Βέλγιο Οι τέσσερις εποχές στο Βέλγιο

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iceland
Τα τελευταία χρόνια άκουγα όλο και περισσότερο ότι ως νέος Ευρωπαίος, είτε ως φοιτητής, είτε ως επαγγελματίας, είτε ως ταξιδιώτης, επιβάλλεται να περάσεις από το Βέλγιο. Οι Βρυξέλλες ειδικά αποτελούν πόλο έλξης για ανθρώπους από όλον τον κόσμο, αφού προσφέρουν πολλές ευκαιρίες και ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει εκεί. Έτσι λοιπόν, δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Γιατί να μην πάω και εγώ εκεί;

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς όπως τα περίμενα. Ίσως φταίει το ότι ως Έλληνες, συχνά εξιδανικεύουμε το εξωτερικό και θεωρούμε ότι οπουδήποτε αλλού είναι καλύτερα από την Ελλάδα. Πόσο μάλλον το Βέλγιο, έτσι; Ίσως φταίει η ψυχολογία μου, που μάλλον δεν ήταν και η καλύτερη την περίοδο που ήμουν εκεί.

Όπως και να'χει όμως, από το φθινόπωρο του 2021 ως το καλοκαίρι του 2022 πέρασα μερικούς μήνες στο Βέλγιο, δουλεύοντας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για την δουλειά, αν όμως κάποιος αρχιτέκτονας συνάδελφος ενδιαφέρεται, είτε για δουλειά, είτε για πρακτική στο Βέλγιο, ευχαρίστως να μου στείλει ένα μήνυμα να του πω πώς ήταν η εμπειρία μου εκεί.

Με αφορμή μερικά θέματα που διαβάζω πρόσφατα με κόσμο που αναζητά Χριστουγεννιάτικους προορισμούς και σκοπεύει να ταξιδέψει στο Βέλγιο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να γράψω μερικές πληροφορίες και εντυπώσεις για τις πιο γνωστές πόλεις του Βελγίου. Και επειδή είναι γνωστό ότι ο καιρός επηρεάζει την ψυχολογία μας αλλά και ότι η βόρεια (βορειοδυτική συγκεκριμένα, στην περίπτωσή μας) Ευρώπη σου δείχνει διαφορετικό πρόσωπο το φθινόπωρο και τον χειμώνα από αυτό που σου δείχνει την άνοιξη και το καλοκαίρι, θα ηθελα να δοκιμάσω κάτι λίγο πιο δημιουργικό με αυτή την ιστορία, δηλαδή εκτός από τις γενικές πληροφορίες για κάθε πόλη, να γράφω συγκεκριμένες πληροφορίες με μαγαζιά και μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς τους χειμερινούς μήνες, και με ό,τι αξίζει να δει κανείς το καλοκαίρι.
Εννοείται πως θα υπάρξει ειδική αναφορά στα Χριστούγεννα, καθώς τα πέρασα εκεί.

Φυσικά όμως θα αναφερθώ και σε ό,τι μου έκανε εντύπωση στο Βέλγιο, καθώς στις ιστορίες μου δεν μου αρέσει να δίνω μόνο σκόρπιες πληροφορίες, αλλά να προσπαθώ να μεταφέρω και τα δικά μου συναισθήματα από τις εμπειρίες που έζησα. Θα ήθελα να ακούσω και δικά σας σχόλια αν έχετε ταξιδέψει ή ζήσει εκεί, αν διαβάσετε κάτι που σας κάνει εντύπωση, κτλ.

Θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω όσο πιο σύντομα μπορώ αυτή την ιστορία. Νομίζω ότι θα το καταφέρω αυτό, γιατί πέρσι τέτοιο καιρό ήμουν εκεί και το μυαλό μου τελευταία τριγυρίζει συνέχεια σε αυτά τα μέρη, οπότε πιστεύω ότι η γραφή κειμένων θα βοηθήσει!

Για να δούμε λοιπόν!


IMG_8061.jpg
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.963
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πάρα πολύ ωραία ιδέα να μοιραστείς μαζί μας τέτοιες πληροφορίες για μια χώρα που νομίζω είναι στα ταξιδιωτικά πλάνα των περισσοτέρων όταν κοιτούν για Ευρώπη. Συντονίστηκα και περιμένω να κρατήσω σημειώσεις! :cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.705
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom