Οι Αμερικανοι χτυπουν τη Λιβυη

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί

Δεν έχω καμία αμφιβολία ή ψευδαίσθηση για το καθεστώς του Καντάφι. Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και αυταρχικό και οι φρικαλεότητες που διαπράττει σε βάρος του ίδιου του του λαού είναι απεχθείς.

Όμως για άλλη μία φορά μένω άναυδος και βαθύτατα απογοητευμένος από την απίστευτα υποκριτική στάση του ΟΗΕ.

Εν τάξει, οι Αμερικάνοι είναι λίγο πολύ γνωστοί. Για δεκαετίες είναι και έχουν συνηθίσει να φέρονται σαν πρώτη δύναμη. Να ρίχνουν κυβερνήσεις, να φτιάχνουν και να στηρίζουν πραξικοπήματα, να κάνουν πολέμους στις πιο μακρινές περιοχές του πλανήτη, να βομβαρδίζουν, να αλλάζουν τα μη αρεστά σε αυτούς καθεστώτα και από την άλλη να στηρίζουν όταν τους βολεύει τα πιο αυταρχικά από αυτά …

Όμως και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις, αυτές που συμμετέχουν δηλαδή σαν μόνιμα μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν πάνε πίσω. Ο καθένας κοιτάει αποκλειστικά και μόνο τα δικά του συμφέροντα, χωρίς αρχές και χωρίς κανόνες. Ή μάλλον κανόνες υπάρχουν, αλλά μόνο για τους άλλους, όχι για τους ίδιους. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις έχουν συστήσει στον ΟΗΕ κάτι σαν μία διεθνή συμμορία. Η μία υποστηρίζει ή ανέχεται την άλλη στις ανομίες της.

Η Ρωσία και η Κίνα απείχαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας, για να μπορέσουν οι Αμερικάνοι με τους φίλους τους να πάρουν την απόφαση που ήθελαν. Εξαργυρώνουν έτσι, οι μεν Ρώσοι το να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην Αμπχαζία, την Γεωργία και την Τσετσενία και οι Κινέζοι στην Τιέν Αμέν του παρελθόντος ή του μέλλοντος. Μάλιστα οι Αμερικάνοι έχουν αξιώσει και πετύχει ασυλία για τους στρατιώτες τους, στο Άμπου Γκράμπι και αλλού, από παραπομπές στο δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου...

Και ο χορός καλά κρατεί, στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, που κάθε φορά βολεύεται στα καλά και συμφέροντα του καθενός….
 
Last edited by a moderator:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.433
Περιμένω απο τον Καντάφι μια κίνηση απελπισίας η εντυπωσιασμού...Κάτι με τις πετρελαιοπηγές η καμιά οικολογική καταστροφή η τί άλλο...
Ρε Καντάφι στη Ελλάδα έκανες στρατιωτικές σπουδές κάτι θα γεννήσει το μυαλό σου.... και αν δεν το κάνεις εσύ κάποιος άλλος θα το κάνει για να φανεί ότι τόκανες εσύ ...... :rolleyes:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καταδικαστεα η επιθεση των Γαλλων στη Λιβυη. Σιγουρα το κανουν για να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα τους. Αλλωστε κι αλλου γινονται εξεγερσεις και επαναστασεις, κι αλλου υπαρχουν αυταρχικα καθεστωτα και δεν τους εχει πιασει ο πονος.
Παρ' ολ' αυτα αν ο Κανταφι αγαπουσε τη χωρα και δεν τον ενοιαζε μονο το τομαρι του θα μπορουσε να την ειχε αποφυγει. Για αλλη μια φορα μας αποδεικνυει πως προκειται για ενα στιγνο δικτατορα.
 

Hyada

Member
Μηνύματα
59
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Istanbul ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Ευρώπη
+1000 και από μένα για Traveller
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Και ο χορός καλά κρατεί, στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, που κάθε φορά βολεύεται στα καλά και συμφέροντα του καθενός….
Προσυπογράφω κι εγώ
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Μετά την Γιουγκοσλαβία την Σομαλία το Ιράκ και πολλές άλλες χώρες, οι νταβατζίδες της υφηλίου από χθες βράδυ "σώζουν" και την Λιβύη... στο Ιράκ σαν αφορμή έβλεπαν πυρινικά εργοστάσια, χθες στην Λιβύη έβλεπαν σπάσιμο της εκεχειρίας... βομβαρδίζουν νοσοκομεία, καταστρέφουν περιοχές, ρημάζουν την χώρα για να "σώσουν" την δημοκρατία... σε λίγο καιρό θα υπογράφουν συμβόλαια για την ανοικοδόμηση της διαλυμένης χώρας και την εκμετάλευση των πετρελαίων... η τρομοκρατία βέβαια θα καλπάζει, δεκάδες κόσμος θα σκοτώνεται κάθε μέρα από εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων κι αυτοί θα έχουν τοποθετήσει μια χούφτα ανδρείκελα για να αντιμετωπίσουν μια εφιαλτική κατάσταση που εκείνοι δημιούργησαν... οι μουσουλμάνοι βέβαια θα πάρουν το πάνω χέρι γιαί ο απλός λαός θα πρέπει από κάπου να πιαστεί και θα έχουμε μιά ακόμη ωραία ατμόσφαιρα... το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και αφόρητα μονότονο... το έχουμε ξαναδεί δεκάδες φορές...

Οι Αμερικάνοι ασφαλώς και κτυπούν την Λιβύη μέγιστε taver, που υποστηρίζεις την επίθεση... απλά αυτή την φορά δεν αντέχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα χερσαίο μέτωπο, "σώσουν" το Αφγανιστάν και το Ιρακ και τον ρόλο του νταβατζή ανέλαβε ο Σαρκοζί και οι Εγγλέζοι... οι Αμερικανοί κτυπούν από θαλάσσης κανονικότατα και ο τίτλος δεν είναι καθόλου παραπλανητικός απλά πρέπει να διορθωθεί και δίπλα στο οι Αμερικάνοι να γράψουμε και τα τσιράκια τους... αυτό που γίνεται από χθες στη Λιβύη είμαι μια ακόμη απροκάλυτη κατάργηση της διεθνούς νομιμότητος... πληρώνουμε πράκτορες να αποσταθεροποιήσουμε την πολιτική κατάσταση μιας χώρας και να ανατρέψουμε το καθεστός που δεν γουστάρουμε... το σχεδιάκι βγαίνει μούφα γιατί ο Καντάφι έχει λαικό έρισμα και οι λακέδες μας σαρώνονται και τότε με την επίφαση ότι "σώζουμε" την χώρα από την καταστροφή που οι ίδιοι δημιουργήσαμε στήνουμε μια προβοκάτσια, μπουκάρουμε και τα διαλύουμε όλα... δοξάστε τους... το θέμα είναι ως πότε?

Υ.Γ. Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, θα ήταν σουρεαλιστική... οι "δημοκράτες" του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας βοηθούν κι αυτές τους χασάπηδες να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο τους, να σώσουν την δημοκρατία!!!... υπάρχει άραγε κανένας που δεν τους φτύνει όλους μαζί?
τι να πω να μην έχεις πεί ο ίδιος;
σωστότατοςhttp://www.google.gr/url?sa=t&sourc...sg=AFQjCNFsc3CEemFvdJkxUEF59-XGeHLPuQ&cad=rja
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Έτσι πάνε αυτά...τελείωναν και τα συμβόλαια και η Τοταl (Γαλλία) και η ΒΡ (Μεγάλη Βρετανία) είχαν αρχίσει να έχουν δεύτερες σκέψεις...βρε μπάσκε αυτός ο Καντάφι που μια χαρά κάναμε τις δουλειές μας μαζί του μετά το άνοιγμα που έγινε αν θυμάμαι καλά από το 2006 και μετά δώσουν τις δουλειές σε αυτούς τους Ρώσους και τους Κινέζους;
Εδώ μέχρι και τον βομβιστή της PAnAm έφερε στη Λιβύη ο μπαγάσας.

Πάντως για άλλη μία φορά η Γαλλία δείχνει ποιος έχει το πάνω χέρι στο πολιτικό σκέλος της Ευρώπης αφήνοντας για άλλη μία φορά τη Γερμανία να κάνει το πορτοφόλι, αφού μέχρι τώρα έχει τα μεγάλα της κόμπλεξ μετά από τους 2 Παγκοσμίους Πολέμους να μην ανακατεύεται σε πολεμικές συγκρούσεις.

Η συμμετοχή μας εκεί κάτω λένε πως μας κοστίζει 1 εκατομμύριο την ημέρα, κατά τα άλαλ λεφτά υπάρχουν, ελπίζω τουλάχιστον για αυτή τη συμμετοχή να ζήτησε η κυβέρνηση και κανά αντάλαγμα...(που δεν το κόβω)

Πάντως μετά τον Καντάφι θα ήθελα τους συμμάχους να πάνε να ρίξουν καμιά βόμβα και στην Υεμένη και στο Μπαχρέιν αλλά τα εκεί καθεστώτα μωρέ είναι με τα νερά τους...επίσης και αυτός ο ΟΗΕ τόσα ψηφίσματα δεν έχει βγάλει και για την Κύπρο...ποιος θα πάει να ρίξει και εκεί καμιά βόμβα για να γίνουν αυτά τα ψηφίσματα σεβαστά...σίγουρα με την απορία θα μείνω!!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.589
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πάντως για άλλη μία φορά η Γαλλία δείχνει ποιος έχει το πάνω χέρι στο πολιτικό σκέλος της Ευρώπης αφήνοντας για άλλη μία φορά τη Γερμανία να κάνει το πορτοφόλι, αφού μέχρι τώρα έχει τα μεγάλα της κόμπλεξ μετά από τους 2 Παγκοσμίους Πολέμους να μην ανακατεύεται σε πολεμικές συγκρούσεις.

Το θέμα για τη Γερμανία είναι καθαρά πολιτικό, αν διαβάσει κανείς γερμανικό Τύπο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: έρχονται εκλογές, η Μέρκελ έχασε ήδη δύο περιφερειακές και όλα τα γκάλοπ δίνουν το γερμανικό εκλογικό κοινό τελείως αντίθετο σε οποιαδήποτε εμπλοκή σε σύρραξη. Κοινώς, αν η Μέρκελ συμμετείχε έστω και φιλολογικά/ηθικά/τηλεφωνικά στην coalition of the willing (ή of the killing, το ίδιο είναι), δε θα έβρισκε ούτε τη δική της ψήφο στις επερχόμενες εκλογές. Αν τα γκάλοπ της έλεγαν να βομβαρδίσει, θα το έκανε και με πυρηνικά άμα λάχει. Όταν είσαι τόσο κοντά σε εκλογική αναμέτρηση προτεραιότητα έχει η εκλογική νίκη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, περίπατο πάνε όλα τα υπόλοιπα.
Για τα διεθνή ΜΜΕ, τι να πει κανείς... σκέτος τραγέλαφοςγια άλλη μια φορά. Πριν λίγες μέρες έβλεπα το αγγλόφωνο CNN (το ισπανόφωνο μας το έκοψαν από τότε που ανέλαβε διευθύντρια ειδήσεων μια παλαβή που στο προηγούμενο κανάλι της στη Βενεζουέλα έκανε...γκάλοπ με ψήφους μέσω SMS για το αν θα πρέπει η όχι να δολοφονηθεί ο Τσάβες!), όπου συνομιλούν οι δύο παρουσιαστές. Λέει η ξανθιά στον μαυρούλη:
"Καλά, αυτός ο Καντάφι ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του προελαύνουν, ενώ ξέρουμε πως έχει μόνο την Τρίπολη, κι αυτή για λίγο καιρό ακόμη... Πρέπει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα ο άνθρωπος.". Συμφωνεί και ο μαυρούλης: "Είναι σε ντελίριο ο άνθρωπος, σαν να είναι σε άλλο πλανήτη συμπεριφέρεται.".
Αλλάζω κανάλι (αμέσως, δεν μιλάω για μετά από 3 ώρες...) και βάζω το ισπανικό TVE: "Δραματική έκκληση των εξεγερμένων από τη Βεγγάζη, οι δυνάμεις του Καντάφι πήραν ήδη δυο κοντινές πόλεις και προελαύνουν προς τα ανατολικά". Ε ρε δούλεμα που πέφτει...

Προχθές το βράδυ έβλεπα μια εκπομπή της γερμανικής DW για την κατάσταση στην Υεμένη: ξυλοδαρμοί αθώων, φυλακίσεις πολιτικών ακτιβιστών, ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν κατά άοπλων διαδηλωτών και καμιά πενηνταριά νεκροί μέσα σε μια μέρα μόνο. Αλλάζω κανάλι και βλέπω τον Ομπάμα στο Telesur: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την σφαγή αθώων, που διαδηλώνουν ειρηνικά υπέρ της ανατροπής μιας δικτατορίας χωρίς καμία αξιοπιστία". Αμ δεν τα έλεγε για την Υεμένη, για τη Λιβύη τα έλεγε... Η Υεμένη δεν έχει πετρέλαια κι επιπλέον ο δικτάτοράς της εμπίπτει στη ντοκτρίνα της σχολής Κίσινγκερ: "Ηe may be a bastard, but he's our bastard."
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Όπως τα λες είναι Υοrgo!!!
Eντελως surreal αυτά που λες για τα κανάλια χεχε.
Απλά για την Γερμανία το θέμα δεν είναι μόνο καθαρό πολιτκό.Πριν από λίγους μήνες ο τότε Πρόεδροσ της Γερμανίας, είχε πει το ενετλώς λογικό ότι οι Γερμανοί πρέπει να επεμβαίνουν ανά τον κόσμο για να διασφαλίζουν τα εμπορικά τους συμφέροντα, realpotilik λέγεται αυτό και έγινε ένας πανικός στην Γερμανία και τελικά ο άνθρωπος αυτός την έκανε και πήγε σπίτι του!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Προχθές το βράδυ έβλεπα μια εκπομπή της γερμανικής DW για την κατάσταση στην Υεμένη: ξυλοδαρμοί αθώων, φυλακίσεις πολιτικών ακτιβιστών, ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν κατά άοπλων διαδηλωτών και καμιά πενηνταριά νεκροί μέσα σε μια μέρα μόνο. Αλλάζω κανάλι και βλέπω τον Ομπάμα στο Telesur: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την σφαγή αθώων, που διαδηλώνουν ειρηνικά υπέρ της ανατροπής μιας δικτατορίας χωρίς καμία αξιοπιστία". Αμ δεν τα έλεγε για την Υεμένη, για τη Λιβύη τα έλεγε... Η Υεμένη δεν έχει πετρέλαια κι επιπλέον ο δικτάτοράς της εμπίπτει στη ντοκτρίνα της σχολής Κίσινγκερ: "Ηe may be a bastard, but he's our bastard."
Πες τα ντε...
Για να μη θίξουμε το Μπαχρέιν.... ας μη πάω και σε άλλα παραδέιγματα
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τα Media -διεθνή και εγχώρια- παίζουν απλά για ακόμη μια φορά τον προκαθορισμένο ρόλο τους.Ούτε surreal,ούτε επαίσχυντα.Πάντα τέτοια ήταν και θα είναι.

Εν τω μεταξύ,σε ότι αφορά το εγχώριο χάλι,σύμφωνα με τα Συντάγματα και τις συμφωνίες που αυτοί έχουν ψηφίσει τόσα χρόνια,οποιαδήποτε στρατεύματα εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια και δεν τελούν υπό την επιχειρησιακή δραστηριότητα του ΝΑΤΟ ή χωρών με τις οποίες υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες,παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία μας.

Το ΝΑΤΟ απόφαση δεν έχει πάρει για εμπλοκή.Με τους Γάλλους και τους Αμερικάνους έχουμε διακρατική συμφωνία.Ένα ζητηματάκι υπάρχει με κάτι βελγικά F-16 στον Άραξο μόνο....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.201
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom