Πορτογαλία Οί κρεμαστοί κήποι της Μαδέρας

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Αν θυμάμαι καλά πληρώσαμε περίπου 350 ευρώ το άτομο, αλλά τότε δεν είχε καν απ΄ευθείας Αθήνα-Λισσαβώνα, πήγαμε μέσω Ιταλίας. Τώρα ίσως μπορείς να βρείς καλύτερες τιμές.
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Τα χωριά
Η Μαδέρα έχει πολλά χωριά: γραφικά ψαροχώρια, άλλα πού κρύβονται στην οργιώδη βλάστηση των βουνών, κάποια λιάζονται στις μικρές ορεινές κοιλάδες, κάποια άλλα κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από τούς γκρεμούς καί άλλα πού διατηρούν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους. ‘Ολα κουκλίστικα, ήρεμα καί καθαρά, θα σας κερδίσουν με την πρώτη ματιά.
Μερικά από τα πιό χαρακτηριστικά είναι:

Monte
Το πιό κοντινό στην πρωτεύουσα. Σκαρφαλωμένο στο λόφο, μπορείτε να φτάσετε εδώ οδικώς ή ακόμα καλύτερα με το τελεφερίκ από Φουντσάλ γιά να έχετε μία εντυπωσιακή θέα.
Εδώ , μέσα στούς κήπους τού Μόντε θα δείτε καί το ανάκτορο, το οποίο μοιάζει περισσότερο με βίλα τού 18ου αιώνα. Αρχικά ανήκε στον άγγλο πρόξενο Charles Murray καί αργότερα έγινε ξενοδοχείο. Τώρα ανήκει στο μορφωτικό καί πολιτιστικό ίδρυμα Jose Berardo. Το ανάκτορο είναι κλειστό γιά το κοινό.
μαδέρα ιουλ 2013 108.jpg
Εξω από τούς κήπους μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία Νόσα Σενιόρα τού Μόντε, με την εντυπωσιακή πρόσοψη με τούς δίδυμους πύργους. Η σημερινή εκκλησία κτίστηκε το 1818 επάνω σε ένα παρεκκλήσιο τού 1470. Η Παναγία τού Μόντε είναι η προστάτιδα τού νησιού καί οι πιστοί πού συρρέουν εδώ τον δεκαπενταύγουστο ανεβαίνουν τα 74 σκαλοπάτια της εκκλησίας με τα γόνατα.
μαδέρα ιουλ 2013 060.jpg
Από την εκκλησία θα έχετε θαυμάσια θέα προς το Φουντσάλ.
μαδέρα ιουλ 2013 132.jpg
Τέλος μην παραλείψετε την κάθοδο με το Toboggan Run (πού έχω αναφέρει και στην αρχή). Καθισμένοι σε ένα ψάθινο καλάθι πού κυλάει πάνω σε ξύλινους τροχούς, μπορείτε να καλύψετε την απόσταση των 4 χλμ μέχρι το Φουντσάλ σε είκοσι λεπτά. Χιλιάδες άνθρωποι κάνουν τη διαδρομή κάθε χρόνο, γοητευμένοι από την εμπειρία. Οί επιβάτες είναι στα έμπειρα χέρια τού οδηγού πού σπρώχνει καί στρίβει από το πίσω μέρος χρησιμοποιόντας τις μπότες του γιά να φρενάρει. Το έλκηθρο της Μαδέρα εφευρέθηκε ως μέσο μεταφοράς το 1850. Ο Ερνεστ Χεμινγουέϊ το περιέγραψε ως «αναζωογονητικό».

Curral das Freiras
Κουράλ ντας Φρέϊρας σημαίνει «καταφύγιο μοναχής». Η ονομασία αναφέρεται στις μοναχές της Μονής Σάντα Κλάρα πού κατέφυγαν σ’ αυτή την ειδυλιακή τοποθεσία όταν πειρατές επιτέθηκαν στο Φουντσάλ το 1566. Θα πρωτοδείτε το Κουράλ ντας Φρέϊρας από ένα σημείο γνωστό ως Ειρα ντου Σεράντου, 800 μέτρα πάνω από το χωριουδάκι. Η κοιλάδα περιβάλλεται από δαντελωτές οροσειρές καί η θέα από δώ πάνω είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.
Από τα γλυκά κάστανα πού φυτρώνουν σε αφθονία στην περιοχή φτιάχνεται ένα γλυκό ψωμί αλλά καί το «λικέρ ντε καστάνια».
μαδέρα ιουλ 2013 257.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 255.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 337.jpg

Camara de Lobos
Η Καμάρα ντε Λόμπους είναι ένα γραφικό ψαροχώρι πού θυμίζει συνεχώς στούς επισκέπτες του ότι το ζωγράφισε πολλές φορές ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος επισκεπτόταν συχνά τη Μαδέρα κατά της δεκαετία τού ‘50. Μπαρ καί εστιατόρια φέρουν το όνομα του, ενώ μιά πλάκα έχει τοποθετηθεί στο σημείο τού δρόμου όπου ο μεγάλος πολιτικός έστηνε το καβαλέτο του.
μαδέρα ιουλ 2013 222.jpg
Η πόλη δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε. Εδώ βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αλιείας κολεού, ψάρια πού ζούν σε βάθος οκτακοσίων μέτρων.
μαδέρα ιουλ 2013 227.jpg
Οι ψαράδες ζούν σε απλά σπίτια κατά μήκος τού μόλου. Το μικρό παρεκκλήσιό τους είναι αφιερωμένο στον προστάτη των θαλασσινών Αγιο Νικόλαο καί χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Είναι διακοσμημένο με σκηνές από τη ζωή τού αγίου καί ναυάγια.

Ribeiro Frio
Το Ριμπέϊρο Φρίο, πού μεταφράζεται ως «ψυχρό ρεύμα» είναι μία όμορφη περιοχή πνιγμένη στο πράσινο, στην ενδοχώρα της Μαδέρα.
μαδέρα ιουλ 2013 382.jpg
Εδώ γίνεται ιχθυοκαλλιέργεια, στις δεξαμενές καί τα ενυδρεία της περιοχής, κυρίως με πέστροφες. Μπορείτε να δείτε τον κύκλο ανάπτυξης τους μιάς καί τις διατηρούν ανάλογα το μέγεθος-ηλικία τους.
μαδέρα ιουλ 2013 384.jpg
Από την περιοχή αυτή ξεκινούν πολλά μονοπάτια λεβάντας, κυρίως γιά έμπειρους περιπατητές.
Ολη η περιοχή από δώ μέχρι το χωριό Σαντάνα, έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Βιόσφαιρας.
μαδέρα ιουλ 2013 397.jpg

Santana
Η Σαντάνα, δηλ η Αγία Άννα, έχει περισσότερα από 100 αχυρένια τριγωνικά σπίτια σε έντονα χρώματα, πολλά από τα οποία έχουν ανακαινιστεί καί είναι ανοιχτά γιά το κοινό. Στις πλαγιές πάνω από την κοιλάδα όπου βρίσκεται η Σαντάνα, υπάρχουν επίσης αχυρένιου τριγωνικοί στάβλοι όπου δένονται οι αγελάδες γιά να μην τριγυρνούν στις στενές πεζούλες καταστρέφοντας τις καλλιέργειες.
Τα τριγωνικά σπίτια είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Μαδέρα. Κατασκευάζονται απλά από δύο ξύλινα πλαίσια σε σχήμα «Λ», έχουν αχυρένια στέγη καί εσωτερική ξύλινη επένδυση. Αναφέρονται γιά πρώτη φορά τον 16ο αιώνα, αλλά όσα διασώζονται σήμερα δεν είναι πάνω από εκατό ετών. Οι πόρτες καί τα παράθυρα βάφονται συχνά σε έντονο κόκκινο, μπλέ ή κίτρινο χρώμα. Καθώς το κλίμα τού νησιού είναι ζεστό, οι κάτοικοι συνήθως μαγειρεύουν καί τρώνε έξω από το σπίτι. Το εσωτερικό συνήθως είναι δίχωρο, με καθιστικό στο ισόγειο καί χώρο ύπνου στη σοφίτα.
μαδέρα ιουλ 2013 410.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 418.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 408.jpg

Sao Vicente
Το κουκλίστικο χωριό Σάο Βισέντε βρίσκεται μέσα σε μιά κατάφυτη κοιλάδα, στη βόρια μεριά τού νησιού. Η οργιώδης βλάστηση, τα γύρω βουνά κρυμμένα μέσα στα σύννεφα, τα πλακόστρωτα δρομάκια με τα μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια, δημιουργούν μία ειδυλλιακή εικόνα, σαν πίνακα ζωγραφικής.
μαδέρα ιουλ 2013 323.jpg
Κατεβαίνοντας προς την μεριά της θάλασσας θα συναντήσετε πολλούς μικρούς καταρράκτες να κατεβαίνουν προς την εντυπωσιακή άγρια ακτογραμμή.
μαδέρα ιουλ 2013 311.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 307.jpg
Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε τα Ηφαιστειακά Σπήλαια τού Σάο Βισέντε.
Τα σπήλαια τού Σάο Βισέντε σχηματίστηκαν από μία ηφαιστειακή έκρηξη 890.000 χρόνια πριν. Το εξωτερικό μέρος εκτέθηκε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες πού στερεοποιήθηκε γρήγορα, ενώ στο εσωτερικό η λάβα συνέχισε να ρέει, σχηματίζοντας έτσι δαιδαλώδη τούνελ . Ετσι δημιουργήθηκαν τα σπήλαια καί σήμερα μπορείτε να περπατήσετε πάνω στην πετρωμένη λάβα, σε μία διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου.
Τα σπήλαια ανακαλύφθηκαν γιά πρώτη φορά το 1885 από τούς ντόπιους καί ακολούθησε επισταμένη έρευνα από επιστήμονες.
Στο εσωτερικό των σπηλαίων θα απολαύσετε μία μοναδική εμπειρία σε ένα ταξίδι στο εσωτερικό της γής, υπόγειες ηφαιστειακές λίμνες και σταλακτίτες λάβας.
μαδέρα ιουλ 2013 555.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 560.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 559.jpg

Συνεχίζεται...
 
Last edited:

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Τα μονοπάτια λεβάντας
Η Μαδέρα είναι ο παράδεισος των περιπατητών, των πεζοπόρων καί των ορειβατών.
Τα μονοπάτια Λεβάντας θα σας φέρουν κοντά στην τροπική φύση τού νησιού, όπου θα συναντήσετε την ενδημική χλωρίδα, καταρράκτες, λίμνες, σπηλιές, τούνελ λάβας καί φυσικά απερίγραπτες θέες.
Τί είναι τα μονοπάτια λεβάντας?
Η Μαδέρα διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα άρδευσης πού επιτρέπει στα άφθονα νερά τού βόρειου τμήματος τού νησιού να μεταφέρονται στον άνυδρο, ηλιόλουστο νότο. Τα νερά της βροχής αποθηκεύονται σε ταμιευτήρες καί λίμνες ή οδηγούνται από τις φυσικές πηγές καί τροφοδοτούν το δίκτυο των λεβάντας, πού περιβάλλει το νησί. Πρόκειται γιά στενά κανάλια πού μεταφέρουν το νερό σε μεγάλες αποστάσεις, στις μπανανοφυτείες, τούς αμπελώνες καί τα περιβόλια. Το συνολικό μήκος τους φτάνει τα 2.150 χιλιόμετρα καί μερικά χρονολογούνται από το 1500. Δίπλα στις λεβάντας υπάρχουν μονοπάτια πού φτάνουν στα πιό απομονωμένα σημεία τού νησιού, όπου δεν πηγαίνει δρόμος. Τα μονοπάτια αυτά δεν ξεπερνούν τα 50-60 εκατοστά φάρδος καί στις ορεινές διαδρομές θέλουν λίγο προσοχή γιατί φιδογυρίζουν συχνά πάνω από γκρεμούς καί χαράδρες ή βρέχονται από τα νερά των καταρρακτών καί μπορεί να είναι ολισθηρά. .
Αν δεν είστε έμπειρος πεζοπόρος, καλύτερα να ακολουθήσετε μία οργανωμένη πεζοπορία με οδηγό. Τέτοιες πεζοπορίες, κάθε βαθμού δυσκολίας, οργανώνουν όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία τού νησιού.
Αν πάλι αποφασίσετε να πάρετε τα όρη μόνοι σας, ένας καλός οδηγός των μονοπατιών είναι το βιβλίο «Landscapes of Madeira>> με εκατοντάδες διαδρομές.
Εδώ θα βρείτε πληροφορίες γιά τις πιό top διαδρομές:
http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/walking-routes

Ρίξτε μιά ματιά γιά να πάρετε μιά γεύση γιά δύο διαδρομές.
Μία εύκολη:

Καί μία δύσκολη:

Είναι μία μοναδική εμπειρία πού δεν πρέπει να χάσετε. Θα σας μείνει αξέχαστη!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.127
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Απίστευτη εμπειρία οι πεζοπορίες στη Μαδέρα με τη μοναδική της φύση!
Μπράβο @kalove για την ιστορία, μου δημιουργείς μια νοσταλγική διάθεση! :)
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Θαλάσσιοι γκρεμοί - θαλασσινές σπηλιές - Φυσικές πισίνες
Η Μαδέρα δεν είναι άλλο από ένα ηφαίστειο πού αναδύθηκε από τη θάλασσα καί το φυσικό της τοπίο διαμορφώθηκε από τις εκρήξεις καί τη λάβα. Ολη η ακτογραμμή της είναι «κεντημένη» με εντυπωσιακούς κάθετους γκρεμούς, πολύχρωμα πετρώματα, βραχονησίδες, θαλασσινές σπηλιές καί φυσικές πισίνες. Οι παραλίες ελάχιστες, μικρές καί οί περισσότερες τεχνητές. Τις δημιούργησαν φέρνοντας άμμο από το Μαρόκο.
Ο ψηλότερος γκρεμός τού νησιού καί ο δεύτερος ψηλότερος της Ευρώπης, είναι ο Κάμπου Ζιράουν πού φτάνει τα 589 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
μαδέρα ιουλ 2013 230.jpg
Μπορείτε να τον δείτε στην κυριολεξία κάτω από τα πόδια σας, στην ειδικά διαμορφωμένη γέφυρα με διαφανές δάπεδο. Θα νοιώσετε σαν να είσαστε σε αεροπλάνο.
μαδέρα ιουλ 2013 235.jpg
Η θέα από δω πάνω είναι εκπληκτική.

Στο Πόρτο Μονίζ θα δείτε μία σειρά από φυσικές λιμνούλες πού συνδέονται μεταξύ τους με μονοπάτια καί στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε στα ζεστά νερά.
μαδέρα ιουλ 2013 288.jpg
Εδώ θα δείτε καί τις μεγαλύτερες τεχνητές πισίνες πού έχει κατασκευάσει ο Δήμος γιά διευκόλυνση των λουομένων.
μαδέρα ιουλ 2013 561.jpg
Ανάλογες πισίνες θα δείτε σε όλη το νησί καί χρησιμοποιούνται έλλείψη παραλιών.

Η χερσόνησος Ponta de Sao Lourenco, στο ανατολικότερο άκρο τού νησιού, είναι μία αλυσίδα ηφαιστειακών γκρεμών πού δημιουργεί ένα άγριο δραματικό τοπίο καί προστατεύεται ως μνημείο της φύσης. Τα μονοπάτια πού ξεκινούν από το πάρκιν θα σας φέρουν σε επαφή με όλη αυτή την άγρια ομορφιά.
μαδέρα ιουλ 2013 425.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 303.jpg


μαδέρα ιουλ 2013 401.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 304.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 282.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 293.jpg

Στην περιοχή Garajau θα δείτε να ανοίγονται οι περισσότερες θαλασσινές σπηλιές, σαν σχισμές ανάμεσα στα πολύχρωμα βράχια κάτω από επιβλητικούς γκρεμούς.
μαδέρα ιουλ 2013 500.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 501.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 515.jpg
Στην κορυφή τού ψηλότερου γκρεμού δεσπόζει ένα αντίγραφο σε μικρότερη κλίμακα τού Χριστού τού Ρίο ντε Τζανέϊρο.
μαδέρα ιουλ 2013 557.jpg
Στην θαλάσσια περιοχή μπορείτε να έρθετε με εκδρομικά σκάφη από το Φουντσάλ, πού βγαίνουν προς αναζήτηση δελφινιών καί φαλαινών.
μαδέρα ιουλ 2013 498.jpg
Από το γυάλινο πάτο τού σκάφους θα δείτε πολλών ειδών ψάρια της περιοχής, όπως το επίμηκες «μαύρο σπαθόψαρο» καί το «Barracuda>>.
μαδέρα ιουλ 2013 511.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 505.jpg
 
Last edited:

feskos

Member
Μηνύματα
11
Likes
8
Επισκεφτίκαμε την μαδέιρα το φθινόπωρο και πήγαμε με 150ευρώ πηγαινελα απο αθήνα...Δεν τα λες και απλησιαστια. Πεταει η easyjet για funchal...;)
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Το δαφνόδασος
Το δαφνόδασος της Μαδέρα είναι ένα μοναδικό υποτροπικό δάσος, πού χρονολογείται από την Τριτογενή περίοδο. Εκείνη την εποχή τέτοια δάση καταλάμβαναν τεράστιες εκτάσεις της νότιας Ευρώπης καί της λεκάνης της Μεσογείου. Ομως η εποχή των Παγετώνων ευθύνεται γιά την σχεδόν πλήρη εξαφάνιση τους. Στα μόνα μέρη πού κατάφεραν να επιζήσουν ήταν στα λεγόμενα Νησιά των Μακάρων (Μακαρονησία) δηλ τα σημερινά συμπλέγματα των Καναρίων Νήσων, τις Αζόρες, τα νησιά Πράσινου Ακρωτηρίου καί το αρχιπέλαγος της Μαδέρας.
Η Μαδέρα έχει το πιό εκτεταμένο καί καλά συντηρημένο δαφνόδασος τού κόσμου, με αποτέλεσμα το 1999 να ανακηρυχτεί από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς.
μαδέρα ιουλ 2013 573.jpg

Η χαμένη Ατλαντίδα
Εδώ η Ατλαντίδα, εκεί η Ατλαντίδα, πού είναι η Ατλαντίδα? Υπήρξε η Ατλαντίδα?
Μία θεωρία, εξ’ ίσου ισχυρή με αυτή της Σαντορίνης, τοποθετεί την χαμένη Ατλαντίδα εδώ, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Την θέλει σαν μία ήπειρο πού καταβυθίστηκε αφήνοντας τις κορυφές των βουνών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δημιουργώντας έτσι τα Νησιά των Μακάρων (Κανάρια, Αζόρες, Αρχιπέλαγος Μαδέρας, νησιά Πράσινου Ακρωτηρίου).
Η γεωμορφολογική συγγένεια των νησιών αυτών, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι πρόκειται γιά κομμάτια ενός ενιαίου τμήματος.
μαδέρα ιουλ 2013 523.jpg
Είναι όμως έτσι?
Το μυστήριο έρχεται να μεγαλώσει με την πρόσφατη ανακάλυψη μιάς καταποντισμένης Πυραμίδας (?) στη θαλάσσια περιοχή των Αζορών, ανάμεσα στα νησιά Σάο Μιγκέλ κáί Τερσέϊρα.
Πρόσφατοι υπολογισμοί μέσω ψηφιακής τεχνολογίας GPS προσδιορίζουν το ύψος της στα 60 μέτρα καί τη βάση της σε 8.000 τετραγωνικά μέτρα. Είναι δε τέλεια σχηματισμένη καί προσανατολισμένη στα τέσσερα σημεία τού ορίζοντα.
Οσο γιά την ηλικία της, υπολογίζουν ότι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια τού νερού 20.000 χρόνια!!
Το Υδρογραφικό Ινστιτούτο τού Πορτογαλικού Ναυτικού δεν έχει αποφανθεί ακόμα σε ότι αφορά την καταγωγή της Πυραμίδας, ενώ αρχαιολόγοι της Πορτογαλικής Ενωσης Αρχαιολογικής Ερευνας προσπαθούν να τη συνδέσουν με ευρήματα από το νησί Pico.
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Τουριστικές υποδομές
Ξενοδοχεία
Οι ξενοδοχειακές υποδομές στην Μαδέρα είναι άριστες. Οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στην περιοχή Lindo, λίγο έξω από το Φουντσάλ. Εδώ θα δείτε όλα τα τετράστερα καί τα πεντάστερα τού νησιού. Ολα εξοπλισμένα με πισίνες καί κήπους, εστιατόρια καί μπαρ, αθλοπαιδιές καί θαλάσσια σπορ, γήπεδα τένις καί γκόλφ, την Αρτα καί τα Γιάννενα.
Είναι αυτά τα τεράστια σύγχρονα συγκροτήματα, πού «σε άλλους αρέσουν καί σε άλλους δεν αρέσουν».
Εμείς μείναμε στο Alto Lindo de Madeira, ένα τετράστερο με θέα τον Ατλαντικό.
Από τιμές δεν γνωρίζω να σας πώ, καθώς κάναμε χρήση τού χρονομεριδίου μου.
Αν προτιμάτε ένα ξενοδοχείο με περισσότερο χαρακτήρα, επιλέξτε μία Quinta, δηλ μία έπαυλη με τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.
Ενα πολύ όμορφο καί ιστορικό ξενοδοχείο είναι το Reid‘s Palace (Estrada Monumental 139) πού θεωρείται ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως.
Ανοιξε το 1891 με σκοπό να φιλοξενήσει τούς «πλούσιους καί διάσημους» της εποχής. Εδώ έχουν φιλοξενηθεί ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Γκρέκορι Πέκ, ο Μπέρναρ Σώ, ο Ρότζερ Μούρ , η Σίσσυ καί ο Κάρολος των Αψβούργων.
Αν το bugget σας δεν επιτρέπει την διαμονή εδώ, ελάτε τουλάχιστον γιά ένα καφέ. Θα τον απολαύσετε στην βεράντα με θέα τον ωκεανό καί τούς πανέμορφους κήπους του καί θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στους κοινόχρηστους χώρους καί τα σαλόνια, γεμάτα από έπιπλα άντίκες, λουλούδια, πορσελάνες, κρύσταλλα κτλ. Εικόνες μιάς άλλης εποχής.

Φαγητό
Ψάρι, ψάρι, ψάρι. Καί φρέσκο, φρέσκο, φρέσκο. Καί θαλασσινά. Καί αυτά ολόφρεσκα.
Αν πάλι προτιμάτε κρέας, μην τρομάξετε αν έρθουν με τη σούβλα καί την κρεμάσουν από πάνω σας. Είναι μία τοπική σπεσιαλιτέ με πολύ εντυπωσιακό σέρβις μπορώ να πώ. Μεγάλα κομμάτια κρέατος περασμένα σε μία σούβλα πού την κρεμάνε σε μία βάση στο τραπέζι. Κόβεις καί τρώς. Ξανακόβεις καί ξανατρώς. Καί φυσικά το συνοδεύεις με υπέροχο κρασί.
μαδέρα ιουλ 2013 049.jpg
Αν όλο αυτό το συνδυάσετε με τα φολκλορικά τραγούδια καί χορούς καί τα «φάντος» θα έχετε μία πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά. Ακούγεται πολύ τουριστικό αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό.
μαδέρα ιουλ 2013 051.jpg

μαδέρα ιουλ 2013 052.jpg
Στην περιοχή τού ξενοδοχείου μας υπήρχαν πολλά καί καλά εστιατόρια, με τοπική καί διεθνή κουζίνα, όλα πεντακάθαρα, άλλα με θέα τον ωκεανό άλλα με μικρούς πανέμορφους κήπους. Οί τιμές ήταν σαν την Ελλάδα καί ίσως λίγο πιό κάτω.
Η αλήθεια είναι πως μόνο τρείς φορές φάγαμε σε εστιατόριο γιατί ανακαλύψαμε μία άλλη εναλλακτική λύση. Στο κοντινό μας σούπερ μάρκετ υπήρχε καί τμήμα έτοιμου φαγητού, με πολύ πολύ φρέσκα προϊόντα (με τόση κατανάλωση πού να μπαγιατέψουν?), μεγάλη ποικιλία, καλομαγειρεμένα καί σε πολύ καλή τιμή. Ενα πλήρες γεύμα γιά τρία άτομα, με σολομό, γαρίδες, σαλάτα καί ένα μπουκάλι κρασί δεν μας στοίχησε πάνω από 30 ευρώ.
Προσοχή: δεν έχουν προκαθορισμένες μερίδες, αλλά γεμίζεις τη συσκευασία με ότι καί όσο θέλεις καί τη ζυγίζουν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ακριβότερο είδος πού έχεις πάρει. Αν πχ θέλεις σολομό με πατάτες, θα στο ζυγίσουν καί θα το χρεώσουν με την τιμή τού σολομού. Είναι προτιμότερο λοιπόν να βάλετε σε άλλη συσκευασία τον σολομό καί σε άλλη τις πατάτες.
Από φρούτα ότι βάλει ο νούς σου. Ανανά, παπάγια, μάνγκο, φρούτα τού δάσους, φρούτα τού πάθους κτλ.
μαδέρα ιουλ 2013 042.jpg
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική ποικιλία μπανάνας, είναι πολύ μικρή αλλά πολύ νόστιμη.
μαδέρα ιουλ 2013 053.jpg

Ταξιδιωτικά γραφεία
Αν δεν διαθέτετε δικό σας αυτοκίνητο, τα ταξιδιωτικά γραφεία πού κάνουν ημερήσιες εκδρομές στο νησί, είναι μία καλή λύση, δεδομένου ότι οι συγκοινωνίες δεν εξυπηρετούν πολύ.
Δεν είναι πολύ ακριβά, περίπου 30 ευρώ γιά ολοήμερη εκδρομή. Λάβετε υπ’ όψιν σας ότι στο διαδίκτυο βρήκαμε ακριβότερες τις τιμές απ’ ότι κλείσαμε επί τόπου. Επίσης κάνουν προσφορές τελευταίας στιγμής πχ γιά εκδρομές της επομένης μέρας ή το πρωί γιά απογευματινό τουρ.

Επίλογος
Η Μαδέρα είναι ένα νησί γιά όλα τα γούστα: γι’ αυτούς πού ψάχνουν πολιτιστικά καί ιστορικά στοιχεία, γιά τούς φυσιολάτρες, γι’ αυτούς πού αρέσκονται σε εξωτικούς προορισμούς, γιά καλοφαγάδες. Ρομαντική καί άγρια συνάμα, εκρηκτική καί ήρεμη ταυτόχρονα, αξίζει να της αφιερώσετε χρόνο γιά να ανακαλύψετε τα πολλά της πρόσωπα.
Τελικά, ο Παράδεισος δεν είναι καί πολύ μακριά...

ΤΕΛΟΣ
 
Last edited:

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Για άλλη μια φορά εξαιρετική!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.676
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom