Οι πιο παράξενοι νόμοι του κόσμου

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ονειρεμένο Ταξίδι
Trobriand Islands...
Στο Παρίσι δεν απαγορεύεται πλέον να φορά μια γυναίκα παντελόνια. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, μόλις πριν από μερικές ημέρες η υπουργός Δικαιωμάτων των Γυναικών, Ναζά Βαλό-Μπελκασέμ, δήλωσε ότι ο νόμος που ίσχυε για περισσότερα από 200 χρόνια δεν ισχύει πλέον.
Οι Παριζιάνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχες ότι δεν θα συλληφθούν. Απόπειρες να ανακληθεί ο νόμος υπήρχαν και στο παρελθόν, αλλά δεν αποτελούσαν προτεραιότητα για τους βουλευτές.
Με αφορμή την είδηση αυτή, το in.gr ρίχνει μία ματιά και σε άλλους περίεργους νόμους που βρίσκονται σε ισχύ σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Εάν επιζητεί κανείς την αιώνια ζωή, μία λύση είναι να πάει να ζήσει στην πόλη της Αρκτικής Λονγκγίαρμπαϊεν, στη Νορβηγία. Εκεί το να πεθάνεις είναι παράνομο, όχι επειδή οι κάτοικοι ήθελαν να ζήσουν για πάντα, αλλά επειδή ανακάλυψαν ότι εξαιτίας του κρύου δεν αποσυντίθενται τα πτώματα. Πριν από 70 χρόνια το νεκροταφείο της πόλης σταμάτησε να δέχεται «νεοφερμένους»: από τότε όποιος είναι βαριά άρρωστος, μεταφέρεται σε άλλο σημείο της χώρας, όπου του επιτρέπεται να πεθάνει με την ησυχία του...
Το να μασάς τσίχλα σε κάποιες κουλτούρες θεωρείται αγένεια. Στη Σιγκαπούρη μπορεί και να σε συλλάβουν. Από το 1992 το μάσημα τσίχλας απαγορεύεται, με μοναδική εξαίρεση τις τσίχλες νικοτίνης, τις οποίες οι καπνιστές μπορούν να προμηθευτούν από φαρμακείο, μόνο με συνταγή.
Όταν κάποιος τρώει σε εστιατόριο στη Δανία, δεν υποχρεούται να πληρώσει τον λογαριασμό, εάν, με δική του εκτίμηση, δεν αισθάνεται χορτάτος στο τέλος του γεύματος.
Στην Ιαπωνία απαγορεύεται να είναι κάποιος παχύς. Παρά τα χαμηλά ποσοστά παχυσαρκίας στη χώρα, οι Ιάπωνες βουλευτές έθεσαν το 2009 ανώτερο όριο περιφέρειας. Κάθε άνδρας πάνω από 40 απαγορεύεται να έχει περιφέρεια πάνω από 80 εκατοστά, ενώ κάθε γυναίκα απαγορεύεται να έχει περιφέρεια πάνω από 90 εκατοστά.
Νόμος που βρίσκεται σε ισχύ στη Βιρτζίνια (αλλά οι βουλευτές προσπαθούν να τον ανακαλέσουν) απαγορεύει το σεξ στο αυτοκίνητο και το στοματικό σεξ, ακόμα και σε παντρεμένα ζευγάρια. Ο νόμος απαγορεύει σε κάποιον οδηγό να μεταφέρει οποιονδήποτε σε κάποιον προορισμό, εάν θεωρεί ότι αυτός ο κάποιος έχει ως στόχο την «παράνομη σεξουαλική πράξη». Η συγκατοίκηση απαγορευόταν, αλλά ο νόμος ανακλήθηκε πριν από μία εβδομάδα...
Στην Ταϊλάνδη δεν επιτρέπεται να οδηγείς χωρίς πουκάμισο και δεν πρέπει ποτέ να βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς εσώρουχα.
Στη Δανία, επιβάλλεται με νόμο να ελέγχει κανείς κάτω από το αυτοκίνητό του πριν ξεκινήσει, μήπως υπάρχουν παιδιά που κοιμούνται εκεί. Εάν κατά λάθος, όμως, γίνει κάποιο ατύχημα, ο συλληφθείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα. Στη Δανία η απόδραση από τη φυλακή δεν είναι παράνομη.
Ο βρετανικός νόμος «The Outer Space Act 1986», επιτρέπει στον υπουργό Εσωτερικών να ζητήσει να χρησιμοποιηθεί «ικανή ισχύς», προκειμένου να αποτραπεί μια εξωγήινη εισβολή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός εάν οι εξωγήινοι διαθέτουν άδεια για την εισβολή, οπότε τα πράγματα αλλάζουν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τα διαστημόπλοιά τους, και μάλιστα νόμιμα.
Οι νόμοι σχετικά με το αλκοόλ μπορούν να είναι πολύ μπερδεμένοι. Στο Σεντ Λούις δεν μπορείς να πιείς μπίρα σε δρόμο της πόλης, ενώ στο Σικάγο μπορούν να σε συλλάβουν εάν πίνεις όρθιος. Στο Τοπέκα του Κάνσας δεν επιτρέπεται να σου σερβίρουν κρασί σε φλιτζάνι τσαγιού. Στο Κλίβελαντ μόνο ένα άτομο μπορεί να πίνει από ένα μπουκάλι ουίσκι. Στο Σασκατσεγουάν του Καναδά απαγορεύεται το να πίνεις νερό σε μπιραρίες.
Στην Τσεχία δεν υπάρχει στα ταξί μόνο μονή και διπλή ταρίφα. Με νόμο επιβάλλεται να υπάρχει και μία τρίτη, η οποία αρκεί για να πανικοβάλει τον πελάτη. Η τριπλή ταρίφα χρησιμοποιείται σε όλες τις κούρσες ταξί μετά από πυρηνική έκρηξη.
* Οι νόμοι περιλαμβάνονται στο βιβλίο The Law is an Ass του Ριτσαρντ Χάπερ.
Οι πιο παράξενοι νόμοι του κόσμου - Ειδήσεις - Περίεργα - in.gr
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Κάτι ανάλογο που διάβασα πριν λίγο καιρό. Ένας τροχονόμος στο Λονδίνο σταμάτησε ταξιτζή για έλεγχο. Ο ταξιτζής ήταν αγενής και εκνεύρισε τον τροχονόμο αλλά τα είχε όλα χαρτιά-αυτοκίνητο στην εντέλεια. Ο τροχονόμος μη βρίσκοντας άλλη αιτία, του έκανε μήνυση γιατί δεν είχε στο αμάξι ένα δέμα σανό όπως προέβλεπε ο νόμος. Ήταν νόμος της εποχής που τα ταξί ήταν άμαξες με άλογα και δεν είχε καταργηθεί ! Έγινε κανονικά το δικαστήριο στο οποίο ο ταξιτζής απαλλάχθηκε «λόγω αμφιβολιών»
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ονειρεμένο Ταξίδι
Trobriand Islands...
Επιτέλους, η δουλεία καταργείται και στο Μισισιπή...

Η πολιτεία του Μισισιπή επικύρωσε επισήμως αυτό τον μήνα την 13η Τροποποίηση για την κατάργηση της δουλείας με καθυστέρηση... 147 ετών. Σύμφωνα με αξιωματούχους, αυτό συνέβη μόνο και μόνο επειδή ένας καθηγητής είδε την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Λίνκολν».
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο δρ. Ραρτζάν Μπατρά, καθηγητής Νευροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, παρακολούθησε την ταινία «Λίνκολν» και αναρωτήθηκε πόσος καιρός χρειάστηκε για να επικυρώσει η κάθε αμερικανική πολιτεία την τροποποίηση για την κατάργηση της δουλείας που προωθούσε ο Λίνκολν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Clarion-Ledger, ο Μισισιπής ήταν η τελευταία πολιτεία που επικύρωσε την 13η Τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος με μία συμβολική ψηφοφορία το 1995.
Εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού σφάλματος, η πολιτεία δεν κατάφερε να ενημερώσει επισήμως τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ κι έτσι η επικύρωση παρέμεινε ανεπίσημη, αναφέρει η εφημερίδα.
Η παράλειψη αυτή έγινε αντιληπτή όταν ο Μπατρά είδε την ταινία. Μαζί με έναν συνεργάτη του ανακάλυψε ότι η πολιτεία δεν είχε επισήμως ενημερώσει ποτέ την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως απαιτείτο.
Μπατρά και Σάλιβαν ήρθαν σε επαφή με το γενικό γραμματέα της Πολιτείας του Μισισιπή, Ντέλμπερτ Χόουσμαν, ζητώντας του να ολοκληρώσει την απαιτούμενη τυπική διαδικασία για την κατάργηση της δουλείας.
Κι έτσι, 147 χρόνια μετά την έγκριση της ιστορικής απόφασης του Αβραάμ Λίνκολν, στις 7 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής των Εθνικών Ομοσπονδιακών Αρχείων των ΗΠΑ έγραψε επισήμως στα βιβλία: «Η Πολιτεία του Μισισιπή επικυρώνει τη 13η Τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η πολιτεία του Μισισιπή θυμήθηκε να καταργήσει τη δουλεία - Ειδήσεις - Περίεργα - in.gr
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ονειρεμένο Ταξίδι
Trobriand Islands...
Πλαφόν στην κατοχή δονητών και άλλοι 10 περίεργοι νόμοι των ΗΠΑ
Αθήνα
Εξωφρενικά περίεργοι νόμοι βρίσκονται ακόμα σε ισχύ σε αρκετές χώρες του κόσμου. Χωρίς αμφιβολία, οι ΗΠΑ διατηρούν τα πρωτεία, αφού σε κάθε Πολιτεία το νομοθετικό πλαίσιο διαφέρει.
Η βρετανική Mirror βρήκε τους δέκα πιο περίεργους νόμους που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη απόφαση της Αϊόβα να επιτρέψει την οπλοφορία σε άτομα με προβλήματα όρασης.
Ιδού οι δέκα πιο περίεργοι νόμοι:
1. Οι ιδιοκτήτες απαγορεύεται να βγάζουν τη σκόνη εκτός των ορίων της κατοικίας τους. Ο νόμος ισχύει στο Άινταχο.
2. Απαγορεύεται η πρόκληση καταστροφής. Όσο και αν είναι αυτονόητο, στη Γιούτα υπάρχει νόμος που απαγορεύει σε ένα άτομο να προκαλεί τραυματισμό ή ζημιά σε ανθρώπους ή περιουσίες μέσω καταστροφής.
Τι είδους καταστροφή; Εκρήξεις, πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοστοιβάδες, απελευθέρωση ραδιενεργών υλικών.
3. Απαγορεύεται η κατοχή άνω των έξι δονητών. Ο νόμος ισχύει στο Τέξας και οι παραβάτες τιμωρούνται.
4. Απαγορεύεται να κάνεις check in σε ξενοδοχείο με ψεύτικο όνομα. Ο νόμος ισχύει στο Ν.Χάμσαϊρ με στόχο να προστατέψει την επιχείρηση από τυχόν απάτη.
5. Απαγορεύεται να χτυπάς μηχάνημα αυτόματης πώλησης, αφού σου έχει φάει τα χρήματα. Ασφαλώς έχει συμβεί σε πολλούς και η απογοήτευση είναι μεγάλη. Όμως στο Κάνσας, τα χειρότερα θα έρθουν, αν πάνω στον εκνευρισμό αποφασίσετε να ξεσπάσετε στο μηχάνημα.
6. Απαγορεύεται το καθάρισμα του παρ-μπριζ αυτοκινήτου με χρησιμοποιημένο εσώρουχο. Ο παράξενος αυτός κανονισμός ισχύει στο Σαν Φρανσίσκο, όμως είναι σαφές ότι αφήνει κενό για το κατά πόσο μπορεί να καθαριστεί το τζάμι με καθαρό εσώρουχο.
7. Απαγορεύεται στις μαϊμούδες το κάπνισμα. Αυτό ισχύει στο Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα. Πάντως, ο νόμος δεν το απαγορεύει εφόσον οι μαϊμούδες είναι σε ανοικτό χώρο.
8. Οι γυναίκες που κάθονται στα πόδια ανδρών κινδυνεύουν με φυλάκιση έως 6 μήνες, εάν δεν τοποθετήσουν ένα μαξιλάρι μεταξύ του κεφαλιού τους και των ποδιών του άνδρα. Αυτά στο Σιάτλ.
9. Απαγορεύεται στους ιερείς να λένε ανέκδοτα από άμβωνος. Αυτό ισχύει στο Νίκολας Κάουντι της Δυτικής Βιρτζίνια.
10. Απαγορεύεται στους ανθρώπους να κάνουν γκριμάτσες στα κατοικίδια. Ο νόμος αφορά την Οκλαχόμα και οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231264442
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.543
Likes
8.031
3. Απαγορεύεται η κατοχή άνω των έξι δονητών. Ο νόμος ισχύει στο Τέξας και οι παραβάτες τιμωρούνται.
Επιτρεπεται ομως να εχουν δεκαεξι καλασνικοφ,μερικα οπλοπολυβολα και οσα περιστροφα θελουν.....
 
Μηνύματα
626
Likes
143
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Αντιγράφω από εδώ το θέμα "Ήξερες ότι υπάρχουν παράξενοι νόμοι στις Η.Π.Α":
Σύμφωνα με το site: dumb laws (http://www.dumblaws.com), στις Η.Π.Α. υπάρχουν μια σειρά αρκετά περίεργων νόμων που θα απορούσε κανείς για το κατά πόσο ισχύουν. Παρακάτω παραθέτονται κάποιοι από αυτούς
  • Στην Αλαμπάμα είναι παράνομο να φοράς ψεύτικο μουστάκι ,προκαλώντας το γέλιο, στην εκκλησία.
  • Στην Αριζόνα αν διαπράξεις πλημμέλημα φορώντας κόκκινη μάσκα, αμέσως κατηγορείσαι για κακούργημα.
  • Στο Αρκάνσας ένας άνδρας μπορεί νόμιμα να χτυπήσει την γυναίκα του, αλλά όχι παραπάνω από μία φορά τον μήνα.
  • Στο Blythe της Καλιφόρνια απαγορεύεται να φοράς καουμπόικες μπότες αν δεν έχεις τουλάχιστον δύο αγελάδες στην κατοχή σου.
  • Στο Hartford του Κονέκτικατ είναι παράνομο να φιλήσεις την σύζυγο σου τις Κυριακές. Επίσης απαγορεύεται να διασχίσεις ένα δρόμο με τα χέρια!
  • Στη Τζόρτζια όλα τα sex toys είναι απαγορευμένα.
  • Στη Χαβάη επιτρέπεται να έχεις μόνο ένα αλκοολούχο ποτό μπροστά σου κάθε φορά.
  • Στο Σικάγο του Ιλλινόις απαγορεύεται να τρως μέσα σε χώρο που έχει πάρει φωτιά, καθώς και να δίνεις ουίσκι σε σκύλους.
  • Στην Αιόβα ένας άνδρας με μουστάκι είναι παράνομο να φιλήσει γυναίκα δημόσια.
  • Στο Κάνσας είναι παράνομο να χτυπήσεις αυτόματο πωλητή σε περίπτωση που σου κρατήσει τα λεφτά.
  • Στη Λουϊζιάνα υπάρχει πρόστιμο των 500$ για όποιον παραγγείλει πίτσα για κάποιον άλλον χωρίς να τον έχει ενημερώσει.
  • Στη Μασαχουσέτη μέχρι το 2000 ήταν παράνομα τα tattoo και τα piercing.
  • Στη Μινεσότα είναι παράνομο να κοιμάσαι γυμνός.
  • Στο Μισισιπή είναι παράνομο να διδάξεις σε κάποιον τι είναι η πολυγαμία.
  • Στο Μισούρι κάθε άγαμος άνδρας ηλικίας από 21 μέχρι 50 πρέπει να πληρώνει ετήσιο φόρο 1$ .
  • Στη Μοντάνα είναι παράνομο οι παντρεμένες γυναίκες να ψαρεύουν μόνες τις Κυριακές, ενώ για τις ανύπαντρες είναι παράνομο κάθε μέρα.
  • Επίσης στη Μοντάνα, 7 Ινδιάνοι, ή παραπάνω, μαζί θεωρούνται πολεμική απειλή και είναι νόμιμο να πυροβολούνται.
  • Στο Νέο Μεξικό επιτρέπεται στις γυναίκες να κυκλοφορούν topless , αρκεί να καλύπτονται, με οποιονδήποτε τρόπο, οι ρώγες τους.
  • Στην Νέα Υόρκη η ποινή για κάποιον που πηδήξει από κάποιο κτήριο είναι θάνατος.
  • Στη Βόρεια Καρολίνα αν ένας άνδρας και μια γυναίκα (μη παντρεμένοι μεταξύ τους) δηλώσουν σε ένα ξενοδοχείο ,ψεύτικα, ότι είναι παντρεμένοι, τότε , σύμφωνα με τον νόμο της εκεί πολιτείας, θεωρούνται νόμιμα παντρεμένοι.
  • Στο Οχάιο κάνεις δεν συλλαμβάνεται Κυριακές ή την 4η Ιουλίου.
  • Στην Νότια Καρολίνα ,κάθε Κυριακή στην εκκλησία, όλοι οι ενήλικες άνδρες είναι υποχρεωμένοι απ ’τον νόμο έχουν μαζί τους πιστόλι, προς αποφυγήν επιδρομής Ινδιάνων.
  • Στη Νότια Ντακότα είναι απαγορευμένες όλες οι ταινίες που δείχνουν αστυνομικούς να χτυπιούνται ή γενικότερα να προβάλλονται με προσβλητικό τρόπο.
  • Στο Τέξας απαγορεύτηκε ολόκληρη η εγκυκλοπαίδεια Britannica επειδή περιέχει συνταγή για σπιτική μπύρα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως , σύμφωνα πάντα με το παραπάνω site, υπάρχουν πολλοί νόμοι ,σε διάφορες πολιτείες, που επιβάλλουν στις γυναίκες πριν κάνουν το οτιδήποτε να έχουν την επίσημη άδεια του άντρα τους.
Για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο………
Σχεδόν στις μισές πολιτείες είναι παράνομο το στοματικό sex, καθώς θεωρείται έγκλημα κατά της φύσης !
…by Ntagy
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.703
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom