Ρώμη Οι περίφημες πλατείες της Ρώμης!

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
p1010566.jpg

Άλλο ένα μεγάλο πεδίο για εξερεύνηση. Μην αρκεστείτε σε μία επίσκεψη, σε ένα απλό πέρασμα. Δείτε τις πλατείες της πόλης διαφορετικές ώρες. Άλλη εικόνα έχουν τη μέρα και άλλη φωτισμένες τα βράδια. Άλλη όταν σφύζουν από ζωή και τουρίστες που τραβάνε φωτογραφίες και άλλη πολύ – πολύ νωρίς το πρωί όταν είναι έρημες.

Πιάτσα ντι Σπάνια
Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό της πλατείας είναι η περίφημη σκαλινάτα. Η θαυμάσια σκάλα που η βάση της είναι στην πλατεία και καταλήγει στην Τρινιτά ντει Μόντι. Όταν φτάνεις εκεί, έχεις την αίσθηση ότι οι τουρίστες όλου του κόσμου έχουν κάνει μια μυστική συμφωνία η οποία απαιτεί να καθίσουν στα σκαλιά της. Η εικόνα της σκάλινάτα είναι άκρως εντυπωσιακή την Άνοιξη, γεμάτη ανθισμένες αζλέες. Στη βάση της βρίσκεται η Φοντάνα ντε λα Μπαρκάτσια. Από εκεί ξεκινάει η περίφημη Via Condotti. Στα όρια της πλατείας βρίσκονται το διάσημο καφέ Γκρέκο και η επίσης διάσημη τσγερία Μπάμπινγκτονς.

Πιάτσα ντι Τρέβι
Η πλατεία χαρακτηρίζεται από τη μοναδική και ανεπανάληπτη φοντάνα ντι Τρέβι. Η κρήνη αυτή αποτελείται από μία γλυπτική σύνθεση με κεντρικά σημεία τον Ποσειδώνα ανάμεσα σε δύο Τρίτωνες. Μέσα από τα αγάλματα ξεπηδάει νερό το οποίο καταλήγει σε μία λιμνούλα. Στο σύνολό του το έργο είναι πολύ όμορφο και ειδικά τη νύχτα, αποκτάει μία εξαιρετική γοητεία. Το έθιμο απαιτεί να ριχτεί ένα νόμισμα στη λίμνη, ώστε ο επισκέπτης να είναι σίγουρος ότι θα επιστρέψει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μαζεύει τόσο κόσμο, που γίνεται ενοχλητικός.

Πιάτσα Ναβόνα
Μια τεράστια πλατεία περιτριγυρισμένη από πανέμορφα κτίρια και απόλυτα πεζοδρομημένη. Αρκετά καφέ βρίσκονται εκεί, αλλά αυτή που κλέβει την παράσταση είναι η φοντάνα νττει Κουάτρο Φιούμι ή επί το ελληνικότερο, η κρήνη των τεσσάρων ποταμών. Βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας και ακριβώς μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Αγνής με την περίφημη πρόσοψη του Μπορομίνι. Η κρήνη είναι έργο του Μπερνίνι και αποτελείται από τη σύνθεση τεσσάρων αγαλμάτων γιγάντων, που το κάθε ένα συμβολίζει κι ένα ποταμό (Δούναβη, Νείλο, Γάγγη καιΡίοντε λα Πλάτα). Ανάμεσά τους βρίσκεται μία ογκώδης πέτρα που πάνω της στηρίζεται ένας αιγυπτιακός οβελίσκος.

Πιάτσα ντελ Πόπολο
Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τους κήπους Pincio. Μία πολύ όμορφη διαδρομή (αν και μεγαλούτσικη) είναι να ανεβείτε στη βίλλα Μποργκέζε από την πλευρά της Via Veneto, να περπατήσετε στο πάρκο και να καταλήξετε στο Pincio πάνω από την πιάτσα ντελ Πόπολο. Στην άκρη των κήπων και πάνω από την πλατεία εβρίσκεται ένα τεράστιο μπαλκόνι με υπέροχη θέα προς την πόλη. Η πλατεία έχει τεράστιο μέγεθος και αποτελεί μία είσοδο στο κέντρο της Ρώμης (Porta del Popolo). Εντυπωσιακές οι δίδυμες εκκλησίες που βρίσκονται στη μία πλευρά της. Σάντα Μαρία ντέι Μιρακόλι και Σάντα μαρία ιν Μοντεσάντο. Στο κέντρο της πλατείας υπάρχει ένας Αιγυπτιακός οβελίσκος .
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.398
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom