Βουλγαρία Οδηγός: Bansko Bουλγαρίας

George66

Member
Μηνύματα
22
Likes
6
Είχα πάει πέρυσι τα Χριστούγεννα στο Bansko και έμεινα 4 νύχτες. Είμασταν μία παρέα από τρεις οικογένειες. Περάσαμε υπέροχα (αν και δεν είμαστε φανατικοί του σκί). Ιδιαίτερα τα παιδιά έμειναν απόλυτα ευχαριστημένα (και όταν περνάνε καλά τα παιδιά οι μεγάλοι πρενάνε καλύτερα) καθώς εκτός από σκί απόλαυσαν ιδιαίτερα και τις υπέροχες παροχές που προσφέρουν όλα τα καλά ξενοδοχεία της περιοχής (θερμενόμενη πισίνα, σάουνα, κ.λ.π). Οι τιμές του συνολικού πακέτου (4 νύχτες+ημιδιατροφή+χριστουγεννιάτικο δείπνο) για μία οικογένεια απέχουν τρομακτικά από τις αντίστοιχες των ελληνικών χειμερινών προορισμών και δεν νομίζω να μπορούν να σου προσφέρουν τόσες παροχές (θερμενόμενη πισίνα, σάουνα, κ.λ.π) στην ίδια τιμή.

Έτσι κανονίσαμε να πάμε και φέτος με πιο μεγάλη παρέα την Πρωτοχρονιά.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Οι τιμές του συνολικού πακέτου (4 νύχτες+ημιδιατροφή+χριστουγεννιάτικο δείπνο) για μία οικογένεια απέχουν τρομακτικά από τις αντίστοιχες των ελληνικών χειμερινών προορισμών και δεν νομίζω να μπορούν να σου προσφέρουν τόσες παροχές (θερμενόμενη πισίνα, σάουνα, κ.λ.π) στην ίδια τιμή.
δεν έχω αντίρρηση αλλά έτσι δεν βοηθάς όποιον θέλει να πάει. δεν μας λες που μεινατε και πόσο πήγε το πακέτο? και πώς το έκλεισες. επίσης και αν η ημιδιατροφή είναι υποχρεωτική. τότε θα συγκρίνουμε με τα ελληνικά ή τα ξενα χιονοδρομικά.
 

George66

Member
Μηνύματα
22
Likes
6
Πέρυσι τα Χριστούγεννα έκλεισα με πρακτορείο από Θεσσαλονίκη και το συγκεκριμένο πακέτο για την κάθε οικογένεια (πήγαμε μαζί τρεις οικογένειες και η κάθε μια είχε γονείς και δύο παιδιά κάτω των 12 ετών) ήταν :

-Διαμονή στο ξενοδοχείο Lucky Bansko 4* σε Apartment Lux από 30/12/2008 για 4 νύχτες (μπες στο site του και δες το ...... !!!!!)
-Ημιδιατροφή
-Χριστουγεννιάτικο δείπνο
-Παροχές - Ελεύθερη χρήση θερμενόμενης πισίνας, χαμάμ, jakouzzi, κ.λ.π
-Μεταφορά από Αθήνα - Bansko - Αθήνα με πούλμαν

Όλα αυτά στοίχιζαν 1000 ? στην κάθε οικογένεια (για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ).
Υπάρχουν φυσικά και πολύ καλύτερες τιμές σε άλλα ξενοδοχεία, αλλά ο καθένας εξαρτάται τι θέλει και τι επιλογές κάνει.

Φέτος την Πρωτοχρονιά βρήκα καλύτερες τιμές, για άλλο όμως ξενοδοχείο, διότι το προαναφερόμενο δεν έχει διαθεσιμότητα τις ημερομηνίες που θέλω.

Δεν νομίζω λοιπόν ότι σε οποιοδήποτε αντίστοιχο ξενοδοχείο (4*) σε ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο για τις ίδιες παροχές θα πλήρωνα λιγότερα.
 

stamos1972

Member
Μηνύματα
52
Likes
25
Τελικά κλείσαμε για Δράμα (27-29/12) και Μπάνσκο (Βουλγαρία) (29/12 - 1/1/2010).

Αν και σκεφτήκαμε πολύ τις συμβουλές των φίλων στο forum μιας και δεν είμαστε πολύ fun με το σκι, τελικά επιλέξαμε το White Fir Valley White Fir Valley - Bansko στο Μπάνσκο με 50ευρώ / ημέρα συνδυάζοντας εορταστικό κλίμα, πολυτέλεια (θερμαινόμενη πισίνα, spa κ.τ.λ.) σε τιμή που ούτε για ένα απλό δωμάτιο δεν βρίσκεις σε αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. :xmas_cool:
 
Last edited by a moderator:

George66

Member
Μηνύματα
22
Likes
6
Εύχομαι να περάσεις καλά ! ! ! !

(Εγώ πέρυσι πέρασα υπέροχα με την παρέα μου και ελπίζω το ίδιο και για φέτος)
 

gourous

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2009!!

γεια χαρα και σε ολους!! θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με μια εκδρομη στις 24-27 δεκεμβριου 2009.προκειται για 8 με 12 ατομα.εχω κοιταξει ξενοδοχεια στο booking.com.ωστοσο εχω καποιες αμφιβολιες για τα ατομα στα οποια αναφερονται τα δωματια.επισης, θελω πληρογφοριες για προσβαση στο μπανσκο.αυτοκινητο η καποιο αλλο τροπο? περιμενω τις πληροφοριες και τις προτασεις. ευχαριστω εκ των προτερων..:haha:
 

attreidis

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία,Νέα Υόρκη,Ολλανδία
παιδια εγω εχω κλεισει ηδη 5 διανυκτερευσεις 24-29/12 στο μπανσκο.ειμαστε μια παρεα 12 ατομων και κλεισαμε δωματια στο River lodge και βγαινει γυρω στα 85-90 ευρω το ατομο,μιλαμε για δωματια χωρις πρωινο κτλ...
πηγα και περυσι στο ιδιο ξενοδοχειο τις ιδιες μερες και η εμπειρια μου απο το βουνο ηταν απιστευτη!
οι παροχες συγκριτικα με την ελλαδα ειναι πολυ καλυτερες και φυσικα φτηνοτερες.
το προτεινω ανεπιφυλακτα!

μολις ειδα το προηγουμενο ποστ.
επειδη ειχαμε και εμεις τα ιδια προβληματα περσι δοκιμασε να στειλεις mail στα ξενοδοχεια που σε ενδιαφερουν ωστε να μαθεις ακριβως.
για να καταλαβεις το ενα δωματιο που κλεισαμε φετος αναφερεται ως τετρακλινο αλλα περσι μειναμε 6 ατομα πολυ ανετα,μετα απο συννενοηση με το ξενοδοχειο φυσικα.
επισης ανεβηκαμε με τρενο κλιναμαξα με βραδινο δρομολογιο το οποιο φευγει απο αθηνα στις 11 το βραδυ και φτανει στο μπλαγκοεβγκραντ στισ 10-10:30 το πρωι με κοστος στα 80 ευρω το ατομο περιπου.
 

George66

Member
Μηνύματα
22
Likes
6
γεια χαρα και σε ολους!! θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με μια εκδρομη στις 24-27 δεκεμβριου 2009.προκειται για 8 με 12 ατομα.εχω κοιταξει ξενοδοχεια στο booking.com.ωστοσο εχω καποιες αμφιβολιες για τα ατομα στα οποια αναφερονται τα δωματια.επισης, θελω πληρογφοριες για προσβαση στο μπανσκο.αυτοκινητο η καποιο αλλο τροπο? περιμενω τις πληροφοριες και τις προτασεις. ευχαριστω εκ των προτερων..:haha:

Φέτος την Πρωτοχρονιά κλείσαμε με πρακτορείο Θεσσαλονίκης για Bansko (πέντε οικογένειες - σύνολο 19 άτομα - ενήλικοι και παιδιά) ως εξής :

-Διαμονή στο ξενοδοχείο Florimont HOTEL & CAZINO & SPA 4* σε Apartment (μένουν μέχρι 4 άτομα) από 30/12/2009 για 5 νύχτες (μπες στο site του και δες το ...... !!!!!)
-Ημιδιατροφή
-Πρωτοχρονιάτικο δείπνο (Gala)
-Παροχές - Ελεύθερη χρήση θερμενόμενης πισίνας, χαμάμ, jakouzzi, κ.λ.π

Όλα αυτά στοιχίζουν συνολικά περίπου 300 ευρώ το ενήλικο άτομο κάθε οικογένειας (για τα παιδιά είναι φθηνότερη η τιμή).

Υπάρχουν φυσικά και καλύτερες τιμές σε άλλα ξενοδοχεία, αλλά ο καθένας εξαρτάται τι θέλει και τι επιλογές κάνει.

Δεν νομίζω λοιπόν ότι σε οποιοδήποτε αντίστοιχο ξενοδοχείο (4*) σε ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο για τις ίδιες παροχές θα πλήρωνα λιγότερα.

Οι λόγοι που αποφασίσαμε να κλείσουμε με πρακτορείο (έτυχε Θεσσαλονίκης λόγω καλύτερων τιμών και επειδή μείναμε ευχαριστημένοι από πέρυσι) και όχι από τα site των ξενοδοχείων ή το booking είναι :

α. οι Βούλγαροι δεν είναι Αυστριακοί ή Ελβετοί με πολλά χρόνια εμπειρίας και πολλές φορές (όπως μπορείς να διαβάσεις και από τα σχόλια στο booking) δημιουργούνται πολλά προβλήματα (κρύα δωμάτια, κρύο νερό στο δωμάτιο ή στην πισίνα κ.λ.π) τα οποία δυστυχώς επειδή είναι high season και έχουν απίστευτη κίνηση, δεν μπορούν να σου επιλύσουν. Αυτά τα είδα και τα έζησα πέρυσι σε κάποιους πελάτες που ήταν μόνοι τους και που δεν έβρισκαν λύση. Αν προσθέσεις και το πρόβλημα της γλώσσας άντε να συννενοηθείς και να βγάλεις άκρη. Αντιθέτως εμείς είχαμε τόσο τον άνθρωπο του πρακτορείου όσο και τον συνοδό, οπότε ότι μικροπρόβλημα δημιουργείτο επιλυόταν σε γρήγορο χρόνο καθώς αυτοί ήξεραν τους πάντες και τα πάντα.

β. οι τιμές που μου έδωσαν πολλά ξενοδοχεία φέτος για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, ύστερα από επικοινωνία που είχα μέσω του επίσημου site τους, ήταν ακριβότερες από τις τιμές που πέτυχα μετά από διαπραγματεύσεις με το πρακτορείο (ήταν άλλη η αρχική τιμή και σε άλλη τιμή καταλήξαμε, λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων που θα πάμε εκδρομή).

Σε ότι αφορά τη μετακίνηση φέτος θα πάμε από Αθήνα με ΙΧ αυτοκίνητα.
Πέρυσι τα Χριστούγεννα που ξαναπήγαμε (με πούλμαν) είδα τη διαδρομή και δεν είναι τίποτα σπουδαίο ή επικίνδυνο.
Άλλωστε οι Βούλγαροι φροντίζουν να μην έχουν πρόβλημα οι χιονισμένοι δρόμοι τους.

Ότι άλλο θέλετε είμαι στη διάθεσή σας να βοηθήσω.
 
Last edited by a moderator:

gourous

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας.Θα τσεκαρω τα ξενοδοχεια λοιπον και θα φροντισω να ζητησω τις απαραιτητες διευκρινησεις.Θα χαρω πολυ για τις τυχον αποριες που θα προκυψουν,να μου δωσετε τις συμβουλες σας...:lol:
 

ngouveros

Member
Μηνύματα
25
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΕΣ
η κλινάμαξα κοστίζει 80€ πηγαινε-έλα κ σε πάει στο μπλαγκοεβγκραντ?σε πάει κατευθείαν ή σταματάς θεσ/νικη κ παίρνεις άλλο?κ πόσο μακρυά είναι το μπάνσκο από μπλαγκοεβγκραντ?
 

georgia_fotis

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Να γράψω και εγω μερικές πληροφορίες για το χιονοδρομικο.70 χλμ πίστες που συνήθως είναι καλοπατημένες εκτόσ αν πετύχεις μέρες με έντονες χιονοπτώσεις που δεν προλαβαίνουν να πατάνε.TORDOKA και TOMBA άψογες τις περισσότερες φορές αν και σε μέρες αιχμής έχουν παρα πολύ κόσμο. Πληροφορίες για τιμές καρτων λιφτ στην παρακάτω σελίδα www.banskoski.com η τιμές σε λέβα που είναι ακριβωσ τα μισα σε ευρώ. Τα λιφτ ανοίγουν στις 08¨30 και κλείνουν στις 17¨00. Έχει νυχτερινό στην λεγόμενη "περιφερειακή" που είναι 7χλμ και κατεβαίνει από το τέρμα της γόνδολας μέχρι το χωριό, μια ομαλή και χαλαρ'η διαδρομή ιδανική για να κλείσεις μια μέρα γεμάτη σκι. Ταβέρνες πολλές να προτιμάτε αυτες που βλέπεται να τρώνε Βούλγαροι γιατί έχουν και καλύτερο φαγητό και καλύτερες τιμές, γενικά τρως με 8-10 ευρώ και όταν λέμε τρως εννοούμε του σκασμού. Τα ξενοδοχεία έχουν πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα για όσους πάνε οδικώς, αλλιώς έχει και τρένο είτε από Αθήνα ή Θεσ/νίκη που πάει στο Μπλαγκόεβγκραντ το οποίο είναι περίπου 3 τέταρτα απόσταση απο το Μπάνσκο και πας με ταξι και πέρσι ήταν περίπου 30 ευρω για 3 άτομα και τους εξοπλισμούς.
εγω θα παω bansko 29-12 - 5/1. οχι για σκι καθως δεν ξερω την τυφλα μου, αλλα για διακοπες!
θα ήθελα να ρωτησω, το χιονοδρομικο εχει καφετερια κλπ ε?
κ επισης, βγαζεις εισιτηριο στην εισοδο του χιονοδρομικου ακομα κ αν δεν κανεις σκι κ πας απλα για καφε?
ευχαριστω πολυυυυυυυυυ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.770
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom