Οι πιο ασυνήθιστες εκκλησίες του κόσμου

renata

Member
Μηνύματα
5.542
Likes
1.932
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
View attachment atroktiko.eu_wp_content_uploads_2013_04_image394.jpeg

Δεν είναι λίγες οι εκκλησίες που αποτελούν μοναδικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, όπως η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Όμως σε όλον τον κόσμο υπάρχουν ορισμένες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες για διαφορετικό λόγο η καθεμία, όπως για παράδειγμα οι εκκλησίες-σπηλίες της Ουγγαρίας, οι λαξευμένες σε βράχους της Αιθιοπίας κ.ά.
Η ιστοσελίδα Cheapflights.com, με αφορμή τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα, έκανε μια λίστα με μερικές από αυτές που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.
View attachment atroktiko.eu_wp_content_uploads_2013_04_image395.jpeg
Η εκκλησία Borgund Stave Church του 12ου αιώνα στη Νορβηγία είναι μία από τις 28 εναπομένουσες ξύλινες εκκλησίες στη χώρα.
troktiko » Οι πιο ασυνήθιστες εκκλησίες του κόσμου
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.134
Likes
14.124
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Η συγκεκριμένη εκκλησία στο Borgund είναι μνημείο της Unesco όπως και άλλες αντίστοιχες στη Νορβηγία. Ενδιαφερουσα εξωτερικά αλλά πτωχή εσωτερικά. Οι ξύλινες εκκλησίες στο Μaramures της Ρουμανίας αν και ταπεινότερες εξωτερικά μερικές είναι υπέροχες στον εσωτερικό τους διάκοσμο και αξίζει να τις επισκεφθεί κανείς (Unesco κι αυτές)
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πολλές τέτοιες ξύλινες εκκλησίες (κάποιες στη λίστα της UNESCO) είναι στο τρίγωνο των συνόρων Πολωνίας-Σλοβακίας-Ουκρανίας. Δύο χρόνια πριν που είχα πάει στη Σλοβακία, βρήκα έντυπο του Οργανισμού Τουρισμού τους με πάνω από 40 μόνο στη Σλοβακία. Εγώ επισκέφτηκα 5 και 2 έχω επισκεφτεί στην Πολωνία. Γενικά είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μερικές εξαιρετικές.

Είδα τη λίστα και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει μέσα το παρεκλήσι από αλάτι στα έγκατα του αλατωρυχίου στη Wieliczka έξω από την Κρακοβία
 

Vito

Member
Μηνύματα
736
Likes
945
Επόμενο Ταξίδι
Τυνησία
Αγαπάμε Lalibela και λαξευτές εκκλησίες!!! :clap::clap::clap:
 

taver

Member
Μηνύματα
10.755
Likes
17.639
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Καθεδρικός του Ρίο ντε Τζανείρο:
awww.shutterpoint.com_photos_M_574421_Rio_de_Janeiro_s_cathedral_view.jpg


Los Angeles:
aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_1_1b_Lacathedral.jpg


Και αν μετράνε και μοναστήρια, πάρτε ένα από τη Vardjia στη Γεωργία:
aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_4_44_Vardzia_04.jpg

 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
600
πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο! (φωτό)
Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

Χτίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας και ο σχεδιασμός της παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι 30 πιστούς.

Επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.

Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: «Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο… πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα… ο Θεός είναι παντού!».

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο ζευγάρια Ρώσων έχουν τελέσει τους γάμους τους στην Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής, πιστεύοντας πως η επιλογή τους τους φέρνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα πολύ καλή τύχη!

πηγή: perierga.gr
Σχετικές φωτογραφίες:
Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο! | Newpost.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.521
Μηνύματα
768.514
Μέλη
36.034
Νεότερο μέλος
Idomeneas2580

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom