• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Οικονομικό social!

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο ψάξιμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι, αυτό που έβαλες αρχικά (και μπήκα μετά να το ψάξω και είδα ότι καλύπτει και επενδύσεις) πιθανόν να μην αναλαμβάνει εξωτερικού υποθέσεις, δεν το γνωρίζω.
Το ταμείο που αναλαμβάνει την πιθανή πτώχευση της κάθε freedom είναι το ICF. Ναι έχει έδρα στην Κύπρο, δε ξέρω πόσο περίπλοκο θα είναι ή τι έξοδα θα έχει.

Δεν εξέτασα ποτέ αυτό. Αν πέσει κανόνι, σε τράπεζα, freedom, χώρα, δε ξέρω τι άλλο, προφανώς και θα έχεις τρεχάματα. Εγώ εξέτασα από την αρχή (που ασχολήθηκα) αν είναι απατεώνες οι της freedom, που εγώ πιστεύω ότι δεν είναι, και αν υπάρχει κάτι σχετικά safe μιας και δεν παριστάνω τον Μπάφετ.

Απλά ήθελα και να εξηγήσω ότι όλοι στο youtube (με οικονομικά κανάλια) έχουν χορηγίες της freedom, αλλά οι 98/100 λένε "βάλτε, παίξτε, πολύ χρήμα παιδιά μη κάθεστε", ενώ ο Μαρινάκης (και κανά δυο ακόμα) λένε κάτι τελείως διαφορετικό.

paefstra

Member
Δεν ξερω τι διαφορα στις υπεραξιες δινει η freedom ολα αυτα ειναι υποθετικα. Αν ειναι μονο ξερω γω 0,5% χαμηλοτερα fees γιατι πατας ενα κουμπι , ομως να ψαχνουν καποια στιγμη τα λεφτα τους οι κληρονομοι στην Κυπρο πηγαινε ελα, για μενα δεν αξιζει τον κοπο (αν δεχτουμε οτι ειναι εντιμοι).

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
διαφήμιση για τη freedom24.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό, επειδή παρακολουθώ κι εγώ αυτά τα κανάλια είναι το πρώτο πράγμα που προσπερνάω. Είχα διάθεση να το ψάξω λίγο παραπάνω με τα επενδυτικά αλλά είναι τόσο πρήχτες όλοι που μου βγαίνει στην κόντρα όλο αυτό.
βιντεακι του greekonomics για τους επενδυτικούς ινφλουενσερς που το έχουν παρακάνει
Αυτοί είναι οι χειρότεροι όλων, ήταν πολύ ωραίο το βιντεάκι και καλά έκανε και τους έκραξε το greekonomics. Συμφωνώ με @James εδώ ο Μαρινάκης έχει απολογηθεί για το λόγο που «αναγκάστηκε» να βάλει χορηγό στο κανάλι του. Χωρίς να συμφωνώ κιόλας δε το θεωρώ παράλογο, ίσως αναγκαίο κακό. Ούτε προώθηση προϊόντος που αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον.

Αναρωτιέμαι τι έχει δει στην Ελλάδα ο Ρώσος υγιής επιχειρηματίας/ιδιοκτήτης της freedom24
Ότι έχει δει και η Revolut, αλλά και οι υπόλοιπες τράπεζες/επενδυτικές πλατφόρμες. Ευκαιρία, σε μια χώρα που θεωρείται παρθένα αγορά για τέτοια προϊόντα. Το εξηγεί αναλυτικά ο τύπος σε μια πρόσφατη συνέντευξη του πάλι στο greekonomics.

Δεν ξερω τι διαφορα στις υπεραξιες δινει η freedom ολα αυτα ειναι υποθετικα.
Αυτή είναι η δεύτερη ανάγνωση και σωστά, όμως η επιτυχία τους οφείλεται σε κάτι πολύ πιο απλό. Στο γεγονός πως ξαφνικά μέσω τέτοιων πλατφορμών πολύ περισσότερος κόσμος έχει την ευκαιρία και την πρόσβαση στην πληροφορία σ' ένα τομέα που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστος και ίσως άπιαστος.
Βέβαια δε πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλές περιπτώσεις προσεγγίζει συνθήκες τζόγου, μιλάμε για ρίσκο.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Το συγκεκριμένο βίντεο του Μαρινάκη δεν έγινε για να διαφημίσει τη freedom, αν κάποιος κατάλαβε αυτό, νομίζω ότι κάνει λάθος
Στην κυριολεξία έδειχνε τον δικό του λογαριασμό, πόσα έχει βγάλει και ότι έχει φτάσει να έχει περίπου 200.000ε μέσα. Μην φοβάστε συνελληνες επενδύστε άφοβα! Εύχομαι τουλάχιστον να μην ήταν εικονικά τα λεφτά. Που κόλλαγε αυτό στο πνεύμα του υπόλοιπου βίντεο; Φοβήθηκε ο χορηγός μην τρομάξει ο κόσμος με τις επενδύσεις;

Δε ξέρω σε ποια πλατφόρμα. Ξέρω ότι αν ρίξει κανόνι, θα επέμβουν οι ρυθμιστικές αρχές. Έχει έδρα στην ΕΕ, οπότε εμπίπτει στους κανονισμούς του ταμείου αποζημιώσεως επενδυτών.
Μέχρι περίπου 20.000ε μάξιμουμ προστατευονται αλλά ισχύουν κι άλλες προϋποθέσεις γι'αυτό, τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν πληρεί η freedom. Στην τράπεζα προστατευονται μέχρι 100.000ε. Αλλά μήπως οι τράπεζες είναι διαπλεκόμενες;;; Έχει κάνει κανένα σχετικό βίντεο ο Μαρινακης;

Αυτοί είναι οι χειρότεροι όλων, ήταν πολύ ωραίο το βιντεάκι και καλά έκανε και τους έκραξε το greekonomics. Συμφωνώ με @James εδώ ο Μαρινάκης έχει απολογηθεί για το λόγο που «αναγκάστηκε» να βάλει χορηγό στο κανάλι του. Χωρίς να συμφωνώ κιόλας δε το θεωρώ παράλογο, ίσως αναγκαίο κακό. Ούτε προώθηση προϊόντος που αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον.
Αυτό που κάνει ο Μαρινακης για μένα είναι πολύ χειρότερο. Κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου και μπορεί να τους παρασύρει πιο εύκολα. Φαντάζομαι γι'αυτό το λόγο πρέπει να παίρνει και τις μεγαλύτερες χορηγίες.

Ότι έχει δει και η Revolut, αλλά και οι υπόλοιπες τράπεζες/επενδυτικές πλατφόρμες.
Δεν τις έχω δει χορηγούς σε influencers αυτές όμως. Μια viventor θυμάμαι να διαφημίζουν παλιότερα που βάρεσε κανοναρα.

Ευκαιρία, σε μια χώρα που θεωρείται παρθένα αγορά για τέτοια προϊόντα.
Ή μία χώρα που ο κόσμος δεν έχει πολλές γνώσεις γύρω από οικονομικά και είναι επιρρεπής στο να εμπιστεύεται τυφλά αυθεντιες.

Δεν ξέρω. Είμαι κακοπροαιρετος και τέτοιους ανθρώπους τους βλέπω καχύποπτα. Ακόμα και η κριτική σε κυβερνήσεις από χορηγουμενα βίντεο μου χτυπάνε άσχημα. Είναι η γνωστή ασπίδα αργότερα με πολεμάνε επειδή τα έβαζα με το σύστημα.

Δηλαδή αν σου πω να επενδύσεις μέσω μιας εταιρείας που ο Ρώσος ολιγαρχης ιδιοκτήτης έχει πάνω από το 70% των μετοχών με έδρα το Καζακστάν δεν θα φύγεις τρέχοντας;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δηλαδή αν σου πω να επενδύσεις μέσω μιας εταιρείας που ο Ρώσος ολιγαρχης ιδιοκτήτης έχει πάνω από το 70% των μετοχών με έδρα το Καζακστάν δεν θα φύγεις τρέχοντας;
Όχι, ή τουλάχιστον άμα το κάνω δε θα σου ζητήσω μετά τα ρέστα αν κάτι πάει στραβά.
Είναι η εποχή της πληροφόρησης, θα έπρεπε να έχουμε κρίση και άποψη ασχέτως που δε συμβαίνει αυτό.
Συμφωνώ πάντως με τις επιφυλάξεις σου, εγώ είμαι δυο φορές πιο δύσπιστος προς όλους και αντιλαμβάνομαι τον υψηλό βαθμό του ρίσκου, αλλά δεν είναι προσωπικό το θέμα που συζητάμε.
Αρκετοί όντως μπορεί να «παρασυρθούν» ,αν θα βγει σε καλό ή όχι είναι κάτι που θα φανεί.
Ή μία χώρα που ο κόσμος δεν έχει πολλές γνώσεις γύρω από οικονομικά και είναι επιρρεπής στο να εμπιστεύεται τυφλά αυθεντιες.
Σωστά, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μιλάμε για το κριτήριο του μέσου Έλληνα, μη την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα θα βάλουμε τα γέλια.
Αλλά μήπως οι τράπεζες είναι διαπλεκόμενες;;; Έχει κάνει κανένα σχετικό βίντεο ο Μαρινακης;
Ε τουλάχιστον για τη διαπλοκή και τα καρτελ ναι, έχει κάνει πολλά σχετικά, τώρα αν κρύβεται κάτι πίσω από αυτό δε μπορώ να το ξέρω, ούτε σημαίνει αναγκαστικά πως συμφωνώ με την προσέγγιση του.

paefstra

Member
Στο γεγονός πως ξαφνικά μέσω τέτοιων πλατφορμών πολύ περισσότερος κόσμος έχει την ευκαιρία και την πρόσβαση στην πληροφορία σ' ένα τομέα που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστος και ίσως άπιαστος.
Βέβαια δε πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλές περιπτώσεις προσεγγίζει συνθήκες τζόγου, μιλάμε για ρίσκο.
Κσημενο μου παιδι, εισαι μικρος. Ρωτα κι εμας που πηγαιναμε στη δουλεια και καθε μεσημερι επαιζε ανοιχτη τηλεοραση για την πορεια των μετοχων. Καταστραφηκε κοσμος και κοσμακης. Επαιρναν δανεια για να αγορασουν μετοχες. Η νεα γενια "ξαφνικα" ανακαλυψε τις επενδυσεις. Αλλα 20-25 χρονια ειναι αρκετα για να ξεχασει μια κοινωνια το συλλογικο τραυμα. Παντως "αγνωστος" δεν ειναι αυτος ο κοσμος.
Τοτε πρωτοακουσα την εκφραση "παπαγαλακια", δηλαδη "πεφτει η αγορα, χωστε κι αλλα γιατι θα ξανανεβει". Τοτε το εκαναν χρηματιστες ως πολιτικοι. Τωρα περασε στους ινφλουενσερς ο ρολος.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κσημενο μου παιδι, εισαι μικρος. Ρωτα κι εμας που πηγαιναμε στη δουλεια και καθε μεσημερι επαιζε ανοιχτη τηλεοραση για την πορεια των μετοχων. Καταστραφηκε κοσμος και κοσμακης. Επαιρναν δανεια για να αγορασουν μετοχες. Η νεα γενια "ξαφνικα" ανακαλυψε τις επενδυσεις. Αλλα 20-25 χρονια ειναι αρκετα για να ξεχασει μια κοινωνια το συλλογικο τραυμα. Παντως "αγνωστος" δεν ειναι αυτος ο κοσμος.
Τοτε πρωτοακουσα την εκφραση "παπαγαλακια", δηλαδη "πεφτει η αγορα, χωστε κι αλλα γιατι θα ξανανεβει". Τοτε το εκαναν χρηματιστες ως πολιτικοι. Τωρα περασε στους ινφλουενσερς ο ρολος.
Σιγά που ήμουν μικρός, μια χαρά τα θυμάμαι μη νομίζεις. :D
Ε δεν έχει σχέση όμως 25 χρόνια μετά ο κόσμος του σήμερα (μαλλον) με του τότε, εστιάζοντας πως είναι απείρως πιο εύκολο και απέιρως πιο φθηνο να ασχοληθεί κάποιος σήμερα με το αντικείμενο. Τότε έπρεπε να έχεις κάποιον γνωστό και να σκάσεις χρήμα, τώρα από τον καναπέ και το κινητό σου παίζεις μετοχές με 5€.

arabickostas

Member
Στην κυριολεξία έδειχνε τον δικό του λογαριασμό, πόσα έχει βγάλει και ότι έχει φτάσει να έχει περίπου 200.000ε μέσα. Μην φοβάστε συνελληνες επενδύστε άφοβα! Εύχομαι τουλάχιστον να μην ήταν εικονικά τα λεφτά.

Αλλά μήπως οι τράπεζες είναι διαπλεκόμενες;;; Έχει κάνει κανένα σχετικό βίντεο ο Μαρινακης;

Αυτό που κάνει ο Μαρινακης για μένα είναι πολύ χειρότερο. Κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου και μπορεί να τους παρασύρει πιο εύκολα. Φαντάζομαι γι'αυτό το λόγο πρέπει να παίρνει και τις μεγαλύτερες χορηγίες.

Δεν ξέρω. Είμαι κακοπροαιρετος και τέτοιους ανθρώπους τους βλέπω καχύποπτα. Ακόμα και η κριτική σε κυβερνήσεις από χορηγουμενα βίντεο μου χτυπάνε άσχημα. Είναι η γνωστή ασπίδα αργότερα με πολεμάνε επειδή τα έβαζα με το σύστημα.
Επειδη παρακολουθω το καναλι αυτο και ειδα προσφατα το εν λογω βιντεο: Σε καμια περιπτωση δε παροτρυνεται κοσμος να επενδυσει....

Εχουν γινει βιντεο για τριγωνα διαπλοκης που περιλαμβαναν και τραπεζες, μεχρι που σταλθηκαν μπραβοι στον πατερα του στην Ελλαδα...

Τετοια κριτικη ειναι καλοδεχουμενη σε οποια κυβερνηση και αν γινεται. Την κριτικη των ΜΜΕ να φοβασαι....

paefstra

Member
Είναι η εποχή της πληροφόρησης, θα έπρεπε να έχουμε κρίση και άποψη ασχέτως που δε συμβαίνει αυτό.
Στην εποχη της πληροφορησης εχει πεσει σιγη ιχθυος στους εγχωριους ινφλουενσερς για το οτι ο χρυσος πηρε πανω 50% σε εναν χρονο και διπλασιασε την αξια του σε 3 χρονια.
Αν κοπτονταν οι ινφλουενσερς για το καλο μας οπως λεει ο @James , 3 χρονια πριν θα παροτρυναν προς τα εκει. Εστω εναν χρονο πριν, αν δεν το ειδαν να ερχεται.
Αλλα δεν μπορουν να τσιμπησουν κερδη απο affiliate εγγραφες στη freedom, οποτε το εχουν κανει γαργαρα.
Αυτο και μονο εμενα μου φτανει για να κρινω αν ειναι αθωα επιρροη για το καλο και την "οικονομικη εκπαιδευση" του κοσμου. Για μενα ειναι ξεκαθαρη χειραγωγηση της πληροφοριας.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο ψάξιμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν κοπτονταν οι ινφλουενσερς για το καλο μας οπως λεει ο @James
Α οκ, εγώ λέω ότι οι ινφλουένσερς ενδιαφέρονται για μας. Μάλιστα. Προφανώς δε χρειάζεται να συνεχίσω την κουβέντα.

Συνεχίστε εσείς.

bandit650

Member
Στην εποχη της πληροφορησης εχει πεσει σιγη ιχθυος στους εγχωριους ινφλουενσερς για το οτι ο χρυσος πηρε πανω 50% σε εναν χρονο και διπλασιασε την αξια του σε 3 χρονια.
Για το χρυσό το έχεις πει πολλές φορές. Έχεις αγοράσει χρυσό; Επειδή δε γνωρίζω αν αγοράσω πχ 100 γρ θα τα πάρω σπίτι ή θα έχω ένα χαρτί που θα λέει ότι έχω 100 γρ;

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Σε καμια περιπτωση δε παροτρυνεται κοσμος να επενδυσει....
Δεν παροτρύνει ενώ το διαφημίζει; Πως γίνεται αυτό;

Εχουν γινει βιντεο για τριγωνα διαπλοκης που περιλαμβαναν και τραπεζες,
Ο χορηγός πάντως είναι ανταγωνιστής των τραπεζών.

Τετοια κριτικη ειναι καλοδεχουμενη σε οποια κυβερνηση και αν γινεται. Την κριτικη των ΜΜΕ να φοβασαι....
The enemy you know κλπ κλπ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.331
Μέλη
39.988
Νεότερο μέλος
guru

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα