Οδηγηση-δρομοι-Μ.Μ.Μ.

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
Ξεκιναω να γραφω αυτο το ποστ παραθετοντας μερικες πληροφοριες για το τροπο οδηγησης εδω,για τα ΜΜΜ και οτιδηποτε εχει σχεση με..τους δρομους,με εντονη συγκινησιακη φορτιση.. :lol:

Και εξηγουμαι...ΛΑΤΡΕΥΩ και ΓΟΥΣΤΑΡΩ παρα πολυ να οδηγαω..ΚΑΙ λογω δουλειας(δουλευα πολλα χρονια σε μια εταιρια καφε,διανομες στα μαγαζια,και πιο παλια σε συνεργασια με τον Ο.Π.Α.Π.,παλι διανομες..)αλλα και λογω ερωτα με το τιμονι,περνουσα πολλες,παρα πολλες ωρες μεσα σε ενα αυτοκινητο,με το αγχος διαχυτο τις περισσοτερες φορες,αλλα δε μπορω να κρυψω οτι μου αρεζε(οχι η κινηση..το να οδηγαω.. :lol:)παρα πολυ..
Ετσι,κατι που μου εχει λειψει ΤΡΟΜΕΡΑ εδω περα ειναι η οδηγηση..να μπω σε ενα αμαξι και να παω στη Μπαρανκιγια βρε αδερφε,2 ωρες δρομο,σα να λεμε Θεσσαλονικη-Λαρισα... :haha: να οδηγησω,να νιωσω αυτη την αδρεναλινη,αυτη τη μοναδικη αισθηση ελευθεριας και ανεξαρτησιας(ναι..οκκ..το ξερω οτι αυτα τα βιωνεις πολυ καλυτερα με μια μηχανη,αλλα αυτο με βγηκε τωρα και το εγραψα.. :haha: :haha: και στη τελικη,εχει και το αμαξι τη δοση αδρεναλινης,ελευθεριας και ανεξαρτησιας..) :lol:

Ετσι λοιπον,απο τη πρωτη στιγμη,θελοντας και μη,παρατηρω πολυ το τροπο οδηγησης,τους δρομους,τα οχηματα,τους ''ατυπους'' κανονες που διεπουν τη οδηγικη τους συμπεριφορα(...) και εχω καταληξει σε μερικα συμπερασματα...
Κ.ο.κ. απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΠΟΛΥ σπανια θα βρεις εναν οδηγο να τηρει καποιους στοιχειωδεις κανονες σωστης οδηγικης συμπεριφορας,σε σημειο που αν συναντησεις καποιον να θες να ζητησεις το τηλεφωνο του(σε περιπτωση που ειναι ταριφας π.χ.)για να σε εξυπηρετησει ξανα στο μελλον... :haha: :haha: :lol: ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ...απλα και ξαστερα..Βεβαια οσοι εχετε ταξιδεψει λιγο-πολυ σε χωρες της Λατινικης Αμερικης θα το εχετε συναντησει αυτο(για να μη μιλησω για κατι ιστοριες που εχω ακουσει-μιας και δεν εχω παει ακομη-σε κατι Ινδιες και δε ξερω γω,που ειναι πολυ χειροτερα στους δρομους..)οποτε ισως δεν σας φαινεται και πολυ παραξενο...
Αλλα ρε παιδια..αυτο το καθημερινο μαρτυριο να μη ξερεις αν θα φτασεις στο προορισμο σου σωος και αβλαβης εχει και τα ορια του...χχχαχαχ :haha: :haha: Ρε τι να σταματανε οπου γουσταρουνε,να πλακονωνται στα φρενα οποτε θελουν,φλας=τι σημαινει αυτο??,αλαρμ=ακομη χειροτερα..,ισχυει κυριολεκτικα ο νομος της ζουγκλας,ο πιο δυνατος(θρασυς στη προκειμενη..)θα υπερισχυσει(θα περασει πρωτος δηλαδη.. :haha:)..
Αυτο,το να σταματανε οποτε γουσταρουνε,χωρις καμια προειδοποιηση και να πεφτουν σα τα κουνουπια ο ενας πανω στον αλλον,εχει μια μεγαλη και πολυ σημαντικη αιτια..Το οτι τα αστικα τους(busetas)σταματανε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ υπαρχει ο πελατης.. o_OΑΠΛΑ:Οπουδηποτε σηκωσεις το χερι σου,σταματανε και ανεβαινεις κουκλος επανω,και ολα καλα.. :haha: :haha:Ουτε στασεις,αν και εχει μερικες,που χρησιμοποιουνται κυριως απο μικροπωλητες ως στεκια ξεκουρασης(ναι,στο γνωστο διωρο που προαναφεραμε.. :lol:)και ως ''οασεις'' σκιας και δροσιας..ουτε τιποτα..
Τα συγκεκριμενα αστικα,νομιζω ιδιωτικων εταιριων,εχουν και το περιφημο παιδι-κραχτη της διαδρομης,το γνωστο και ως σπαρινκ εδω,που ειναι συνεχως κρεμαμενος απο την πορτα του μικρου λεοφωρειου,μισος εξω μισος μεσα,φωναζοντας το δρομολογιο που θα ακολουθησει η μπουσετα,και προσπαθωντας να ''τσιμπησει'' για να μη πω αρπαξει στη κυριολεξια πεζους,μελλοντικους πελατες τους,σε σημειο ενοχλητικο(μου εχει συμβει μια φορα περπατωντας με τη κοπελα μου κοντα στην ακρη του πεζοδρομιου να ερθει και να με κουνησει τη πλατη ενας πιτσιρικας-εν κινησει το οχημα με πολυ μικρη ταχυτητα-λεγοντας,σχεδον παρακαλωντας μας να παμε στο,δε θυμαμαι και γω,μερος που πηγαινανε...χχαχχχαχα :haha: :haha: :haha: :haha: στα ισια παιδια,ενιωσα σα το Κανακη στα σκετσακια του Α.Μ.Α.Ν. παιρνοντας αυτη τη βλακωδη φατσα του στυλ..''Δε θελω να παω στο Τορισες βρε αδερφε,με το ζορι δηλαδη..??'' :haha: :haha: :haha: :haha: ρε τι τραβαμε.. :haha: :haha: και αυτος,ως αλλος Καλυβατσης με ενα παρακαλητο στη φωνη,σα να σε λεει ''Καλα ειναι δυνατον να μη θες να πας στο Τορισες..Ξερεις τι χανεις??'' χχαχχα..παναθεμα τους,σουρεαλιστικες στιγμες... :haha: :haha: :haha: Βεβαια,με το καιρο ειδα οτι συμβαινει συχνα αυτο και δεν ενιωσα περιεργα,σκεφτομενος με ειδαν ξενο και πιθανως να ''τσιμπουσα'' στο Βασιλακη Καιλα του αστικου..χχχαχαα :haha: :haha:)
Περα απο το χαβαλε,βοηθανε καποιοες φορες και ηλικιωμενους να ανεβοκατεβουν,ρυθμιζουν(!!!)τη κυκλοφορια οντας ο μισος και παραπανω εξω(χρησιμοποιουνε τα αλανακια αριστα τη θεση του σωματος τους για μια προσπεραση π.χ...οντας κρεμασμενοι η μιση τους πλευρα εξω,κουνανε χερια και ποδια εμποδιζοντας τον αλλο οδηγο,και δειχνοντας να καταλαβει οτι εμεις θα περσουμε και εσυ αντε και... :haha: :bleh: :bleh: )Επισης λειτουργουν και ως εισπρακτορες,και σε περιπτωση που δεν εχεις να πληρωσεις(το ειδα με τα ματια μου παιδια)σε απειλουν οτι ξερουν που μενεις,και θα σε κοψω το λαρυγγι και τετοια.. :lol:ή στη καλυτερη να φας μια σπρωξια και να κατεβεις οπως ανεβηκες...βεβιασμενα.. :haha: :bleh:
Αξιζει να αναφερουμε οτι πληρωνεις οσο θες...και εξηγω..Κανονικα ειναι 1600 πεσος..εχω δει να δινουν 1000,1200,900,1700,2000(μαλλον με μπερμπουαρ ηταν αυτο.. :haha: :haha: :haha:)και δε ξερω γω...μετα καταλαβα οτι ο καθε πελατης ψιλοαξιολογει το κοστος της διαδρομης αναλογως αυτης..Θες να πας βρε αδερφε απο τη Τουμπα π.χ. μεχρι τα πανεπιστημια??θα σε δωσω 1200 πεσος(βαζω ενδεικτικα ονοματα για να καταλαβουμε τις αποστασεις.. :lol:)πας απο Τουμπα στο Βαρδαρη??1600 πεσος και εισαι τζετ,τωρα πας απο τη Τουμπα στο Λοιμωδων??Ε,εκει γινεσαι αυτοματως καρνταση με το σπαρινκ,και αδερφε και ετσι κι αλλιως και μπορει να τη βγαλεις και τζαμπα...χχαχχαχαχ :haha: :haha: :haha: :bounce:
Επισης πληρωνεις οποτε θες εσυ,ειτε στο ανεβα,ειτε στο κατεβα,ειτε ενδιαμεσα...Γενικα κανεις οτι θες εσυ,ωραια χωρα μωρε...χχαχαχαχα:xalara: :xalara: :xalara:
Τελος,και κλεινοντας το θεμα των αστικων,να γραψω οτι οποιαδηποτε στιγμη ο οδηγος νιωσει οτι πειναει,διψαει κ.ο.κ. απλα σταματαει,κατεβαινει παιρνει μια αρεπα στο χερι(αυτη τη γευστικοτατη πιτα απο καλαμποκι,που εδω δε νιωθουν και πολυ,τη γεμιζουν με πολυ λιγοτερα υλικα απ'οτι στη χωρα που η αρεπα εχει τη θεση που τις αξιζει,στη Βενεζουελα δλδ,αλαλ μη ξεφευγουμε..)και ενα χυμο και τα τρωει με την ανεση του,και το σουρεαλιστικο ειναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ-τουλαχιστον οσο εχω δει εγω-,δε παραπονιεται...Ασε το αλλο που σταματησε σα τρελος ενας μια μερα,παρατησε το λεοφωρειακι στη μεση του δρομου και αγκαλιαζοτανε με ενα φιλαρακι του,που μαλλον ειχει να δει καιρο απ'οτι καταλαβαμε.. :haha: :haha:
Βρε ολη τη μερα σκετσακια του Α.Μ.Α.Ν. ειναι να γυρνας σε λεω,μπας και ειχαν ερθει εδω και εμπνευστηκαν..??χχαχοαοχοα!! :bounce:
Η δε διακοσμηση ειναι ''Pura Latin America'',δηλαδη χρωματα παντου και πολλα,μπερδεμενα μεταξυ τους,σκυλακια,αρκουδακια,σεξοπαιχνιδακια,χειροτεχνιες,και οτι μπορει να βαλει ο νους σας,συνοδευομενα ολα απο δυνατη λατιν μουσικη να μη σταματα,συνθετουν ενα γεγονος που ειναι εμπειρια οντως εδω να το ζησει κανεις...!!Ισως ειναι κι αλλα που αν θυμηθω θα προσθεσω,παντως σιγουρα ενα ειναι σιγουρο για καποιον που χρησιμοποιει τα αστικα εδω στη Καρταχενα και γενικοτερα στη Κολομβια..ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΕΙΣ ΠΟΤΕ...χααχαχαααχ!! :haha: :haha: :bleh: :bleh: :xalara: :xalara:

Και λιγα λογια για τους ταριφες,μιας και πλατιασα αρκετα,αλλα τι να κανω,ηθελα να τα πω.. :lol:
Κλασσικοι ταριφες,πιστευω δε διαφερουν μεταξυ τους σε ολη τη γη,κοιτανε να σε χρεωσουνε εστω και 500 πεσος παραπανω αν σε νομισουν τουριστα,οτιδηποτε λαμογια υπαρχει και εχετε δει,ισχυει και εδω κανονικα.. :haha: :haha:
Αυτο που με κανε εντυπωση ομως ειναι τα λεγομενα Colectivo που λενε εδω,καποια ταξι δηλαδη που ''μετατρεπονται'' απο ταξι σε κολεκτιβο και εξηγουμαι..
Φτανεις στο παραθυρο ενος ταριφα..ρωτας..''Ταξι ή Κολεκτιβο''??σου λεει αυτος ταξι..οποτε πληρωνεις ολη τη διαδρομη μονος σου(ή εν πασει περιπτωση με τη παρεα σου)ολο το κοστος της διαδρομης..σου λεει κολεκτιβο,οποτε αρχιζει η αναζητηση για τα υπολειπα 3 ατομα(αν εισαι μονος σου,2 αν ειστε δυο κ.ο.κ.)και πληρωνει ο καθενας απο ενα ορισμενο ποσο..Σημαντικη σημειωση,οπου παει ο πρωτος θα πρεπει στα κοντα να πηγαινουν και οι υπολοιποι(να ''βολεψει''δηλαδη..)οπως επισης οτι δεν φευγει συνηθως ο ταριφας αν δεν συμπληρωσει 4αδα.. :rolleyes-80:
Το κολεκτιβο ερχεται παντα κορναριστο και το καταλαβαινεις μιας και ο οδηγος σηκωνει το δαχτυλο του χεριου του(ακριβως οπως καναμε στο δημοτικο φωναζοντας ''Κυρια,κυρια να το πω εγω..??'' :haha: )κανοντας σε να καταλαβεις την αγωνιωδη προσπαθεια να γεμισει κοσμο πριν φυγει για αλλη γειτονια..!! :lol:

Αυτα λιγο πολυ με τις συγκοινωνιες εδω,θα προσθεσω κι αλλα πιστευω,απλα θελω κλεινωντας να πω οτι ειναι πραγματικα πολυ κριμα να χανονται εδω συνεχεια ζωες στην ασφαλτο,λογω της ΚΑΘΟΛΟΥ ευσυνειδητης οδηγησης,παρολο τους συχνους ελεγχους που γινονται απο την αστυνομια,η κακιστη κατασταση των οχηματων(κυριως αστικων..)και η ελλειψη σεβασμου στους δρομους εχει ως αποτελεσμα να εχω γινει μαρτυρας πολλων ατυχυματων και δυστυχηματων και ειναι κατι που εδω γινεται αγωνας απο πολλους να αφυπνιστουν και να ΜΑΘΟΥΝ να οδηγανε σωστα ωστε να μειωθουν τα αυτοκινιτιστικα οσο το δυνατον..ΜΑΚΑΡΙ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.739
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom