Οικονομικό social!

paefstra

Member
Για το χρυσό το έχεις πει πολλές φορές. Έχεις αγοράσει χρυσό; Επειδή δε γνωρίζω αν αγοράσω πχ 100 γρ θα τα πάρω σπίτι ή θα έχω ένα χαρτί που θα λέει ότι έχω 100 γρ;
Γιατι να αγορασεις τωρα που ειναι τοσο πανω? Ο πιο σοβαρος και εγκυρος τροπος ειναι μεσω Τραπεζας της Ελλαδος. Τι χαρτι, δεν καταλαβαινω ποιος το δινει.

https://www.bankofgreece.gr/kiries-leitourgies/agores/xrysos/agora-kai-pwlhsh-xryshs-liras

alma

Member
Βιβλιοπωλεία,καταστήματα παιδικών,παραστάσεις κλπ προσφέρουν εκπτώσεις για διάφορες κατηγορίες όπως για πολύτεκνους,άνεργους,ΑΜΕΑ κλπ....

Βάζω εδώ μερικά που έχω δει,γιατί δεν ήξερα που αλλού να τα βάλω....
Σχολικά είδη με έκπτωση -10% σε Πολύτεκνους & Ανέργους!

Ειδικές εκπτώσεις και ΑμΕΑ

Βιεννέζικα Βαλς με την Ορχήστρα του Johann Strauss | Athens24.gr

Διάβασα κ για κάποια είδη σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα

Ε.Ο.Π.Α. - Δικαιώματα πολυτέκνων

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Πολλοί θεωρούν τις επενδύσεις «τζόγο», αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην περιορισμένη χρηματοοικονομική παιδεία που έχουμε στην Ελλάδα. Ο τζόγος βασίζεται στην τύχη, ενώ οι επενδύσεις στηρίζονται σε ανάλυση, διαχείριση ρίσκου και μακροχρόνιο σχεδιασμό. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα κινδύνου και ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει.

Σε άλλες χώρες η επενδυτική κουλτούρα είναι μέρος της καθημερινότητας. Στην Ελλάδα, αρκεί κάποιος να έχει ακούσει μια ιστορία από τον θείο του το 99 για να θεωρείται ειδικός και να αποφαίνεται ότι «όλα είναι τζόγος». Και απλώς επιβεβαιώνουμε πόσο πίσω έχουμε μείνει σε θέματα οικονομικής παιδείας.

paefstra

Member
Πολλοί θεωρούν τις επενδύσεις «τζόγο», αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην περιορισμένη χρηματοοικονομική παιδεία που έχουμε στην Ελλάδα. Ο τζόγος βασίζεται στην τύχη, ενώ οι επενδύσεις στηρίζονται σε ανάλυση, διαχείριση ρίσκου και μακροχρόνιο σχεδιασμό. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα κινδύνου και ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει.

Σε άλλες χώρες η επενδυτική κουλτούρα είναι μέρος της καθημερινότητας. Στην Ελλάδα, αρκεί κάποιος να έχει ακούσει μια ιστορία από τον θείο του το 99 για να θεωρείται ειδικός και να αποφαίνεται ότι «όλα είναι τζόγος». Και απλώς επιβεβαιώνουμε πόσο πίσω έχουμε μείνει σε θέματα οικονομικής παιδείας.
Το λεει τo Bloomberg
https://www.bloomberg.com/news/feat...etting-harder-to-tell-gambling-from-investing
H New york times
https://www.nytimes.com/2025/10/20/opinion/gambling-investing-gaming-trump.html και πολλοι πολλοι ακομη.
Το προβλημα και η ανησυχια ειναι οι εφαρμογες. Οχι το να κλεισεις ραντεβου, να πας σε φορεα. Οι εφαρμογες ευνοουν το trading απο το οποιο κατα κανονα βγαινουν χαμενοι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.303
Μέλη
39.977
Νεότερο μέλος
davidbarker

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom