Αυστρία Οδικώς στο Salzburg

matador

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Αποφασίζοντας δειλά δειλά με την κόπελα μου να πάμε οδικώς στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο Innsbruck & Salzburg μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα και θα ήθελα την όποια βοήθειά σας.

Αρχικά να πω πως θα πάμε μέσω Ιταλίας εν μέσω του γνωστού δρομολογίου "Πάτρα - Ανκόνα".Οδικώς μετά για ~620km με δρομολόγιο Ancona - Bologna - Verona - Bolzano φτάνουμε στο Innsbruck στο οποίο σκοπεύουμε να μείνουμε 2 ή 3 βράδια. Ύστερα μετά από ακόμα 180km σκοπεύουμε να μείνουμε για 3 βράδια στο salzburg και πίσω για Ελλάδα.

Οδικώς είναι θα 'ναι η πρώτη μας εμπειρία σε ταξίδι εξωτερικού και οι απορίες είναι πολλές.

Αρχικά, η πρώτη μας σκέψη είναι το πότε θα πάμε? Σκεφτόμαστε τον μήνα Μάρτιο, ίσως και Απρίλιο προκειμένου να αποφυγούμε κακοκαιρίες αλλά να μπορέσουμε να δούμε και χιονισμένο τοπιο στις εν λόγω πολεις. Πότε πιστεύετε εσείς θα ήταν η ιδανική περίοδος?

Στη συνέχεια, σε ότι αφορά το οδηγικό κομμάτι, η απόσταση που πρέπει να διανύσουμε δεν μας φαίνεται μεγάλη ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα διανύσουμε την απόσταση σε αυτοκινητόδρομο (?) . Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κάτι? Επίσης οι τιμές των διοδίων και της βενζίνης είναι αντίστοιχες της Ελλάδας?

Τέλος υπολογίζουμε τα εξοδα του αυτοκινήτου να έρθουν συνολικά στα 200? μη συμπεριλαμβανομένου του πλοίου. Στο θέμα διαμονής ψάχνουμε για κάτι σχετικά οικονομικό χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις. Γνωρίζει κάποιος να μας προτεινει κάτι?

Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές πόστ μου και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για οποια απάντηση.

Γιάννης.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.595
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Στη συνέχεια, σε ότι αφορά το οδηγικό κομμάτι, η απόσταση που πρέπει να διανύσουμε δεν μας φαίνεται μεγάλη ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα διανύσουμε την απόσταση σε αυτοκινητόδρομο (?) . Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κάτι? Επίσης οι τιμές των διοδίων και της βενζίνης είναι αντίστοιχες της Ελλάδας?

Τέλος υπολογίζουμε τα εξοδα του αυτοκινήτου να έρθουν συνολικά στα 200? μη συμπεριλαμβανομένου του πλοίου. quote]

Ωραία διαδρομή για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα ευχαριστηθείς οδήγηση. Τα διόδια στην Ιταλία είναι πολύ ακριβά. Υπολόγιζε το 60% των καυσίμων και παραπάνω. Ωστόσο δεν σου συνιστώ να μετακινηθείς εκτός αυτοκινητοδρόμων στην Ιταλία. Στην Αυστρία δεν υπάρχουν διόδια. Θα χρειαστείς το λιγότερο 300 ευρώ για πήγαινε - έλα από Αγκόνα, χωρίς τις τοπικές μετακινήσεις. Δες το πολύ χρήσιμο site της MICELIN. ViaMichelin: Maps, route planner, route finder, UK maps, European maps, hotel booking, travel guides Η εποχή Μάρτιος - Απρίλιος είναι κατάλληλη. Για τα υπόλοιπα θα σε κατατοπίσουν άλλοι συνφορουμίτες.
 

leon00

Member
Μηνύματα
181
Likes
55
αυτη τη διαδρομη την εχω κανει αρκετες φορες
(εχω κανει και αυτο το ταξιδι ανκονα-ινσμπουρκ-μοναχο-σαλζμπουργκ)
-εμεις πηγαινουμε παντα καλοκαιρι και ειναι πολυ ωραια διαδρομη εκεινη την εποχη(η φυση οργιαζει) και γινεται το φεστιβαλ στο salzburg
Salzburger Festspiele | Homepage 2010
-φευγω σχεδον παντα με superfast μεσημερι απο πατρα ,ειμαι ανκονα την αλλη μερα 11:00 και στην εθνικη περιπου 12:00 και με καποιες στασεις 7:30-8:00 φτανουμε ινσμπρουκ (οδηγω βαση οριων)
-βενζινη τωρα περιπου ιδια με ελλαδα
-πριν μπεις αυστρια πρεπει να αγορασεις βινιετα
-τα 200 ευρω ειναι λιγα ,μαζι με βενζινες,βινιετα,διοδια ιταλια-αυστρια εγω υπλογιζω 300 το λιγοτερο
κοιτα εδω
http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31NDFkcHAxMGNORE11TmpFMU9EST1jTVRNdU5URTRPVEk9&strDestLocid=31MzEycjEwY05EY3VNall5Tnc9PWNNVEV1TXprME56Zz0=&intItineraryType=1&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=true&dtmDeparture=31%2F10%2F2010&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.3&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6
-ξενοδοχειο Innsbruck
Hotel Innsbruck, Wellnesshotel, Seminarhotel in der Altstadt Innsbruck
ξενοδοχειο salzburg
Willkommen - Star Inn Hotel Salzburg Airport
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Tην εποχή που ψάχνεις η easy δίνει το μιλάνο 75e r/t με αποσκευή... δλδ. 150e το ζευγάρι... και από εκεί συνεχίζεις είτε με τρένο είτε με αυτοκίνητο αν θες σώνει και καλά να οδηγήσεις... δε νομίζω ότι αξίζει να πληρώνεις καράβια, κουκέτες και να έχεις και το άγχος του δικού σου αυτοκινήτου...
 

matador

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ερευνω τις πληροφορίες παραπάνω και θα επανέρθω συντομα.

Σε οτι αφορά τα διοδια, ακόμα και απο το site της μισελέν δεν νομίζω ότι είναι τοσο ακριβά, δλδ 60% των καυσίμων. Επίσης απο Ανκόνα ή ακόμα καλυτερα απο Βενετία μου φαίνονται λιγότερα από το να πας Αθήνα Θεσ/νικη.

Στο θέμα του αεροπλάνου, θεωρώ οτι το αυτοκίνητο σου δίνει ελευθερία μετακίνησης που αν θες να "γυρίσεις" μια πόλη αξίζει. Είναι σαν να θες να δεις την Ρόδο με συγκοινωνία. Συν τοις αλλοις νομίζω πως η διαδρομή σε θέμα τοπίου σε ανταμοίβει.
 

vdeverak

Member
Μηνύματα
46
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
εννοει να νοικιασεις αμαξι απ το Μιλανο και οχι να παρεις το δικο σου.
και εγω αυτο θα σου συνιστουσα αλλωστε ;)
 

helstar

Member
Μηνύματα
73
Likes
12
Προταση για επιστροφη, χρονοβορα μεν α π ι σ τ ε υ τ η δε.Μεσω Grossglockner για Lienz,Villach,Venice.Ψαξτο λιγο και θα καταλαβεις.Μοναδικη εμπειρια αν πας με αυτοκινητο
 

moneftsis

Member
Μηνύματα
9
Likes
21
Αν ειστε μονο 2 ατομα και θελεις να σου βγει φτηνά ισως ειναι καλυτερα να πας αεροπορικώς και να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Ειτε απο Μιλάνο είτε απο Μοναχο.
Αν δεν παιζει ρόλο αυτο , πανε με το πλοίο να κάνεις και το ταξίδι.

Πάντως η Αυστρία ειναι πολυ ομορφη χώρα και προτείνω να πας τον Μαρτιο.
Καλό σου ταξίδι.
 

koloko

Member
Μηνύματα
218
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
θελει σκεψη...
Ταξίδι-Όνειρο
παραδεισος!!
απο ωιεννη σαλτσμπουργκ με το αμαξι ποση ωρα ειναι γιατι σκεφτομαι να νοικιασω
 

koloko

Member
Μηνύματα
218
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
θελει σκεψη...
Ταξίδι-Όνειρο
παραδεισος!!
3.5 ωρες αλλα αξιζει καλυτερα απο το τρενο??μου ειπαν οτι πρεπει να το κανω με αμαξι αυτην την διαδρομη
 

Photini1986

Member
Μηνύματα
75
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλημερα φιλε μου!!!Αυτο το καλοκαιρι πηγα Βιεννη ,και το επομενο σκοπευω να περασω 10 μερες Ινσμπρουκ-Σαλτσμπουργκ και Μοναχο.Στην αρχη σκεφτομουν κι εγω να γινει οδικως,και μαλιστα οχι απο Ιταλια(Σκοπια-Σερβια-Κροατια-Σλοβενια),προταση η οποια μετα απο αρκετες μερες σκεψης απορριφθηκε για πολλους λογους,αλλα κυριως λογο χρονου.Τελικα αποφασισαμε να κανουμε το εν λογω ταξιδι αεροπορικως μεχρι Μοναχο και απο εκει να νοικιασουμε αυτοκινητο να εξυπηρετηθουμε.Καταρχην,αν θες οικονομικη διαμονη οπως ειπες,τουλαχιστον για Ινσμπρουκ θα σε προετρεπα να κοιταξεις εδω Holiday in the Alps - Hotel, inn, apartments, accommodation, ski holiday, hiking in Austria, Welcome - Tiscover ...Σκοπευω να μεινω σε φαρμα κυριως για την εμπειρια και επειδη γενικα κρυβω μια Χαιντι μεσα μου:xmas_lol:!

Σε σχεση με Σαλτσμπουργκ-Βιεννη,αν δηλαδη ειναι καλυτερα με τρενο ή οχι,δεν εχω ιδεα να σε βοηθησω!Απλα και με αυτοκινητο εχω διαβασει πως η διαδρομη ειναι εξαιρετικη!!Αυτα!Για οτιδηποτε αλλο εδω ειμαι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.945
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom