Οδηγωντας στη Βουλγαρια

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Έχω την εντύπωση ότι οι Βούλγαροι έχουν υποχρεωτικά αναμμένα τα φώτα πορείας ακόμα και όταν είναι ημέρα.

Δεν είμαι σίγουρος, ψάξε το
Ισχύει. Μας έχουν σταματήσει από Σόφια προς Plovdiv για αυτόν
τον λόγο και την γλυτώσαμε με παρατήρηση επειδή δεν ξέραμε
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.884
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το καλοκαίρι του 2012 έκανα ένα οδικό με το δικό μου αυτοκίνητο για πάνω από 10 μέρες, κυρίως στην κεντρκή και ανατολική Βουλγαρία. http://www.travelstories.gr/community/threads/%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B7-%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82.43006/
Οι Βούλγαροι οδηγοί ήταν αρκετά επιθετικοί και πολλές φορές εξαιρετικά επικίνδυνοι. Από αυτοκινητόδρομους ελάχιστα πράγματα και αυτοί χαμηλού επιπέδου από άποψη οδοστρώματος (δεν ξέρω τι γίνεται στο άξονα Ελλάδα-Σόφια-Πλέβεν). Πάντως πουθενά δεν ένοιωσα ανασφάλεια. Όσον αφορά τα φώτα, τα είχαμε ανοικτά όλη μέρα, γιατί έτσι ξέραμε αλλά πάρα πολλοί Βούλγαροι οδηγούσαν τη μέρα με σβηστά. Για τη βινιέτα: Στα σύνορα (μπήκαμε από Νευροκόπι) υπήρχε υπάλληλος που τις πουλούσε και σε άψογα ελληνικά μας εξήγησε πως για πάνω από 7 μέρες είχαμε δύο εναλλακτικές. Ή μηνιαία ή μόλις τελείωνε η εβδομαδιαία να πέρναμε άλλη από βενζινάδικο, πράγμα και το οποίο κάναμε.
Γενικά σε εκείνο το ταξίδι το μόνο πρόβλημα ήταν οι δρόμοι. Στενοί και σε πολλά σημεία φαγωμένοι άσχημα.
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ από giannisakty
Εχοντας διαβάσει αυτά που γράφουν πολλοί φίλοι πήγα στη Βουλγαρία για δεύτερη φορά με το αυτοκίνητό μου το Νοε 2013 (η πρώτη το 1986) και αυτά που συμπεραίνω είναι δύο: Πρώτο ή πήγαμε σε διαφορετικές χώρες ή ο ένας απ' τους δύο φορούσε παραμορφωτικούς φακούς...Μπήκαμε από Προμαχώνα, αμέσως αγοράσαμε και κολλήσαμε τη βινιέττα με 5 euro και ακολουθώντας μια ήπια οδηγική συμπεριφορά, εφαρμόζοντας τον ΚΟΚ κατά 85%, χωρίς μπλόκα μπαξίσια κλπ ανακρίβειες, φτάσαμε Σόφια. Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι και οι βούλγαροι οδηγοί οδηγούσαν συνετά χωρίς παραβάσεις κλπ επιθετική οδήγηση... Στη Σόφια μείναμε κοντά στο πάρκο Geo Milev 5 χλμ από το κέντρο σε apartmets που σαν κατάλυμμα ήταν τόσο έντονη και απόλυτη η καθαριότητα που δεν την έχω ξαναδεί σε 5 αστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού που έχω πάει. Και είδαμε και απολαύσαμε ότι ακριβώς ήταν γραμμένο και φαινόταν στις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του καταλυμματος στο internet, τίποτα λιγοτερο και τίποτα περισσότερο.. Πολύ φιλικός, ενημερωμένος και με πανέμορφα αγγλικά ο υπεύθυνος του καταλύμματος. Πάρκιν έξω ασφαλέστατο, όπως και όπου πήγαμε στην υπόλοιπη Σόφια αλλά και Φιλιπούπολη και Σαντάνσκι που επίσης επισκεφτήκαμε. Ο κόσμος βέβαια δεν ήταν ο τύπος του μεσογειακού σαν εμάς, είναι λίγο σκυθρωποί αλλά δεν μας δημιουργήθηκε καμμιά ανασφάλεια. Η ζωή πιο ακριβή απ΄ότι περιμέναμε (βενζίνη 1.30 euro), φαγητό φτηνό αλλά απορώ με τους δικούς μας που περνάνε λέει τα σύνορα για να βάλουν βενζίνη!!! Από την πρώτη φορά που πήγα έχουν γίνει πρόσφατα μετρό σε Σόφια και Φιλιπούπολη, δρόμοι, εμπορικά κέντρα MALL ή παρόμοια και άλλα έργα, χωρίς βέβαια να έχουν γίνει και Ελβετία! Για να μην σας κουράσω άλλο, ένα όμορφο και φθηνό 5νθημερο, με ασφάλεια αλλά και χωρίς έντονες ταξιδιωτικές συγκινήσεις και οι πληροφορίες που γράφουν ορισμένοι τις χαρακτηρίζω οπτασίες.
giannis akty 24 NOE 2013
Οι Βούλγαροι οδηγοί ήταν αρκετά επιθετικοί και πολλές φορές εξαιρετικά επικίνδυνοι. Από αυτοκινητόδρομους ελάχιστα πράγματα και αυτοί χαμηλού επιπέδου από άποψη οδοστρώματος

ακριβως ετσι ειναι -απο συνορα και μεχρι μετα το Μπλαγκόεβγκραντ στενος κ τρισαθλιος και οτι νανε απο βουλγαρους οδηγους και με τα περισοτερα αυτοκινητα χαρους σκετους-τωρα μετα απο απειρες διαλευσης απο βουλγαρια αναρωτιέμαι ποιος έχει παραμορφωτικούς φακούς-άσε από αστυνομία και γράψιμο θες να σου πω και που έχει μπλοκα ατέλειωτα?οσο για την βενζινη εισαι παλι λαθος 2,53 leva-1.28 eyro και όχι η απλή βάλε σε φουλάρισμα την διαφορα αλλα δες και την αυτονομία που σου βγάζει
 

Sikelos

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ποια διαδρομή είναι ποιο γρηγορη και ποιο οικονομική για Φιλιππούπολη ??? Κοίταξα στο google maps και μου έβγαλε 2 διαδρομές.
1) Thessaloniki -Komotini-Momchilgrad-Kardzali-Plovdiv Drive 424 km, 5 wres 7 lepta
2) Θεσσαλονίκη- Νευροκόπι-Hadzhidimovo-Daspat-Batak-Plovdiv Drive 320 km, 5 ώρες 10 λεπτά

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τόσες πολλές ώρες για τόσα λίγα χιλιόμετρα , τόσο χαλια δρόμους έχει οι Βουλγαρία ???

Απλά επειδή είναι να πάω για δουλειά λίγο ημερών και δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ με το λεωφορείο που κάνει ολόκληρο τουρνέ έλεγα μήπως για 2 άτομα είναι ποιο οικονομικό, ποιο ξεκούραστο αλλα και ποιο γρήγορο να πάμε με το αυτοκίνητο.

Ευχαριστώ.
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
απο κομοτηνη εχεις πιο ευκολο δρομο το μεγαλυτερο μερος της διαδρομης

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τόσες πολλές ώρες για τόσα λίγα χιλιόμετρα , τόσο χαλια δρόμους έχει οι Βουλγαρία ???
μπααααααα μην το λες- θα το δης μονοσ σου
 

tom1

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει χρησιμοποιησει το δρομο απο Φιλιππουπολη-Σοφια -Νις προσφατα και να μου πει τις εντυπωσεις του.Ειναι σε επιπεδα αυτοκινητοδρομου(Εγνατια και λιγο χειροτερα) ή ειναι χαλια το οδοστρωμα με λακουβες κτλ...?
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
απο νις μερικα χιλιομετρα καλος μετα τα περισοτερα κατι απο τεμπη με αθλιο οδοστρωμα μεχρι σοφια στροφες κ στενος στην σοφια εδω και χρονια γινοντε εργα-αστα βουλγαρια και αυτοκινητοδρομο ανεκδοτο
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
τις προηγουμενες μερες επισκεφτηκαμε την Βουλγαρια(Bansko-Rila-Sofia-Sandanski) οδικως.
δρομοι
η εθνικη οδος απο Αθηνα μεχρι Θεσσαλονικη ειναι ξεκουραστη με εξαιρεση το τμημα των Τεμπων. Απο Θεσσαλονικη και ιδιαιτερα στις Σερρες και μεχρι Προμαχωνα απλος αθλιος. Διοδιαγια ΙΧ 30,70×2(πηγαινε,ελα)
Απο τα συνορα και προς Bansko ειναι ακομα πιο αθλιος ως οδοστρωμα ,χαραξη και πλατος ενω την οδηγηση δυσκολευει και η μεγαλη ποσοτητα νταλικων πουκινουνται στον δρομο. Εδω εχει βινιετα οπως ακριβως εχουν γραψει και παραπανω.
Απο το υψος της διασταυρωσης για το Bansko μεχρι Sofia οδρομος συνεχιζει στενος αλλα καπως καλυτερος και σε καποιο σημειο συναντας ενα μερος συγχρονου αυτοκινητοδρομου
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.724
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom