Ομαδικά ή ατομικά ταξίδια

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
Να προτείνω να δημιουρηθεί ένα θέμα (προφανώς στα γενικά περί ταξιδίων), όπου θα συζητάμε τις διαφορές, τα συν και τα πλην των ατομικών και των ομαδικών οργανωμένων ταξιδιών;
Αν είναι εύκολο φυσικά.
 

NaGR

Member
Μηνύματα
13
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
New York New Yooork
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Σε γενικές γραμμές είμαι υπέρ των ατομικών ταξιδιών.
Πρώτον μαθαίνεις πολύ περισσότερα για τον προορισμό σου, πριν ακόμα πας, ψάχνοντας και προγραμματίζοντας πως θα πας, που θα μείνεις και τι θα κάνεις.
Δεύτερον έχεις μια αίσθηση ανεξαρτησίας και πρωτοπόρου-εξερευνητή, έρχεσαι πολύ περισσότερο σε επαφή με τους ντόπιους και τα βλέπεις όλα με τους δικούς σου ρυθμούς.
Μπορείς να κοροιδέυεις τα γκρουπ με τους τουρίστες :p

Απο την άλλη με τα οργανωμένα ταξίδια δεν αγχώνεσαι με τα διαδικαστικά, μένεις σε καλύτερα ξενοδοχεία απο οτι μόνος (τουλάχιστον μετα ίδια λεφτά), οι φωτογραφίες σου έχουν πολλούς γνωστούς, γνωρίζεις συμπατριώτες σου με κοινά ενδιαφέροντα.
Αλλά συμβιβάζεσαι στο πρόγραμμα και στα "αξιοθέατα", δεν μπορείς να κάνεις δραματικές εκπτώσεις στο κόστος, νιώθεις πάλι όπως στο σχολείο με τον καθηγητή πάνω απο το κεφάλι σου.

Μόνος 1 - Γκρουπ 0 για εμένα
 

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
Μέχρι πριν ένα-δύο χρόνια πίστευα ότι ήταν καλύτερα τα ομαδικά ταξίδια. Κι αυτό γιατί έτυχε να κάνω μερικά τέτοια με τη θεία μου, που ποτέ δεν είχε πάει κάπου μόνη της.
Τώρα όμως πιστέυω ότι είναι καλύτερα το να πηγαίνεις μόνος σου. Την οργάνωση που σου προσφέρει το ταξιδιωτικό γραφείο μπορείς κάλλιστα να την κάνεις κι εσύ ο ίδιος. Έχεις όσο χρόνο θέλεις στη διάθεσή σου και έχεις τη δυνατότητα να πας όπου θες και να μην περιοριστείς μόνο στα τουριστικά αξιοθέατα στα οποία θα σε πάει ο συνοδός σου ή ο ξεναγός σου. Εισιτήρια, άντε κι έναν τουριστικό οδηγό στην τσάντα, μια φωτογραφική μηχανή και αυτό ήταν. Αν δεν συναναστραφείς, αν δεν επικοινωνήσεις εσύ ο ίδιος με τους ανθρώπους της χώρας που επισκέπτεσαι, τότε δεν παίρνεις ούτε μια μικρή γεύση από αυτήν.

Συγκεκριμένα από τα ταξίδια που έχω κάνει με γκρουπ, δεν θυμάμαι τίποτα από τις πόλεις που έχω πάει, παρόλο που είναι αρκετές (στην Ευρώπη μόνο). Όπως και το καλοκαίρι που πήγα Παρίσι μόνη μου, όπως έχω αναφέρει σε άλλο θέμα, όχι μόνο είδα πολλά περισσότερα πράγματα, αλλά μετά από ένα μήνα που έμεινα εκεί, πιστεύω ότι πήρα και μια ικανοποιητική γεύση από την πόλη.

Άρα ψηφίζω ατομικό και πάλι ατομικό.

Υ.Γ. Σκέφτομαι να κάνω ένα ταξίδι μόνη μου στην Ινδία σε κανά-δυο χρόνια και το έχω πάρει τόσο ζεστά, που έχω αρχίσει από τώρα και μαζεύω πληροφορίες.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.241
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για μένα δεν υπάρχει σύγκριση. Τα ατομικά ταξίδια είναι τα πραγματικά ταξίδια.

Εγώ εξάλλου ευχαριστέμαι όσο τίποτα την προετοιμασία του ταξιδιού, την οργάνωση, το διάβασμα για το μέρος που πάω, και γενικά την όλη φάση του "πριν". Θα συμφωνήσουμε Μαρία στο ότι αν δεν μιλήσεις και δε συναναστραφείς με τους ανθρώπους της χώρας που πας δεν έχει κανένα νόημα το όλο πράγμα. Όταν είσαι με γκρουπ αυτά τα χάνεις, όπως και κάθε ευκαιρία να κάνεις οτιδήποτε out of the ordinary που μόνος μπορείς κάλλιστα.

Οπότε ψηφίζω ατομικά hands down :)
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Εγώ πιστεύω ότι το κάθε ένα έχει τα θετικά αλλά και αρνητικά του, όπως και κάθε τι άλλωστε. Σημαντικό ρόλο έχει το οικονομικό θέμα και τα πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος ο καθένας να ξοδέψει. Υπάρχουν ακριβά πακέτα με ευέλικτες προτάσεις για αυτούς που θέλουν να μην ψάχνουν για εισητήρια και ξενοδοχεία, αλλά θέλουν και την άνεση του να πάνε μόνοι κάπου. Θεωρώ, ότι είναι θέμα γούστου. Πάντως εμένα μου αρέσουν τα ατομικά ταξίδια αλλά έχω περάσει και απίθανα σε κάποια με γκρουπ.
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Προσωπικά προτιμάω τα ατομικά ταξίδια για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι προορισμοί που είναι καλύτερα τα ομαδικά ταξίδια κυρίως για λόγους ασφάλειας.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.241
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ναι σίγουρα, όπως ορισμένες χώρες της λατινικής αμερικής. Εκτός και αν έχεις κάποιον γνωστό εκεί και σε βοηθάει.
 

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
Πιστεύετε ότι η Ινδία ανήκει σε αυτά τα μέρη που είναι κάπως πιο παρακινδυνευμένο το να πάει κανείς μόνος του;

Σκέφτομαι το επόμενο ταξίδι μου να είναι στην Ινδία μόνη μου. Σε όσους το έχω πει διαφωνούν, όμως εγώ επιμένω ότι με μία καλή οργάνωση μπορεί ο καθένας να πραγματοποιήσει κάλλιστα αυτό το ταξίδι μόνος του.
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Μαρία άν είσαι ξανθιά θα έλεγα να το σκεφτείς πολλές φορές.

Το πόσο ενοχλητικά κοίταγαν την γυναίκα μου στο Ντουμπάι είναι άξιο αναφοράς.Και να σκεφτεί κανείς ότι το ντύσιμό της ήταν ιδιαίτερα προσεκτικό εκεί, μιας και είχαμε πάει ενημερωμένοι.

Οι γυναίκες εκεί δεν είναι τουλάχιστον ομότιμες.
 

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
Δηλαδή να υποθέσω ότι αφού είμαι μελαχρινή δεν κινδυνεύω τόσο, έτσι; Έχω κι εγώ πληροφορίες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουνε τις γυναίκες εκεί, αλλά ελπίζω ότι με την κατάλληλη προετοιμασία δεν θα έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εννοώ προσεκτικό ντύσιμο, όπως ανέφερες και προσεκτικές μετακινήσεις. Τελοσπάντων, θα δούμε.... Ευχαριστώ για την πληροφορία πάντως.
 

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
Μιας και ανέκυψε πάλι το θέμα, το ξανασκέφτηκα για την Ινδία και αποφάσισα να πάω ομαδικά, παρόλο που είμαι υπέρ των ατομικών ταξιδιών. Αν είχα έστω κι άλλο ένα άτομο παρέα θα πήγαινα ατομικά, αλλά τελείως μόνη και σε μια τέτοια χώρα το σκέφτομαι. Τί να κάνεις όμως; Σε όσους το λέω με κοροϊδεύουνε και μόνο στην ιδέα να κάνουν αυτό το ταξίδι γελάνε. Αν όλα πάνε καλά, σκέφτομαι να το κάνω το χειμώνα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.293
Μηνύματα
886.963
Μέλη
38.963
Νεότερο μέλος
panosFO

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom