Οι κυρίες με τα τατουάζ, Φυλή Chin, Μιανμάρ

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019


Οι κυρίες με τα τατουάζ, Φυλή Chin, Πολιτεία Chin, Μιανμάρ
2018

Η Matui, 73 χρονών (σε πρώτο πλάνο) και η Matentui, 82 χρονών, μαζί με τον άντρα της, τον Kioe αράζουν στην καλύβα τους.

Αυτές οι δύο γυναίκες είναι μεταξύ των τελευταίων 5 ηλικιωμένων γυναικών σε χωριό της φυλής των Chin , οι οποίες έχουν τατουάζ στο πρόσωπο και στο σώμα, μία πρακτική την οποία έπρεπε όλα τα κορίτσια να υπομείνουν από την ηλικία των 10. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο χωριό, ο άνθρωπος που έκανε τα τατουάζ πέθανε ξαφνικά χωρίς να προλάβει να μεταδόσει τις γνώσεις του, με αποτέλεσμα η πρακτική να σταματήσει.

Με μόνη κοινή γλώσσα, τη γλώσσα του σώματος, η επικοινωνία μας ήταν αρκετά δυνατή για να καταλάβω την απλότητα, και την γενναιοδωρία αυτών των ανθρώπων. Η Matentui, συνεχώς μου έλεγε εκείνη την μέρα ότι είμαι το εγγόνι της και αυτή η γιαγιά μου!

Φυσικά, και θα ξαναέκανα όλα αυτά τα εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φθάσω στη Δυτική Μιανμάρ κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλαντές, μία περιοχή που ταλανίζεται από εθνοτικές εντάσεις (βλέπε εθνοκάθαρση των Ρονχίγια - θα παίξει άλλη μινι ιστοριούλα από χωριό των Ρονχίγια),
και το ωτοστόπ στο ξύλινο βαρκάκι μέσα στο ποτάμι για να ξανασυναντήσω αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους της φυλής Chin.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom