Οδικό ταξίδι Ιταλία με προσωπικό αυτοκίνητο

shristod

Member
Μηνύματα
135
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Γεια χαρά σε όλα τα μέλη.

Στις επόμενες μέρες (αρχές Αυγούστου) πρόκειται να κάνω ένα οδικό ταξίδι στην Ευρώπη. Σκέφτομαι από Βενετία να περάσω Αυστρία(Βιέννη), Ουγγαρία(Βουδαπέστη), Τσεχία(Πράγα), Γερμανία(Μόναχο), Ελβετία(Λουκέρνη, Interlaken) και πάλι Ιταλία(Κόμο, Βενετία).

Είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω Ευρώπη με το αυτοκίνητό μου και αυτό που με προβληματίζει είναι το θέμα ασφάλεια, ειδικά του αυτοκινήτου μια και δεν ισχύει η ασφάλεια κλοπής.
Θα προσέξω βέβαια σε όλα τα μέρη τουλάχιστον για το βράδυ να βάζω το αυτοκίνητο σε parking, είναι αρκετό αυτό? Έχετε να μου προτείνετε τι να προσέξω και ειδικά σε ποιές χώρες (πχ διάβασα ότι στην Τσεχία,Ουγγαρία είναι εθνικό sport η κλοπή, αληθεύει?) ή πιθανά εναλλακτικά μέρη να επισκεφθώ?

Ξενοδοχεία? Δε θα ήθελα να τα κλείσω από εδώ, τουλάχιστον όλα, μια και αυτό θα με περιορίσει αρκετά. Θα βρω όμως σχετικά εύκολα?

Έχει κάνει κανείς κάτι ανάλογο οδικό σε αυτές τις περιοχές?

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων
 

alter100

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Είναι φυσιολογικό νομίζω να ανησυχεί κάποιος όταν κάνει πρώτη φορα τέτοιο ταξίδι εκτος Ελλάδας..
Εγώ προσωπικά εδώ και περίπου είκοσι χρονια κάνω διαδρομές με αυτοκίνητο σε διαφορες περιοχές της Ευρώπης και δεν μου έτυχε τίποτα περίεργο.
Στην Τσεχία και Ουγγαρία έχω πάει και για τους αγώνες F1 και μοτοσικλέτας που γίνονται εκεί και έχουμε μένει μερικές μέρες...
Όταν κάποιος προσέχει λίγο...δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...
Aν κάποιος φίλος έχει κάποια εμπειρία θα το αναφέρει νομίζω παρακάτω!!!!!
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.600
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Έχω κάνει αρκετά ανάλογα ταξίδια. Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία αφήνω πάντα το αυτοκίνητο έξω μόνο με το συναγερμό. Ιταλία το βάζω σε πάρκιν κλειστό ή ανοικτό περιφραγμένο με φύλακα που διανυκτερεύει. Για Τσεχία και Ουγγαρία δεν έχω προσωπική εμπειρία. Ξενοδοχεία στις μικρές πόλεις και χωριά βρίσκεις εύκολα και είναι αρκετά οικονομικά. Στις μεγάλες πόλεις όμως, (και ιδίως αυτές που αναφέρεις που είναι πολύ τουριστικές) αν δεν κλείσεις εκ των προτέρων υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεις μεν δωμάτιο αλλά να σου χρεώσουν τιμές "πόρτας" αρκετά ακριβώτερα δηλαδή.
 

exs

Member
Μηνύματα
79
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο
Ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά στο θέμα κλεψίματος... για νά`σαι ήσυχος βγάλε το μπουζί, τον πόλο, δέσε με αλυσίδα το ακρόμπαρο με μια κολόνα(πριν χρόνια το έκανε ένας στην γειτονιά μου).
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Έχοντας κάνει δύο ταξίδια στην Ευρώπη με το αμάξι, θα σου έλεγα τα εξής:
Αυτές οι χώρες δεν είναι τόσο επίφοβες για κλοπή, αρκεί να έχεις το νου σου. Μην αφήσεις το αμάξι ολόκληρο βράδυ σε μια σκοτεινή γειτονιά..
Στην Ουγγαρία μας σταματήσαν οι μπάτσοι γιατί κάναμε μια γελoία παράβαση, αλλάξαμε λωρίδα στον δρόμο χωρίς να βγάλουμε flash, και μας εκβιάσαν να τους πληρώσουμε εκείνη την στιγμή ένα μεγάλο ποσό, αλλιώς θα κάναμε καιρό να πάρουμε πίσω τα διαβατήριά μας.
Όσο για ξενοδοχεία, αν έχεις κάνει το πλάνο τον διακοπών σου από πριν: που θα είσαι την τάδε μέρα, είναι καλύτερα να κλείσεις. Γιατί σκέψου να φτάνεις σε ένα μέρος το βράδυ κατάκοπος μετά από χιλιόμετρα οδήγησης και να πρέπει να ψάχνεις που να μείνεις. Ο χρόνος είναι χρήμα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Μια συμβουλή: όταν φτάνεις σε ένα τουριστικό μέρος, χωρίο, πόλη, να πηγαίνεις πρώτα στο περίπτερο για τους τουρίστες. Σου δίνουν δωρεάν χάρτες και πολλές πληροφορίες για την περιοχή (δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες που θα πας, πρέπει να το ανακαλύψεις). Επίσης μια καλή ιδέα είναι να έχεις ψυγειάκι στο αμάξι και να ψωνίζεις από τα market. Αν σταματάς σε κάθε auto-grill ή agip που βρίσκεις στον δρόμο, τα λεφτά θα εξαφανιστούν από πολύ νωρίς.
 

shristod

Member
Μηνύματα
135
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες...................
Διακοπές επιτέλους, έρχονται! :lol::lol::lol:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Εγώ πάλι, έχοντας κάνει δεκάδες ταξίδια με αυτοκίνητο σε όλες τις χώρες τις ευρώπης, ποτέ δεν έκλεισα εκ των προτέρων ξενοδοχείο. Βέβαια και ποτέ δεν θέλησα να μείνω σε ξενοδοχείο, εκτός εχαχίστων περιπτώσεων ανάγκης π.χ στο Παρίσι, καθ΄ ότι έπρεπε να μείνουμε στο κέντρο της πόλης. ΄Οταν έχεις δικό σου μέσον και ταξιδεύεις ευέλικτα στην ύπαιθρο, είναι μεγάλη χαρά να ανακαλύπτεις μικρά πανδοχία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, να γνωρίζεις κόσμο, να σε φιλοξενούν οικογένειες, να κάνεις φίλους. Η ευρώπη δίνει τη δυνατότητα αυτή τη δίνει με ασφάλεια και καθαριότητα.
 

apostolishatz

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Κι εγώ είμαι για γύρο Ευρώπης φέτος! Κάποια ξενοδοχεία θα κλειστούν από δω κάποια όχι! Έχοντας κάνει το γύρο της Ιταλίας πριν 6 χρόνια έβαζα το αμάξι σε πάρκινγκ κλειστό του ξενοδοχείου(φρόντιζα να έχει) και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.211
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom