονικά ταξίδια» κλπ.
*​
Οσο θα υπάρχει επιχειρηματική δράση, η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
*​
Για δωρεάν σύγχρονες και πλήρεις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,
για κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών στον κλάδο Υγείας,
για δωρεάν φάρμακα,
για πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με καλά αμειβόμενο προσωπικό,
για συνθήκες δουλειάς που εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων,
απαιτείται ρήξη και ανατροπή, με στόχο την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Υγεία
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Οσο θα υπάρχει επιχειρηματική δράση, η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Από τις μπούρδες που γράφει το ανεκδιήγητο αυτό απολίθωμα ο Μπογιόπουλος, κρατάω μόνο αυτό.
Δεν υπάρχει χειρότερη ρητορική μίσους εναντίον του πιο υγιούς κομματιού της ελληνικής οικονομίας.
Κάποιοι μεκαλοκομματάρχες στηρίζουν τους "αγώνες" τους και τα "πιστεύω" τους πάνω στο μίσος που καλλιεργούν, δημιουργώντας μια απίστευτη πόλωση ανάμεσα στους πολίτες.

(Τα εισαγωγικά δικά μου, γιατί ο εν λόγω κύριος δεν πιστεύει λέξη από αυτά που λέει. Τα political-party-dogs (δεν το γράφω στα ελληνικά για να μη θεωρηθεί ύβρις) δεν έχουν ούτε πιστεύω, ούτε έχουν κάνει αγώνες).

Και το χειρότερο, κάποιοι άλλοι προπαγανδίζουν χωρίς ντροπή και αναδημοσιεύουν αυτά τα ελεεινά άρθρα.
Τελικά η διαφορές δεν είναι ταξικές, αλλά βασίζονται πάνω στο φθόνο και το μίσος.

Τι θα λέγατε όλοι εσείς να αρχίσουμε να βάζουμε υπογραφές όπως:
Το κεφάλαιο σε περιμένει.
Καλός εργάτης είναι ο νεκρός εργάτης.
Μοιράσου τη φτώχια σου και όχι τα πλούτη τους, κλπ κλπ που μας πασάρετε καθημερινά και καθόμαστε και τα βλέπουμε χωρίς να αντιδρούμε?

christian για σένα αυτό:
κάτω οι ανίκανοι φτωχοί, ζήτω οι ικανοί καφαλαιοκράτες!

ή καλύτερα: kill the poor

αυτό μήπως? : αφού είσαι ανίκανος να βγάλεις λεφτά, σκάσε και πίσω στη σπηλιά σου

Αλλά αυτό νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα:
Αν ήταν η ζήλεια ψώρα, θα είχε κολλήσει όλη η χώρα
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Ανατροπή ή βαρβαρότητα

Γρηγοριάδης Κώστας

Μόνο οι ελάχιστοι μισθοί και συντάξεις δε θα θιγούν, εννοείται ευθέως, από το μνημόνιο διαρκείας. Ο,τι είναι πάνω από τα ελάχιστα αυτά όρια υπάρχει περιθώριο να περικοπούν και να συμπιεστούν προς αυτά τα ελάχιστα όρια. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αβίαστα από το κείμενο της Κομισιόν που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα και αφορά «το κοινωνικό κόστος του προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα». Στην έκθεση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν, εννοείται περισσότερο απ' ό,τι μέχρι τώρα, ενώ επισημαίνεται ότι «οι αμειβόμενοι με το ελάχιστο έχουν προστατευθεί»(!). Σημειώνεται ακόμα ότι «οι ελάχιστες συντάξεις και τα εργαλεία οικογενειακής στήριξης δε θα περικοπούν». Με άλλα λόγια, μόνο οι μισθοί των 592 ευρώ και οι συντάξεις πείνας των 500 και των 350 ευρώ δεν κινδυνεύουν, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Αυτό είναι και το μόνο όριο προς τα κάτω που βάζει η Κομισιόν, στέλνοντας έμμεσα πλην σαφώς το μήνυμα για συνέχιση της άγριας σφαγής στους μισθούς και τις συντάξεις. Δε μένει όμως στις γενικόλογες κατευθύνσεις, αλλά ζητούν άμεση εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων χωρίς οποιεσδήποτε κρατικές παρεμβάσεις και ενθάρρυνση των ατομικών συμβάσεων, ενώ θέλουν και νέο ασφαλιστικό νόμο γιατί δεν πιστεύουν ότι τηρείται η δέσμευση για το 2,5% του ΑΕΠ στις δαπάνες για τις συντάξεις... Δε χωράνε πολλές σκέψεις. Αν δεν τους σαρώσει ο λαός, αν δεν γκρεμίσει την εξουσία του κεφαλαίου, θα το βουλιάξουν πολύ βαθιά στον καπιταλιστικό Μεσαίωνα.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Ανατροπή ή βαρβαρότητα
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ρε christian πες μας τελικά γιατί έγινες μέλος αυτού του forum?
Γιατί ταξιδιωτικές πληροφορίες δεν γράφεις, μόνο μια στις τόσες για ξεκάρφωμα. Ούτε σε ενδιαφέρουν τα ταξίδια, ούτε μοιράζεσαι μαζί μας τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες (ίσως παλιότερα να το έκανες στη χάση και στη φέξη).
Πρωταρχικός σου σκοπός είναι να αναδημοσιεύεις άρθρα του Ριζοσπάστη συστηματικά, σε ένα forum με μεγάλη επισκεψιμότητα, έτσι ώστε να τα διαβάζει πολύς κόσμος.
9.000 μέλη, που έχουν πρόσβαση στο social? Πως είπατε?
πολύ περισσότεροι από τους αναγνώστες του Ριζοσπάστη και μάλιστα δωρεάν!!
Πολύ έξυπνο, αλλά και πολύ ξεπερασμένο συγχρόνως.

Δηλαδή πόσο θα ανεχόμαστε την ασύστολη προπαγάνδα σου και τη δωρεάν διαφήμιση της φυλλάδας σου?
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Ελευθερία και δημοκρατία
Μας μιλούν για «ελευθερία», για «δημοκρατία», για «ευνομία», για «τάξη».
*​
Αλλά:
*​
Δεν υπάρχει καμία ελευθερία, και μάλιστα ισότιμη, για εκείνον που πουλάει το μόνο που έχει, την εργατική του δύναμη, σε σχέση με εκείνον που την αγοράζει.
*​
Δεν υπάρχει καμία δημοκρατία, που να αφορά το ίδιο, εκείνον που οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στο δικαίωμά του να κατέχει ατομική ιδιοκτησία, και εκείνον που το μόνο κεφάλαιο που διαθέτει είναι τα ροζιασμένα χέρια του.
*​
Δεν υπάρχει καμία «ευνομία», που να αφορά όλους το ίδιο, όταν οι νόμοι φτιάχνονται για να περιφρουρούν την κεφαλαιοκρατική ιδιοκτησία σε έναν κόσμο όπου τα 9/10 στερούνται κάθε ιδιοκτησίας.
*​
Δεν υπάρχει καμία «τάξη» για όλους, όταν ως τάξη νοείται η αναπαραγωγή της αταξίας, που επιτρέπει στους λίγους να εκμεταλλεύονται τους πολλούς.
*​
Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι ιστορικές έννοιες, που τα όριά τους προσδιορίζονται από τις υφιστάμενες παραγωγικές σχέσεις.
*​
Οπως έχει λεχθεί, ένα ενδιαφέρον πείραμα για το εύρος της σημερινής δημοκρατίας είναι τούτο:
Ας πάει ο εργάτης, ελεύθερα και δημοκρατικά, να πει στον καπιταλιστή - εργοδότη του την άποψη που έχει για τον καπιταλιστή - εργοδότη του...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Ελευθερία και δημοκρατία
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom