Οικονομικό social!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πόσοι αλήθεια Ελληνες νέοι μπορουν να κανουν εστω ενα ταξιδι το χρονο?
Σε διαβεβαιώ παρα πολλοί! Εχε υπ όψιν σου ότι αυτό που εννοούν οι νέοι σήμερα ως ταξίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας εσύ και εγώ

Επίσης πόσοι θα πάνε εστω μια εβδομαδα σε καποιο Ελληνικό νησι για καλοκαιρινές διακοπες?
Οι περισσότεροι Έλληνες ζουν γι αυτό! Αν και έχει μειωθεί αυτό το ποσοστό σε σχέση με το ποσοστό αυτών που πάνε ταξίδι εκτός Ελλάδας

Georgie

Member
@Georgie Πως ειναι εκει που ζεις η φαση? Σας εχει φαει κι εσας τα συκωτια το σουπερμαρκετ? Για τα ενοικια τα ξερω.
Τα supermarket σε σχέση με το μισθό ειναι ok, εδω ομως να βάλουμε και το παράγοντα ότι τα είδη πρώτης ανάγκης στη διατροφή δεν εχουν Φ.Π.Α, αυτο περιορίζεται μονο στα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, αλκοόλ.
Το συζητούσαμε με έναν Έλληνα φίλο που εισάγει ελαιόλαδο απο Ελλαδα πως γίνεται ας πούμε η Ελληνική φέτα να ειναι φθηνότερη απο την Ελλαδα 1.20€ τα 200g !
To γιαούρτι Κρι-Κρι 2 τεμ των 500g στα 4€.
Καλα το Fage κανει διεθνή Καριέρα σα τη Βίσση και παιζει στα 4.5 € τα 450g .
Αλλα σε σχέση με το μισθό ειναι γενικα σε καλή κατάσταση οι τιμές.

Georgie

Member
Σε διαβεβαιώ παρα πολλοί! Εχε υπ όψιν σου ότι αυτό που εννοούν οι νέοι σήμερα ως ταξίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας εσύ και εγώ

Οι περισσότεροι Έλληνες ζουν γι αυτό! Αν και έχει μειωθεί αυτό το ποσοστό σε σχέση με το ποσοστό αυτών που πάνε ταξίδι εκτός Ελλάδας
Μακαρι να ειναι ετσι.
Αλλα απο τις σχέσεις και η εικονα που εχω απο την Ελλαδα δε μου προκύπτει αυτο, ειδικα σε σύγκριση με αλλες αγορές.
Τι μισθο και τι υποχρεώσεις εχει κάποιος στα 25-30 για να μπορεί να κανει 2-3 ταξίδια το χρονο.
Ούτε εγω μπορούσα στην ηλικία αυτη πριν φύγω απο τη χωρα για παντα.
Το ότι κάποιοι μπορουν ειναι σίγουρο.
Δεν ειναι η πλειοψηφια όμως.
Πόσους νεαρούς ή οικογένειες απο Βρετανούς Γερμανούς κλπ συναντάς στα ταξίδια σου και πόσους νεαρούς ή οικογένειες Ελλήνων ?

Να κανω ενα edit για να γίνω πιο ξεκάθαρος.
Απο το κύκλο μου στην Αθηνα λίγα ταξίδια έχουν κανει οι φίλοι μου και η οικογενεια. Το ίδιο και οι πιο νεαροί που γνωρίζω.
Σε σύγκριση με τους αντίστοιχους στη χωρα που ζω. Ειναι απόλυτα φυσιολογικό, και δε σου μιλάω για το μακρινό παρελθόν. Η οικονομική κατάσταση ειναι.

Last edited:

paefstra

Member
Επίσης πόσοι θα πάνε εστω μια εβδομαδα σε καποιο Ελληνικό νησι για καλοκαιρινές διακοπες?
Οσοι συναναστρεφομαι ως τα 30 πανε για σεζον 2 μηνες, οχι για διακοπες.Καποιοι αλλοι θα πηγαινουν διακοπες, μονο φοιτητες εχω δει να πηγαινουν διακοπες σε νησι, βοηθανε και τα φοιτητικα εισιτηρια.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Επίσης έχει ένα εγγυημένο σταθερό εισόδημα από μισθό δημοσίου, συντάξεις, ενοίκια κλπ.
Ειδικά αν τα εισοδήματα προέρχονται και από τους δύο στο ζευγάρι αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια σχετική οικονομική άνεση.
Συμφωνώ απόλυτα ότι αν υπάρχει ένα σταθερό εισόδημα από ενοίκια οι δυνατότητες αυξάνονται.
Αλλά ο μισθός δημοσίου σε καμία περίπτωση δε μπορεί να καλύψει ένα ταξιδιωτικό lifestyle με 2-3+ ταξίδια το χρόνο (πόσο μάλλον αν συμπεριλαμβάνονται διηπειρωτικά). Δε μιλάω για άτομα που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις, μιλάω για τον μέσο (πτυχιούχο πάντα) δημόσιο υπάλληλο.
Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι του κύκλου μου ζουν πιο άνετα, ταξιδεύουν λίγο πιο συχνά, κάνουν το κάτι παραπάνω (πόσο μάλλον αν υπάρχουν παιδιά), δε ζουν από τον μισθό τους, αλλά από έξτρα εισοδήματα (ενοίκια, βοήθεια από οικογένεια, σύντροφος μη μισθωτός κλπ) και φυσικά δεν πληρώνουν νοίκι.

Georgie

Member
Οσοι συναναστρεφομαι ως τα 30 πανε για σεζον 2 μηνες, οχι για διακοπες.Καποιοι αλλοι θα πηγαινουν διακοπες, μονο φοιτητες εχω δει να πηγαινουν διακοπες σε νησι, βοηθανε και τα φοιτητικα εισιτηρια.
Το ίδιο έκανα και εγω αρχές δεκαετίας του 90. Εντάξει, διακοπες με δουλειά σε bar. Αλλα τοτε ηταν 50% διασκέδαση και 50% ανάγκη για τα έξοδα να ζήσουμε το όνειρο. Δεν υπάρχει πια αυτο.

paefstra

Member
Απο το κύκλο μου στην Αθηνα λίγα ταξίδια έχουν κανει οι φίλοι μου και η οικογενεια. Το ίδιο και οι πιο νεαροί που γνωρίζω.
στη δουλεια μου το 50% ειναι ατομα ως τα 30. Κανενα ΚΑΝΕΝΑ ομως δεν προτιθεται να κανει παιδια γιατι δεν φτανουν τα λεφτα, ακομη κι αν θελουν. Το λενε ξεκαθαρα και χωρις αστερισκους ολα. Εχουν απολυτο δικιο. Ποια ταξιδια...
Συχνα σκεφτομαι οτι η γενια μας τους κλεβει τη ζωη.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
στη δουλεια μου το 50% ειναι ατομα ως τα 30. Κανενα ΚΑΝΕΝΑ ομως δεν προτιθεται να κανει παιδια γιατι δεν φτανουν τα λεφτα, ακομη κι αν θελουν. Το λενε ξεκαθαρα και χωρις αστερισκους ολα. Εχουν απολυτο δικιο. Ποια ταξιδια...
Συχνα σκεφτομαι οτι η γενια μας τους κλεβει τη ζωη.
Αν σκεφτεί κανείς ότι για δυο παιδιά από την πρώτη λυκείου έως να λάβουν πτυχίο από κάποιο πανεπιστήμιο το κόστος σε φροντιστήρια, ενοίκια κλπ. ξεπερνά τα 100.000 είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο να κάνουν ταξίδια αλλά και παιδιά!

paefstra

Member
Αν σκεφτεί κανείς ότι για δυο παιδιά από την πρώτη λυκείου έως να λάβουν πτυχίο από κάποιο πανεπιστήμιο το κόστος σε φροντιστήρια, ενοίκια κλπ. ξεπερνά τα 100.000 είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο να κάνουν ταξίδια αλλά και παιδιά!
Βγηκαν 2 ατομα με συνταξη περσι στα 1500 ευρω καθαρα. Ο μισθος των νεων συναδελφων τους ειναι 800 με 900 καθαρα.
Οι boomers ειναι κανονικα βαμπιρ με σπιτια απο την ΠΑΣΟΚΑΡΑ. Ας τους κουνησουν και το δαχτυλο γιατι δεν κανουν παιδια. Απορω πως δεν πλακωνουν τους συνταξιουχους στα μπουνιδια. Μαλιστα αλλαξε η νομοθεσια και οι συνταξιουχοι επιτρεπεται να ξαναρχισουν να δουλευουν μετα τη συνταξη νομιμοτατα, για να κσνουν ακομη χειροτερη τη θεση των νεων που ψαχνουν δουλεια.

Last edited:

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Βγηκαν 2 ατομα με συνταξη περσι στα 1500 ευρω καθαρα. Ο μισθος των νεων συναδελφων τους ειναι 800 με 900 καθαρα.
Οι boomers ειναι κανονικα βαμπιρ με σπιτια απο την ΠΑΣΟΚΑΡΑ. Ας τους κουνησουν και το δαχτυλο γιατι δεν κανουν παιδια. Απορω πως δεν πλακωνουν τους συνταξιουχους στα μπουνιδια.
Ξέρεις όμως κάτι; Οι boomers όταν προσλήφθηκαν σε νεαρή ηλικία οι μισθοί ήταν εξ ίσου χαμηλοί. Ανέβηκαν με τις αυξήσεις κατά καιρούς (ΑΤΑ κλπ.). Για να πάρουν τα 1500 δούλεψαν 40+ χρόνια με ανάλογες εισφορές. Βέβαια οι συντάξεις του δημοσίου είναι μεγάλες, του ιδιωτικού τομέα, ΙΚΑ και ειδικά ΤΕΒΕ είναι πολύ πιο χαμηλότερες. Σε αυτό βέβαια φταίει το άδειασμα των ταμείων με την εμπλοκή τους στο χρηματιστήριο επί Σημίτη...

Georgie

Member
Οι boomers ειναι κανονικα βαμπιρ με σπιτια απο την ΠΑΣΟΚΑΡΑ. Ας τους κουνησουν και το δαχτυλο γιατι δεν κανουν παιδια. Απορω πως δεν πλακωνουν τους συνταξιουχους στα μπουνιδια.
Και οι boomers κληρονόμησαν οικόπεδα που η οριοθέτηση έγινε με το κανονάκι.
Και για να μη γινει και νορμα η αναφορά στη "Πασοκαρα, υπήρχε και Ελλαδα πριν απο αυτη που τη διοικούσαν αρχοντομαγκες τραχανοκατσαπλιαδες που έστειλαν τη μισή Ελλαδα διακοπες all inclusive σε εξωτικούς νησιωτικούς προορισμούς.
Btw μη μπερδεύουμε boomers με GenX.

paefstra

Member
Ξέρεις όμως κάτι; Οι boomers όταν προσλήφθηκαν σε νεαρή ηλικία οι μισθοί ήταν εξ ίσου χαμηλοί.
Οχι, δεν ηταν και γι αυτο δεν τους εμποδισε να κανουν 2 και 3 παιδια μαζι με εξοδους σε μπουζουκια. Δεν ξερω boomer που να στερηθηκε ταβερνα καθε Κυριακη με τα 2-3 παιδια του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.412
Μέλη
40.042
Νεότερο μέλος
Eskeropoulos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom