Ρουμανία Σερβία Οδικό ταξίδι Σερβία - Ρουμανία

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
1. Πιστεύετε θα έχω πρόβλημα 7/9 στην Transalpina;
Τι πρόβλημα να έχεις;
2. Πόσο εύκολο είναι το πάρκινγκ (επί πληρωμή στο Νόβι Σαντ) για λίγες ώρες περιήγηση;
Δεν έχω πάει στο Νόβι Σαντ αλλά αν κρίνω απο άλλες πόλεις της Σερβίας, εύκολο θα είναι.
3. Από Τιμισοάρα για είσοδο στη Σερβία να μπούμε από Γιάσα Τόμιτς ή Μοραβίτα ή Σρπσκα Τσέρνια;
Εγώ θα διάλεγα αυτό που με βολεύει καλύτερα στη πρώτη στάση μου στη Σερβία και θα το περνούσα όσο πιο νωρίς μπορούσα. Γενικά τα σύνορα αν μπορείς να τα περνάς νωρίς είναι το καλύτερο
4. Η Σερβία έχει βινιέτα;
όχι

Για την transalpina με έχουν ανησυχήσει διάφορες μαρτυρίες που έχω διαβάσει περί ομίχλης, τυχόν έντονης βροχής κλπ κλπ.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Για την transalpina με έχουν ανησυχήσει διάφορες μαρτυρίες που έχω διαβάσει περί ομίχλης, τυχόν έντονης βροχής κλπ κλπ.
Έχω διανύσει τη Trasfagarasan με ομίχλη στα ψηλά σημεία κατα τόπους του ορεινού περάσματος και λίγη βροχή τη μέρα πριν την αναχώρηση, Ιούλιο μήνα! Αυτά με τον καιρό είναι τυχερά... Πάντως ακόμα και με ομίχλη στα μεγαλύτερα υψόμετρα κυρίως, όλα πήγαν μια χαρά με την οδήγηση.

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Πόσο εύκολο είναι το πάρκινγκ (επί πληρωμή στο Νόβι Σαντ) για λίγες ώρες περιήγηση;
Στο Novisad σε κάθετο προς το ποτάμι (και σχετικά κοντά στο ποτάμι) δρόμο, πήραμε κλήση για παράνομη στάθμευση. Όσο και να είχαμε κοιτάξει για να πληρώσουμε, πουθενά δεν έλεγε ότι είναι με ticket. Βρίσκεις parking όμως εύκολα, αρχές Νοέμβρη πήγαμε πέρισυ.
Αλλά θυμάμαι ότι μπορούσες να παρκάρεις και λίγο πιο έξω απ' το κέντρο, εκεί σίγουρα δεν ήταν με πληρωμή, σε δρόμους παράλληλα στο ποτάμι, με κάτι παλιά κτίρια, εγκαταλειμμένα. Αλλά μακρύτερα.
Είναι ωραίο το Novisad, το κέντρο της πόλης εμένα μ' άρεσε.
Αν πάτε, να ανεβείτε στο κάστρο σίγουρα, ειδικά το ηλιοβασίλεμα!

polidoros

Member
Αναβιώνω το thread γιατί 6/9 θα κάνουμε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στη Ρουμανία - Σερβία μέσω Βουλγαρίας.

Αναχώρηση από Καβάλα, 1 βράδυ στο Ρούσε για ξεκούραση και έπειτα:
- 2 βράδια Κλουζ - Ναπόκα (θέλω και λίγh περισσότερη ξεκούραση :D )
- 1 βράδυ Τιμισοάρα
- 2 βράδια στο Βελιγράδι
Αναχώρηση 12/9 από Βελιγράδι για Αθήνα με διανυκτέρευση σε συγγενείς στη Θεσ/νίκη.

Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια:

1. Πιστεύετε θα έχω πρόβλημα 7/9 στην Transalpina;
2. Πόσο εύκολο είναι το πάρκινγκ (επί πληρωμή στο Νόβι Σαντ) για λίγες ώρες περιήγηση;
3. Από Τιμισοάρα για είσοδο στη Σερβία να μπούμε από Γιάσα Τόμιτς ή Μοραβίτα ή Σρπσκα Τσέρνια;
4. Η Σερβία έχει βινιέτα;

Να ενημερώσω πως στο παρελθόν έχω επισκεφθεί Βουκουρέστι - Σινάια - Μπρασόβ - Σιμπίου καθώς και Βουλγαρία (Σόφια - Βέλικο Τάρνοβο - Στάρα Ζαγόρα - Φιλιππούπολη).
1. Τα ορεινά πάσα είναι λαχείο αλλά το πιο πιθανό είναι να έχει καλό καιρό και η όποια ομίχλη να είναι πρόσκαιρη.
2.Το πάρκινγκ είναι εύκολο και οικονομικό. Υπάρχουν αρκετά κεντρικά αλλά ορισμένα δέχονται μόνο το δικό τους νόμισμα.
3. Εγώ μπήκα από τον συνοριακό σταθμό Moravita με ελάχιστη καθυστέρηση μέσα Ιουλίου 23.
4. Όχι

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.099
Μέλη
39.844
Νεότερο μέλος
Tzefiler