ΟΣΕ και άλλα....!!

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
"Η αμαξοστοιχία κύριε θα σταματήσει στην Θεσ/νίκη και θα ξαναξεκινήσει μετά τις τέσσερις (16:00)."
"Ο λόγος?Πάλι απεργία έχει?Δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση." του απαντάω έκπληκτος,ενώ είχα ήδη αλλάξει το εισιτήριο μου μία φορά λόγω των συνεχόμενων απεργιών και παρακολουθούσα και όλο το βράδυ την ιστοσελίδα της trainose για τυχόν νέες ανακοινώσεις.
"Προκηρύχθηκε σήμερα το πρωϊ." μου απάντησε και συνέχισε αδιάφορος τον έλεγχο κομίστρου με τους υπόλοιπους επιβάτες.
Αυτές ήταν οι κουβέντες που αντάλλαξα με τον ελεγκτή κομίστρου του ΟΣΕ στις 07:00 κατά την διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων την Παρασκευή 17-12-2010 για το δρομολόγιο από Αθήνα για Ξάνθη.
Μόλις είχε ξεκινήσει το ταξίδι μου προκειμένου βρεθώ κοντά σε συγγενείς και φίλους για τις επερχόμενες γιορτές..Συνέχισα ατάραχος να φουσκώνω το μαξιλαράκι μου για να κοιμηθώ μιας και δεν είχα κλείσει μάτι όλη νύκτα.
Πολύ δουλειά...!!
Κατά τις 11:30 που ξύπνησα βλέπω από το παράθυρο το χιονισμένο τοπίο στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και σκέφτηκα αμέσως τις υπόλοιπες όμορφες χιονισμένες εικόνες που έχασα στο υπόλοιπο κομμάτι της διαδρομής που είχε όμως ήδη διανυθεί.
Ωχ,σε είκοσι λεπτά υποτίθεται ότι φτάνουμε Θεσ/νίκη και δεν έχω κανονίσει πως θα μετακινηθώ για Ξάνθη καθώς να παραμείνω στο τρένο για τέσσερις ώρες ή να κόβω βόλτες στην παγωμένη πόλη,δεν υπήρχε περίπτωση.
Παίρνω τηλέφωνο στο ΚΤΕΛ και με βαρύ ύφος ο κύριος μου απαντά ότι το επόμενο λεωφορείο είναι στις 13:30,τέλεια,μόλις φτάσουμε,ταξί και βουρ για τον πιο σύγχρονο σταθμό λεωφορείων που έχουμε στη χώρα.
Τελικά η άφιξη στην Θες/νίκη έγινε στις 12:25,δηλαδή 35 λεπτά αργότερα από την προκαθοριζόμενη,συνηθισμένα πράγματα για τον ΟΣΕ και την Ελλαδίτσα.Ταυτόχρονα θυμήθηκα και την καλλίγραμμη μελαχρινή Λευκορωσίδα στην διαδρομή Βαρσοβία-Κρακοβία που σχεδόν ωρυόταν επειδή το τρένο καθυστέρησε είκοσι λεπτά,όπως και αργότερα στην βόλτα μας στην Κρακοβία που με ρωτούσε αν φοβάμαι να διασχίσω τις διαβάσεις καθώς σταματούσα να ελέγξω αν περνάει κάποιο αυτοκίνητο ενώ παράλληλα εκείνη απτόητη τις διέσχιζε σαν να μην τρέχει τίποτα.Η απάντησή μου στην ερώτησή της ήταν «έλα στην Αθήνα να διασχίσεις διαβάσεις και μετά πες μου αν θα φοβάσαι και συ».
Βγαίνοντας από τον σταθμό του ΟΣΕ κοιτούσα αν είναι ανοικτό κάποιο γκισέ μήπως και καταφέρω να μου επιστρέψουν τα χρήματα για το κομμάτι Θες/νίκη-Ξάνθη μιας και δεν θα το «ταξίδευα».Φυσικά δεν υπήρχε άνθρωπος καθώς ήδη είχε ξεκινήσει η απεργία.Βγαίνοντας έξω από τον σταθμό με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη,ουρά τουλάχιστον 30 ατόμων και κανένα ταξί πουθενά.Τι να κάνω,στήνομαι στην ουρά και γω και περιμένω υπομονετικά,αλλά ταξί ούτε για δείγμα.Μετά από δέκα λεπτά εισέρχεται στο χώρο ένα ταξί με έναν επιβάτη ήδη μέσα,ωχ,αυτός βγήκε για αρπαχτή,ξαφνικά κατεβαίνει από το ταξί και φωνάζει:«για ΚΤΕΛ??»
Χωρίς δισταγμό,συγχρόνως με άλλους δύο,σηκώνω το χέρι μου,του φωνάζω «για ΚΤΕΛ»,κατευθύνομαι προς το ταξί,αφήνω την βαλίτσα μου στον ταξιτζή και επιβιβάζομαι γρήγορα γρήγορα καθώς το κρύο δεν αντεχόταν.
«Πέντε ευρώ ο καθένας» μας είπε μόλις φτάσαμε στο ΚΤΕΛ,ας όψεται η ανάγκη και ότι βιαζόμουν να πάω να αγοράσω εισιτήριο καθώς η ώρα είχε περάσει και ήταν ήδη 13:15.Το κυκλοφοριακό δεν σας το περιγράφω,chaotic όπως το αναφέρει και το wikitravel για την Αθήνα.
Δίνω το πεντάευρο και μπαίνω μέσα στο σταθμό,πάω στο γκισέ,κόβω εισιτήριο και κατευθύνομαι στο χώρο αναχωρήσεων,να κάνω και ένα τελευταίο τσιγαράκι πριν το δυομισάωρο ταξίδι με το λεωφορείο.
Στο λεωφορείο ύπνος και πάλι ύπνος,φουσκώνω άλλη μια φορά το μαξιλαράκι μου,φοράω και την μάσκα ύπνου,βάζω και τ’ ακουστικά και αγκαλιά με τον Μορφέα..!!
Ξύπνησα λίγο πριν μπούμε στην πόλη,ο κολλητός ετοιμοπόλεμος,όπως πάντα,με περιμένει να με πάει σπίτι,λάθος,δεν θα πάμε κατευθείαν σπίτι,πρώτα στον ΟΣΕ,να πάρω πίσω την διαφορά χρημάτων!!!! (Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία….)
Είχε περίπου 7-8 άτομα πριν από μένα στην ουρά στον ΟΣΕ της Ξάνθης,ώρα 16:25,έρχεται η σειρά μου,εξηγώ στην καλή κυρία που μ΄ εξυπηρετεί τι ακριβώς αξιώνω,συνομιλεί με κάποιον προϊστάμενο (προφανώς) στο τηλέφωνο και ως δια μαγείας μου επιστρέφει την διαφορά χρημάτων!!!!
ΟΣΕ και πάλι ΟΣΕ…….:xmas_mrgreen::xmas_mrgreen:
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
...μ'αρέσει,που θες και να προγραμματίσεις μετακινήσεις τραίνων για 30 μέρες :xmas_mrgreen:
Εδώ δεν τα βγάζεις πέρα με τα ελληνικά...με τα "άλλα";
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Γενικεύετε ένα μεμονωμένο και τυχαίο περιστατικό, με κίνδυνο να οδηγηθούν οι αναγνώστες σε λάθος συμπεράσματα....
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μεταφραση: Γενικεύετε ένα μεμονωμένο, τυχαίο και με ευτυχη καταληξη περιστατικό, μια και ο amsterdam εφτασε στον προορισμο του και πηρε και τα χρηματα του πισω, με κίνδυνο να οδηγηθούν οι αναγνώστες σε λάθος συμπεράσματα....
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
Αυτό που μ΄αιφνιδίασε στο ταξίδι ήταν ότι η στάση εργασίας ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή,εάν το γνώριζα νωρίτερα και πάλι θα ακολουθούσα την ίδια τακτική,τρένο μέχρι Θεσ/νίκη και από κει λεωφορείο για Ξάνθη.
Το seat pitch του ΟΣΕ είναι το καλύτερο και με διαφορά....



...μ'αρέσει,που θες και να προγραμματίσεις μετακινήσεις τραίνων για 30 μέρες :xmas_mrgreen:
Εδώ δεν τα βγάζεις πέρα με τα ελληνικά...με τα "άλλα";
Από τα άλλα πρέπει να κλείσουμε ακόμη ένα :xmas_mrgreen:,από τα δικά μας επιμένω να τα προτιμώ από τα λεωφορεία......
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.612
Likes
9.907
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του απο μονος του ..πριν μια βδομαδα εκανα το Βελιγραδι-Θεσσαλονικη με το υπερπολυτελες Hellas Express και αφου ειχαμε αργησει καμια 1ωρα συνολο,στα συνορα με σκοπια μας κατεβαζουνε λογω της απεργιας και μας βαζουνε σε λεωφορειο με συνεπεια αντι να φτασουμε Θεσσαλονικη 21:20 προγραμματισμενη ωρα να φτασουμε 00:10 ..
και ευτυχως που το τελευταιο ΚΤΕΛ για Αθηνα αργησε και αυτο να ξεκινησει και το προλαβα στην πορτα,αλλιως θα γυρνουσα Αθηνα με ωτοστοπ ....
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.434
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
όπως και αργότερα στην βόλτα μας στην Κρακοβία που με ρωτούσε αν φοβάμαι να διασχίσω τις διαβάσεις καθώς σταματούσα να ελέγξω αν περνάει κάποιο αυτοκίνητο ενώ παράλληλα εκείνη απτόητη τις διέσχιζε σαν να μην τρέχει τίποτα.Η απάντησή μου στην ερώτησή της ήταν «έλα στην Αθήνα να διασχίσεις διαβάσεις και μετά πες μου αν θα φοβάσαι και συ».
βρε οργιο, που βρηκατε διαβαση στην κρακοβια? που την πηγατε την κοπέλα? :Ρ

μη μου πεις οτι περασατε πανω απο τις γραμμες στο σταθμο του τρενου, θα σου βγαλω το καπελο, μεχρι κι οι ποιο καφροι της εστιας μου δε το εχουν κανει αυτο
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
βρε οργιο, που βρηκατε διαβαση στην κρακοβια? που την πηγατε την κοπέλα? :Ρ

μη μου πεις οτι περασατε πανω απο τις γραμμες στο σταθμο του τρενου, θα σου βγαλω το καπελο, μεχρι κι οι ποιο καφροι της εστιας μου δε το εχουν κανει αυτο
Μάλλον εννοεί διάβαση πεζών σε δρόμο...


Διαβάσεις πεζών....
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.530
Μέλη
38.943
Νεότερο μέλος
MelinaK

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom